Teşekkürler bilgiler için...
Ben heyecan için çok ufak bir miktar aldım. Bilanço düzelmese de dert değil... :)
Printable View
1216 Zarar. Heyecan buraya kadarmış... :whistling:
Sezginler gıda da böyle yükselmişti
Bedelli sermaye arttırımı yapmadan borçlarının döndürülme ihtimali ,Çılgın lotoyu tutturma ihtimalinden çok daha az.
Net borç 11 milyar TL olmus yani 650 milyon $
%10 ile borçlansa, 65 milyon $ faizi tutar.
1.1 milyar sadece faiz ödemesi, kur artışlarının zararı dahil değil..
Ürettiği karla bunu ödemesi zor görünüyor.
Bedelli sermaye arttırımı şart.
Ama patronlar 1$ bile koymak istemiyorlar gibi gözüküyor.
Çünkü şu an dogalgaz santralinin karlı çalışması da mümkün değil. Rwe-trcas aynı büyüklükteki denizli dogalgaz santralinin üretimini durdurdu.
Ortakkar bedelli yapmaz ise Akenerjinin kaderini yapikredi belirleyecek.
Bu arada Çılgın loto 150 milyon veriyormuş
10 kere üst üste kazanırsa borçlarının yıllık faizini ödeyebilir
Karaktersiz şirket bilançoyu hep son dakika yollardı. Bu sefer hangi dağda kurt öldü de 1hafta önce, hem de perşembeden yolladı ona konsantre olmak lazım.
Sayın miami,
Sizin eviniz arabanız son 1 senede aynı fiyatta kaldi mı?
maddi duran varlıkların değeri hiç artmıyor mu?
bir F5 yapın, defter degerini tekrar hesaplayın
Santrallerin kullanim ömrü ne kadar?
Ev örneği yanlış olmuş
Dolar kredisi ile aldığınız kira toplayamadiginiz bir ev.(Erzin)
Bir başka evinizi (hidrolik santral) de bu ev icin ipotek ettirmissiniz
Borçlar ödenmiyor.. her an banka gelip 2 evinize de el koyabilir.
Evlerin defter degerinin anlami yok..
hasılatlar
1ç = 2.2milyartl (egemer 1 ay kapalı)
2ç = 1.7milyar tl (egemer 2.5ay kapalı)
3ç tahmin 4.5milyar tl
brüt kar marjı %15 = 675milyon tl = 38milyon $
egemer HANGİ AKLA HİZMET 3.5 AY kapalı oldugu ilk 2 çeyrek finansalları olumsuz etkiledi.
hangi akla hizmetin karşılığının, hisse fiyatını baskılamak olduğu bariz....
maddi duran varlıklar
detaya girmeyeyim. varlikların fiyatıni bugün güncellese idi, yani 31 aralık 2021de 11.5tl düşük kurdan degil de 2ç sonu itibari ile güncel kurla güncelleseydi 7.8TL dd olacaktı.
hem de
1.2 milyar 6aylık zarar ve 1.7milyartl birikmiş amortisman düşülmüş haliyle.
Sn Siesta
Siz hisse fiyatını baskılamanın hangi akla hizmet olduğunu düşünüyosunuz?
Orralıkta torunların burda da çeklerin yerini alabileceği konuşuluyor da…
Al- sat- yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir
Sent from my iPhone using hisse.net
yazdık ya onu.
hisse fiyatını baskılamak için kullanıyor.
torunlara bu şirketi tuvalet kağıdı parasına verir mi çekler?
şu anda defter degerimiz 7.8tl
muhasebe kaydina gore 50kuruş
borsa fiyatina gore 2tl
tuvalet kagidi 3.40
bu operasyon bitmeden satınalmanın detayını remiyette aciklamazlar.
ortalikta konusulanlari bana ozelden veya buradan yazabilir misiniz
mevzu anlaşıldı
amaç brüt takasa sokmakmış
araya salça olan robotları bir nebze engeller
Brüt takasa girince ne oluyor ki?
Ben bugün Açılışta 2.07'den sattım, bir kısmını tabandan geri aldım. Pazartesi düşerse kalanları da alacağım ama zaten Doğan görünümlü Şahin parası bile değil benimki. Maksat heyecan olsun... :)
henüz brüt takasa girmemiş, öncelikle onu düzelteyim.‘Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı’ gelmiş sadece.
ama biraz daha kaşınırsa brüte girecek
işin dikkat çekici yanı, normalde tedbir 15gun sureyle olurken, bu hayvanlar 238den 198e kasıtlı vurdurdugu için şak diye 30gün tedbir geldi.
