Şubat sendromu:he:
Printable View
Ben temettü olayını hem SPK ya hem borsa istanbula yazdım
Aldığım temettü hisse fiyatından neden düşüyor diye, şirket bana 1 tl ödeme yapıyor benim hissem 1 tl düşüyor !! düşen 1 tl kime gidiyor ? hissem 1 tl düşerken ben neden o 1 tl nin vergisini ödüyorum ?
Hem hissenizin fiyatını düşürsünler, o düşen fiyat kadar da vergi istesinler. Dünyada böyle vir düzen varmı bilmiyorum
Bedelsiz durumu da aynı, adı bedelsiz ama kimsenin kimseye bedelsiz verdiği bir şey yok, hisse %100 bedelsiz veriyor, 2 tl olan hissem 1 tl ye düşüp 2 adet oluyor !!!
Matematik bilimine göre ne temettüde temettü alıyorsunuz, ne de bedelsizde bedava hisse !!!
Sağ cepten çıkarıp sol cebe koyuyorsunuz, şirketin yaptığı sermaye artırımından da, verdiği temettüden de reel olarak 1 kuruş karınız yok
Bildiğin hokkabazlık düzeni
Sayın seer bu temettü şikayetinizi devamlı dile getiriyorsunuz.
Sizi aydınlatma açısından bildiklerimi yazayım.
Temettü yatırımcılığı diye bir olay vardır. Burada aslolan hisse fiyatı değil hisse adetidir. (bu konuya başka örnekle gireceğim)
Tuncay Turşucu'nun bu konuda bir çok videosu vardır.
Temettü hisseleri her zaman ederinde hareket ettiği gibi, pahalı sınıfına da girerler statü gereği.
Eğer risk almak istemiyorsanız, tasarrufunuzu (görüş olarak sakıncalı bulmuyorsanız) faize yatırırsınız yada faizden yıllık getiri olarak bir kaç puan fazla getirisi olan nakit fon alırsınız. İşte zurnanın zırt deliği burası. Niye fon daha fazla getiri veriyor?
Faizde geliri cebe atarken ana para eksilmez. .Nakit fonda fon adetini eritirsiniz.
Ha işte temettü hadisesi de budur.
Nakit fonun cazibesi şu.Y eni moda halka arzlar. Nakit fonunuz var ise; teminat gösteririrken artışından da faydalanıyorsunuz. Ben öyle yapıyorum. ARBİTRAJ gibi düşünün. Bazı çok bilmişlerin halka arzından bloke edilen miktarından günlük faizden bahsetmelerine takılmayın Kimseninin bir halt bildiği yok. Ağzı olan konuşuyor.
Bankalar bilançolarda rekor karlara devam ediyor,bu milleti bankalara muhtaç etti iktidar,çoğu borç harç içinde,bankalar tarafındanda soygun içinde,sadece bu değil devlette kendi eliylen soyuluyor,%9 faizlen bunları fonla,onlarda 30-40 millete giydirsin,sanırım zatta uyguladığı bu modelden çok memnundur,öyleya ben imam hatipli ekonomistim onların kafası basmazzz,para bulmak için bedevilerden dilenmeye devam:party:
Sn nikrece cevabınız için teşekkür ederim.
Asıl merak ettiğim şirket 1 tl temettü için 1 milyar tl dağıtıyor, ortada bu para var ve bana veriyor, benim hissem niye düşüyor )))
1 tl verince birde vergi saplıyor hissem 1,18 tl düşüyor
Ben mantıkla çözemiyorum
Temettüyü aldım, hisse aynı fiyattan işleme devam etse, kime nasıl bir zararı var, şirketin ne zararı olur, kişinin ne zararı olur
kimseye zararı olmaz, hisse fiyatı değişmezse vergisini de alsın
Düşen fiyattan vergi veriyoruz, benim bu konuyu matematikle mantıkla anlama şansım yok
Sağlık olsun, kendi paramı kendime veriyor üstüne vergi ödüyorum, şu an temetüden anladığım bu
Vergi konusuna gelince ;
Kurumlar vergisi (yaklaşık %20)
Gelir Vergisi (yaklaşık %35)
Para , kurumun içinde kalırsa , nihai vergi %20,
Ortaklara dağıtılır ise %15 nihai vergi oluyor. Ortakların toplam ödediği vergi %20 +%15 = %35'e ulaşıyor.
Temettünün yarısı vergiden muaf olduğu için ; vergi iadesi hakkı doğar.
https://attachment.outlook.live.net/...animation=true
görsel alıntıdır
KV'nin GV'den düşük olmasının mantığı , kurumların, kaynakları tekrar yatırıma döndürerek istihdam yaratmasını teşviktir.
