Kesinlikle adaletli olan budur. En az 47,63 olmalıSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kesinlikle adaletli olan budur. En az 47,63 olmalıSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahsis fiyatı 13,37 olursa;
140.000.000 / 13,37 = 10.471.204
4.043070+10.471.204 = 14.514.274 (tahsisliden sonra Mzhld hisse adedi)
14.514.274 / 30.471.204) tahsisliden sonra Eplasın sermayesi) = % 47,63
Tahsisli fiyat 13,37’nin üzerinde olduğu zaman Mzhld’nin Eplas sermayesindeki payı azalmış oluyor.
Yanlış mı hesaplıyorum acaba? Katkı yapan olursa sevinirim.
Bu sorunun cevabını kendiniz verin?
Siz bir şirkete ortak olsanız, kasaya para koyarsanız o parayı geri almak istemez misiniz?
MZHLD hisselerini sattı parayı EPLAS a borç verdi. EPLAS fabrika bedelini ödedi.
Muhtemelen bu borç için belli bir yasal faiz de uygulanmak zorunda.
Adil olan ortaklar elini taşın altına ne kadar koydu ise koydukları oranda geri almalılar.
Ben diyorum ki tamam MZHLD hisselerini sattı da Ege Yıldız satmadı mı?
Neden Ege Yıldız da MZHLD in aldığı şartlarda tahsisli olarak hisselerin geri almasın.
Şimdi burada Ege Yıldız EGEPLAST ın bağlı ortaklığı olması ve o da EGEPLAST dan alacaklı olması lazım. Ege Yıldız neden paylarını geri almasın. Bilmiyorum Ege Yıldız geçmişte EGEPLAST a borçlu muydu. Bu satılan paylarla mahsuplaşma mı yaptı.
Ancak ne olursa olsun EGE Yıldız tahsisliden pay alacak nakiti yoksa bile , ana ortak hissedarlarına da bu hak tanınmalı.
Çünkü Ege Yıldız ın sattığı EPLAS hisseleri aynı zamanda hepimizin değil miydi?
Ben burada bir mantık kuruyorum. Mantıksızsa mantıksız diyebilirsiniz
Mazhar zorlu Holding sattığı hisseleri yerine koymayacak bunu düşünmeyin
Tüm hissedarlar olarak kısıtlanan sermaye artışından dolayı bir kaybımız olacak
Mazhar zorlu holding şu yönde avantajlı
Yanlış hatırlamıyorsam eplasın bilançosunda mazhar zorlu holdinge olan borcu için faiz işletirmişti ve elinde 26.4 sattığı son hisselerden gelen bir bakiye var
Grup içi borçlarda mazhar zorlu ve Alsancak turizm var
Hisseleri Sattığı fiyatta dahi alsa karlı çıkacağına eminim kıyas yaparken de artık borçsuz bir Plus olarak fiyatlamayı yapın ve piyasa değerine bakın herkesin kazançlı çıkacağına inanıyorum
Bizim hiçbir kaybımız yok. Üstelik patron şirketi aldığı için daha avantajlıyız. Her iki şirketine de sahip çıkacaktır.
Kazan-kazan şeklinde olacağını ümit ediyorum.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mzhld eğer 22 küsurdan alacağı eplas hisselerini 44-45 ten satarsa140+ milyon TL kar yazar..
Trade yapayım diyeni öpüyor
M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eplas sayfasında ne kadar çok olumsuz yazan var. Bu hiç normal insan işi değil.
Elinde hisse olacak 24 saat kendi hisseni kötüle:):):)
Burada art niyet var amaçları kalan yatırımcıları dökmektir. Beğenmiyorsan sat kurtul yani defol git eplas tan.
Dikkat edin kimse değerlemelerden ya da bilançodan bahsetmiyor bile.
Şirketin piyasa değeri şuanda neredeyse fabrika binası ve arsası değerinde.
