KAliforinia da benzin galonu 7,59 USD görmüş.
Yani litresi 20 TL falan....
https://abc7.com/highest-gas-prices-...e-of/11149187/
Printable View
KAliforinia da benzin galonu 7,59 USD görmüş.
Yani litresi 20 TL falan....
https://abc7.com/highest-gas-prices-...e-of/11149187/
1929 Büyük Buhran | Kara Perşembe | 1929 | The Great Crash Turkish Subtitle |
26.039 görüntüleme • 12 Kas 2017 • Tarih: 24 Ekim 1929
https://www.youtube.com/watch?v=eM78Loa4ghI
Doların zirve yaptığı bir zamanda düşmekte nazlanan ya da düşemeyen borsa mutlaka dolar rallisi ile düzeltmesini yapacaktır. Bunu bile düşünmeden, dolar zirveye geldiğinde yukarı harekete başlayan endeksi shortlayan bir kişi kaybetmeye mahkumdur.
Dolar zirvede 2-3 gün hareketsiz kalsın, rahatlıkla o noktaya gelir, yeter ki bu süreçte ABD borsaları çok sert inmesin.
Yaklaşık 10 gün içinde de böyle sert bir iniş olasılığı pek yok ABD'de, en fazla 3.4 düzeltmesi Dow'da, o da en fazla 700 puan kadar.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...63#post5571163
Hocam tepeden 650 point aşağıda kapattı ..böyle fake öngörü olmaz yanee ..bu kadar sizi takip ediyoruz ya :kahkah: hani 31.75 point aldı ama bu olmadı yanii :he:
Gün içi en beğendiğim yazıdır ha ..:)
Yurtiçinde bir çok ürün döviz ile alınıp satılacak gibi gözüküyor. Hatta döviz ile ve sürekli fiyatı artan ürünleri satmayıp beklemeyi tercih eden esnaflar da var.
https://i.hizliresim.com/ocu8659.jpg
Dayı bu kadar hengameye rağmen borsa halen tarihi dipte duruyor..
VOB yapmayin dayi bak bilemezsin... Piramit yapmayın.. hayatınız Kayar..
Çok hızlı kayar...
Tövbe edin.. yol yakınken..
S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünümü değiştirmedi
S&P, halihazırda Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunu "B+", yerel para birimi cinsinden kredi notunu "BB-" ve kredi notu görünümünü ise "durağan" olarak teyit etti.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Market 148,000 de bak buradan yukarıda gidebilir assada dönebilir seri şekilde.
158 binede gidebilir tepe yenileyebilir farklı şeylerde olabilir.
Bı defa sürekli dolar bazlı endeks tarihi dipte duruyor kağıtlarda öyle.
Kesinlikle bilemezsin..
Bilemezsin dayı.
Benim için ikiside aynı mesafede. Neden çünkü bilemezsin.
Bunu bilme şansın yok.
Dünyanın en iyi analistinden birisi 2020 de gumuste ralli bekliyordu Amerika'da.
Gümüş 19 dolardan 11 e tarihi dibine düştü. 11 den 30 a çıktı.
Bilemezsin dayı...
Bilemezsin bak burda ballandıra ballandıra kendinden emin yazıyorlar yazacaklar böyle bakınca hmm kolay gibi değil dayı. Gerçek değil bunlar
Tek gerçek bilemezsin..
Lütfen VOB yapmayin kek arkadaşlar için yazıyorum. Sen keksin ve seni yiyecekler. Unutma..
Teknik analiz diye birşey yok tur..
Teknik analiz diye birşey yoku anlayamıyor sun değil mi ?
Petrol kontratları eksiye geçti.. evet eksi..
Vobda petrol olduğunu düşün.
Eksiye geçti
Teknik analiz diye birşey yok tur..
bu sayımı tuncer şengöz yeni paylaşmış...ben twitter üyesi değilim o nedenle sorma şansım yok ama olsaydı sorardım...
bence dolarda ilerleyen dalga biraz daha uzarsa Ending Diagonal olmaktan çıkacak görüntü...çünkü 3. dalga bu kadar dik açıyla çıkarsa takoz çizimi yapamazsınız...normalde ED lerde 1 en uzun 3 ondan kısa 5 en kısa şeklinde bir yapısı olur...yani fiyat hareketleri gittikçe kısalır en sonunda tükenir ve ters yöne çok hızlı bir şekilde dönüş olur...
