https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...35acac782b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e29bd00078.jpg
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...35acac782b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e29bd00078.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f1e4f50a7f.jpg
Arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun TMSF den haber geldi kapta yayınlandı. Sabırla bekleyenler bundan sonra çok rahat bir şekilde izleyin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayırlı olsun gelen haber.
Darisi egyo nun başína inşallah
Merhaba,
İçeriği de paylaşalım;
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz iştiraklerinden Ege Sökteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Ege Yıldız Plastik Pazarlama Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin EGS Bank A.Ş. ve Toprakbank A.Ş.'den kullandıkları, TMSF tarafından temellük edilmiş kefaletimiz altındaki kredi borçları nedeniyle TMSF ile borçların tasfiyesi ve şirketlerimizin ibra edilmesi yönünde protokol imzalanmış ve protokolün TMSF kurulu tarafından onaylandığı 27.09.2017 tarihinde tarafımıza bildirilmiştir. Protokolle şirketlerimizin TMSF'ye olan borç ve riskleri tasfiye edilmiş ve ibralaşılmıştır. 27.09.2017 2017/25
Bir kaç gün önce sattığım eplas ve mzhld leri bugün haber düşünce,tavan fiyattan yerine koyayim dedim, ama tezcanlilik yaptım yine....eplastin işlem hacminin yarısı,mzhld 'nin de 1/6 sı benim...ben olmasam eplas yerinde sayacakmiş...inşallah yarın geri gelmezler...selamlar...
NE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBİSE YOK;NE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK.
Sorma kardeşim ya...bu borsa bana kafayı yedirtecek....
Birde bu yetmezmiş gibi msgyo ları 6.35 den verdim,hisse tavan oldu[emoji35] https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...290f6c9e36.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6e850e1ee2.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...12686e9f9a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e6a98ddf6b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5ebb35faa1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d469bf9c5d.jpg
Sn Batık naçizane tavsiyem sürekli kağıt değiştirmeyin ayrıca siz bu hisseyi sanırım vur kaç yeri zannediyorsunuz, bu şirketin hikayesi yeni başlıyor bugün tavan yarın verdiler diğer gün tavan oldu vs vs bu dalgalara kapılırsanız ki kapılmışsınız bile yok olup gidersiniz fazla uzun sürmez sadece diyeceğim izlemeyin
Teşekkürler sayın mng....arasıra bu aptallığı maalesef yapıyorum. Daha önceki bu hisselerde basima gelenleri,daha doğrusu getirilenleri (haziran 'daki yazimda var) belki hatirlarsin.hadi onda başkasına guvenmenin cezasını çektim.zaten o andan beri çok üzücü günlerim oldu,günlerim haram oldu,Sebeb olan Allahından bulsun.4 yıllık bekleyiş heba oldu...ama şu an yaptığım tam bir salaklik,böyle bir haber arefesinde,,,tekrar teşekkür ederim.senin gibi iyi kişileri bu forumda görmek,bana mutluluk veriyor,kal sağlıcakla...selimtez den bol selamlar sana.,,,
1) TMSF ile ibralaşma haberi gerçekleşti.:bravo:
2) Vakıf Bank borcunun kapatıldığı haberi
GENEL KURUL TOPLANTISI
3) Varlıkların yeniden değerlendirilmesi
4) Özkaynakların artıya geçmesi
5) Yakın izleme pazarından çıkış 01.01.2018 tarihine kadar gerçekleşmesi, bütün yatırımcıların HAYRINA olmasını temenni ederek HAYIRLI akşamlar diliyorum.
yatırım tavsiyesi değildir.
3.çeyrek bilanço çok büyük anlam kazandı...
SM-G900F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyle bundan sonra artık en büyük ölçü bu olacaktır şirket çok değerli vede kaliteli işler yapıyorlar karlılık sermayeyi katlayarak geçecek günler çok yakında işte o zaman hisse piyasası buna nasıl karşılık verecek o da çok net belli, iyi yatırımcılar bunu gayet iyi bilirler
Yatırım tavsiyesi içermez, al/sat için uygun değildir herkes kendi kararlarından sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4e95c974e1.jpg
3.çeyrek ne zaman gelecek
20 kasım gibi gelir...3.çeyrek bilanço...
Merhaba,
Önceki sayfada Mng kardeşim cümle arasında "Senedin hikayesi yeni başlıyor" diye yazmış.
