Şifre unutulunca resetleniyor.
Başka nicle giriyordum
Printable View
Çok eskilerden dostlar var bakalım onlar dönecek mi
Goçu tanımayan arkadaşlar;
aman dikkat.
Size aylık dow grafiği ile ziztem veya görüş söyler, patatiz olursunuz. :he:
Yastık altındaki altını ekonomiye kazandırın dediler, şimdi de altın ve döviz alımında % 1 vergi vereceksin deniyor..Bu önlemleri gören herkes dolar ve fiziki altın alıp yastık altı yapar..yarın bir gün zorunlu zekat çıkartır bunlar, oranı ise hayal güçlerine bağlı olur..
Kapalı ABD piyasasında DAX ın yaptığı short kontrat kafesleme operasyonu
mapusta yatıp geri dönen arkadaşlar hep şort giyiyor galiba. Aman dikkat etsinler.....
https://www.youtube.com/watch?v=SQB7Uvl2CII&t=1838s
bakın şimdi
vix günlük
kalkışa hazırlanıyor.
https://i.hizliresim.com/qQVebF.png
Vix eksiye gidiyor bence yani orta vadede kapatılır hesaplaması [emoji16]
şu ana kadar okuduğum kadarı ile yarışmaya herkes farklı bir öngörüde bulunarak katılıyor.. bende endeks 106 bin görür diye katılıyorum:) ama şimdiden ahkam kesmeye gerek yok. hafta başlasın görelim bakalım neler olacak
Benim portföyüm şuan ki endekse göre 130 Binlerde benim için riskli bölgede endeks şu aşamada yukarıya olan marjı zorlamaktansa asagiyi beklemek benim için daha cazip aklımda şu sorular var endeks ler neye göre yükseldi ileride olumlu ne olabilir olsa bile eski zirvesini geçmesi ni gerektirecek bir durum var mıdır işsizlik azalıyor mu virüs de 2 inci dalga olacakmı piyasada talep artışı olacakmı mesela otomotiv sektöründe otv indirimi olması mümkün mü mümkünse ithalata niye bu kadar vergi getirdik mb swap anlaşması ne kadar etkili olacak veya olumsuz etkisi ne kadar kuvvetli olabilir gibi gibi sorular var aklımda
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100.000 üzerinde son 7-8 gündür aps 20.000 azalmış.yani endeks yükseldikçe poz. kapanıyor.short veya long...
endeks aps düşerek yükselebilir .istediği kadar yabancı satışı olsun; para çıkarak ralli yapabiliyor.zaten %25 lik ralli de öyle oldu..çep to cep formülü ile...
bir yerden sonra aps kararli olarak artmalı.işte o zaman bir yöne kasa doluyorun ilk emaresi ortaya çıkar.aps 520.000 civarı olunca ve bu esnada daha da yükselmişsek ve mevcut yabancı satışı da varsa;kanımca orta vadeli 15-20.000 puanlık düşüş için sarı ışık yanar.
bunlar hazırsa herhangi bir ortalamaları bile sistem kabul edip,o noktadan sonra; short-flat olurum.(saatlik sisteme uyarak sadece short-flat)..bu şahsi orta vadeli poz. senaryom.malesef tüm koşullar yok.istediği kadar yükselsin veya düşsün.
ama şuanda tradeye devam.
Şahsen bende bu zamana kadar trade ile geldim ama son zamanlarda çok kararsız piyasa çokta fazla trade fırsatı vermiyor yani benim açımdan portföyümun yine yüzde 20-30 şeklinde trade deneyebilirim zopa yi yersem bırakır beklerim o vakit
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kısa vadeli olarak ,endekste 3 günlük yataylıkta; saatlikler aşırı alım iken NU VAR..ve bu arada yabancı satışı oldu.
NU,trentte rahatlıkla delinebilir.
103300 ler direnç gibi olsa da,sabah gaple 1.000 puan yukarıdan açıp,gelene vererek net para çıkışı ile %2 artı da yapabilir.bu sıralar moda; formasyonu gaple yık,endeksi para çıkarak yükselt.o açıdan yorum yapmak zor.
iş bence tamamen vadeli üzerine dönüyor.aynısı geçen kasım -ocak ayında da oldu...adam spotta para çıkıyor ama ralli oluyor . VOB u yükseltip uzlaşmaya giderek milyonlar kazanıyor.çık işin içinden.
dolayısıyla yok total pasta bu,yabancı spotta satıyor diyerek short açanın kazanması %50.
eskiden bu kadar kompleks değildi bu iş.
Bu kambiyo vergisi yabanci için din kez satış fırsatı da olabilir. Bir şeyler ucmadan satıp kaçalım diyebilir. Garanda ki haşin satış da bunu sanki doğruluyor.