17 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan ‘Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı’ tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan ‘Brüt Takas’ tedbiri uygulanacaktır. ‘Brüt Takas’ tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan ‘Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı’ tedbiri de ‘Brüt Takas’ tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir. Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda, tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra borsamız tarafından KAP üzerinden duyurulacaktır
https://www.gazetedurum.com.tr/enerj...i-basladi-9644Alıntı:
Elektrikte, kamu zararıyla “ucuz” elektrik uygulaması başladı. Devletin sahip olduğu büyük santralleri işleten Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), piyasadan kilovatsaatini ortalama 2,5 TL'den aldığı elektriği, düşük bir bedelle (1 TL 10 kuruş dolayında) şehir içi elektrik dağıtım şirketlerine (kısa adı GTŞ olan görevli tedarik şirketlerine) satmaya başladı.
Hazine, bir devlet şirketi olan EÜAŞ'a, 40 milyar TL kaynak aktardı. EÜAŞ, yıl sonuna kadar piyasadan toplam 21 milyar kilovatsaat elektrik alacak. EÜAŞ, piyasadan kilovatsaatini (şu günlerde) ortalama 2,5 TL'den aldığı elektriği, düşük bir bedelle (1 TL 10 kuruş dolayında) şehir içi elektrik dağıtım şirketlerine (GTŞ'lere) satmaya başladı. Böylece, GTŞ'ler finansman yönünden desteklenmiş olacak.
Sektör kaynakları, EÜAŞ'ın yıl sonuna dek 40-50 milyar TL zarar etmesine neden olacak uygulamanın, elektrikte gündeme gelen zammın önünü kesmeyi hedeflediğini söyledi. Kaynaklar, “EÜAŞ, anlaşma yaptığı dağıtım şirketlerine bu kapsamda günlük belli bir miktar (aylık 4-5 milyar kilovatsaat) elektrik vermeye başladı. Uygulama, yıl sonuna dek devam edecek” dedi.
Bu durum devamlı hale gelirse 1 nisanda başlayan AUF probleminin 30 Eylülde bitmesi söz konusu.
Yagislarin da arttigi bir dönemde ciroya cok olumlu katkisi olur.
Bu haliyle bile 3.çeyrekte 4.5milyontl hasılat bekliyorum.
Aylıkta yanlış bakmıyorasam citinin takasında 10 m lot var.
Bu dümenmi yoksa gerçek yabancı mı ?
Ağustos ayı için bugünkü $ kuru ve fiyatlar devam ederse;
ithal kömür auf; 3355
Doğalgaz auf: 3173
Diğer auf 1461 TL olacak.
PTF in bu rakamlardan büyük olduğu saatler için santraller destek bedeli ödeyecek. Bu destekler GTŞ lere aktarılacak.
https://twitter.com/_bruglione_/stat...Rq2bdrV8uaWEKQ
yarın PTF tarihi rekorunu kıracak.
tabana basan neyin hesabını yaptı, brüt takası zorlayacak mı hep birlikte göreceğiz.
1+2.çeyrek toplam satış gelirimiz 3.8milyar liraydı.
sadece 3.çeyrekte bile hasılat 5milyarı geçecek.
Bu hayvanlar BRüt takasa sokmak için yarım rulo tuvalet kagıdı parasına hisselerini sata dursun, sirketin son faaliyet raporlarına bir göz gezdirelim.
geçmişle karşılaştıralım.
31 aralık 2017
dolar 3.55
euro 3.77
Kısa vadeli yukumlulukler 600milyon
Uzun vadeli yukumlulukler 3400milyon
döviz cinsinden 1.100.000.000$ borç
(bilanco oncesi 80mw akocak santrali 80milyon dolara satılıp borçlar bir miktar azaltılmiştı)
30 haziran 2020
dolar 6.84
euro 7.67
toplam borç 830.000.000$
30 haziran 2022
dolar 16.7
euro 17.3
toplam borç 646.000.000$
borcumuza yuzde 7-10 arası faiz ödeyip , üstüne borcun anaparasını da kapatıyoruz.
bilançoda zarar gösteriyorlar ki kimse hisseye ilişmesin.
bay wasaban daha neyin aşağısının peşindesin
1 kilo patates olmuş 10 lira...
bana buradan mustafa sarı gül çiçek gibi videolar çektirmeyin ;) olay farklı mecralara kaçmasın.
sirket 2 yilda 180milyon dolar borç anaparası + kaç paraysa faizini de ödemiş.
yilda 100milyon dolar kemiksiz kazanıyor demek.
10fk olsa 1milyar dolardan 1 hisse kaç liraya denk geliyor sen hesapla
birinceleyin asuzuyu da 19 temmuzda nasıl bizle aynı şekilde 1 aylik tedbire sokmuş, o bitmeden üstüne 1 ay da brüt takas getirmiş.