Yıllardır çok gördük bir hisse ne kadar kötüleniyorsa o kadar fazla prim yapıyor. :)
Ulen bu Zorlu çok salak akıllı misin 49 iken sen Satmış olabilir misin? Yeme bizi [emoji16][emoji16]
M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BU HİÇ ADİL OLMAZ
Diyelim ki eplas fabrikayı satın almak , o , bu için 140 milyon harcadı
20 milyon hissesi var
Hisse başına 7 tl tutar.
Yani eplas "ortaklar fabrika satin aldık o yaptik bu yaptik. Herkes hissesi çarpı 7 tl para ödeyecek "
Ben öderim, diğer ortaklar da öder
O zaman mazhar zorlu holding de ödeyecek
Haaa parası yoksa hisse satacak öyle ödeyecek
Ondan sonra adil olacak
SM-A315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cimere güzel şekilde şikayetimizi yaptık. En kötü arsa ev aldık , elbet değerlenme olacak, bekleriz. Artık uzuncu olmayı iyi öğrendik. Yapacak bisey yok artık. Bence ortada tahtacı yok patronun adamları pazarlamaciları vardı. Hedefime gelene kadar isterse 5 yıl bekletsin. 50bin lotu onlara yar etmeyeceğim...
200bin lotta bende var ozsman bu hisse zor gider [emoji1]
SM-A528B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elinizdeki Lot sayısını neden yazıyorsunuz
İlginç bir durum neyse
Bu şirkette kotlar biter beklentiler bitmez onada kan emici spek karar versin.
Çok yordun bizi Kemal ağa ite köpeğe bıraktın ortalığı
Jack the Ripper Yeter artık
Tarımsal kuraklıkla mücadele hakkında resmi gazetede kararlar çıktı
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0220202-12.pdf
Canına yandımın hissesine 1 yıl önce bu hikayeye bağlı girdim hala fiyatlayacak hala fiyatlayacak
240 bin lotta bende var. En kötü kemal ölür tahta gider.. Zaten görüyor kemal abi herkesin adresine lotuna donuna kadar. Yaş olarak ölüme en yakın kendileri. Öldüğü gün Helvayı yapan olurmu bilmem ama tüm izmire bombalar benden. Yakın zamanda Cenazesine gidip hakkınızı helal ediyormusunuz sorusuna etmiyorum demek nasip olur inşallah. Ben alacağımı geç olsa da alırım ama sen 70 den sonra zebanilere ne diyeceksin??Sana basmanenin metrekaresini sormayacaklar emin ol.
Tarımsal kuraklıkla mücadelede vodafone ile işbirligi ses getirebilir. Toprağın nemine göre Akıllı sulama, yağmur ihtimaline göre sulamayı erteleyip su tararrufu sağlama, bitki takibi ile ürün kalitesini arttırma, m2 ye düşen tarım zararlısını hesaplayıp ilaçlama önerisi. Bunlar basit faydalı yöntemler..
Zor olan ise; tahtadaki tarım zararlılarıyla mücadele.. :)
Azdan az, çoktan çokk. Bu enflasyon sadece bize değil!! Tahtayı yapan arkadaşın geçen yıl 100 milyonu varsa şimdi alım gücü 60 milyon.. onlar düşünsün..
Arkadaşlar aklıma yeni geldi.
Geçmişte bir Anel Telekom ve Anel Elektrik olayı yaşandı.
Anel Telekom tasfiye edildi. Şirket 0.60 lardan çağrı yapmak istedi. Yatırımcılar varlıkları nedeniyle hisse defter değerinin 1 lira üzerinde olduğu sebebi ile itiraz ettiler.
Sonuç 1.20 liralar çağrı fiyatı kabul edildi. Borsa fiyatı 0.60 olan hisseleri 1.20 den vermiştik.
Kıssadan hisse.
Eplas da değerleme yapıyor.
Eğer gerçekten milyar üstü değerde varlıklar sözkonusu ise eplas için de yüksek bir rakam gelebilir.
Yani defter değeri altında bir hisse satışı mümkün olmaz.
Konuya bir de bu açıdan bakın.