Uzun zamandır burada olanlar bunu anlamını iyi bilirler...
Hisselerin geçmişini bilmeyenlere bunu anlatmak çok zaman alır. Ancak forumda hepsi var.
Şirketleri (Mzhld-Eplas) senelerdir süründüren zarar veren en büyük engel, sulh yoluyla ortadan kalkmış oldu. 2 on senedir konuşulan Basmane Çukuru artık engel olmaktan çıkmıştır. Tmsf şirketin ipoteklerini çözmüş, borçlarının ödendiğini resmi ağızdan ilan etmiştir...
Hisseler buna neden yeterli tepkiyi vermedi? Diyenler olmuştur;
Gazeteler anlaşmayı duyurduktan sonra her iki hisse de zaman içerisinde %180 kadar artış göstermiştir. Ve daha önceden ön gördüğümüz bant içerisinde hareket etmiştir. Yani piyasa, Tmsf'nin öneminin bir kısmını peşin olarak fiyatlamıştır.
Önemli olan şimdiden sonrasıdır. Daha önceden "Pranga" tabir edilen engellerden kurtulmuş olan şirket ve senetleri ne bekliyor? Bu süreci de ben ve yazan arkadaşlar bir takım öngörülerle önceden yazmıştık... Uzun uzun yazmanın faydası yok.
Ancak, Tmsf ile ibranın şirkete sağladığı şeyleri sıralı olarak yakında göreceğiz...Hepsini aynı anda beklemeyelim. Zaten bu kadar bekleyen yatırımcıya ve zamana saygısızlık olur. Hele bir uzlaşmanın detaylarını görelim, sindirelim...Arkasından yada önceden Vakıfbankı bir görelim...
Her kademede satış olması iyidir. Düşer de çıkar da. Senedi yönlendirenlerin de her kademe ve bant için daha önceden oluşturdukları projeksiyonların da olduğunu unutmayalım.
Bence de daha yeni başlıyor...
Bu temiz ve yeni bir sayfa.
Saygı ve selamlarımla,
Al anlamına gelmez.., sat anlamına hiç gelmez...Aklını kullan Joe...
Eee sayın Ercanbay,bundan sonra senin kemalle olan hayali(bence gerçekten de gerçek) yazilarinizin sonu geldi anlasilan.... 😃😄Selamlar
Tmsf ye borcu olmayan eplas ve mzhld alt şirketleri ile birlikte egesökteks ve egeyıldız artık rehin olmaktan çıkmış ve ibrayı almıştır.tmsf ile bir bağı kalmamıştır...
Baglı ortakları olan güçbirliği holding ve güçyapı şitketlerinin tmsf ibrası nasıl bir yol izler bunuda ilerleyen günlerde gelebilecek açıklamalarla ögreniriz...
Sırası ile beklenen haberlerimiz güncelliğini korumaktadır...
Ancak artık tmsf yi hayatımızdan çıkartalım...
Vakıfbank hikayesi nasıl olcak sorusu bizi çok farklı düşüncelere itsede oldukça önemli bir konu...kısa vadede çözülmesi dileğiyle....
Sonrası ulusal pazar..
Merhaba Kardeşim;
Bu yazı sana gelsin biraz nostalji olsun;
Dı nı nı nı nı nım nını nım nını nınım nınını nım nını nınım...
-Alo?
-Alo kimsinnn?
-Sen arıyorsun kardeşim. Önce sen kendini tanıt...
-Kimsin dedik ya! Alo!
- Dıtttttttttt
-Alo?
-Ercanbay ile görüşecektim...
-Ercan bey demek istedin galiba...
-Yok yok Ercanbay...
-Kim arıyor beyefendi?
-Ben...
-Senin aradığını ben de anladım da, sen kimsin kardeşim? Bir kendini tanıt yaaa...
-Ha... afedersin ya...Ben Kemal...
-Hangi Kemal kardeşim? Bir soyadın falan var mı?
-Tahmin et...
-Kemal Atatürk mü?
-Hah hah ha...aynı yazılarındaki gibi espirilisin... Değil değil...
-Kemal Sunal mı?
-Onlar hep rahmetli oldu...Ben yaşıyorum yahu..!
-Hımm Kemal Tanca mı?
-Hah hah ha...Kemal abiyi tanırım...Sen nereden tanıyorsun ki?
