Çok uzamış bu iş.
SPK uyuma.YTD.
Printable View
Onay geldi hayırlısı olsun.YTD.
Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin, 500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 120.000.000 TL'lik artış ile 100.000.000 TL'den 220.000.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin başvurumuz Sermaye Piyasası Kurulu'nun 22.06.2022 tarih ve E-29833736-105.01.01.01-23123 sayılı yazısı ile onaylanmış olup, Bedelsiz Sermaye Artırımı ile ilgili hak kullanım sürecine 28.06.2022 tarihinde başlanacaktır. Ayrıca onaylı İhraç Belgesi ve Esas Sözleşme Tadil Metni ekte yer almaktadır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1039226
Bedelsiz imiz hayırlı olsun.
Yüksek Enflasyonda lüksten kısarız da, tuvalet kağıdından da kısmayız be kardeşim....
Bir süredir incelediğim TEZOL ü ucuz ve beklentili bulduğum için dün itibari ile portföyüme dahil etmiş bulunuyorum
1- Sermaye 220 Milyon
2- 3 Aylık kâr 92 Milyon
3- Döviz pozisyonu 345 Milyon
4- Satışlar içerisindeki ihracat oranı %40
5 - #TEZOL Toplam kapasitesini 90.000 tondan 2022 3. çeyrekte Mersin de devreye girmesi planlanan fabrika ile 135.000 tona çıkması planlanmaktadır.
Doğru karar👍
Sayın playmaker 2. Çeyrek için kar beklentiniz nedir acaba
G8341 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şöyle bir şey gördüm.
https://twitter.com/kursadbucak/stat...-hqPnVBHUBUBaQ
Ayrıca yeni fabrika 4. çeyreğe sarkacakmış galiba.
https://youtu.be/Xhu5rauRnx8
Deniz Yatırım 148 milyon TL net kar bekliyormuş. Bu da 6 aylıkta 240 milyon TL’ye karşı geliyor.
https://twitter.com/piyasaturkiye2/s...0OOmiLEsaY1PCA
Salak bir tahtacısı var.
Herkes biliyor ucuz olduğunu, herkes biliyor belli bir periyotda da olsa yükseleceğin
Eee neyin artisliği bu?
9.45 e vurup geri getirmek de neyin nesi?
Böyle yaparsan ben de alırım böyle kalırsın işte.
Benim niyetim 8.80 lerde aldığım kadar da 9 üzerine çıktığında almak ve 9.00 ortalama yapmaktı.
Fakat 8.80 lerde biraz yüklü alınca 8.50 lere kadar geri çekti.
Baktı ki düştükçe alıcı geliyor, bu sefer yukarı sürmeye başladı.
9.45 ten 9.20 lere çekince yine mal kaptırdı enayi.
Eminim 9 altına çekmeyi de dener bu? Fakat keskin sirke küpüne zarar derler.
Zaman daraldı. Bilanço vakti de yaklaşıyor.
Çuvala sığmayan mızrağı nereye sığdıracak bakalım?
https://invst.ly/ymdq9 mızrak çuvaldan çıktı çıkacak
bir kaç seans daha devamını getirmeli
https://www.ensonhaber.com/dunya/alm...agidi-endisesi
Tuvalet kağıdı ve karton gibi maddelerin temininde sıkıntı yaşanabilir
Enerji sıkıntısı yaşayacak ülkelerin başında gelen ülkelerden biri olan Almanya, Rusya'nın doğalgaz arzı önümüzdeki aylarda azalırsa, tuvalet kağıdı ve karton gibi temel ihtiyaç maddelerinin temininde sıkıntı yaşayabilir.
Bavyera Kağıt Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Schaller'e göre, gaz kıtlığı nedeniyle düşük kapasitede üretim yapmak zorunda kalırlarsa, faaliyet gösteren kağıt fabrikaları kârsız hale gelebilecek.
Şirket Nihai ürün olan temizlik kağıtlarını yurtiçine , ara mamül olan kağıt bobinlerini yurtdışına satıyor
TEZOL zamanı artık geldi diye düşünüyorum.
Eylül ekim gibi yeni fabrika ile kapasite %50 artacak.
Ben halka arzda hisselerin çok dağıtılldığını, spekülatörlerin bugüne kadar sabırla hisse topladıklarına inanıyorum.
Bence hisse fiyatında asıl çıkış 2002 ağustosta başlayacak, yılın sonunda ivmelenecek. USD bazında zirveler 2023 ilk çeyrek bilanço ile görülecektir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Sadece tahminden ibaret şahsi görüşlerimdir.