Gerekirse yurt dılı varlık değerlemelere itiraz edin. Tabi elinizde kuvvetli argumanlar olmalı.
Bizim kriterimiz defter değil, mzhld'in son satış yaptığı fiyatlar olmalı, bu da SPK ve BIST için gözönüne alınabilecek kuvvetli bir delildir diye düşünüyorum.
Piyadan bu kadar hisse toplamaya çalışsaydı fiyat 3 rakamlı sayılara çok rahat çıkardı.
Bu kadar yeter anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az
Ben satış kriteri defter değeri demedim zaten.
Hisse Defter Değeri altında bir satışa asla müsade edilemeyeceğini söylemek istedim.
Defter değeri şirketin bakiye değeridir. Bu değerin altında satış mümkün olamaz.
Ben şunu iddia edebilirim. Değerleme sonucu bulunacak defter değerinin altında tahsisli satış yapamazlar.
Diyelim ki Mzhld kendisi 30 ortalama ile satmış olsun. Ben hesaplamadım ama bazı arkadaşlar 30 yazdılar diye 30 dedim.
Değerleme sonucu da misal olarak hisse defter değeri 40 olsun.
40 altında ne satış ne tahsis yapamazlar.
Şunu ilave edeyim.
Ancak hisse defter değeri misal olarak 25 olsun. Bu durumda 30 TL tahsisli kabul edilebilir.
Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır
Bu spekülatörler ne kadar da bedavadan para kazanıyorlar yatırımcıyı bunlar ne görüyorlar bunun bir yaptırımı yok mu ya nasıl bir memleket ya 65.000 TL için adama yedi tane kurşun sıktılar
Yatırımcı Kardaşlar bu iş böyle olmaz ha resmen karnımız deşiliyor
NEDEN HİSSELER HAREKET ETMİYOR
İŞLEM HACMİ YÜKSEK AMA HİSSELER OLDUĞU YERDE SAYIYOR
BENİM KANAATİM SEÇİME KADAR VEYA YABENCI GELENE KADAR
AL GÜLÜM VER GÜLÜM ROBOT İŞLEMLERİ İLE PİYASA YATAYDA DEVAM EDER.
BİR İKTİDAR DEĞİŞİMİ OLMADAN BORSA YATIRIMCISI GÜN YÜZÜ GÖRMEZ.
GEÇEN YIL YENİ GELEN YAKLAŞAIK 2 MİYON KÜÇÜK YATIRIMCININ KUCAĞINA MALI YIĞMIŞLAR.
BENİM KANAATİM ÇOĞU BÜYÜK ZARARDA.
YABANCI YATIRIMCI ORANLARI DEĞİŞİMİ
HER GEÇEN GÜN AZALMAYA DEVAM EDİYOR.
27 Kasım 2007'deki yüzde 72,3 en yüksek gördüğü oran..
1 Ocak 2020'de yüzde 65.58,
30 Temmuz 2020'de yüzde 54.97,
27 Kasım 2021'de ise yüzde 51.50,
bugün %39-40 cıvarında ve azalmaya devam edecek
hala FED faiz arttırımı gelmediği halde
Belirlenecek fiyat 30 civarı olsun mu isterdiniz.
Yoksa fiyat 22-23 olsun bunun yanında 1 yıl hiçbir hisse satmama taahhüdü mü?
Benim fikrim iki durumdan biri olacaksa düşük fiyat
+ 1 yıl satmama taahhüdü..
Borsaistanbul fiyat belirlerken mazharın 26-30 arası satislarını göz önünde bulundurursa mevzuat gereği uygulayabileceği tek olumlu hamle ;
ortaya çıkacak fiyata
%20 ekleme olur. Fiyat 21,5 çıkarsa %20 eklemeyle yaklaşık 26 olur.
Biz yatırımcılar şikayet ederken fiyatın en üst marjdan olması talebinin yanında 1 yıl satmama taahhüdü vermesini istemeliyiz.
Spk : tahsisliye onay ya da red verecek.
Borsaistanbul: onaydan sonraki aşamada fiyatı belirleyecek.
