https://i.hizliresim.com/9qv2lmq.png
Klgyo ile korelasyon malum..bugün o tarafta değerleme kap’ı geldi..bir hazırlık var..
Printable View
https://i.hizliresim.com/9qv2lmq.png
Klgyo ile korelasyon malum..bugün o tarafta değerleme kap’ı geldi..bir hazırlık var..
https://i.hizliresim.com/tdkw0s9.png
Tobo var..çanak var,kulp da tmm..
Tahtada inanılmaz bir baskı var.Bu kadar kap a hiç tepki vermedi.Daha önce birçok kez şahit oldum baskılara ama burda farklı bir durum var..
Ya taktacisi tahmin edemediği kadar çok lot kaybetti dışarıya.Ya da bizim bilmediğimiz farklı bir durum var sirketle ilgili..
Ama şunuda çok iyi biliyorumki Borsada sebepsiz yere bu bu kadar olumlu haber akışına ve en önemlisi pahalı olmayan fiyatlarda uygulanan baskinin ardından yukselisleri de bir o kadar sert olabilmektedir..
Yukardaki paylastigim grafikte 29.60 trend destegiydi dün en düşük 29.56 ile burası test edilmiş.Teknik olarak benim grafikte 29.3x desteği önemini koruyor..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Bakalım bu baskı nereye kadar sürecek?
"Şirketimizin Müşterileri Arasında Bulunan İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ve İSTANBUL CERRAHPAŞA ÜNİVERSİTESİ ile Personel Taşıma Sözleşmesi 12 Aylık Olarak Yenilenmiştir.
Sözleşme süresi;
01.01.2024-31.12.2025 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 61.996.500,00 TL + KDV
01.01.2024-31.12.2025 İSTANBUL CERRAHPAŞA ÜNİVERSİTESİ 68.993.100,00 TL +KDV
olarak belirlenmiştir."
Sözleşme süresi 12 aylık olarak yenilenmiştir diyor ama sözleşme süresi 2025 sonuna kadar yani 2 yıllık. Açıkladıkları ücret sadece 2024 için mi geçerli yoksa 2024+2025 için mi?
Anı durum daha önceki 1-2 bildirimde de vardı.
Müşteri ilşkilerini aradım ama kimseye ulaşamadım. Bilgisi olan var mı?
Ay olarak belirtilen süreler doğru. Ekapta da o şekilde yayımlandı.
2211133G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Turex'te yeni gelen ihale yenileme haberlerine dahi hiç tepki vermemesinden rahatsız oldum.O yüzden sirket yatırımcı iliskileriyle görüştüm rahatsızlığımı dile getirdim ve asagidaki şekilde bir mail ilettim kendilerine..
Telefonda gorusmemizde daha önceki gelen tepkiler sonrası ihale yenilemeleri duyurmaya başladıklarını iletti kendisi..
Şirkete ilettigim maili aşağıda paylaşıyorum.
Merhabalar,
Bir süredir şirketinizin yatırımcısıyım.
Şirketin finansal sonuçları ve aldığı ihalelere göre hisse fiyatı hak ettiği seviyelerde olmadığını düşünüyorum ve hisse üzerinde inanılmaz yoğun bir baskı oldugunu görüyorum.Şirket olarak sizler serbest piyasa buna biz karışmayız şeklinde düşünebilirsiniz ancak kaliteli işini düzgün yapan kurumsal şirketlerde,eğer hisse fiyatının ederini yansıtmadığına bizler gibi inanılıyorsa,yatirimcinizi korumak adına* en basitinden hisse geri alımı baslatabilirsiniz..
Yok eğer bizim bilmediğimiz sirketle ilgili kötü bir haber varsada lütfen kamuoyuyla paylaşın.
Uzun süredir farklı farklı şirketlere yatirim yapıyorum.Her yatirimimiz kazançlı olmayabiliyor.Bu işin içinde zarar da olabilir bunlar gayet normal.Bu risklerin farkında yatirim yapıyorum ancak bugüne kadar işlerin iyi gidip de hisse fiyatına bu denli hiç yansimadigi ve sürekli yoğun bir şekilde baskı altında olan başka bir yatirimim olmamisti..
Lütfen yatirimciniza sahip çıkın..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Sn Bossini,
Cevap vermeselerde yatırımcı iliskileriyle yaptığım telefon görüşmesinde şunu anladım.Atılan her maili sirket yetkilileri okuyor ve günde birkaç kez de yatırımcı iliskileriyle sirket yetkilileri görüşüyorlarmış.Zaten daha önce gelen tepkiler üzerine yeni ihale bildirimlerini paylaşmaya başlamışlar demekki bir farkındalık olusturmus bu rahatsızlık diye düşünüyorum.
Ben de yatirimci ilsikilerine özellikle şunu belirttim.Sonucta kendisi de orda bir çalışan üst tarafta ne karar çıkıyorsa onu uyguluyor.Bende kendisinden yatirimcilarin rahatsizligini en güçlü bir şekilde üst yonetime paylasmanizi bekledigimi ilettim.Geri alim programı varmış onu da iletmiş ama henüz bir karar çıkmamis.Belki bu serzenişler çıkmasına bir vesile olur..
Ben 2 haftadır yatirimcisiyim ama bir süredir takipteyim ve yasanilanlari gördüğüm için tepkimi dile getirmek istedim.Umarım faydası olur..
Bende aynı şekilde birden fazla hem mail yoluyla hemde telefonla yatırımcı ilişkileri ile irtibatlandım.
