Fon içinde hisse senedi de görünüyor hocam.
Bu ay %2yi biraz geçmiş.
Güzel getiri gerçekten.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Altın -2% way be. Atları da vurdular.
2020 ortasinda enflasyonun da altinda ciddi bir kredi genislemesi dugmesine bastilar..
Ev sahipleri, benim takip ettigim ilanlarda hemen %20-30 zam yaptilar..
Hic eve ihtiyaci olmayan, parasi da olmayan ama geliri olan bir kac kisi hemen kostular anasinin, babasinin uzerine ev aldilar cok ucuz konut kredisi ile..
Hesap su idi bir kac yil oderiz bu arada kiralar yukselir sonra ev kirasi ile kendi kendini oder...
Su ana kadar hakli ciktilar gercekten..
Syg,
https://www.dunya.com/ekonomi/ihraca...-haberi-630147
Bir de bu piyasalari canli tutuyor..
Syg,
Bilen bilir iradesiz, hesap yapmayı bilmeyen insanları bankalar çok severler. Çünkü kredi kartı ile alınca çoğu insan bedavaya aldıklarını sanıyorlar malı. Ödeme zamanı gelince hesapta olmayan diğer ihtiyaçlar ortaya çıkınca önce asgariden ödenmeye başlıyor borç bir süre sonra ipler iyice kopuyor borç ödemek için borç alınıyor. Bu zincire kapılan dünya kadar insan var bu ülkede.
Benim de 2-3 tane kartım var toplam limiti aylık kazancımın neredeyse 4 katı. Al harca yiğidim lazım olur diyorlar. Geçen gün 10 yıllık kredi kartı maceramda ilk defa gününde parayı yatırmayı unuttum 50 küsür tl faiz işlettiler 1 günlük gecikme için. :)
Bu ev araba kredisinde de boylarından büyük krediler çekip bankaların tuzağına takılanlar oluyordur illa ki, Başka türlü banka nasıl kar etsin bu işten?
Kredi/Borç insanların aç gözlülüğünü kendilerine karşı kullanmak gibi geliyor bana. Kendi kartlarımı da bir ara kapatsam iyi olacak.
Forex'teki kaldıraç etkisi gibi de düşünülebilir bu faiz/borç geyiği.
Prensip olarak tek kart olmali.tum borc odenmeli.bankanin istedigi o zaten.min odeme faiz isletme.
Ev vergileri 8 kata kadar çıkacaktı noldu o is .
Yandaşlar ya da rakamlardan habersiz kardeşlerimiz ne diyor? İyi de ama herkes tatilde, barlar, cafeler dolu, bu nasıl kriz? Sevgili dostlar tüm ekonomi borçla dönüyor. Toplum ikiye bölünmüş durumda, ya sıkıntı içindeki %85 ya da %15'lik mutlu bir azınlık içindesiniz.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/z...un-467564h.htm
Çin altini satiyormus.onun icin dusmus altin.kirk yil dusunsem aklıma gelmezdi
En son elektrik faturam 131 geldi.klima yok.fan var.dikkat ediyorum.
Gösterge 18.59 du 19.07 ye yükselmiş.
23 e gider.daha ustude mumkun.
Ev bakmaya gitmiştik hanımla bi ev bulduk. 420k yazıyordu ilanda.
Biz evi gezerken tel geldi emlakçıya, 470k demiş ev sahibi.
Bizi kandırıyorlar diye düşünüp çıktık.
Bir hafta sonra 470k satıldığını öğrendik.
Şaka mı gerçek mi çözemedik hâlâ.
Eren Devrim'in yuutup videolarındaki kapakları çok itici. Kendisini takip etmeyi, okumayı bu sebeple bırakmıştım.
Dolar şu olacak!
Altın bu olacak!
Ebenizi göreceksiniz!
Soba borusu yolda!
Şemsiye açılacak!
(Teşbihte hata olmaz.)
Tarzında bi kapak anlayışı var.
Rakamlar yalan söylemez orası ayrı tabii ki. Ama ben orta vade için gundwane tarafındayım.
Millette para çok.
Bi seviyenin altında geliri olan gerçekten çok zor durumda, maalesef ki bu durumdan kolay kolay çıkamayacaklar :(
Bu süreç uzadıkça da diğer (dark side) tarafa doğru gideceğiz.
Orta vadede gundwane
Uzun vadede Dudu bey
Sadece sifon çeksen 10 TL gelir...
https://www.yeniasir.com.tr/ege/aydi...epsini-anlatti
"10.000 lira krediyi ödeyemedikleri için"
İSKİ
Hanelerde her ay tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküplük kısmı ‘İnsani Su Hakkı’ olarak minha edilerek faturalandırılmaz.