Bu gece rüyamda havalimanındaydım uçaktan inmiştim ve sonrasında havalimanında beni ve herkesi ayı kovalamaya başladı. En son ocak sonu şubat başı gibi rüyamda evde ayı olduğunu görmüştüm ama onda ben onu kovalıyordum. Sonra borsalarda olanlar malum. Acaba havayolu hisselerinin eşliğinde bir boğa piyasası mı başlayacak :wu: veya düşüş başlayacak ve insanlar da short açamayacak yani birden gapli ne bileyim %5 küsur aşağıda başlayacak ve short açmak isteyenler önce düzeltsin biraz diye bekleyip short açamadan piyasa dibi bulacak mı bu da olabilir :wu:
KAHRAMAN
@kahraman_harun
·
54d
Kur ve altına %1 vergi, faiz %8 zaten otomatikman borsaya gelin diyorlar. Borsamız çok güzel olacak inşallah. Bir dünya para gelir herhalde artık. Eşek olmak lazım borsaya para koymayanlar.
iddiası bu ,''gel vatandaş sen de al'' kampanyasına destek çıkılmış. .zaten 250.000 genç antilop son 5 ayda MASAİ MARA ya gelmiş.bu 11 aylık genç antiloplar daha önce hiç timsah görmemiş...
Çok önemli bir durum olmadıkça günlük yükseliş ve düşüşe devam al sat bin aşağı bin yukarı 5 bin puanda dengelemeyle yükseliyor havası vermeye devam yabancı malı boşaltacak ise güzel bir olay lazım haber artık bir şekilde karşılanıyor fakat işin sonunda tl sende değerli üretimin yok ithalat yasağı seni boğar bir yerde patlak verecek
Yani bende bist30 110 bin hedef kademeli olarak ama sonunda dışarısı yeşillensede bizde kar satışları 5-10 bin aşağı çekecektir
Elimiz bariz belli yabancı ve patronlar değil devlet tarafından tutulan bir borsa sağır sultan bile biliyor
Buda benim görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bu arada yasaktan kurtulup çıkan arkadaşlarda hoş gelmişler ve forumunda bayramı kutlu olsun
ben harun kahramanı bir çok sayfada ismi geçmesinden dolayı bir süre çok takip ettim.. adam dünya para kazanmış olabilir gerçekten mükemmel bir oyuncu olabilir diye düşünmüştüm ama borsayı 124 binden çakmaya başladıklarında full çıkmayarak elinde yüzde elli hisse bulundurarak devam etmesi bende farklı bir kanaat uyandırdı.. çakarlarken eğer tekrar alttan almayı düşünerek nakite geçiyorum deseydi evet gerçekten iyi oyuncu olduğunu kabul edecektim. bana göre şansı ve cesareti ile oynayan bir oyuncu.. en son borsa 82 binden dönerken kim aldıysa güzel paralar kazanı. ama bana göre buna bilgisi ile karar verenler olduğu gibi cesareti ile karar verenler olduğunu düşünüyorum ve cesareti ile oynayanların bir gün küllüm olacağını tahmin ediyorum. çünkü çünkü kazın ayağı hep böyle olmayacak
Benim gördüğüm bütün krizlerde araba fiyatları düşerdi,ama bu sefer çıktı.
Bambaşka bir şeyle karşı karşıyız
ky. artık yılda %60 karı beğenmiyor.onun için diğer hisselere giriyor.bunun içinde üstatlar hazır.180.000 takipçin varsa iş kolay.
önce x hissesini 0.60-1.00 arasında topla,sonra alarak hisseyi 3,00 tl yap.
hisse 3-4 tl. iken, 180.000 takipçi nazarında bu hisseye ;çocuk hisse diyerek (yani büyüyecek dev hisse olacak) ve her türlü basındaki reklamı yapıştır.''bizim içi fiyat önemli değil,arge vs.'' gibi entel kelimeleri kullan.
o takipçilerin %10 u alım yapsa ve 10.000 tl yatırsa ; 180 milyon eder.küçük hisselerde bu para tavan serisi yapar.
12 olunca da kendin sat.ama satmak isteyene,bizim için fiyat önemli değil,diyeceksin..vade önemliymiş.:)
sonuç; elin hintli fakiri, HİNTLİ TOSUN OLUYOR.:)
diğer üstat da petkimden 1.2 ml. ceza yer ve HALA;''borsaya para yatırmayan eşektir'',der.
Amatör gibi APS, pasta, yok o onu almış, bunu satmış gibi şeyleri takip etmeyin
Youtube da şişko kadın şöyle dedi, twitter da o bunu yazdı okumayın veya etkilenmeyin
Bu yollar çıkmaz sokak
Kendiniz analiz edin ve yönü bulun