TEZOL 2022/3
Ödenmiş Sermaye 220.000.000
Dönen Varlıklar 1.054.307.757
Kısa Vadeli Yükümlülükler 429.658.356
Uzun Vadeli Yükümlülükler 222.323.648
Toplm Satış Gelirleri 361.910.465
Yurtiçi Satışlar 228.805.970
Yurtdışı Satışlar 145.877.112
DÖNEM KARI (ZARARI) 92.018.731
Net Yab. Para Pozisyonu 345.310.321
2022/3 Finansalların önemli rakamlarını hatırladıktan sonra, enflasyon ve kur artışlarına bakarak 6 Aylık finansallar için kâr tahminimi yapıyorum;
240 Milyon lira Kar edeceğini tahmin ediyorum.
Yıl sonu için ise 550 Milyon TL kâr tahmin ediyorum.
Sana ne oldu bugün
https://www.tradingview.com/x/yghwGc9m/ günlük grafik de toparlanma gözüküyor
bu endeks de hala buralardayız
Bu formu halka arzdan buyana takip ederim.Devamli yazmak istiyorum ama şifremi unutmuştum onu yeniledim bugün. Kimse yazmıyor sayfamızda benim şahsen beklentim yüksek tezol dan mersindeki 4. Fabrika bir açılsın bir görelim ne olacak bu arada 2022 sonuna doğru açılacak fabrika bilançoya etkisi 2023 1. Çeyrekten itibaren olur.Yoksa çekilecek gibi değil bir diğer konu beni tutmaya devam etmem için temettü konusu şuan patron sözün de durdu ve hem.bedelsiz hemde temettü verdi. Böyle devam ederse lot sayimi artırmaya devam ederim.performans olarak daha bu günlerde %50 kara yeni geçtim. Portföyümün en az kazandıran hissesi tabi bu %50 ne kadar kazanç demek bu enflasyonist ortamda.Kisaca olumsuz bir durum yok benim acımdan her ay düzenli alımlara devam edeceğim. Herkese bol kazançlar dilerim ortaklar.
Bilanço bugün gelir mi acaba. Keşke pazartesi sabah 8 de gelse de biraz tahtaya yansıması olurdu.
Akşam 7 ye kadar baktım yoktu bilanço ama güzel bir şekilde kapadı
Ne bilançomus bee bir göndermediler. Ama iyi oldu hisse 10 liranın üzerine yerleşti artık 10 liranın altında düşmez ınşallah.
Paraları sayamadı herhalde bunlar:)
Koca koca şirketler bilanço açıkladı, bunlardan hala ses yok.
Vergi dairesine verilen evrakta 300 milyon kar göndermiş bakalım bilanço da ne gelecek.ilk çeyrek 120 milyon bildirmiş ve 92 milyon spk ya bilançoda kar gelmişti. Galiba 300 milyonun altında bir kar gelecek.
Sanırım aşağıdaki kalem konsolide nedense yer almıyor.
Bu nedenle konsolidede satışlar ve kar daha düşük geliyor
602 Diğer Gelirler Hesabı: İşletmenin korunması, ihracatı teşvik ya da hükümet politikasına uyma zorunluluğu karşısında oluşan işletmenin faaliyet hasılatındaki düşüklüğü veya faaliyet zararını gidermek için, sermaye katkısı niteliğinde olmayan, mali yardımlar, devletin bazı malları vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden istisna etmesi yoluyla yaptığı yardımlar ve satış tarihindeki vade farkları, ihracatla ilgili fiyat istikrar destekleme primi vb. hasılat kalemleri bu hesapta izlenir.
k
Bu durumda benim konsolide 6 Aylık tahminim; 852 Milyon Satış 216 Milyon kar olarak güncelliyorum
Bu farkın şirketlere göre değişen birçok sebebi var. Tezol Mali kâr dan vergi karşılığını düşmemiş dikkat ederseniz, konsolide bilanço da vergi karşılığı düşülecektir büyük ihtimal.
Olsun bence vergi düştükten sonra gelecek kar bile iyi görünüyor...asıl merak ettiğim mersin deki diğer fabrika üretime başlayınca blançoya etkisi ne olacak!
Şunu bilemiyoruz, 2023 blançoda karı görüncemi artacak (%40) yoksa yılbaşına kadar bunu satınmı alacak!
Ama sorun değil her iki şıkta pozitif nasılsa.
Daha var ama, %40 lık kapasite artışı dışında yüksek temettü verimide hisseyi cazip kılacaktır diye düşünüyorum.
Bakalım patron arz olurken borsa yeni temettü şirketi daha kazandı demişti. Benim için çok güzel geçti 2022 hem bedelsiz hem de temettü verdi. Seneye de inşallah bedelsiz verir temettusunun yanında. Tutmaya ve toplamaya devam kendi acımdan.
254.138.405