Merko gıda da yapılan operasyon. borsanın en hareketli olduğu dönemlerde gıda firmalarına olan taleple 0.7 den başlayıp 28 TL zirveden sonra kağıd adeta çakılıyor tam 8 TL ye kadar keskin bir düşüş bir acale tarih 2020 nin aralık ayı o dönem eplas ihaleden aldığı fabrikanı parasını ödeyemedi ve ihale iptal oldu
İlk hisse satış haberimiz 22.12.2020 de başlıyor ve opersyonun düğmesine basılıyor
Çeşitli haberler pompalayarak özelikle savunma sanayi ve bedelimi bedelsiz haberi ile zirve fiyatı 49 dan boşaltma işlemi başlıyor
Haberlerin hepsi fos çıkması bir suç değilmidir.
MERKO VE FAHRETTİN GÜLLÜ PERDE ARKASI
Borsada son dönemlerdeki en büyük operasyon olarak kayıtlara geçeceği iddia edilen ve arkasında yüzlerce mağdur olmuş küçük yatırımcı bırakacağı konuşulan Merko Gıda'nın Frigo Pak’ı alma süreci…Geçtiğimiz Mart ayı sonunda KAP’a yapılan açıklama ile Merko Gıda, Frigo Pak’ın %40,94 payını 14 milyon dolar bedelle ilişkili taraf İsmail Aksaç ve birlikte hareket ettiği Yiğit Cerit ile almak üzere anlaşma imzaladı. İşte tam bu noktada finans çevrelerinde MERKO hisselerinde operasyonun aslında çok daha büyük olacağı konuşulmaya başlandı.
Merko Gıda bu halde Frigo Pak’a 14 Milyon ABD doları nasıl ödeyecek?
Merko Gıda hisseleri, Kamuya açık ulaşılabilir verilerden edinilen bilgiler ışığı altında 2010 yılından Nisan 2020 yılına kadar ki 10 yıllık süreçte ortalama 1 TL bandında seyretmiş ve Mayıs 2020’de yükseliş sürecine girmişti. Merko tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamalarda şirketin içinde bulunduğu tablonun hiçte iç açıcı olmadığı, 2016, 2017 ve 2018 yllarından kalan borçlarının olduğu şirket varlıkları üzerinde bu borçlardan kaynaklanan ipoteklerin var olduğu, şirket sermayesinin yarısının karşılıksız kaldığı gibi tespitlerin yanı sıra Bağımsız denetçi raporunda açıklanamayan birçok hususun olduğu bir ortamda Merko Gıda bu halde Frigo Pak’a 14 Milyon ABD doları nasıl ödeyecek sorusu piyasa kulislerinde operasyonun çapının tahmin edilenden büyük olduğuna işaret olarak kabul ediliyor.
Fahrettin Göllü imzası
Tahtada patronla anlaşan oyuncu hisseleri belli bir seviyeye kadar çıkarıyor, ardından patronun hisse satmasına ya da bedelli satışına geçiliyor. Fahrettin Göllü'nün daha önce adının geçtıği MARTI, PENGD hisselerinde son olarak görülen bu yöntem bedelli kararı almış MERKO’da yaşanması Ünlü spekülatörün imzası olarak kabul ediliyor.
Hissenin geçmiş performansı, hızlı ilerleyen süreç ve yöntem nedeniyle finans çevrelerinde bu operasyona Fahrettin Göllü’nün müdahil olduğu idda ediliyor. Ancak bir diğer öemli iddia ise Fahrettin Göllü’nün bu süreci İsmail Aksaç eliyle yönettiği.
“A1 Capital ve İsmail Aksaç iddaların odağında”
İzmir Gazetesi‘nin ulaştığı ve sorular yönelttiği A1 Capital Menkul Değerler Şirketinin sahibi Murat Güler ile yapılan telefon görüşmesinde; Frigo Pak hisselerinin devrinde adı geçen İsmail Aksaç’ın şirket çalışanı olup olmadığını bilmediğini ve konuyla ilgili bilgisin olmadığını ifade ederek diğer sorulara cevap vermedi.