Değindiğim konu özetle şirketin bu fiyatlardan işlem görmesinden dolayı düşünceleri nedir?
Karşı taraftan edindiğim bilgi tüm e postaları şirket yöneticilerinin de takip ettiği, ayrıca telefon görüşmelerinin de kendilerine aktarıldığı bilgisi.
Haftayı 31 üzerinde kapatabilirse olumlu..
Endeksin dönüşünü de görmek istiyor olabilirler.
Bu hafta endeks güzel kapattik.Haftaya 7700/7800 bölgesine kadar gevşeme normal.Buranin üzerinde kalabilirsek bizim eşşek de belki yola koyulur..
Bist100 TL Haftalık güncel..
https://i.hizliresim.com/pjiv3cp.jpg
Tahtacı amca acaba daha kaç yüzbin lota ihtiyacın var harekete geçmen için. Bizdeki minnak lotların sana faydası gelmez toplayacağını toplamışsındır herhalde.
Sonuçta bu tahtanın ağası sensin artık birazda pozitif düşünmeye başlasan.
Karayolları ihale yenilemesini atmışlar 189 milyon artı KDV
O kadar kapin piyasa degerine oranina bak bir de hissenin hareket(sizlig)ine.
Kiler degil mi iste :)
Deney kagidim oldu bu benim, normalde spek hisseye girmezdim ama hisse fiyati sirket karini eninde sonunda yansitir savini deneyimleyerek gormek istiyorum. 2023`te olu gibi yatmis kagit o kadar enflasyona tl deger kaybina ragmen, 2024`u de boyle gecirirse kiler speklikte baska bir mertebeye erisecek gozumde, baya saygi duyar abi cekerim artik kendilerine.
Bunun halka arzini dun gibi hatirliyorum. Yasak oldugu halde aciga satis yapan spege yalandan bi ceza vermisti spk. sonra da belini dogrultamamisti kagit epeyce.
Perşembeden beri 600 bin lot civarı mal pes etti..
Tahta istediği malları aldı..
2500 üstü araçların değerlemesi yapılmış..midibüs ve otobüs ağırlıklı filo..mevcut piyasa değerimiz 3 milyar tl..!
Arsa,bina ve 500 servis plakası..!
Sınanmaya devam ediyoruz..
Tahtaya çok hakimler.Istedikleri gibi at koşturuyorlar.O kadar ihale yenileme haberi geldi ama ne piyasada ne hissede tık yok.Muhtemelen şirketin halka arzdan sonraki süreçte yaşanılanlar piyasayı temkinli hale getirmiş.Piyasadan güçlü alımlar gelse belki mecbur sürecek ama onuda görmeyince kaybettiklerinin ne kadarını yerine koyarsam kar dır diye düşünüyor muhtemelen yamyamlar..
Bir de Klgyo dan bir haftadır negatif ayristi.Eger orda da aynı grup yoksa Klgyo dan daha fazla negatif ayrısamaz diye düşünüyorum.Çünkü bugune kadar genelde birlikte hareket etmişler..
Teknik olarak da 29.30 benim için önemli bir seviyeydi bugün bir kademe altında 29.28 kapattılar.Bakalim yarın nasıl bir oyun çekecekler..
Sabırla bekliyoruz bizde onlar on kaybederse bizde bir kaybederiz.
https://i.hizliresim.com/4uybfve.jpeg
Kırmızı çizgi üstü tamamı dayanamadı ve sattı..klgyo ile ayrışmanın sebebi bu..
Satıcıların kim olduğunu bilmesem bu kadar net yazmam..tahta da gereğini yapmalı artık..
50.günün sonunda banada havlu attırdınya Tahtacı git artık gidebildiğin yere kalanlara bol kazançlar buradan ekmek yemek nasibimizde yokmuş.İstediğin tahtadan mal almaksa benden ziyadesiyle aldın artık.
Bana çok masraflı oldun orasıda ayrı mesele.
3 hafta olmasina ragmen tasidigim en zor tahtalar arasına girmeye aday bir hisse.
Gecmiste Fonet tahtacisi vardı her yeni ihale haberinden sonra %5-6 yapar sonra eksi kapardı.İstisnasiz her zaman.Bu sefer yapmaz gider diye dusunurdum ama yine yapardı karaktersiz..
Bir diğeri Pkart tahtası zor tahtaydı benim icin.O da sahipliydi kimse gelemezdi geleni de tokatliyorlardi.
Şimdi de bu..Ama diğerlerinden ayrılan cok onemli bir noktası var bunun bence.O da son bilancolari hep üzerine koyarak özellikle favok olarak çok güzel bir ivme yakalanmış durumda.Diger zor dediğim tahtalar bir iyi bilanco acikladiysa sonrasinda 2 vasat bilanco acikliyordu gibi.Turexde yeni gelen ihalelere bakıyorsun 2020 de x sirketiyle yaklaşık 11 milyona anlaşılmış 2024 de aynı x şirketiyle 350 milyona..Diger yenileme anlaşmaları da buna benzer.Nerdeyse 4 sene de 30 katına çıkarmış ihale fiyatlarını.. Hissenin piyasa degeri ne olmuş halka arzdan bu yana 2.5 katına gelmis.Burda akla mantığa uymayan bir değerleme var..
İşte tamda bu sebeplerden Turex zor ama temel olarak güven veren bir tahta bence ama herkesin bir sabrı var bakalım biz ne kadar dayanabilecegiz bu zulme:)