evet şu an için 3. dalga olarak saydığı yer hala 1 den kısa ama 10,56 lar falan göstermiş oraya çıktığını varsayalım daralan takoz yapısı nasıl çizilir bilemedim...expanding ending diagonal denilen bir yapı var ama bunu da çok nadir görürüz hatta kimi EW ciler bu yapıyı kabul etmez...yani daralan değil genişleyen bir takoz şeklinde ilerleyen bir yapı...şimdi dolar olur da 10,56 falan görürse bence artık daralan takoz görüntüsü çizilmez...
bir gariplik var bu dolar hareketinde...bana göre 3. dalga olarak gösterdiği yer bir ED için fazla dik açıyla gidiyor...
bakalım ne olacak...
https://i.hizliresim.com/5gq3c7j.png
Tuncay hoca adamdır..
Gayet te serzenişte de bulunmuş haklı..
Kıymeti yok bu işlerin..
Adam grafik atmış ama ben bu grafikten hükümetin önünü saldığını düşünüyorum..
İlla ki eh peh dedirtecek piyasanın sindireceği yere gelecek..
10.5 olur üstü olur..
Ama önceki 7-- 5.5 arası senaryo ateşini şimdi bilinçli hükümet yapıyor..
Ve üstad güzel çizmiş..
Psikolojik sınır ilk 2 hane rakamı görülürse ve bu aksiyon ilk denemede piyasa da acısız olursa 9 kırdığı gibi ilerler ama bir yerde mutlaka durulacak..
Bana göre grafik fazla iyimser..
Ve olurda rahip brunson olayı gibi aksiyonsuz salınım olursa kartlar baştan dağıtılır..
Bu işin son düzlükte teknik açıdan standart sapma vs diye yorumlamamak lazım
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah için şu foruma yazıp durma yav anlamsız..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Türkoğlu soru çok basit 2023 2028 de cumhur ittifakı başta kalırsa bu kafa ülkeyi yönetmeye devam ederse dolar kaç lira olur? Benim cevabim 2028 sonunda 200 olur. Ew de sonuçta rasyonel bireylerin davranış bicimiyle olusan fiyatlari sayıyor. Yarın ppk olağanüstü toplansa 200 az oldu 400 daha indiriyoruz dese ortada ew mi kalır. Sayın sengozun sayımı mi kalır.
Ben ew bilmiyorum ama forumda iyi ew sayımı yapanlardan jas hocam bile tl varlıkların sayımıni bıraktı sebebi nedir. Çünkü ortada rasyonolite yok. Onun icin klasik teknik analiz trend tl varlıklar icin en iyisidir. Fiyat sat vermeden hedef vermek doğru olmaz. Adil değere göre analiz yaparsak geçen sene 7.35 kapattı. %45 turkiye enflasyonu %3 abd enflasyonu olarak hesap edersek %42 yıl artış yıl icinde görülür. 7.35×1.42=10.43 olağan fiyat .
Sayımlar o zaman anlamsız kalmaz mi? Dip ve tepe konusunda. Ben dolarda hiç bir sayımın mevcut yönetim şekli ve zihniyeti devam ettikçe geçerli olacağını düşünmüyorum. Fiyat er geç olması gereken iktisadi değere gidiyor. Tl nin adil değeri 2021 için 10.50 devamı 2022 de enflasyona bakariz ve kac opmasi gerektigine karar veririz. yani her sene artmak zorunda Tepe yok. Ne zaman tl değer kazanır adalet güven liyakat yapısal reformlar ülkede tesis edilirse paramızda itibar kazanir.
Adam gibi konuş la..
İktisadın bittiği ülke de ne analizi..
Sen Venezuela ya bak ben Arjantin e bakarımM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağzınıza sağlık durum aynen bu rasyonel bir durum yokM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bazı arkadaslar bızı çok özlemısler pek yazmıyorum fazla sallamasınlar....ozelden yazıyorum bır kac arkadasa ....ara sıra hedeflerı yazarım..sallamayın arkadan.... buay hedef vermemısım gercekten yazmamısım
İyisiniz herhalde kötü bir durum yoktur umarımM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dalga sayarak kazanabilen saysın.
saymadan kazanan saymasın.
bir sorunsa kazanmak bir sürü çözümü olabilir...her çözüm de yeni problem üretir onu sonra annatıcam
mevzuyu bitirdim daalın.
