Yen 6.01...piyasaların bozulduğu yerde buna dikkat !,10-15 gün önce 5.40-50 arasındaydı...5.75 postalamıştık ç0k iyi fiat diye dolar almıştık:(
Printable View
Yen 6.01...piyasaların bozulduğu yerde buna dikkat !,10-15 gün önce 5.40-50 arasındaydı...5.75 postalamıştık ç0k iyi fiat diye dolar almıştık:(
Dünyaya bir meteorun carpmasını beklerken hangi yatırım daha karlı olur diye düşünmeye benziyor ABD dolarının çöp olacağı üzerine yapılan kuramlar...
BRENT düşerken ABD doları her zaman değer kazanmış durumda, ancak arada 1-6 ay arası değişen sürelerde ters hareketler olmuş yani dolar düşmüş fakat sonra sert şekilde toplamış.
Altın ise bence ilk başlarda sıkışan fonlar, kurumlar, kişiler tarafından satılacaktır. Sonra yukarıya sert çıkabilir. 2008 krizinde benzer durum sergilemişti.
Lübnan 4 gün önce 20 bankanın mal varlığını dondurdu, 2 gün önce temerrüde düştü.
Hindistan'ın en büyük 4. bankasına el koyuldu. Kaldı ki hindistan düyanın 7. sıradaki bir ekonomisi.
Bütün bunların günah keçisi ise korona virüs olacak gibi duruyor.
alıntı.
Dolar, 6,2462 üstünde günlük kapanış yapamadı.
- RSI de şişlinlik var sabah ta yazdım.
- Çanağa kulp takıp, fincan- kulp yapmak isteyebilir.
- Dolarda 6,2063 Altında günlük kapanış yapması halinde 5,9956-6,2063 yatay bant aralığına geçiş yapar.
Veyseltarik
tarbaz5101 yorumu (7 gün önce)
Gram 323,56 yatay bant üst direncini test ediyor. Gram da düşüş için, 323,56 veya 326,78 den dönmesi lazım, 330,40 lara gidip dönerse de TOBO oluşumu için 318, X leri tst etmesi gerekir diye düşünüyorum.
Ons yatay bant üst direncini sabah 1610,86 olarak paylaşmıştım, dolar dirençte 6,2462 olarak verdim. ayrıca Dolar da RSİ de aşırılık olduğunuda paylaştım.
Dolara 4h de baktığımda bayrak formasyonu oluşumu görmekteyim; destek 6,20, direnç 6,2573
desteğin kırılması halinde 6,096 lar , direncin kırılması halinde de 6,36X lar beklenebilir.
Kırılmanın gerçekleşmesi için en az 4 saatlik kapanış gerekir.
Bu açıdan bakarsak, gramda 1610 ons ve 6,25X dolar da gramın 323,56 üstünde kalamadığını görmekteyiz, daha yukarı hedefler için ; 1610,86 - 6,2462-6,2573 - 323,56 üstünde kapanışlar gerekiyor.
BİST meraklısı olduğum dönemde, böyle günlerde, elimde nakit varsa, aklımdaki bir çok hissede gelinen fiyatlar bünyede alım kaşıntısı yapar, almamak için dirensem de bir şekilde bir yerden tekrar bulaşırdım...
Şu anda tanıdığım hisseciler aynı ruh halindeler biliyorum.
"Endekse daha da düşerse, en fazla elde tuttuğum süre biraz uzar" bildik savunma ve rahatlatmasıyla...
Bir de, emlaki yatırım diye alanlara çok acırım bu durumlarda...
Aynen sinek kağıdı gibi atsan atılmaz, satsan satılmaz.
İnsanı perişan eder.
Nakit daima kraldır...:)
Özgürlük ve demokrasi aşığı yönetim dün İstanbul'da "Emekçi Kadınlar Günü" dolayısıyla Taksim'e yürümek isteyen kadınlara engel olmuş, hatta Fatih Altaylı'nın yazdığıne göre hatta biraz da pataklamışlar...
Şaşıran var mı?
Cennet anaların ayakları altında bunlara göre malum...
............
Dow futures -5% limitine ulaştı ..
Biraz araştırdım
Araplar ın petrol çıkarma maliyeti 10$ civarı 20$ a satsalar bile %100 kar
Rus ların prtrol çıkarma maliyeti 20$ civarı, bu fiyatlardan bile %50 kar...
