al-sat icin bu kagida giren cikanin aklina sasarim.
Printable View
al-sat icin bu kagida giren cikanin aklina sasarim.
Dikkat edin BIST e EL Nino yaklaşıyor sessizlik hakim .
:party::yahoo: :halay: Bayağı bayağı ciddiye almışsın ortak !? . .
Şişman kadına fazla odaklanma demek istedim . Zayıf kadınlarda ses yok ama başka özellikler var .
Sorun bende kulak iyi değil o yüzden ses beni cezbetmez . Opera da da sıkıntı var reggae belki .
Daha çok amaca yönelik protest müzik ve Rap .
DiP NoT : Kadın kelimesi şişman kelimesi ile beraber telaffuz edilmemeli .
Satan sarsın bir gün gelir bu gün dayanan bende 10,katı fazlasına satarım ne yani pergomon birileri tarafından sukilatif kağıt mantığıyla görebilirler üç yıldır tshtafayim
Benim için sıkıntı yok .satan düşünsün.nokts
Cemo çok temettü aldın mı ?
Yoksa Temettü az öncesi satıp düşünce alanlardan mısın ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f8f80f83bf.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Pergomon.adi bile bir başka
Aksa akrilik.gelecegi parlak
İndeks bilgisayar yerinde saydığını bakmayın zaman içinde hedefe ulaşacaktır.nokta
Obicam tek pergomon.ytd.sabirla hedefe kilitlenmiş önce temmettumuzu alalım .ya sabır sabır.o kadar
.
spek düşmemesi için 3 gündür mücadele ediyor akşam baktım 7.95 te 48000 lot işlem olmuş çoğuda satış bu hissede 48000 lot tek kademe mümkün değil önceki günlerdede 8ve 8.05de yığılmalar vardı bu spek babanın bizi sevdiğinin işareti. dayan baba seviyoz seni
Amma yalan spek seviyormuş yok efendim spek düşmesini engelemeye çalışıyormuş . Hani bayağı bir güldüm . Yoksa speğin kalemsörümüsünüz . Spek bayağı bi çakıyor kağıda , çok alan biri var malı geri istiyor hepsi bu . Aldıklarımı basıyor olsaydık yukarı tavan bile yapardı kağıt . Yalan günahların en büyüğüdür . Bu kağıt güzel spek te malı geri istiyor olayın özeti budur .
BASCM EGEEN SASA da ilgimizi hakkediyor . İnceleyin göreceksiniz
Beklenti çok büyük . PSDTC yi NADASA bırakın . Spek kendi çalıp oynasın 6.46 Olunca bakarız .
İyi bir düzelme gelirse borsa düşüyor diye satacak bu tahtada çok yatırımcı vardır bırakın 646yi sahada düşecek diye verirler dostum.bana sorarsan ben vermem 4tlden aldım hala hesabımda zipek mipek tanımam bendeki zabıt zipekte yoktur.bu seneki temettuule .sıfırlama yakın bir rakamla taşımaya devam ederiz.pergomon madende yatırımcı maden olduğunu anladığında zipek almak için savaşacak benden zor alır.ben Kastamonulu tüm nokta ytd
Açıkçası benim asıl yatırırım başka tek bir hissede toplu olarak duruyor. Elimde kalan ve harcamayı düşündüğüm bir miktarı yastık altında tutmaktansa PSDTC almıştım. Her ay elimde kalan parayla topluyorum ve 4-5 ay sonra kullanacağım kısmetse ama gerçekten de UV yatırım yapılacak hisseymiş. Geçen yıl %28'e yakın bir miktar temettü aldım ama kullandım. Onunla da hisse alıp yola devam edilebilirmiş. Şimdi maliyet çok daha güzel olacaktı. Nisan-Mayıs gibi çıksam da sürekli takip etmeyi ve yeni yatırımlarda almayı düşünüyorum.
Eğer çizgisi bozulmazsa uzun vade kimseyi üzecek gibi görünmüyor. YTD
ABD de şirketler Her QTR de temettü verirler . Fiyat genel olarak 3-5% her yıl yukarı çıkar ama asıl para temettülerde döner . Bu yüzden ben Pergamon u hep Dow hissesine benzetirim .
ne bu şirketi biliyorsunuz ne de dış piyasaları. apple %70den fazla gitmiş ama asıl para temettüde dönermiş. hisse fiyatı olmuş 290, çeyrekte ödediği 75 cent dividend. hakikaten asıl para temettüde dönüyo
welltower inc desen hisse 81 dolar çeyrekte ödediği 87 cent
şirketleri tanımadan gaz veriyorsunuz iş girişimde de böyleydiniz. orda da tepe fiyatları yakalamıştınız. senede üç yüz şirkete yatırım yapsın falan istiyodunuz
Sizin görüşünüz nedir..
