Aslında bist100 payları teminat olarak kullanılabiliyor, ilk mesajlarda paylaşılmıştı ancak ben bazen kullanıyorum, keyfe keder yani. Çünkü viop endekste de robot çalıştırdığım için teminatı biraz yüksek tutuyorum.
Printable View
PhillipCapital yeni bir fon çıkarmış:
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PPS
PPS / PHİLLİP PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST FON
Fon, yerli ve yabancı para ve sermaye araçlarının spot ve vadeli
fiyatlarının, gün içi fiyat dalgalanmalarından doğan arbitraj
fırsatlarını kullanarak yatırımcılarına getiri sağlamayı amaçlar. Fon
bu fırsatları değerlendirirken risklerini uygun gördüğü yüksek
korelasyonlu yurt içi ve yurt dışı finansal ürünler yardımıyla hedge
eder.
Fonun varlık dağılımı % 64.27 Hisse senedi + %35.73 Vadeli İşlemler Nakit teminatları
Sn. kafkaf gün içi öğleden önce ve sonra birer kez oranları paylaşırsanız çok makbule geçer. Biraz daha para buldum onu da bugün yatırayım, hep isgyo oldu ocağıma incir ağacı dikecek biraz %50 geçen varsa başkalarına dağıtayım.
Dün isgyo haziran vadede saat 12:00 civarlarında inanılmaz işlem oldu biriki dakika sürdü ve spot yerinde sayarken vadeli tavan çekti, mayıs/spotla aradaki fark koptu gitti yıllık getiri hesabını yapamadım bile. Ben para ayarlayana kadar düzeldi maalesef yakalayamadım. Birilerinin çok büyük pozisyonu var çıkmamışlar pozsiyonlarını taşıdılar yine hissenin tavan tavan gitme potansiyeli var arada biz de kaynamayalım.
işyatırım viop teminat hesaplarında teminat olarak sadece TL. kabul edilmektedir.
Hisse senetleri teminata konu edilmemektedir diye e-posta geldi.
zorlamaya devam
ziraat online şubeden ihtiyaç kredisi başvurusu yapıp burada değerlendirmeyi düşündüm, 200 bin lira, 24 ay vade, aylık 1,69 faiz. Şu andaki arbitraj oranları sürekli olur mu bilmiyorum ama 5-6 ay çevirebilsem krediyi çıkarıyor üstü kara geçiyor.
Maalesef sözleşmede alacağım parayı mevduat, fon, dolar, altın, hisse vb. yatırım amaçlı kullanmayacağım diye madde var, gözüm korktu vazgeçtim.
Kalan son kurşunu da isgyo'ya %57,1 oranla yatırdım.
Benden bu kadar, boğazıma kadar daldım bu ay yüksek oranları görünce dayanamadım.
Boşta para da teminat da kalmadı, hisselerden biri ay boyunca %5 yükselse teminat tamamlama çağrısı yiyeceğim :)
işcep viop özelinde nakit tl den başka teminat kabul edemeyeceklerini müşteri temsilciliğinden aranarak söylendi.
yine vade sonundan 3 gün önce viop işlemleri otomatik kapatılır diye konuşuldu.
diğer aracı kurumlarda durum böyle değil diye itiraz ettiğimde işcep mobil viop uygulaması bu yönde dediler yine...
pekala dedim siz bilirsiniz ilk fırsatta Behlül kaçar dedim.
işin özeti işcep mobil kullanışlı değil...
Her gün MC takip etmemek için yaptığım istatistiki bir çalışmanın sonucu bu. Bilgisayar başında oturmadan robot ile al/sat yapabilirsiniz ama MC yerseniz Viop hesabında teminat tamamlama işlemini kendiniz yapmak zorundasınız. Dolayısı ile vade sonuna kadar MC yemeden poz taşımak, her gün bilgisayar başında vakit harcamak istemeyenler için önemli olabilir.
En az 9 hisse ve onların vadeli kontratlarında işlem yaparak arbitraj açarsam, vade sonuna kadar (borsa da ralli yaşansa bile) MC yememek için Viop hesabında toplam ne kadar para bulundurmak gerekli olduğunu tespit etmek için bir çalışma yapmıştım.
Eğer toplamda 100 TL paranız varsa ve en az 9 varlık ile arbitraj yaparsanız, 68 TL ile hisse alarak ve 32 TL'lik kısmı Viop hesabında tutarak vade sonuna kadar MC yeme ihtimaliniz çooook düşük. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
bugün ekmek çıkar mı arbitrajdan?
İlk işlemini yaptım, teşekkürler...
bugün fırında iyi oran var mı?
Teşekkürler
Ziraat yatırım dün yine viop teminatlarına %10 civarı zam yaptı, bir yandan da riskli gördükleri kontratlarda işlem limiti uyguluyorlar, dolar/altın 250 bin, isgyo 80 bin üstü pozisyon açılamıyor eşimin üstüne de hesap açmak zorunda kaldım limiti aşabilmek için.
Kabak tadı veriyorlar. Mesaj attım hisseleri teminat kabul edin diye yoksa başka aracı kurum arayacağım.
Aşağıdaki kriterleri sağlayan bildiğiniz aracı kurum var mı?
1-düşük hisse ve viop komisyon
2-Hisseleri teminat olarak kabul edecek(online yada direk telefonla, kağıt kürek ile uğraştırmayacak)
3-Teminatları kafasına göre arttırmayacak
4-İşlem limiti koymayacak
5-Hissler kiralanabilecek(bonus)
aynı dert benim iş yatırım ile,
iş cep mobil üzerinden işlem yaptığım için,
hisse teminat kabul etmediği gibi.
vade sonu öncesinden 3 gün önce viop poz. kendileri kapatıyor.
dün takasbank'a telefon ile ulaştım durumu anlattım.
bize e maillerini atın bir bakalım dedi ilgili kişi.
akşama doğru bir e mail geldi takasbank dan.
mail şu şekilde; biz kurumsal üyelerimizin şikayetlerine bakıyoruz.
kişilerin şikayetleri bizim konumuz değil.
çalıştığınız aracı kurum ile görüşün dediler.
yani it ite.
it kuyruğuna misali.
vade sonu Behlül iş yatırımdan kaçar.
çünkü viop kontratları virman olmuyormuş dediler.
Ben de yeni duydum, tam detaylarına hakim değilim henüz
Ama arbitraj yapan bizler için ve hisseyi uzun süre tutanlar için bonus resmen
https://eksisozluk.com/odunc-pay-sen...asasi--6530824
https://www.tacirler.com.tr/hizmetle...lma.verme.aspx