bizzat aradým konuþtum bizim gibi düþünenler olmuþ arayanlar oldu diyor yönetim kurulu bir yere gitmiþ gelince istekleri sunacaðým dedi
Printable View
elinize saglýk sayýn foton...
yatirimciiliskileri@konyakagit.com.tr
Deðerli yatýrýmcýmýz,
Þirket hisselerinde geri alým yapýlmasý hususu Þirket Yönetim Kurulu gündeminde bulunmakta olup, sürece iliþkin geliþmeler oldukça Kamuoyu ile paylaþýlacaktýr. Bilginize
Saygýlarýmýzla,
adamlar profesyonel becerikliler iþlerinde mahireler...
endeks dünden beri %12 yaptý bu %8 negatif Allah sizi bildiði gibi yapsýn
vay be nasýl bir firmaya yatýrým yaptýk,
ha gayret, nihayet ...
130 sermayeye ilk 9 ayda 630 kar vardý, þimdi milyar beklentisine girdim.
106 milyon kar payý daðýtma kararý var hisse baþý kaç lira olacak
15. KAR DAÐITIMI
Þirket Yönetim Kurulu'nun 21 Þubat 2022 tarihli toplantýsýnda, Þirket kar daðýtým politikasýna uygun olarak Esas Sözleþmenin 14.maddesine istinaden daðýtýlabilir karýn %20'sinin Genel Kurul Toplantýsýnýn tescil edildiði ayý takip eden 2. ayýn sonuna kadar nakden ödenmesi teklifi, Yönetim Kurulu tarafýndan 13 Nisan 2022 tarihinde gerçekleþtirilen 2021 Yýlý Olaðan Genel Kurul bilgisine sunulmuþ ve kabul edilmiþtir. Genel Kurul’da kar daðýtým tarihinin 05.05.2022-30.06.2022 tarihleri arasýnda olmak üzere belirlenmesi hususunda Þirket Yönetim Kurulu yetkilendirilmiþtir. Þirket Yönetim Kurulu tarafýndan 2021 yýlý kârýndan 130.000.000 TL sermayeyi temsil eden pay sahiplerine 34.871.867,61 TL kâr payýnýn 11.05.2022 tarihinden itibaren nakden daðýtýlmasýna karar verilmiþ olup, kar daðýtým iþlemleri tamamlanmýþtýr.
Þirket Yönetim Kurulu'nun 28 Þubat 2023 tarihli toplantýsýnda, Þirket kar daðýtým politikasýna uygun olarak Esas Sözleþmenin 14.maddesine istinaden daðýtýlabilir karýn %20'sinin (106.160.731,54 TL) ödenmesi teklifinin Yönetim Kurulu tarafýndan 2022 Yýlý Olaðan Genel Kurulu'na sunulmasý kararlaþtýrýlmýþtýr.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1117303 güzel kar gelmiþ inþallah ederini bulur orta ve uzun vadede
hayýrlý olsun bilançomuz
daðýtýlabilir karýn %20 si deniyor . sonra 106 mil daðýtacaðýz diyor. bir hesap hatasý yoksa 199 mil daðýtmasu gerekmez mi?
995X20/100=199 mil. yapar...
ikinci hesap 106 mil hangi rakamýn %20 si dir.
106 X5=530 mil. demekki 995 mil 2022 karýnýn daðýtýlabilir kýsmý 530 mil. ve bunun %20 si 106 mil. yapar.
1 milyar kar et. 1/10 ver piyasa beðenir mi? tabiki hayýr...
1 milyar civarý kar ilk görünüþte çok iyi gibi görünse de, bunun yaklaþýk 400.000,00 TL civarý kýsmý gayrimenkul deðerlemesinden kaynaklanýyor.Esas faaliyet karý 600.000,00 TL.Asýl kar rakamý bu ve bu tutar üzerinden deðerlendirme yapmak lazým.
ne kadar temettü daðýtacaðý beni çok ilgilendirmiyor ama esas faliyet karý önemli tabi kii..
