Yarin aciklanacak enfllasyonla negatif getiriye geceriz dalga gecer gibi aciklama ..
Printable View
Yarin aciklanacak enfllasyonla negatif getiriye geceriz dalga gecer gibi aciklama ..
evet bence de mevduat faizleri çok yüksek ! ne gerek var bu kadar faize , ne de olsa vatan - millet denilince , bu ülkede insanlar gözünü kapatır ve neyi nereye neden verdiklerini bile sorgulamadan tüm birikimini verir. Hal böyle olunca bu ülkede sadece bakmak yeterlidir.
Yapı Kredi TL 500K 32 gün %11,80
Yapı kredi $ 100K 32 gün % 3,0
Tl faizi alan yaya kaldı gene. Yerinde sayıyor faizler usd tırmanıyor?
Fiba usd 3.75
Akbank 3.50
Yeni mi temdit mi?
akbank ve yapı kredi tl de üç aşağı beş yukarı aynı 11,75-11.90 arası duruma göre ve paraya değişiyor daha iki bankada %12 görmedi.
yannız akbank $ da daha iyi veriyor...
Alternatif yatırım yapmak isteyenler için çok güzel paylaşımların yapıldığı aşağıdaki adresi incelememiz gerek. Hem borsa , hem doların yönünü bilimsel olarak açıklayan paylaşımlar var. Dolayısıyla faiz oranlarını da tahmin etmek kolaylaşıyor.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...3563#post63563
Öncelikle yorumun için tşk ederim.
Dolar hesabında dolar varsa derken orasını anlamadım.
Bankaya fiziki dolar yatirmadim.
Bankanın sitesinden dolar aldım.hesabımda hem dolar olarak gözüküyor, Hemde tl karşılığı görünüyor.
Benim şimdi döviz hesabımda dolarmi var...dolar karşılığı tl mi var...çekmek istesem fiziki dolarmi ödeyecek.
Sent from my HTC Desire 816 using hisse.net mobile app
Pazartsi bağlamıştım, Odea: 12:25 Burgan:12:40 eski para 100 bin civarı ikiside
17-20 arası faiz olmazsa mevduat falan yok bunlara dolara devam
Bugün Garanti Bankası elemanı cepten aradı ( vadesiz hesabım var) , vadeli mevduata 100k üstü 11.80 veriyoruz dedi...
yanlış,
TL'dekiler 2008 yılına kadar güzel kazandı. dolar 1,3-1,4, faiz %20. yemede yanında yat.ne günlerdi be. 2009-2013 arası dövize göre iyidi,ama negatif faizdi bal gibi. 2013 sonrası dolar işi ele aldı,TL dekiler ezilmeye başladı. 2016 Kasım sonrası TL mevduatçıya hardcore dalmaya başladılar,bende zaten o ara topuklamaya başladım TL den. bu hardcore ilişki daha başka biçimlerede evrilecek.
Başka da çareleri yok gibi gözüküyor. Zira %17-20 faizle mevduat toplayan banka bunu %25 ile vermek zorunda. Matematiksel bir gerçek var %25 kredi faizinin geri ödenebileceği bir ekonomik ortam yok. Yani faizi %20 ye çektik deseler ben bu sefer bu topa girmem, zira böyle bir döngünün çevrilemeyeceğini bilirim. O yüzden en güzeli dövizi doğal dengesi olan cari açığın sıfırlandığı noktaya kadar serbest dalgalanmaya bırakmak. Tasarrufu altın ve/veya döviz ile yapıp kredileri TL ile vermek. Bolca enflasyon yaratmak ve böylelikle kalitesizde olsa hormonlu büyümeyi sağlamak.
Şu an ekonomistlerin yorumlarına göre tcmb'nin bankalara swap ile TL karşılığı verdiği döviz çoktan ithalat amaçlı ödemeler için kullanıldı ve yurt dışına çıktı. Yani tcmb bu dövizleri kalıcı olarak geri istediği an bankalar piyasadan inanılmaz bir döviz talebinde bulunacak. Bu tür mekanizmaları başından beri tehlikeli bulmuşumdur. Her ay 4-5 milyar dolar cari açık veren bir ülkede döviz depo ihalesi açmak aslında çok sert bir yayı dahada fazla germekten başka bir işlev görmez.