Lineer 3=1 hedefi hatalı, elimde OANDA hazır verisi var oradan bakıyorum, ufak tefek küsurat farklılıkları olabilir, gerekirse İnterbank kur datasıyla da bakarız, elle sağlaması, yanında fibonacci expansion -ki tutarlı ikisi de birebir;
https://i.hizliresim.com/eqp07eq.PNG
Selamlaaar iyi trade'ler :)
Bu nasıl 30 dk bayrak direği gibi C* & l
Logaritmik skalada da hata var görünüyor, elle ve otomatik hesaplatınca, (üçüncü bir göz doğrulasın lütfen sabaha karşı yattım ayılamamış olabilirim)
https://i.hizliresim.com/1jjiez0.PNG
ED illa göze güzel görünecek diye bir şey yok, kaynaklarda var ED çeşitleri içinde, bu da bir alternatif, gerçi ben ümidimi kestim ED den ya, bulunsun....YTD
Lineer skala, koşullar sağlanıyor mu sağlanıyor..
https://i.hizliresim.com/o4q1ed1.PNG
Neden yazmasın ? Yazmasından ne sakınca var ? Herkez yazabilir. yazdığını okumak istemediğin bir kişi varsa yasaklarsın :)
İki hafta önce gerçekte biri geldi mal satmak istiyor. Şuanki fiyatlar çok iyi yakında şuralara çıkıcak böyle olucak. Ben Müdahale ettim. Toplantıda olanlar bana kötü gözle baktı.
Ve düngece çarpıldıklarını anladılar.
1. Yüksekten aldığın bir malı örnek Peyniri gittin 100 tl den aldın stoguna koydun ? iyimi yaptın kötümü yaptın ?
2. Yüksekten aldığın malın fiyatı bir anda çakıldı 50 tl ye düştü . Ama insanlarda alacak para kalmadı. Zararına bile satamıyorsun
Ne olacak bu durumda ?
Kendini borcun içine soktun. Satarım dediğin malı yüksektende aldın. Hadi satayım zararınada olsa ama satacak kimse bulamazsan ne olacak ?
Dün gece Habertürk de özellikle yandaş yazarları dinledim. Çoğunluğu bu kararı beklemiyor ve doğru olduğuna inanmıyorlar. Tabanda geçim sıkıntısı ile ilgili çok büyük tepki olduğunu en kısa zamanda maddi bir iyileştirme olmazsa bunun olumsuz bir yansıması olacağına ilişkin bir kanı oluştu bende. Bu faiz indirimi ile ilgili böyle bir zorlama niye oldu diye düşünüyorum. Covid döneminde %100 kredi artışı oldu ve bunun geri dönüşünde ciddi problemler olacak yada olabilir bu veriler BDDK da vardır. Eğer bu konuda bir şeyler yapmazsalar bankacılık sisteminde ciddi bir hasar oluşacak. Bunun telafisi için kamu bankaları eli ile onları toplayıp yeniden uzun vade yapılandırılacak ilave krediler de verilebilir. Bundan sonra memur emekli ve işçi ye yüksek zamlar yapılabilir diye düşünüyorum. Eyt bile çıkabilir diye düşünüyorum. Çünkü bunların seçimi kaybettik her şey bitti gibi bir olayları olamaz seçimi kaybederlerse iki seçenek var ya ülkede kalıp maddi ve hukuki bedeli ödeyecekler ya ülkeyi terk edecekler. Linç bile edilirler bunlar.
Burada bizimkilerin gerçeklikten kopmuş oldukları vs nedenler elbette var
Fakat unutmamak lazım
Fed gerçeklikten kopmamış mı
enflasyon kaç olunca faiz artıracak
yada artırabilecek mi
yada tahvıl alımına ne zaman son verecek yada verebilecek mi
yada Ecb ne yapacak
Ülke borçlarının çevrilmesi için o ülkelerde düşük faiz şart
yoksa dünden batmış ülkelerin borçluluk durumları gündeme gelir.
yanı demem odur ki
Önümüzdeki dönem normal dönem değil
neyin nasıl olacağını kestirmek zor
Sedat Peker in elinde bile bu kadar görüntü bilgi varsa seçim kaybedilir ve tüm medya da saf değiştirdiğinde. Tüm yapılanlar ortaya çıkıp saf değiştirdirmis yandaş medyada görüntüleri sesleri yayınlandığında bunlar bu ülkede yaşayamaz. Çavuşesku gibi linç edilir.
en basitinden usd 3-5 gune 10 lira olsa
asgari ucret 282 usd olacak.
calisanlari %57'sinin asgari ucretli (bir arastirmaya gore) oldugu dusunulurse durumun vehameti daha iyi anlasilir.
bir de su acidan bakilmasi lazim. asgari ucret 3500 lira olsa yil basi. yine ve yeni zam dalgasi yolda demektir.