Likidite Oranlarý
Cari Oran (Dönen Varlýklar/Kýsa Vadeli Yükümlülükler) 7,49 3,07
Asit-Test Oraný ((Dönen Varlýklar- Stoklar) /Kýsa Vadeli
Yükümlülükler) 3,77 2,47
Nakit Oran (Nakit ve Nakit Benzerleri/Kýsa Vadeli
Yükümlülükler)(*) 0,76 1,46
Piyasa Gösterge Oranlarý
Fiyat / Kazanç Oraný 8,32 2,34
Piyasa Deðeri / Defter Deðeri 2,98 0,79
Mali Oranlar
Kaldýraç Oraný (Toplam Yükümlülükler/Toplam Varlýklar) (%) 11,68 19,65
Kýsa Vadeli Yükümlülükler/Toplam Varlýklar (%) 4,03 11,03
Uzun Vadeli Yükümlülükler/Toplam Varlýklar (%) 7,65 8,62
Özkaynaklar/Toplam Varlýklar (%) 88,32 80,35
Alacak Devir Gün Sayýsý (365/(Net Satýþlar/ Ticari Alacaklar)) 19,25 65,37
Stok Devir Gün Sayýsý (365/(Satýþlarýn Maliyeti/Stoklar)) 141,11 63,93
Borç Devir Gün Sayýsý (365/(Satýþlarýn Maliyeti/Ticari Borçlar)) 17,74 30,11
Karlýlýk Oranlarý
Brüt Kar Marjý % 36,40 30,06
FAVÖK Oraný % 32,03 27,95
hayýrlý iþler
2022 Yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantýsýnda görüþülmek üzere;
Þirket tarafýndan Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve Sermaye Piyasasý Kanunu (SerPK) hükümleri çerçevesinde Türkiye Muhasebe Standartlarý / Türkiye Finansal Raporlama Standartlarýna (TMS/TFRS) uyumlu hazýrlanmýþ Baðýmsýz Denetimden geçmiþ, 01.01.2022-31.12.2022 hesap dönemine ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolara göre; Esas Faaliyet Karý, Yatýrým Faaliyetlerinden Gelirler / Giderler, Sürdürülen Faaliyetler "Ertelenmiþ Vergi Geliri" ve "Dönem Vergi Gideri" ile birlikte dikkate alýndýðýnda 982.816.613,53.-TL Dönem Net Karý elde edilmiþtir. TTK ve Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine göre düzenlenmiþ yasal kayýtlara göre 01.01.2022-31.12.2022 hesap döneminde oluþan Ticari kar ve tahakkuk eden Kurumlar Vergisi dikkate alýndýðýnda 572.546.614,27-TL tutarýnda "Vergi Sonrasý Dönem Net Karý" meydana gelmiþtir.
TTK'nýn kar payýný düzenleyen 470.maddesinde yer alan "kar payý ancak safi kardan daðýtýlabilir" hükmü ile Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Kar Payý rehberinin 7.maddesinde "Daðýtýlmasý öngörülen kar payý tutarýnýn tamamý, ancak yasal kayýtlarda (VUK'a göre tutulan kayýtlarda) mevcut net daðýtýlabilir kardan veya diðer kaynaklardan karþýlanabildiði sürece daðýtýlabilecektir. Bir baþka deyiþle, daðýtýlacak kar payý tutarýnda üst sýnýr, yasal kayýtlarda yer alan ilgili kar daðýtým kaynaklarýnýn daðýtýlabildiði tutardýr" denilmek suretiyle kar daðýtýmý yapýlabilmesi için VUK hükümlerine göre hesaplanan mali tablolarda daðýtýlabilecek karýn olmasý gerektiði belirtilmiþtir. Bu hüküm ve açýklamalara çerçevesinde, VUK hükümlerine göre düzenlenen mali tablolarda 2022 hesap döneminde 572.546.614,27.-TL "Dönem Net Karý" oluþmasý nedeni ile Yönetim Kurulu'nun 28 Þubat 2023 tarihli toplantýsýnda, Þirket kar daðýtým politikasýna uygun olarak Esas Sözleþmenin 14.maddesine istinaden daðýtýlabilir karýn %20'sinin 31.07.2023 tarihine kadar nakden ödenmesi teklifinin Yönetim Kurulu tarafýndan 2022 Yýlý Olaðan Genel Kurulu'na sunulmasý kararlaþtýrýlmýþtýr. Daðýtýlmasý teklif edilecek kar tutarý dönem karýndan vergi ve diðer yasal yükümlülükler ile ayrýlmasý gereken yedekler ve þarta baðlý olarak bilançonun pasifinde özel fon olarak tutulmasý gereken istisna kazançlar düþüldükten sonra 6.500.000.-TL'si 1.Temettü, 99.660.731,54.-TL'si 2.Temettü olmak üzere toplam 106.160.731,54.-TL'dir. Bu husus Yönetim Kurulu tarafýndan Genel Kurul bilgisine sunulacaktýr.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1117505
Hem bera hem de konka geri alým kararý verdi
Yönetim Kurulu Þirket merkezinde toplanarak;
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-22.1 Geri Alýnan Paylar Tebliði ve 14.02.2023 tarihli 9/177 sayýlý ilke kararý ile yapmýþ olduðu duyuru çerçevesinde verilen izne istinaden;
Þirketimiz paylarýnýn, pay piyasasýnda saðlýklý fiyat ve miktar hareketlerinin oluþumu ve fiyat istikrarýnýn desteklenmesi suretiyle pay sahiplerimizin menfaatlerinin korunmasý amacýyla, ilke olarak Þirket paylarýnýn geri alýmý iþlemlerine baþlanmasýna,
Geri alým programýnýn azami süresinin 3 yýl olarak belirlenmesine,
Geri alýma konu olabilecek pay sayýsýnýn azami 1.000.000 adet olarak belirlenmesine,
Geri alým iþlemi için ayrýlan fon tutarýnýn azami 30.000.000 TL olarak belirlenmesine,
Ýlke kararý çerçevesinde geri alýnan paylarýn, geri alýndýðý tarihten itibaren 30 günlük süre boyunca satýlamamasýna ve 30 günlük sürenin hesaplanmasýnda "ilk giren ilk çýkar" yönteminin uygulanmasýna,
Yürütülecek geri alým iþleminin yapýlacak ilk genel kurul toplantý gündemine alýnarak pay sahiplerinin bilgisine sunulmasýna,
Geri alýma iliþkin programýn yürütülmesinde Yönetim Kurulu'nun yetkilendirilmesine,
Toplantýda hazýr bulunan üyelerin oy birliðiyle karar verilmiþtir.