- Çok yakınız...15-20 günde bir buluşur, 8-10 saat birlikte gezeriz...
-Allah Allah... Çok şaşırdım... Kemal abi ve sen?
-Kardeşim ben ayakkabımdan bahsediyorum. Kemal Tanca ayakkabım var, özel günlerde takım elbisenin altına giyerim.
-Hah hah haaa. Alem adammışsın sen ya...
-Kapatıyorum...Dıtttttt
-ALO?
-Ercan bey, ben Kemal Kemal...
-Dıtttttttt
-ALO, kardeşim deli misin ne?
-Pardon yaaa Ercan bey, Ben Kemal Z.
-Hay Allah Kemal bey, niye sekreterinize falan aratmadınız ya? Belli ki insanlar nasıl aranır nasıl konuşulur unutmuşsunuz...
-Ercan bey şirkete fazla yazmasın...Sen beni bu numaradan arar mısın? Bekliyorum...
Dııııttt dııııttt dııııttt ….
-MZ holdinge hoş geldiniz…
Müşteri temsilcisi için 1
Yatırımcı ilişkileri için 2
İnsan Kaynakları için 3
Muhasebe için 4
İştirakler hakkında bilgi almak için 5
Operatöre bağlanmak için 0 tuşuna basınız.
Eğer Sadece sövmek için aradıysanız, her hangi bir tuşa basmanıza gerek yok. Sövdükten sonra telefonunuzu kapatınız.
-0 a basalım bakalım…
-Alooouv kimi aramıştınız…
-Ben Ercan B. Kemal beyi aramıştım. Telefonumu bekliyor…
-Ha, benim ben Ercan bey…
-Operatör siz misiniz Kemal bey… Çok şaşırdım. Bir başkasını bekliyordum ama…
-Ercancım aslına bakarsan bütün menülerde ben çıkıyorum… Şirkette kimse yok.
-Nasıl yani?
-Muhasebeyi tuşlamış olsan yine ben çıkacaktım…
- …. …. ….
-Aslında Ercancım, Kamil diye biri de yok. Muhasebeyi de ben yapıyorum. Zorunluluk var diye öyle birini uydurdum.
-Berna?
-Öyle biri de yok… O işi de ben yapıyorum…
-Masraf olmasın diye mi?
-Evet… Nasıl iyi yapmış mıyım?
-İyi de, yönetim giderleri neden bu kadar yüksek o zaman?
-Orasını karıştırma Ercan… Bana masraf olmasın da, kime olursa olsun… Onların maaşlarını da ben alıyorum. Bunda kötü bir şey yok…
-Kaç kişinin işini yapıyorsun?
-Müşteri temsilcisi, Operatör, şoför, ofis boy kat görevlileri de dahil 9 kişi… Söylemesi ayıp, aslında avukat falan da yok… Bir de avukat mı besleyeceğim yahu? İnternette her konuya ait hazır dava dilekçeleri var. Boşlukları doldurup veriyorum dilekçeyi…
-Haaa, ondan bütün davaları kaybediyoruz, yada saçma sapan davalar açıyoruz…
-Avukatlık ücretlerinden haberin var mı Ercancım?
-Barodan istesen? Ücretsiz avukat falan tayin ediyorlar…
-Onu ben de düşündüm Kardeşim. İstedim ama Ceza davalarında falan veriyorlarmış. Yani avukat da benim. Dava kazanamadığım için, vekalet ücreti almayı gururuma yediremiyorum.
-Ya kızlar, damat falan?
-Onlar gerçekte varlar da, burada yoklar…Varmış gibi davranıyorum…
-Allah Allah?
-Ya Ercancım… Ben ne çekiyorum bir bilsen…
-Ne çekiyorsun Kemal bey…
-Tahmin et..?
-Yuh artık Abi ya… düşündüğüm şey değil İnşAllah…
-Değil değil… Ona zaten zaman kalmıyor ki…
-Tesbih mi?
-I ı…
-Diş?
-Yahu ben olayları, sıkıntıları, durumları kastediyorum Ercancım…
-E bana niye soruyorsun Abi ya? Ne bileyim ne çektiğini. Doğru dürüst zamanlı açıklamalar yapsan, ben de bilirim, herkes de bilir…
Anlat o zaman ne çekiyorsun, kimden çekiyorsun bilelim.