Söyledikleriniz acı ama gerçek cidden Tl ci mevduatçılara allah kolaylık versin. ÇIKMAZ YOLDAYIZ, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ,2002 krizini mumla arayacağız, o vurdu 2 yıl içinde geçti bu sefereki yıllar sürecek, KEMOTERAPİ ile hastayı yaşatmaya çalışacaklar yaşatabildikleri yere kadar. Hem bu sefer kızıp seçimde oylarla geldikleri yere geri yollayacağımız hükümet de olmayacak başımızda ne olacak onuda layığımızla yaşayıp göreceğiz.
tl mevduatın getirisinin düşük olması gayrimenkul fiyatlarını yüksek tutuyor...
TL bono konusunda cok dikkatli olunuz. Unlu yatirim firmasi yatirim fonu icinde bulunan AYNES firmasi, kendi bonosunu odeme yapmadiginda ki kayyum bunu uyguladigi icin; fon degeri herhangi bir likid fon degerine inmisti. Bir sure de islem gormemis ti o fon..........
Risk olabiliyor..
:yahoo::yahoo:
Konu ile doğrudan bir ilişkisi yok ama paylaşmak istedim.
Bugün tv de reklamını gördüm. Emekli promosyonlarında yüksek alanlara diğer bankalar 450 tl verirken Fiba banka 500 tl veriyormuş. Yeni emekli olmuş, ilk emekli maaşını bu ay alacak ve promosyon veren bankalarla ilgili araştırma yapan biri olarak ilgimi çekti bu reklam. Haberiniz olsun. İnşallah rekabet daha da kızışır.
Ben yılbaşı gecesi genel listeden eurobond kodlarına bakarken görmüştüm. Hatta USD için turk tahvili zannettim. Kod biraz uzun. Sonra uyardılar venezuella imiş. Sn. dowejones un belirttiğine göre bu tür egzotik tahvilleri türkiyede almak zor. Çok yüksek meblağlarla yabancı yatırım kuruluşlarının türkiye şubelerinden alınabiliyormuş. (ama 2-3 milyon masa atmanız gerekli deniyor).
Düzeltme: Sn.Jondowes ismini bazı gönderilerimde dowejones olarak yazdığımız farkettim. Tüm yazılarda dowejones=jondowes
Enflasyon, gümbür gümbür geliyor!!!
ingbank turuncuyu 12,5 ile yukarı yönlü güncellemiş.
fibabank veya diğer küçük bankalar emekli promosyonunda ciddi atak yapacaklardır, o kadar sayıda müşteriyi banka müşterisi yapacaklar ve bunun maliyeti yalnızca 3 senede 300 ila 500 tl olacak. ben o bankalarda yönetici olsam kıran kırana pazarlık yapıp kapmak için daha da yüksek tutarlar öderdim.
Gerçek enflasyon 20-30 arası bence. Artık evin faturaları 1.000 tl yi geçiyor canım sıkılmaya başladı : elektrik, internet, pronet, digiturk, su, dogalgaz
TCMB enflasyon'un sınırlandırıcı etkeni olarak durgunluğa güveniyordu. Ancak oyunu bozan gelişme devlet kurumlarının çok yüksek miktarda krediyi kosgeb ve benzeri kamu kuruluşları aracılığıyla *faizsiz* olarak kriter gözetmeksizin piyasaya salması oldu. Bu kanal tcmb'nin dışında gelişti ve durgunluk içinde sanal bir talep yarattı. Buda enflasyonu talep bazlı azdırdı.
Ayrıca sınırsız para yaratma yetkisi olan tcmb dün bloomberght de izlediğim ekonomistlerin yorumlarına göre hazineden tahvil satın almış. Bunu devam ettirmesi durumunda çok dengesiz ve ters bir tepkiyle karşılaşabileceği söyleniyor.
Merkez bankasının hazineden tahvil satın alması sanırım QE (parasal genişleme) olarak yorumlanıyor.
Akşam yellenin konuşması var dolar uçabilir...
Enflasyon tam bekledigim gibi cift haneye geldi .%12ile baglanan mevduat kafakafaya geliyor.