Kamuya saygýlarýmýzla duyurulur.
evet gecikmiþ ama yerinde bir karar, dileriz konka zirvesine hareket baþlatýr...
Konya Kaðýt, pay geri alým programý baþlatýyor28/02/2023 15:50:46
Konya Kaðýt, paylarýnýn, pay piyasasýnda saðlýklý fiyat ve miktar hareketlerinin oluþumu ve fiyat istikrarýnýn desteklenmesi suretiyle pay sahiplerimizin menfaatlerinin korunmasý amacýyla, ilke olarak Þirket paylarýnýn geri alýmý iþlemlerine baþlanmasýna karar verdi.
Þirket'in geri alým için ayrýlacak fon tutarýnýn azami 30.000.000 TL olarak belirlendi.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Yönetim Kurulu Þirket merkezinde toplanarak;
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-22.1 Geri Alýnan Paylar Tebliði ve 14.02.2023 tarihli 9/177 sayýlý ilke kararý ile yapmýþ olduðu duyuru çerçevesinde verilen izne istinaden;
•Þirketimiz paylarýnýn, pay piyasasýnda saðlýklý fiyat ve miktar hareketlerinin oluþumu ve fiyat istikrarýnýn desteklenmesi suretiyle pay sahiplerimizin menfaatlerinin korunmasý amacýyla, ilke olarak Þirket paylarýnýn geri alýmý iþlemlerine baþlanmasýna,
•Geri alým programýnýn azami süresinin 3 yýl olarak belirlenmesine,
•Geri alýma konu olabilecek pay sayýsýnýn azami 1.000.000 adet olarak belirlenmesine,
•Geri alým iþlemi için ayrýlan fon tutarýnýn azami 30.000.000 TL olarak belirlenmesine,
•Ýlke kararý çerçevesinde geri alýnan paylarýn, geri alýndýðý tarihten itibaren 30 günlük süre boyunca satýlamamasýna ve 30 günlük sürenin hesaplanmasýnda "ilk giren ilk çýkar" yönteminin uygulanmasýna,
•Yürütülecek geri alým iþleminin yapýlacak ilk genel kurul toplantý gündemine alýnarak pay sahiplerinin bilgisine sunulmasýna,
•Geri alýma iliþkin programýn yürütülmesinde Yönetim Kurulu'nun yetkilendirilmesine,
Toplantýda hazýr bulunan üyelerin oy birliðiyle karar verilmiþtir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Alkadan daha dik durdular alkis :)
TTK'nýn kar payýný düzenleyen 470.maddesinde yer alan "kar payý ancak safi kardan daðýtýlabilir" hükmü ile Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Kar Payý rehberinin 7.maddesinde "Daðýtýlmasý öngörülen kar payý tutarýnýn tamamý, ancak yasal kayýtlarda (VUK'a göre tutulan kayýtlarda) mevcut net daðýtýlabilir kardan veya diðer kaynaklardan karþýlanabildiði sürece daðýtýlabilecektir. Bir baþka deyiþle, daðýtýlacak kar payý tutarýnda üst sýnýr, yasal kayýtlarda yer alan ilgili kar daðýtým kaynaklarýnýn daðýtýlabildiði tutardýr" denilmek suretiyle kar daðýtýmý yapýlabilmesi için VUK hükümlerine göre hesaplanan mali tablolarda daðýtýlabilecek karýn olmasý gerektiði belirtilmiþtir.
burada ne demek istiyor. açýklamanýz mümkün mü ?teþekkürler...
geri alým, bera da iþe yaramýþ, konka da týk yok
akþama 45 üzerine atýþ bekliyorum haftaya 50 üzerinde oluruz diye umut ediyorum
bera artýþa devam, konka düþüþe devam... nasýl geri alýmsa artýk
bari 1 adet alým yapýp bir kap atsaydý... bizde hangi noktada alým yapmaya karar verdiklerini bilirdik
geri alým fiyaskosu... geri alým baþlatan tüm firmalar %20 yaptýlar bu %12 düþtü...
Yok 100
CASPER_VIA_M3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...321bd81ce8.jpg
42 üstünde kalmaya devam edersek 50 temasý olacaktýr …50 üstü daha güzelleþir
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Teknik olarak degdirmis 43 e kalmis
Bence bir kac saat kalici olursa nerde kalmistik deriz :)
En az 150 lira olurdu Bera gibi sabýkalý olmasaydý sahibi
konka kagit piyasa degeri ve tum valiklar fiyati ucuz kalmis
https://i.hizliresim.com/37vlpzc.jpg
https://i.hizliresim.com/8z48teb.jpg
13 mart alan satanlar
https://i.hizliresim.com/d7a6k10.jpg
satanlar
https://i.hizliresim.com/tka881j.jpg