ülkede hilesiz hurdasız tek bir şey kalmadı
Bimde satılan su bile 3 lira
Bu resimleri koyunca millet reklam yapiyoruz zannediyor herhalde. Halbuki Akenerjinin tahtacısının reklama ihtiyacı yok.
iyi aile çocuğu denince herkesin aklına dinçkökler gelir...
https://i.hizliresim.com/halmlx3.jpg
tahtacının ya da patronun adamları burayi takip ediyorlar
arada özelden mesaj yazip yoklama çekenler dahi var.
su hisseyi brüt takasa sokun artık...
yoksa ben size....
taniyorsan selam soyle. annelerini de alıp gelsinler
https://i.hizliresim.com/i6k4qdc.jpg
Bu grafikleri tabloları koyunca anlamayanlar var.
Türk milletinin kafasını matemamatikle formülle dolarla enflasyonla kafasını zorlamayacaksin. o yüzden arada tuvalet kağıdı, pet şişe, wc ücreti paylaşıyorum ki vatandaş anlayabilsin.
2010 yılı elektrik fiyatları 100-130lira.
https://i.hizliresim.com/pub7sst.jpg
2022 yılı elektrik fiyatı ortalama 3000lira.
https://i.hizliresim.com/9t1rci2.jpg
2010 yılında hisse 1 lira. bugün 2 lira. buyrun grafiği
https://i.hizliresim.com/ec7fj2e.jpg
2010 yılında tuvalete işemek 50 kuruş. bugün 5 lira.
2010 yılında 200gram ekmek 40 kuruş. bugün5 lira
2010 yılında benzin 3.8lira , bugün 21 lira (ötv orani düşürüldüğü için)
sen madem bu kadar akıllısın bu kadar uyanıksın
madem memlekette senden başka herkes keriz (haşa!)
indir 50 kuruşa, sana 50 kuruştan vereyim malı
ne diyor .....siz
350milyon ozsermayemiz varmış, 700milyon lot da hisse var. hisse başı 50 kuruş ediyor.
ver 50 kuruştan almayan ....siz
Beyler istanbullular için yatırım tavsiyesidir
Herkes 1er lot akenerji hissesi alsın.
Bundan sonra taksimde hela ihtiyacı olan herkes işini Burger King'de değil,
Miralay şevki Bey sokakta şirket genel merkezinde gidersin. Tuvalet kağıdını çantasına atsın. Nilufer hanıma da uğrayıp ücretsiz kahve ikramından faydalansın.
Bunların layığı bu... yapmak lazım
İsrail Başbakanı Yair Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ve Türkiye'nin diplomatik ilişkileri yeniden kurmaya karar verdikleri duyuruldu. İki ülke arasındaki normalleşme sürecinde, Tel Aviv ve Ankara’ya büyükelçilerin geri döneceği belirtildi.*
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Lapid arasındaki telefon görüşmesinde, İsrail ve Türkiye’nin karşılıklı büyükelçilerini geri gönderme kararı aldıkları belirtildi. Açıklamada, “Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması, bölgesel istikrar için önemli. İsrail’in dünyadaki konumunu güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
.....
2009 yılı başından itibaren Türkiye-İsrail ilişkileri bir “krizler” dönemine girmiş, bu dönem 2010 yılı 31 Mayıs tarihindeki, Filistinlilere insani yardım götüren, Mavi Marmara gemisi baskınıyla dibe oturmuştur. Türkiye bu olaydan sonra İsrail’le diplomatik ilişkilerini tekrar ikinci katip seviyesine indirmiş, böylece iki ülke arasındaki ilişkiler zor bir döneme girmiştir.
.....
Diğer yandan, Türkiye-İsrail “normalleşme” çabalarını hız kazandığı bir sırada ABD’nin birden bire, gerçekleşmeyeceğini bilmesine rağmen şimdiye kadar “destek” verdiği Eastmed gaz boru hattı projesinden desteğini çektiğini açıklaması herhalde tesadüfle açıklanamaz.*
78m dolar piyasa değeri.. Gümüşsuyu tarafına gidersem soracam, bu fiyata hepsini veriyor mu diye
Bunu yazdıktan sonra, ayçiçek yağının 34.50den 33.50ye tam 1TL düştüğünü hesap makinası marifetiyle hesaplayan sunucuyu gördük.
Tuvalet kağıdı hesabı biraz daha çetrefilli. Ben de mecburen hesap makinası kullanacağım.
indirimli markette 16lı rulo 59.90tl'ye düşmüş.
59.90tl ÷ 16rulo= 3lira 75 kuruş
akenerji tekli rulo 1 lira 93 kuruş
neredeyse yarı yarıya
ytd
https://i.hizliresim.com/ekbo51k.jpg
https://i.hizliresim.com/lszti2i.jpg
bizimkiler iyi aile çocuğu.
hiç yaparlar mı öyle şeyler?
https://twitter.com/bjk_borsa/status..._m9ierzYlvOlPA
iyice .... çıkarmışlar kendilerine satışın