-Ahhhhh ah! Ercancım… bir bilsen… ….
-(HasbinAllahü ve nimel vekil.)
-Bir şey mi dedin Ercan?
-Yok yok sen devam et Kemal abi…
-Ya Ercan, menemen yapıyordum, seninle konuşurken biberleri yakmışım kardeşim. Şimdi ne yiyeceğim ben? Yeni baştan yapayım bari…
-Kemal abi yemek sepetinden bir şeyler göndereyim mi? Ne yersin?
-Olur Ercancım Allah razı olsun. 9 porsiyon acılı adana gönder. Servisi bol olsun. 3 tane şalgam, 3 tane ayran, 3 tane de diet kola gönder.
-Naaptın abi ya? Hani kimse yoktu?
-9 kişilik iş yapıyorum dedim ya kardeşim. Hayrına eve de götürürüm çoluk çocuk yeriz… Ha kuryeye söyle kapıya bıraksın ben aşağıya indiğimde alırım. Güvenlik falan da yok, o yüzden kapıları kitli tutuyorum.
Birisi muhasebeyi arıyor Ercan…O aramayı da almam lazım… Hadi kesen dolu olsun. Geniş zamanda ara, daha uzun konuşalım.
-Hadi o zaman.., kolay gelsin. Ben de biraz iş konuşacağız zannettim ama sıra gelmedi…
-(Nasıl çarptım enayiyi...bir de akıllı geçiniyor manyak.)
-Ne dedin Kemal abi ?Anlayamadım...
-Yok bir şey Ercancım. Nasıl da iyi bir insanmış diyordum kendi kendime...
-İyi o halde abi, yarım saate kadar yemekler şirkette.
Dittttttttt
İyi akşamlar arkadaşlar. Saygılarımla,
Soyle %2500 bedelli falan aciklasa.
Merhaba,
Değerli kardeşim, temenni dilek gibi yazmışsın da, bedelsiz demek istedin galiba...
Elindeki lotun 25 katından bahsettiğinin farkında mısın?
Şirket sahiplerinin bile para kazanmadan %100 e bile giremeyeceğinin farkında değilsin galiba.
1000 lotun olduğu varsayarak otur kaç lira para gerektiğini önce bir hesapla derim.
Hissenin altın devrinin başladığı bugünlerde gereksiz bir açıklama yapmışsın.
İyi günler temenni ediyorum.
Merhaba,
Arkadaşlar, senelerdir yazdığımız beklentiler gerçekleştikten sonra, ki, bunun yolu artık açılmıştır;
Herşey yeniden değerlemeye tabi tutulacak ve sadece bununla şirketlerin defter değerleri bir kaç katına çıkacaktır. Borsaya kote olmayan şirketlerin borsaya kote olma ihtimalleri...
Ve yeni yatırımlar.., hali hazırda üretim yapan fabrikaların kapasite kullanımlarının artması vs. (Doktor abi son bir kaç yazısında eplas sayfasında çok güzel açıklamış, okuyun)
Şirketlerin kefaletleri ve ipoteklerinin kalktığı devlet ağzıyla duyurlması, kredi alması ve kredi faizlerini çok önemli oranda daha az ödeyeceği ve likilite probleminin tamamen ortadan kalkması anlamına geliyor. Ayrıca önemli oranda devlet teşviklerinden de yararlanabilecek... Vs vs...
İşte ondan sonra; (ilk cümleme dönüyorum) bedelsizden söz edilebilir. Bunları daha önce anlattık... huniyle-kupayla-borazanla anlattık...
Bu bedelsizler, piyasa tarafından sindirildikten sonra bedelliden söz edilebilir...Bu da birkaç senenin işi.
Lütfen yazdıklarımıza dikkat edelim.
İyi bir gün olsun.
Saygılarımla,
Bugün 3. Çeyrek bilançonun son günüydü satışlar ın iyi olması dileğiyle...
3. Çeyrek bilançoda negatif etki yapçak 2 kalem var
1.ramazan ve kurban bayramı tatilleri ve fabrikaların yazın uyguladıgı rutin senelik izin ve ara verme etkisi takvimde çalışmada kısa iş gücünü göstermektedir...
2.vergi yapılandırmaları taksidi 31 haziran ve 30 eylülnolarak son çeyrekte yüklü ödemeleri beraberinde getirdi...