Yani şu an ki fiyatlar bile onları zengin etmeye devam ediyor.. para kaybettikleri yok, kar dan zarar.. lüks yaşantıdan zengin hayata düşerler en fazla..
Misal ırak ta benzin şu an 2 tl.
Koronavirüsten dolayı Çin şu an hayalet ülke. Kontakt kapatmış. Petrol ihtiyacı yok denecek kadar az. Peşine İran ve İtalya da katıldı. Şu an dünya da 3 ülke lockdown.
Bu yüzden uçuşlar sınırlar vs kapalı. Çin petrol kullanmadıkça;
Petrolun 20$-25$ dolar banfında durabileceği konuşuluyor...
Gelelim ülkemize; İran sınırımızı kapalı tutmaya devam eder; kuş uçurtmazsak
Ha keza İtalya ve Çin e uçuşları durdurmaya devam edersek; özetle Koronavirüs le tam mücadeleyi çok sağlam sürdürüsek; petrolun bu düşüşü orta ve uzun vadede NŞA da ülkemizi çok olumlu etkiler.. dolar ın düşmesi beklenir..
Şu an borsalarda genel satış panik havası var. Bizde ki çok abartı. Bizim pozitif ayrılmamız lazım halbu ki;
Ayrıca ülkemizin %70 petrol bağımlısı ve pettol ithal eden bir ülke olarak 25-30$ dolar bandında stabil bir fiyattan orta ve uzun vade de ekonomimizin çok olumlu etkilenmesi kaçınılmaz.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Son dakika… Corona virüsü durmak bir yana… Ölü sayısı her an artıyor
Çin'in Wuhan kentinde görüldükten kısa bir süre sonra dünya çapında 3 binden fazla insanı öldüren corona virüsü aradan geçen aylara rağmen öldürmeye devam ediyor. Corona virüsünün en sert vurduğu ülkelerin başında gelen İtalya'da ölü sayısı sadece bir günde 366'ya fırladı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...tiyor-5668330/
nakit kraldır diyelim
e faize yatırmıyorsanız paranızı ne olacak?
galiba petrol almak lazım
dibi buralar heralde.
maximum %20 daha düşebilir
yakın geçmişte üretim maliyetinin 18 dolar olduğunu tv de söylüyorlardı.
Bizim için iki önemli konu var birisi Suriyedeki ateşkes ne kadar kalıcı olabilecek ya bozulursa, ikincisi ise corono virüsü yayılmış gidiyor. Bizde tık yok bize de yayılırsa ne olur..
gram yıl içinde 400 leri, dolarda en kötü 6,50 leri test eder geçerse biliyorsunuz nerelere gideceğini...
6.1199 vurdu çekti
Borsadaki çözülüşün oranınına bir de altın ve dolardaki artış yüzdesine bakın.
Ekibin nasıl iyi çalıştığını anlayın.
Ancak bu çaba ve kurların yerinde sayışı, bence daha da bela olacak.
Çünkü dövizde yeni alıcılar trene atlayacak bu hızda giderse lokomotif...
Oysa elinde döviz tutanların bir kısmının çözmesi için onları tatmin edecek iyi bir sıçrama gerekiyor.
O geciktikçe maliyetler artacak ve toplum iyice dolarize olacak.
Varlık fonunun imkanları ne kadar acaba?
Hala kullanılabilir durumdaki olanaklar?
BİST'e ne kadar arka çıkabilir bu fon ?
Güçlü kurumlar da kendi hisse senetlerini toplayarak destek veriyorlardır...
Yönetimin şu an tek derdi, dolar kurunun baskılanması ve BİST'in daha da çökmemesi...
Kolay değil.
S&P 500 VIX 41,94 54,39 40,84 +0,00 +0,00%...40-50 arası korku endexsi,bu durum 2008'de mevcuttu !!!
Erdoğan, bu kez de AB liderleriyle görüşmeye Avrupa'ya gidiyormuş...
Suriye'de askerlerimiz öldürülüyor...Onlarca. Mağduruz. Adam kalkıyor koca bir heyetle asli faillerden Putin'in ayağına gidiyor...Dert anlatıyor.
Yıllardır baktığımız göçmenleri sınıra salıyoruz. Gidin Avrupa'ya isterseniz diye.