Kar rakamı kötü geldi 12 aylıkta düzelmesi zor gibi uzun da kazandırır da ya orta vade görüşünüzü alabilirmiyizRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu şirketin iki katalizörü var bir mevduat faizi iki ihracatçıya düşük faizli kredi ben otuz ay taşıdım bu kağıdı
Peki, anlatmak istediginiz nedir ?
Yilin basinda 10 Yillik Hazine Bono Faizi % 20 lerin ustudeydi.
Ihracatciya destek had safhada.
Gecen sene 7.425 Milyon TL.sermayesi ile ortagina 2.92 TL. ( neti 2.48 TL.) odedi.
Bu iki katalizorun de iyi calistigi bir yil oldu 2019.
Anlatmak istediginizi anlayamadim.
Su an 5.01 TL. maaliyetli 11.000 lot hissem var.
Gecen yil 6 Nisan 2019 gunu tek kalemde 27.300 TL. kar payi aldim.
Su an 33.400 TL. kar etmis durumdayim.
27.3 + 33.4 ile toplamda 60.700 TL. kar gorunuyor.
Bagli kalan para 55.110 TL. ( sure 14 ay ) gorunen kar 60.700.
Siz boyle bir hisseyi satarmiydiniz.
Ben asla satmam.
Bu yazdiklarimi BayGeorge gunu gunune takip ettigi icin iyi bilir.
Cengo, LIDFA da, POLTK te yaptiklarimizi iyi hatirlar.
Eger al sat yapiyorsaniz,size sozum olmaz.
Ama yarin emeklilik icin, cocuklarin gelecegi icin dusunuyorsaniz, alinacak en iyi bir kac kagittan biridir.
Orta vade benim için 6 ay - 1 yıl arası tınaz bey...
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğrudur tinaz bey zaten benim için dedim belirlediğim bir hedef var oraya gelirse 1 yıl içinde satarım gelmesse beklerim zamanım da param da var şükür... Ha 6 nın altına düşerse 5 rakamlı lot yapacak kadar eklerim maliyet düşürürüm... Aslında çocuk için uzun vade hissesi ama bunun yerine başka bir hisse var aklımda
sizin bu 14 aylık hesap karını kendi adıma 34 ayda yapmaya razıyım tınaz bey(hissede 7 ay oldu galiba)
bu hisseyi elimde tuttuğumu bilen arkadaşlar bu kar ile satmazsan yarın üzülürsün dedikçe bende böyle bir hisse yakalamışım
maliyet 6.30 üzüleceksem böyle hissede üzüleyim diyorum. kendimce yaptığım hesaplara göre şu an olan kar kaba hesabıma
göre zaten temettü vereceği rakamın 17-18 bin üzerinde .öyle bir yerde çıkmalıyımki 20 yıllık emekli ikramiyemin üzerinde olmalı
diyorum kendimce buda 9.10a denk geliyor. ama inat ettim ya temettü ya 9.30 .siz 5den yakalamışsınız ben 6.30 hedefi bulmadan
çıkış yok. tek sıkıntım elime maaş yada emekli parası geçtikçe kendimi durduramayıp hala alım yapıyor olmam.son olarak dediğiniz
gibi böyle bir hisse iyi yerden yakalanırsa ç ı k ı l m a z...
Sonbaharda ihracatçılara Eximbank'tan düşük faizli kredi kullandırılacağı ile ilgili haberler vardı. Son çeyrekte bununla ilgili güzel kar gelme ihtimali var mıdır acaba?
2018 yıl boyunca mevduat faizi ortalama %20 ydi ve şubat ayında eximbank düşük kurdan borç kapama imkanı verdi ihracatçıya. 2019da bunlar olmadı. ilk alışım nisan 2017 otuz ay taşıdım kağıdı sattığımda maliyetim 4,05ydi geçen sene neler yaptığını biliyorum yani. hizmet komisyonu genel yönetim giderlerini karşılıyor. ihracat bedellerinin neması, dolar al sat, şirkete kar olarak kalıyor. 2019, 2018in yarısı kadar bir yıldı dediklerimin nesini anlamadınız.