3 aylıkta toplamda 45 milyon satış yapılması son yılların ortalaması böyle bir satış ciroya eklenirse iyibir gelişme...
Tmsf siz ilk bilanço olcak kalkan rehin ve ipotekler ile ilgili bir açıklama olur diye düşünüyorum...
Özellikle çiğli organize sanayideki egesökteks fabrikası ve kuşadasındaki 20 veya 25 adet yazlık villa tmsf de ipotekliydi...ipotekli olan daha birçok şey vardır ama ben bunları biliyorum...şuanda kullanılabilir ve satılabilir konuma geldiler...
Kasım ayında bilanço karı egerki yine yukselirse yıl sonu net kar büyük bir beklenti oluşturur...
Yeni degerlemeler için vakıfbank anlaşması sonrası eldeki varlıkların listesini kaleme alıp şirketin asıl degerini ortaya çıkarcak çalışmalar borsa piyasa degerini fiyatlama yönünde ilerlicektir...işimiz çok....
Asıl soru da şu elimizde bulunan degerlerin ederi nedir...
Bu varlıklar en az 20 yıl önceki fiyatları ile şirketlerin defter değerlerinde görünmekte,yeniden fiyat değerlemeleri yapılır.Kimbilir kaça katlayacak
MI 5s Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket varlık listesi ni nerden bulabiliriz...
Egeyıldız gizli milyarder olarak fazla renk vermiyor...içinde ve elinde neler var bir bilsek...
Merhaba,
Altay Fırat ve Rüzgar kardeşlerimin güzel gönderilerileri için teşekkür ediyorum.
Bu konulara dair elinde bilgi olan arkadaşlardan paylaşımlarını bekliyoruz.
Ege Yıldız için "Gizli Milyarder" benzetmesi de güzel. Umarım en kısa sürede halka açılır ve şirketlerimizin bünyesinde olan bu "Gizli Milyarder" hisselerimizin gerçek değerini bulmasında yardımcı olur.
Fiyatlar oluşmaya başladığında, hisseleri hareketli günler bekliyor.
Fiyatların oluşmaya başladığını nasıl anlayacağız? Bana göre; Alıştaki her kademe birkaç ay süreyle dolmuşsa, gerçek fiyatlama başlamış demektir. Şimdi bir süre daha (şirket haberleri gelmeye başlayıncaya kadar) alış ve satış arasındaki uçurumları ne yazık ki göreceğiz. Alış ve satış kademeleri de cılız ve isteksiz görünecekler...
Alıcı "biri bıksın da versin" diye aşağıda bekleyecek. Ancak satışa girilecek malları, satıcılar silmezse, birileri hüpletecek.
Saçma sapan sistem yüzünden, paralı yatırımcılar hisselere giremiyorlar. Umarım bu saçmalıktan geri adım atarlar.
İyi bir gece ve hafta sonu diliyorum.
Saygılarımla,
Beyti kardeşime de paylaşımları için teşekkürler.
SAYIN
YAKIN İZLEME PAZARI yada eski adı ile GÖZALTI PAZARI HİSSELERİNE OLUMLU YÖNDE BAKAN KÜÇÜK YATIRIMCILAR
BU FORUMUN TÜM TOPİKLERİNİ OKUMADAN ve ARACI KURUMUNUZA SORMADAN DANIŞMADAN
KESİNLİKLE BU ve BENZERİ gözaltı pazarı YADA yakın izleme pazarı NA DAHİL HİSSELERE BULAŞMAYIN
BUNLARIN TAMAMI BIST ve SPK TARAFINDAN KÖTÜ VE BERBAT EKONOMİK TEMELLERDE HİSSELERDİR
O NEDEN İLE BU PAZARDA İŞLEM GÖRMEKTEDİRLER
BUNLARIN TAMAMI NEREDE İSE İFLAS IN EŞİĞİNDEDİR
BİLGİLERİNİZE
Volbor sen bulaşma bu hisseye düşer müşer sakın ha sonra kendi lafın altında ezilirsin. başkalarına da akıl verme, hisse inerde çıkar da
Volbor bütün yakın izleme pazarı hisselerine bu gönderiyi atmış...
Uyarıcı melek görünümündeki şeytanlar...
Merhaba,Ercanbay kardeşim.Gösterdiğin sağduyu ve nezaket için biz sana teşekkür ederiz
MI 5s Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.