sokağa çıkma yasağı istiyorlar cumhurbaşkanı ikna olursa sokağa çıkma yasağı başlar.
Printable View
sokağa çıkma yasağı istiyorlar cumhurbaşkanı ikna olursa sokağa çıkma yasağı başlar.
Sadece basit bir grip diyen bir sürü insan vardı buralarda...
Bilgisi olmadan fikri olmanın, daha da önemlisi uzman olanların akıl dışı yorumları.
Artık uzmanların söylediklerine kulak verin. Bu sağlık işi. Ve sadece insanın kendisini ilgilendirmiyor, kurallara uymamak bütün toplumu ilgilendiriyor.
Bigşort abi dowarlara üfleyelim mi
Enerjisaya noldu yaw. Çok düştü diye tabandan 100 kontrat alım yaptım mart vadede. Bugün endeks vadeliden 500 puan koparabildim. Enerjisa ve trakya cam long devam edeceğim. Trakyacamda sürpriz bekliyorum. Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
test yapılanların yuzde 30unda cıkmıs o ne laa...vaka sayısı
bence bazı sehırlerde olacak yasak oyle gorunuo sankı genel olmayacak gıbı
sayın Egeli
tıp nosyon ve ekol işidir. Ancak değişmez temel gerçekler konusunda kimse farklı konuşamaz.
Burada daha önce rastlanmayan bir virüs ve hastalıktan bahsedildiği için farklı yorumlar kaçınılmazdır.
Sizin bahsettiğiniz farklar bunlardır.
Ben virüsün zarflı olduğunu bildiğim için alkol işe yarar dedim ama, çalışmalar yapıldığında yarın ötekisi gün alkol işe yaramaz derse biri bahsettiğiniz farklılık oluşacaktır. Bu ve bunun gibi bilgiler çelişiyor görünse de olay değişimdir daha çok...
Bir de intaniye, klinik mikrobioloji uzmanı ve daha önemlisi bu klinik mikrobiyoloji uzmanlarından viroloji uzmanı olmuş olanlara itibar edilmeli...
Sağlık Bakanı Koca: "Yoğun bakım ünitelerinde yüzde 62-63 oranında bir doluluk var."
Kaynak : Anadolu Ajansı
IMF Başkanı Georgieva'dan "resesyon" uyarısı: -AA
- "2009'da olduğu gibi belki de ondan daha kötü bir resesyona girdiğimiz netleşti. 2021'de bir toparlanma bekliyoruz" - "Gelişmekte olan piyasaların finansman ihtiyaçlarının 2,5 trilyon dolar olduğunu tahmin ediyoruz. Bu ülkelerin kendi rezervlerinin ve kaynaklarının yeterli olmayacağını biliyoruz" - "G20, yaklaşık 5 trilyon dolarlık mali önlemler aldığını dün bildirdi, bu küresel ekonominin yüzde 6'dan fazlasına denk geliyor"
WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle küresel ekonominin bu yıl resesyona girdiğini ve 2021'de ekonomik toparlanmanın beklendiğini bildirdi.
Georgieva, Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) ile gerçekleştirdiği video-konferans toplantısının ardından çevrimiçi basın toplantısı düzenledi.
Bu yıl ve 2021'e ilişkin küresel büyüme beklentisini yeniden değerlendirdiklerini belirten Georgieva, "2009'da olduğu gibi belki de ondan daha kötü bir resesyona girdiğimiz belirginleşti. 2021'de bir toparlanma bekliyoruz. Aslında, virüsün her yerde kontrol altına alınmasında ve likidite sorunlarının ödeme gücü sorunu olmasını önlemede başarılı olursak, büyük ölçüde bir toparlanma olabilir." değerlendirmesinde bulundu.
- "80'den fazla ülke acil durum finansmanı talep etti"
Georgieva, ekonomik faaliyetlerde, Kovid-19 kaynaklı ani durmaya ilişkin en önemli endişenin iflas ve işten çıkarma dalgaları olduğunu ve bu riskin hem toparlanmayı zayıflatacağını hem de toplumlara zarar vereceğini söyledi.
Birçok ülkenin bu sağlık krizi ve ekonomik etkilerine karşı önlemler aldığını anımsatan Georgieva, "G20, yaklaşık 5 trilyon dolarlık mali önlemler aldığını dün bildirdi, bu küresel ekonominin yüzde 6'dan fazlasına denk geliyor." diye konuştu.
Georgieva, IMF'nin acil durum finansmanlarına olan talepte olağanüstü bir artış gördüklerine dikkati çekerek, 80'den fazla ülkenin istekte bulunduğunu bildirdi.
- "Gelişmekte olan piyasaların çoğu önlemler nedeniyle küçülecek"
Gelişmekte olan ülkelerde çok çeşitli sorunların görüldüğünü vurgulayan Georgieva, şunları kaydetti:
"Gelişmekte olan piyasaların çoğu, salgının kontrol alınmasına yönelik önlemler nedeniyle küçülecek. Turizm, emtialar ve imalat ürünleri gibi önemli döviz akışı sağlayan ihracatlarına olan küresel talebin düşmesiyle şok yaşayacaklar. Gelişmekte olan piyasaların finansman ihtiyaçlarının 2,5 trilyon dolar olduğunu tahmin ediyoruz. Bu ülkelerin kendi rezervlerinin ve kaynaklarının yeterli olmayacağını biliyoruz."
Kaynak : Anadolu Ajansı
40bın yogun bakım desek......24bın......ama yogun bakımdakıler daha az ......
Daha spesifik olarak test yapılıyor olabilir.
Örnek dün burnu akanlara yapılırken bu gün yapılmıyor olabilir (sadece örnekleme amaçlı).
Bu ve bunun gibi klinik belirtilerde daha spesifik davranma oranı arttırabilir...