AB Yunanistan Bulgaristan tutuşuyor...
Mağdura yatıyorlar. Öyle ki AB hemen Yunanistan'a parasal yardım yapıyor.
Bizimki gene yollara düşüyor. Dert dinlemeye...
Neden onlar gelmez ricacı olmaya?
Anlayan var mı?
Ekonomi üzerine iyimserliğinize , gerçekçi bir yaklaşımla Maalesef katılmıyorum çünkü Usd nin düşmesi demek üretim yapmamız demektir ki...maalesef biz üreten bir ülke değiliz. Zira Usd nin çıkışına zemin hazırlayan Ekonomik biçimsizlik dir ki bunun yanlışını faizleri düşürerek yaptı ,TL yatırımcısı Usd ve altına kaçtı...ve borsa ya kaçanlar, kurt kapanın da çok dan yem oldular. Saygılarımla Bahar ayazında Umutlu , Huzurlu günler dilerim.
Ne troller ne de bu yönetim benim dolar tercihimi etkileyemez.
Hele de bu kadar bariz bir baskıyla dolar tercihi yapanları yıldırmaya, caydırmaya çalışırlarsa...
Paranın gideceği yer de kalmadı zaten.
Geçen zaman sadece benim maliyetlerimi artırarak vazgeçme süremi uzatacak. O kadar.
Enerji kaynakları bazı ülkelerde maliyet rakamlarını şöyle veriyor:
Suudi Arabistan - 4 dolar
İran - 5 dolar
Kazakistan - 6 dolar
Rusya (mevcut yataklar)- 6 dolar
Rusya (yeni yataklar)- 16 dolar
Kanada - 16 dolar
Norveç - 17 dolar
ABD (Meksika körfezi yatakları)- 25 dolar.
Bazı şlirketlerin ortalama varil maliyeti:
Rosneft - 2,8 dolar
Lukoil - 4 dolar
Tatneft - 4.8 dolar
BP - 6.4 dolar
Petrobras - 8.3 dolar
Chevron - 10 dolar
Exxon Mobile - 10.3 dolar
Hadi geçti poyraz...:)
Rahatça çıkıp dolaşabiliriz artık.
Ne Korona, ne göçmen...
Reis de AB ne gidiyor. Belki alırlar falan.
Bir de şöyle bolca bir kredi paketi getirirse...
Değmeyin keyfimize...:)
bugun yesil kapatmazsak hicbirsey bilmiyorum
Sanırsın millet artık mevduattan (aynı zaman da mevduatçıyız) reel getiri sağlıyor.
Sanırsın millet (bizim buradakiler voliyi vuruyorlardır eminiz) BİST'ten VİOP'tan parayı çuvalla götürüyor...
Gelmişler başlığa.
Dolarcıyı zarardasınız diye uyarıyorlar.:)
Bizde de az bi sey var dolar kendimi avutuyorum bora abi laf çakma degil .harbiden enflasyon yok .yazlıkta bu hafta sonu ajandama rastladım oyle ara ara fiyatları yazarim çarşı marketteki.....inan temmuzdan beri hiç bir malın fiyati artmamış. Berber 20 tl yine 20 .benzin 6.90 mis simdi daha dusuk .ayçiçek yagi 38 tl imis yine aynı.vs vs
eksi enflasyon var desen inanacak çekirge, ben de fiyatı azalan 3 ürün yazayım bari..!!
Isteyen inanır isteyen inanmaz 65 yaşında birinin yere düşse almayacak kadar 1.5 tl paraya cam şişede şahane niğde gazozu satılıyor bu ülkede...hafta sonu 1100 kişilik super lux lokantada yer yoktu .
Hiç bir malın demiyorum.tabiki abi.. dogalgaz elektrik sut urunleri ozel hastane masraflari cok gitti...lakin ilginç şeyler oluyor bundan 10 sene once ozel okula cocuk yazdırmak zengin işiydi. Şimdi iki beyaz yakalı çalışan birinin tek aylığı ile yazdirabiliyorsun misalen ..
https://i.hizliresim.com/IH3rMW.jpg
Bizim polisler tel örgüleri yıkmaya çalışanlara, acayip gaz bombası desteği veriyor.
Sanki ortağımız bu kara sinekler, buradakiler dolardan zarar edince bunların da cebinden para çıkıyor.