E bel altina vurmak olmaz simdi. Korona, petrol, falan filan. Halk'a ozgu degil problem. Hepsi patladi.
Printable View
Isimiz de zor ha. Ucuyor da. Singapurda serefsiz otelin klimalarindan yayilmis.
Her taraftan da parcaliyor. Klimanin izgaralarina da kocakari yaglarimi sureyim bari. Ne olur ne olmaz. Girmeden imha olsun.
https://i.hizliresim.com/efIAwS.png
Coronanın görülmediği ülkeler var halen ,,yalnız biz değiliz
Riskli o lambalar. Evi sokaga tasiyacak halimiz yok. Sharp Plasmacluster var, temizliyior o temizleyebildigini.
Bu arada FDOW normalde açık olmalı, devre kestiği için kapalı. Abd nin tepkisi şuan ölçülemiyor.
S&P'unkiler de devre kesici yemisti.
The FTSE 100 (FTSE) crashed on Monday morning amid “utter carnage” on global stock markets, with investors fleeing as the price of oil plummeted and the coronavirus crisis deepens.
The value of London’s leading listed companies plummeted by 8.7% as markets opened.
Shares were trading 7.1% lower shortly after 9am, with the sell-off wiping more than £122bn off the value of London’s 100 most valuable listed companies.
“This will be remembered as Black Monday. If you thought it couldn’t get any worse than the last fortnight, think again...it’s utter carnage out there,” said Neil Wilson, chief market analyst at Markets.com.
Wilson also warned the “hideous” declines in company stocks should be feared, as it could have a significant real impact on firms. It could lead to an “aggressive tightening in credit that can spiral into real financial distress,” he said.
It comes as investors react to the falling price of oil, which dropped 30% as Saudi Arabia launched an price war overnight. One analyst said it could be the biggest fall on record, with the kingdom slashing prices unilaterally after OPEC+ failed to agree to cut output.
Every FTSE 100 company was in the red, but oil companies took the biggest rout on the news. BP (BP.L) trading 26.7% lower and Royal Dutch Shell (RDSB.L) opening 19% lower.
“The oil price shock has totally unnerved investors, while Italy’s decision to quarantine 16 million citizens in the north of the country has left markets feeling like the coronavirus outbreak is out of control - where next?” added Wilson.
Much of northern Italy, including its financial capital Mlian, were put into full-scale lockdown and cases in the UK increased over the weekend.
BP %26, Shell %19 yemis.
neyse Biraz birşeyler atıştıralım bakalım ,immun sistemi şu ara boş bırakmağa gelmez ..corono korocak adam arıyor dayanmış kapıya
:)
Petrolu oyle yapan Rusya oldu, ABD degil KIZILDAG. Azaltmayacagiz dedi. Yani ABD'nin yaptirimdan falan filan intikam aldi, adamlarin piyasalarina da bir tekmeyi koydu.
Dogru diyorsun, afiyet olsun ortak.
http://share.matriksdata.com/Images/...1230127487.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1230460144.png
Bir bilen yol göstersin lütfen dedik hala bol konuşmalar boş yazılar. Th kardeş tam şimdi sana ihtiyaç var
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TGT adresi karistirdin herhalde, burasi muhabbet topigi. Araci kurumunun forumu baska yerde.
Geriye dogru oku osisa. Keske hic acmasaydin, petrol %30 yedi.
Daha ilginci, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan.
Azerbaycan da görüldü ama onlarında hepsi özellikle güney Azerbaycan fifty fitydir. Yarısı Pers ırkından gelir.
Diyeceğim, ırkçı değilim ama ülkem insanını ve vurdumduymazlığını iyi bilirim. Yıllar önce AIDS meşhurken, kadının bende aidsvar ona göre lafına karşılık, adamın atın ölümü arpadan olsun sözü hala kulaklarımdayken, tüm bunlara rağmen vaka görülmemiş olmasına sadece şans demek biraz zorlama oluyor
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence de gorulmustur frt, ama turizm patlamasin diye aciklamiyorlar. Yaptiklari iyi mi, kotu mu bilemiyorum. Ama simdiye kadar aciklanmadiysa daha aciklamazlar herhalde. Evet o atin olumu arpadan olsun mentalitesi...