Yada önceki günler temasta olan klinik belirtisi olmayanlara da yapılırken artık onlar sadece izole edilip klinik çıktığında yapılıyor olabilir.
Tedavi protokolleri yeni oluştu. Sonuçta bu bir algoritma.
Olay ilerledikçe kuralları iyileştirme adına değişimler olası
Sonuç olarak o oran çok önemli değil.
Yapılan test sayısı çok önemli...
ben istanbulda samatya cerrahpasa capa kapatılan hasekı ve enaz 3.4 ozel hastaneye 10 dakıkada oturuyorum....çok fazla saglıkcı tanıdıklarım var......bıldıklerımızı anlatsak.........Allah saglık calısanlarının yardımcısı olsun
Çinlilere bu işin uzmanı oldu
Her konuda destek alınmalı
Özellikle İran üzerinden çok geçişler oluyormuş afkan çobanlar Böyle geldiğini söylüyor
Benim tahmine göre de bize de böyle yayıldı
İranlılar saolsun bizden çok geziyor memleketimizi
Demekki sadece ısı ölçme ile bu iş olmuyormuş
Tüm ülkeye yayılmış zamanın da bizde yok derken test etmedikleri için bilmiyorlarmış
Geçen sürede bu anlaşılıyor
ı.k ne başımıza geldiyse
Bu göçmen Suriyeli İranlı Afkanlı Pakistanlı yüzünden geldi
Tam tamına resmî olarak 80 milyar dolarımızıda yediler
Birde gayri resmi rakamlar ile allah bilir kaç oldu
Gerekirse ı.k tüm sınırları Çin settti gibi duvarla Örelim alayını gönderelim Yunanistan’a
Merhaba ilk yorumum olacak, bir sağlıkçı olarak işlerin çok daha kötüye gideceğini düşünüyorum, biliyorum. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.... Kendinize dikkat edin.
Italya ne guzel pik yapti degil mi!!
Bir gunde 969 olu.
Dereyi gormeden pacayi sivamayin bir daha
Kendimi böyle hissetmeye başladım. Bu kadar olumsuzluğun içinde sanki bir anda dötüm açıkta kalacak gibi yalan dünyada.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9fc74945d2.jpg
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Turkiye geneli bir karantina beklemiyorum ama sehirler bazinda olacagini dusunuyorum
Mesela istanbul ankara gibi sehirler
Bakanin açıklamasına göre solunum makinalarin da doluluk oranı ,%63mus ,kendisi yeterli diye ifade de bulundu ,bugünkü vaka sayısı 5698, 5698vaka ile %63ise 10bin vaka da makianlar tamami dolacak demektir ,en iyi ihtimal de pazar akşamı 10bin vaka olacak .
Pzt itibaren sıkıntılar başlıyor hastalarmimiz için .....
7000 test yapiyorsun yuzde 25 inde virus cikiyor. Ne guzel onlem alinmis demi.
Yok bu virus 2 haftaya biter, yok su kadar vaka su kadar olu olur diyenler. Konusmayin artik
hangi uzmana güvenelim? bir prof. çıkıyor virüs havadan bulaşır birkaç saat havada asılı kalır diyor bir başkası havadan bulaşmaz diyor...bugün forumda yazdılar artık kim dedi bilmiyorum muhtemelen doktor olmalı yine çamaşırlarınızı 80-90 derecede yıkayın demiş.80-90 derecede günlük kıyafetlerimizi yıkarsak dışarı giyecek kıyafet kalmaz addem ile havva gibi dolaşırız sokaklarda...tüm kıyafetlerde genelde 30-40 derecede yıkayın yazar...iç çamaşırını ayrı tutuyorum yüksek ısıda yıkanmalı...
yani öyle bir zaman ki...kime güveneceğimizi şaşırdık vallahi...
Özel sektörde çalışan
Esnaf olan
Vs vs için çok sıkıntılı bir süreç
Anasını satayım bizim millet nasıl olacak DİE düşünmekten coronaya yakılancak
Bağışıklık düştüğü için
Kapalı olan esnafın ailesi ne olacak
Özel sektörde çalışan ama çalışamayan adama nasıl maaş verilecek
ABD vatandaşı değiliz ki bunları düşünmeyelim
Olan garibana olacak
heryerde mi ezan okunur giğbi dua yapılıyor arkadaşlar bu imamlar varya dua edin ama evde oturmayın yaşlılara onlar servis yapsın milletin kanını emen sülükler..i
Imamoglu maltepe ve yenikapiyi hazirlamis. Ataturk havalimanini da kullanmak istiyor.
Muhtemelen istanbulda vakalar cok artacak vr buralarda kullanilacak
İşin içinde olmayanlar hala durumun farkında değil. Çok yakında çok ciddi rakamları telaffuz etmeye başladığımızda anlayacaklar. Yakında ilçe-il karantinaları başlar. Bugün bunun işareti verildi.
Birde umre için diyanete sorumsuz dediğimiz için laf edenler araştırsın bakalım, umreden dönenlerde Corona pozitif sayısı nedir?
Söylenecek çok şey var ama kime söyleyeceksin.
dow shortları tam yerinde kapamışım...
Bazı insanlar İtalya daki her gelen yüksek ölüm kişi sayısına "pik yaptı" diyorlar.
Pik yapmış olması için;
Belirli bir periyottur gelen vefat sayısının, belirli bir periyot boyunca (1 gün değil) azalıyor olması gerekir.
Pik-mik yaptığı yok, yükseliyor maalesef.
İnşallah bizde böyle olmaz.
fed parayı verince
coniler unuttu coronayı.
dow
h4
https://i.hizliresim.com/q9lwrX.png
dow arti kaparsa sasirmam