İsmail Aksaç’ın, yakın dönemde SPK tarafından olağandışı fiyat hareketi nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı incelemede piyasa dolandırıcılığı olduğunu tespiti ile yasaklı listesine aldığı A1 Capital Menkul Değer AŞ’de Pazarlama Müdürü olması ve Eylül ayı içinde hareketlenmeye başlayan Merko Hisseleri ile ilgili olarak olağan dışı fiyatlanmadan dolayı SPK tarafından ifadeye çağırıldığı biliniyor. Ayrıca Borsa çevrelerinde daha önce spekülasyonlarla adı anılan Yiğit Cerit’in olması Merko tarafından yatırımcılarına izah etmesi gereken önemli konulardan biri olarak öne çıkıyor.
Haydar Güçlü Bu işin neresinde ?
İzmir Gazetesi’nin ulaştığı Frigo Pak Gıda A.Ş'nin sahibi Ali HAYDAR GÜÇLÜ ile yapılan görüşmede; Merko Gıda’nın, Frigo Pak hisselerinin devrine ilşkin yapılan protoldeki yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda devrin yapılacağını, buna ilişkin takviminde 08 Nisan 2021 Perşembe günü sona erdiğini ifade etti. Güçlü; İsmail Aksaç ve Yiğit Cerit isimlerini bu satış sürecinde Merko Gıda referansıyla tanıdığını belirtti.
Sözkonusu devir süreci ile ilgili Gerek BİST ve gerekse SPK tarafından herhangi bir kısıtlamanın olmadığını, sürecin devam ettiğini, nihayetinde yapılacak olan ödemenin kaynağının ne olduğunu ve Merko Gıda’nın yümlülüğünü nasıl yerine getireceğini bilmeğini açık bir dille belirtti.
Kıssadan Hisse
Konunun Uzmanları yaşanan süreçte açıklanan mali tablolar, içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve kurda oluşan dalgalanma nedeniyle Merko Gıdanın Firigo Pak şirketinin hisselerini 14.000.000 USD bedel ile satın alması da dahil olmak üzere Merko Gıda'nın dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
BENİM DİKATİMİ ÇEKEN HUSUS VAR
1. MERKO grafiklerine bakın opersyonun bitişi ile eplas hareketin başlama tarihinin uyuşması
2 HABERLERİN DEVAMI GELMEDİ
ARADAN TAM DOLU DOLU BİR YIL GEÇTİ
50 zirveden hisse 20 TL ye geldi opersyon güzel
Peki küçük yatırımcının hakkını bu memlekette kim arayacak
Kemal bey böyle spekülatörler ile opersyonun bir parçası olacağını zannetmiyorum onlarla kesinlikle bir masada bike oturmaz oturamaz . böyle insanlar holdingden içeri boru almaya bile girerken dikkat etmeli
Gülbahar çıkmazına bile alınmaması lazım gerçi bu hesapta aga ların her türlü bir çıkış yolu vardır lakin hayat sokağının tek bir çıkışı var
Kalın sağlıcakla
Trabzonlu Tatar murat.
Aslında üzüldüğüm nokta bu şirketin kaotik ortamdan bir türlü kurtaramaması
Borsada her şey para kazanmak değildir prestij çok daha önemli
Böyle bir şirketin ucuz numaralarla günü kurtarmaya çalışmaları çok kötü
Elimizdeki hisseler tahsisli nin ortalamasi dusuk fiyattan olsun diye baskilaniyor...
Tahsisli onayi yarin spk dan cikarmi ona bakalim..yada hangi persembe cikcak...
Bu surec nekadar kisa surede tamamlanirsa okadar iyi..
Egerki bilanco bitimine kadar bu is bitmezse bu hisseler baskilanmaya devam eder..
Degerlemede nereleri degerleniyor onuda bilmiyoruz...
Şirket birseylere hazırlaniyor ama yatırımcı neolcak bilmiyor...
En kısa surede biter insallah bu tahsisli..