Th kardeş nerdesin bir yorum lütfen
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Petrolun düşmesi ne güzel iste cari acigi azaltmiyormu?
Dolarda yukarda ne guzel, ithalatı frenliyor, ihracatı tetikliyor.
Bi vurus kaldi oda bizde yok, neden düşüyoruz ki?
italya borsası son kaybı ile %28-30 lara geldi. Bu rakamlar 10-15 yılda kazanılan rakamlar. geri gerilmesi 10-15 gün sürüyor. Bizdeki kayıp tepeye göre %17 de.
Ya dünya eşitlenecek, bizdeki kayıplar artacak, yada insanlar maliyet düşürmek için her şeyi satıp buraya getirecek ama geri alamayacak. yada abd işim bitti dönün diyecek. petrol için 40 doların altında 20 var, arada rakam yok, 20 petrol ise 16 bin dow olmalı.
Kalici olursa bizim isimize yarar, %70'ini ithal ediyoruz.
Dow 7 binden 30 bine gitmis, ayni surede bizim borsamiz dolar bazli ayni fiyatta kalmis. Pek bir pahalliligi yok. Ama maalesef butun para piyasalari birbiri ile baglantili. Hem korona hem dolar hepsini etkiliyor.
Coşkuda satılır, korkuda alınır maçası iyen alsın :kahkah:
Mahfi hoca ve Özgür akdemik beyler twıterde flot yapmış, 20-30 yazı arka arkaya olurya ondan. Bugün fırsat olmadı akşam okurum. Genellikle krizden önce değil de sonra çıkıyor ortaya yorumlar. virüs falan diyorduk petrol savaşı geldi. İlginç olan cuma günü ÇİN verileri beklenenden iyi gelmişti.
Benim maliyet 6,30 du, ilk maliyet, buradan 5 kademe kaybettim, sonra 17 kademe kazandım, altına geçtiğim gün, 6,20-25 civarında kaldı. Bugün abd açılışına göre 3-5 kademe aşağı yada yukarı izleyerek karar vereceğim. Beklemek zor, satıp almak yada alıp satmak için. 6,07 önemli bir kanaldı ve boşlukla devirdiler. artık 6,07 üstü önemli. trend orada kırıldı. elbette dolar bazlı izlemek daha doğru.
özetle 3-5 kademeye acımadan satıp almak yada alıp satmak için kenci capımda uğraşacağım. virüs değilde petrolü izleyerek.
bence koronoyu takip edin.
korona ekonomiyi durdurur.
zor durumda kalan şirketler için devlet korona yardımı yapacaktır.
bu da yine kamu bankaları üzerinden olacaktır.
korku endeksi dow 16:30 açılışı için korkmaya devam ediyor.
Acizane benim de fikrim şu.
Kara cuma dibi 5.60
Bunun bir tık altı olan 5.55 civarı oyuna giriyorum... Mahkemenize...
Rest...
VİRÜS NEDENİ İLE ECİLC ters hareketler yaptı, bir ara primlendi, bugün eksiden 52 artıya oradan %6 eksiye çevirdiler. eşit muamele.
Nakit kalmadığı için bugün dolar portföyümden bozup borsaya ekleme yaptım ve ne buldumsa aldım, halkbank dahil beş büyük bankaya pay ettim, hadi bakalım acele ettiysek de sağlık olsun bekleriz biraz halkbank eğitti bizi bekleyebiliyoruz uzun süre.
Yok onu da adamlar cikarken vuramadiklarini inerken vursunlar diye icat etmisler. Korkuda alinirmis. Apocalypse geliyor apocalypse!!!
http://share.matriksdata.com/Images/...1538486393.png