Kabaca asgari ücret 3500 oldu diyelim. 1250 kira 750 yakıt 500 faturalar. Bunların çoğunun ya kredisi var yada kredi kartı borcu bu dönmez. Bunun için en az 4000 olur. Bu oran da da emekli memur ve işçi maaşlarına zam olur. Bu kadar pisliğe bulaşan adam bunları da yapmak zorunda.
isveren acisindan bu durum surdurulemez.
israr ederlerse eger
reel alim gucu degismez. evet 4000 olur ama aldigi urun daha az olur.
isveren acisindan is sadece 4000 ile bitmiyor ki
stopaj + ssk + yemek + yol + diger giderler + tazminata aylik dusen kisim
bunlari toplayinca 2800 maas icin 6000 idi gider.
4000 olunca siz hesaplayin
her kesim icin yeni bir kisir donguye hazir olmak lazim
Sn hayek,
Eğer buralardaysanız tartışma konusunda son durumu vermek isterim.
En son yazdıklarımız şöyle idi. (Aşağıdaki fotoğraflar)
İki gurupta da yanılmalar oldu.
1) Birinci gurup (Mohikan gurubu diyelim) doğrudan 30.000 hedefi koymuştu, itiraz etmiştik olamaz diye, olmadı.
2) İkinci ve 3. gurup (benim de içinde olduğum gurup) 3. dalga bitmedi daha yeni zirvelere gideceğiz diye düşünüyorduk. Ama 3. dalganın bittiğini gördük. Bu yüzden normal şartlarda 34000 altına inmez dediğimiz endeks 33530 a kadar indi. Burada yanıldık ama 30000 lere inmeden yeni zirve gelmeli konusunda haklı çıktık.
Bundan sonrasına gelince:
İki olasılık var, ya 5.3 yapıyoruz ya da 5.1.3.
1) Eğer 5.3 yapıyor isek 3 hafta içinde 35700-36500 arasında son zirveyi buluruz ve derin düzeltme başlar 26000-28500 arasına, sonra da büyük bir ralli başlar.
Ben bu olasılığa şu anda inanmıyorum.
2) İnandığım ise şu anda 5.1.3 yaptığımız va gelecek hafta 5.1 zirvesine gidip sonra 34850-34000 aralığına doğru 5.2 düzeltmesi yapmamız.
Bu düzeltme sırasında BIST'te de bir realizasyon olmalı. Sonrasında 5.3 ile 37000-37500 aralığına gidebiliriz.
Ardından bir düzelltme sonrasında 5.5=5 ile 37500-38400 arasında yeni büyük döngünün 1. dalgası biter.
Zirve için zaman analizim şu anda 4-6 ay arası, sanki Mart 2022 son haftası gibi görünüyor.
Yeni döngünün 2. dalga dibi ise (burada hata payı yüksektir) normalde 26000-28500 arasında olabilir. Sonrasında Dow 50000 üzerine gitmelidir.
Dow 38000 e doğru giderken BIST'te shortta olmayı kimseye tavsiye etmem çünkü vadeli yeni zirveye bile gidebilir.
Bu yazıyı hem son durumu açıklamak, hem özeleştiri yapmak, hem de rüzgara karşı çövdürmeye çalışan arkadaşları uyarmak için yazdım.
2-3 ay sonra gelir, duruma bir kez daha bakarız, eğer ciddi bir beklenti dışı hareket olmazsa.
Son olarak, Dow ile bizim ne ilişkimiz var diyen lütfen cevap yazmasın, çok ağır cevap yazarım.
Bol kazançlar.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ecbb21d00a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...680dbefd02.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7b1269093f.jpg
"yatırım tavsiyesi değildir"
Yazdıklarım hayal dünyamın saçmalıklarıdır, zırvalıyorum, ciddiye almayınız. [emoji16][emoji56]