TARİFE
Konut 1. Kademe (Konut başına 0-15 (15 dâhil) m3/ay a kadar kullanım) 4,81 TL
Köy Konut 1,21 TL
ATIKSU BEDELİ
Konut 1. Kademe (Konut başına 0-15 (15 dâhil) m3/ay a kadar kullanım) 1,60 TL
Buna göre atıksu bedeli, kdv, insani su bedeli falan diye hesaplarsak baya baya bir tasarruflu kullanmışsınız suyu(Yada köy tarifesi ödüyorsunuz)
Bir insana ana avrat küfür ettim diye övünerek yazı yazmak yerine biraz kendinizde hata aramanızda fayda var .. Burası sizin ona buna küfür etme yeriniz değil , kendinizde böyle bir hakkı buluyorsanız bulmayın buna izin vermeyiz , kural dışı bir durum varsa bize bildirirsiniz bakılır .
Kıdemli analist isimli youtubır , hangi parti sempatizanı acaba ? Sürekli doların düşeceğine oynuyor. Her videosunda tek makama övgüler, saygılar döküyor. Bu kişi acaba içerden bilgi alıyor mudur ? Zira diyor ki ; Başkan faizi düşürme sinyali verdiğinde 625 baz puan artmıştı, yine gerekli yerlere sinyalim olsun dediğine göre 100-200 baz puan bile artarsa büyük kopuş olacak diyor.
Bu konuda görüşleriniz nedir ? Ben de bu durumu düşünüyorum. Tüm dünya faiz artırım sürecindeyken biz düşüremeyeceğimize göre Merkez bağımsız oyunu yine oynanabilir ve dolarlar elde patlayabilir. yatırım tavsiyesi olamaz. şahsi görüşlerdir. Yatırım danışmanlığı veren kurumlara başvurunuz.
1 ay bodrum Gümbet'te kaldım. 1 ay boyunca suyu günde 2 saat verdiler. Bazı günler hiç vermediler. Buna rağmen 150 tl. Su parası geldi. Evde 5 adet klima ve 4 gözlü elektrikli ocak, no frost buzdolabı termosifon vs.vardı 200 TL. elektrik geldi. En sonunda dava açılmasını göze alarak çağrı merkezini arayıp muski genel müdürüne iletilmek üzere saydım sövdüm. İletmemişlerdir tabi. 1 ayda koyu Akp'li oldum. Turizmin merkezine 1 ay boyunca su veremeyen adamlara memleket emanet edilmez. Bu arada yukarıda kriz vs. muhabbeti dönmüş. Dün paralı yoldan döndüm. Yolun maliyeti tek yön 700 TL. Yol e-5 gibiydi.
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarımdaki damla sulama yöntemini uyguluyorsunuz galiba :kahkah:
Sadece buzdolabı çalışsa o elektrik faturası gelir yahu :kahkah:
Kesin porsiyonları da küçültmüşsünüzdür :oleyo:
Nasreddin hocanın eşek hikayesi gibi ''tam açlığa alışıyordu ki öldü'' olmasın !!
Geçen sene aniden elektrik faturası 80 tl civarlarına düştü ama birkaç ay sonra elektrik kurumu gelip sayacı değiştirdi.Neden diye sorunca sayaç arızalı dediler.:Sad: Balayı kısa sürdü
Arkadaş her konuda tasarrufludur. Peynirden kıymaya, ayakkabıdan otomobile piyasanın en ucuzunu buluyor. Bir nevi ucuzluk avcısı. Komşudan kaçak hat çekmediyse ya da sosyal yardım almıyorsa borulardaki hava bile 6 tl. den fazla döndürür sayacı.
Bu durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesine bir e-posta ile sormak lazım. Zaten küresel ısınma ve kuraklık var, kendisini duyarlılığından ötürü kutlarız.
Arkadaşı da abd ye gitmiş pompacı olarak işe başlamış.kisa zamanda villa ve suv sahibi olmuş ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu doğalgaz sayacı bir milim bile neden oynamıyor haber verin kontrol edelim diye etiket koymuşlardı geçen sene bu sene daha koymadılar .
Çiçeklere haftada iki üç gün su veriyorum .
Elektrikte sadece fiş yaz modunda buzdolabı ve derin dondurucu da takılı .
Telefonu interneti televizyonu dondurdum durum bundan ibaret .
Elektrik faturalarına bir ara elektrik şirketinin katıldığı gezilerin masrafını paylaştırmayı konuşuyorlardı orada burada. Ee burası borsa.
Bu hafta perşembe günü, hükümet memur ve memur emeklisine önümüzdeki 2 yıl için zam teklifini yapacak.
Para fışkırıyor mu, fışkırıyor mu, anlarız :-)
Kısa zaman demedim vakti zamanında gitti .
Kendisi ve çocukları hep kovboy şapkası dolaşırdı o tip meslek diye aklımda diye hatırlıyorum .
Kısa zamanda iyi kazanan komşunun oğlu var zanaatkardı o zaman bedelli yok askerlikten kaçmak için Fransa’ya gitti gerçi sonra bedelli yaptı .
Cannes deniz manzaralı villa ; Paris merkezde 4 tane apartman dairesi aldı
Adam 45 yaşında mesleği bıraktı finansal özgür oldu .
Tabi karısı Japon ev hanımı idi onun da etkisi vardır sanırım yatırımdan anlıyordur hanımı
başlıkla alakasız olacak ama..
usd temdit hsbc %0,9.. burger swap %1,60