Bence, eger okumadiysaniz sirketin web sitesini iyice bir okuyun.
Ihracaat bedellerinin nemasi diye bir konu yok, PSDTC ihracaata aracilik hizmeti veriyor.
Hicbir adimda risk almiyor.
Dolar al sat kari diyorsunuz, bu bilginin kaynagi nedir, nerededir.
Sirket hakkinda genel yetersizlik bu, sirketin ne yaptigini cogunluk bilmiyor.
2019 un basinda, 2 yillik hazine bonosu faizi %24 un uzerinde, 10 Yilliklar %22 civarindaydi.
Bu yuzdeler 2018 yilinda mevduata verilen faizlerin cok ustundeydi.
Jak Eskinazi, para yonetimini cok iyi bilen bir is adamidir. Cok da durusttur.
Bence,once sirketin ne yaptigini bi ogrenin.
ihracata aracılık komisyonu genel yönetim giderlerini karşılamaya anca yetiyor bu şirket ne yaptı da 2018 yılı boyunca 18m vuk karı elde etti ? var mı bir "tahmininiz" . ihracat bedeli ayın 10unda geldi diyelim, ayın 15inde imalatçı/tedarikçi firmaya ödenirken arada 5 günde öylece duruyor mu sanıyorsunuz ? ben bunu izahnameden öğrendim açıp bakın görürsünüz.
"2019 un basinda, 2 yillik hazine bonosu faizi %24 un uzerinde, 10 Yilliklar %22 civarindaydi.
Bu yuzdeler 2018 yilinda mevduata verilen faizlerin cok ustundeydi."
2019 ortalaması 2018 ortalamasının çok altında diyorum siz papağan gibi 2019 başında şuydu buydu diyorsunuz tamam oydu da düştü sonradan. %4 maliyetle dolar borçlanıp sonradan %3ledaha borçlanıp önceki borcu kaparsanız dolar al sat karı yani kambiyo karı elde edersiniz. sizin foruma kayıt olduğunuz tarihlerde benim portföyümün %80i pergamon olmuştu bile. millete eksik/yanlış şeylerle şirketi göklere çıkarmayın neyse onu diyin.bu şirket 2018 performansını 2019da tekrarlayamaz bu kadar net.tekrar 21m temettü bekleyen hayal görür, başka türlü konuşmak piyasayı yanıltmak olur. şu an piyasa değeri 60m, 2020 yıl içinde 10-11m temettüyü ortaklar güle güle harcasın. siz istinyede hisse ararken biz pergamonu amiral gemisi yapmışız siz bana şirketin ne yaptığını öğrenin diyorsunuz ahahahahaha
Kademeler tril trilhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b72840cddc.jpg
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tahtacı hodri meydan mı diyor yoksa yükünü zamanında tutan biri gel tahtacı al bu yükü mü diyor
Osmanlı torunları olarak devre kesici itibari ile gereken desteğimizi attık. Spek efendi istersen tekrar bas osmanlı torunları burada. En az 1 TL net temettü gelecek hisseyi sen buralarda süründürürsen daha çok mal kaptırırsın. Hisseyi ederine götür. Yoksa buralarda biz hazırız. Sen saldıkça biz dalarız. Cengo'nun da dediği gibi selam olsun pergamon yatırımcısına.
Bende devre kesiciyi gorunce hemen bir ust kademeye yazdim ama gelmedi, siz nasil alabildiniz?
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Osmanlı burda ahhaha... istediğin kadar bas spek. Bizde para bitmez. Gel özelden yaz bi fiyatta anlaşalım malını verelim. Yoksa daha çok kıvranır durursun. Bana dm den yürü sana satacağımız fiyatı söliycem .
Selâm olsun pergamon yatırımcısına
Ben her daim 12 ve 17 kademe aşağı alım yazardım onlar gelmiş .
HAyırlı olsun dedik attık cebe . 11 sene almaya geldim beni kim kaça satmış ilgilendirmez . Firmanın parayı nasıl kazandığı da ırgalamaz . Yok döviz alıyor satıyor desinler yada silah ticareti yapsın bana vız gelir . Temettümü alır yatarım . Nasıl kazandığı patronu ve devleti ilgilendirir . Ben KAR HANESİNE Bakarım . Orası dolu ise sıkıntı yok . Temettümüz hazır demektir .
neden beklenmedik dediniz ?
Gelmesini beklemiyorsanız niye yazdınız ?