Önceki çeyrek bilanço açıklanmadan önce nasıl davranıyordu ?odaş hissesi eskisiniz hissede o yüzden sordum.
Printable View
Şimdi baktım 11 ağustos 2,çeyrek açıklanıyor fakat 2,çeyrek açıklanmadan önce hafif düşüş yaşıyor odaş.Ben bugün yükselişin devam edeceğini düşünmüştüm yanıldım.
Bgn gelmez bilanço zannımca çarşambaya grafiği ona göre çiziyor SPek
3ç
4.219.540.297 tl
pardon da ne şüphesi?beğenirsek firmalara yatırım yapıyoruz beğenmezsek satıyoruz. burada her yazılana şüpheyle bakarsanız işiniz zor.
alark ithal kömürle epdk kararları auf ptf uyarınca elektrik üretip satıyor. neden gösterge olmasın?
alarkın karını paylaşmış olmam sizi neden rahatsız etti onu da anlamadım.
Ben mala girerken şüpheyle bakmam kimseye soruda sormam kılıç çektiniz gelin bakalım. Alarko ve Odaş hisselerinin tek benzerliği Alarko hissesinde de Riva arazisi kapalı kutu Odaş hissesinin kapalı kutusu altın madeni ayrıca odaş yerli kömürde alarko ithal kömür bence sinirlenmenize gerek yok.Riva arazisinde olumlu gelişme olursa kafanıza bence talih kuşu konar.Fakat piyasa riva arazisine bakmaz aynı Odaş hissesinde altın madenine bakmadığı gibi.
alark karını rivada duran araziden dolayı mı arttırıyor? yoksa elektrik üretiminden mi? riva arazisi yıllardır duruyor ama son yıllardaki kar artışı canelden geliyor. siz alarkı gösterge olarak görmüyorsanız yazılanları da görmezden gelirsiniz.
ben kimseye kılıç çekmedim. burası bilgi paylaşım platformu. siz burayı savaş alanı falan mı sanıyorsunuz?
şüpheci yaklaşan, alark ve odasın alakasız iki firma olduğunu iddia eden sizdiniz.
gerçi hala neye şüphelendiğinizi de anlamadım?
Endeks duzeltmeye girmeden su bilancoyu gonderselerdi artik.
Kıyaslaması gereken 2 hisse Aksa enerji ve Odaş elektrik ikisi de yerli kömür kullanıyor.Fakat Aksa enerjinin özsermayesi daha kuvvetli ayrıca sermayeleri 2 hissenin sermayeleri hemen hemen aynı bence aksa enerji ve odaş daha çok birbirlerine benziyor.He aksa enerji ne kadar borcu var bilemem belki de artıda kasa ben kabaca baktım 2 hisseye.Fakat odaş ucuz hisse o da ayrı konu.
ODAS Konsolide 2022/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 2,656,562,062 #ODAS
Ohaa
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı olsun :)
Odaş bedavaya düştü yarın tavan açması lazım hatta en az 3 gün fk 5e düştü sene sonu beklediğim durum bu çeyrekte oldu SPek hiç etmez umarım mükemmel bir bilanço ytd
5 fk da komik olur.
Linyit ülkemizde 3. enerji kaynağı. Çan 2 var ellerinde.
Doğalgaz Özbekistan da yüzde 86 enerji kaynağı. Ellerinde doğalgaz santrali var.
bu bilanço şerefine :) hedefimiz belli
https://www.tradingview.com/x/xFlggH5V/
424 milyon ertelenmiş vergi geliri var olmasaymış 800 civarı gelecekti.yine de süper bilanço
Ben çok hakim değilim bu sektöre. Düz mantık aldım odaş'ı.
Almadan önce burada da yazıyor sanırım twitter'dan @LRDR adlı hesabın analizlerini okudum. Epiaş'tan veri takip ettim falan öyle aldım.
Ben sene sonu 2,5 milyar kâr ve 7 fk fiyatlanma bekler iken çok güzel bir kâr açıkladı.
Aynı şekilde devam ederse 4 milyarı zorlar.Tabii bu hesap düz hesap.
4 milyar kâr 7 fk da 20 TL demek. Bakalım hayırlısı.
Net borç benim için olan 962 milyona düşmüş odaşta çok iyi.Normal de tavan olması gerekir yarın izlemeye devam.
İşletme faaliyetlerinden nakit akışı
Aksen 944 milyon TL
Odas 2.5 milyar TL
Odas resmen para basıyor, Aksen yeni nesil ASELSAN gibi. Ayrıca FD/Favök veya F/K açısından da Odas çok daha ucuz. Hatta Aksen FD/Favök olarak Ayen, Aydem’den bile pahalı, Gwind’ten biraz ucuz. TL yıllardır değer kaybettiği için dolar kazanıyor diye alınan bir hisse, Aksen. Doların uzun süre stabil kalacağı bir gelecekte yüzüne bakan olmayabilir. Özellikle revize edilen Gana anlaşmasında Favök düşüşü yüksek olursa işler daha da kötüleşebilir. 3. çeyrek bilançolarına ve haber akışına göre Odas’ın enerjide rakibi yok gibi.
Herkese hayirli olsun. Yarin cok hizli bir fiyatlama bekliyorum.
firmanın yeni yatırım düşüncesi var mı?
elde edilen bu karlar nerelerde kullanılır şirketi yakından tanıyanlar bilgi verebilir mi?
Düşerse zararımı karşılaşırsınız:)
Şaka bir yana hissenin hangi fiyata gideceğinden ziyade şirketin verimliliği ve kârlılığı daha ne kadar devam eder bunu az çok görebilmek önemli. O yüzden sizin analizler önemli. Umarım yazmaya devam edersiniz.
Şirketin yatırımları ile ilgili de 31.05.2021 de kap atmışlar. Özbekistan a Urfadaki santrali taşımayı ve ellerindeki maden sahalarından antimuan,altın ve gümüş çıkarmayı planladıklarını bildirmişler.
İlkini gerçekleştirmişler. İkinciside olsa dadından yenmez.
Bir de internette İsrailli bir şirketle işbirliği haberi vardı 2021 yılına ait.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/tu...yatirim/641864
Muhteşem bilanço. 2. çeyrek bilanço da muhteşemdi. 4. çeyrek daha da muhteşem olacak. 4. çeyrekten sonra fk'sının 10 üzerinde değerleneceğini düşünüyorum.
19 milyon lot alıcılı tavan açtı ve tavan bozuldu.
Bilanço sonrası bir miktar alım yaptım.