Borsada dans devam ediyor,4700 ana destek diye belirtmiştik,bunun altı felaket,şu sıralar 4800 tavuk gibi dörünüyor,hergün borsada aşağı salıyor,borsa mafyacıları gırtlağa kadar hisse almışlar nasıl boşaltacağız diye hesap peşindeler,zaten göstermelik sabah yukarı çekip peşi kapanışa doğru aşağı basıyor:plc:
Sayın seer sizi bu konuda ikna etmek zor gözüküyor.
Vaktiniz var ise size bir kaç video önereyim.Belki bakış açınız değişir.
https://www.youtube.com/watch?v=6E_SkQwnVqE
https://www.youtube.com/watch?v=KlBB_BmADbs
Kılıçtaroğlunu kovalayacakmışız yahu.:(
Devlet başında devleti zarara uğratanlar kim?
En sonunda geldik 4700'e,artık görelim bakalım şunu bunu aldık diyenleri,garanti bile 22 olmuş,iş 10 altı,bana bakmayın ben zaten ucuzcuyum,yani kelepirci,üstelik fon falan bozup ilave bile etmiyorum,sadece hisseler arası çeviriyorum,ama işi bilmeyen 2001 krizinden beter diplere,zaten şu aralar borsa devre kesti kapanış sonuna kadar,mafya borsasına güvenen yayan kalır,4700'e takip:wave:
Denemelik ilave edelim dedik vermedi borsanın devreleri yandığı için:evil:
ABD Başkanı Donald Trump'ın "seçimi kaybederseniz iktidarı barışçıl bir şekilde devredecek misiniz" sorusuna, "Ne olacağını görmemiz lazım" diye yanıt vermesi ABD siyasetini ve kamuoyunu ayağa kaldırdı. Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, "Türkiye'de değilsiniz, ABD'desiniz" dedi.
Hatırlayan vardır o günleri, Dışişlerimiz kınama yayınlamıştı
Sn Cumhurbaşkanı mitinglerde biz bu ülkeyi bunlara teslim etmeyiz diyor
Hangi manada dediğini bilen yok, İstanbul seçimlerinde bi deneme yapıldı
Sorum şu, Cumhurbaşkanı seçilemedi ve Trump gibi gitmiyorum dedi, bu ülkeyi kendi deyimiyle bu hainlere teslim etmem dedi, seçimi iptal etti, ne olacak, olmaz öyle şey diyecek babayiğit bir kurum varmı ? YSK,Anayasa mahkemesi, Mit, MSB, hayır olmaz seçilemedin diyecek bir kurum varmı ?
Sn Cumhurbaşkanı sözlerine açıklık getirmeli, herkes seçilince yapacaklarını anlatıyor, seçilemezse ne yapacak toplum bilmeli
Birde kimseyi 2 dönemden fazla seçmeyeceksin, halk uyanık olacak
Gerçi ilkokul mezunu sıradan bir hokkabaz vaize kanan toplum ne kadar uyanık olur muamma, şebelek en üstten en alta milyonları kandırdı
Kadrolaşmanın,adamcılığın önüne geçmek için kim olursa olsun, ne kadar iyi yönetirse yönetsin, 2 dönemden fazla seçmeyeceksin
Yılmaz Özdil Çok Sinirlendi: "Erdoğan İnsanlıktan Çıkmıştır!"
https://yandex.com.tr/video/preview/...54178507448631
Erdoğan: Faizi daha da düşüreceğiz-BLOOMBERG
Açığa satışı külliyen yasaklasın.
Robotları sistemden şutlasın.
Manipilasyonun kralını robotlar yapıyor ve gün sonuda kapatıyorlar artı yarına alıyorlar ve 1 yada 3 puan yukarı çekip gene aynını yapıyorlar.
Taki satıcılar kalmayana kadar yapacaklar tahminim.
Ben durdum ufaktan ufaktan alacam bazı hisseleri.
Muhalefet de gelse faizi %30 yapar en baba sonrada IMF kapısı.
Enflasyon ve para basmada tam gaz devam ediyor bence.
YTD.
Robotlar aynı hisseyi günde 30 kere alıp satmak ne oluyor acaba sayın SPK?
Olagan üstü fiyat ve miktar hareketi olmuyormu.
Son olarakda itekleme aşşağıya oparesyon çekiyorlar.Manipilasyon yapıyorlar.
Gün boyu çak karanlıkta açığı kapa artı yap.
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
https://i01.sozcucdn.com/wp-content/.../10kuyruk2.jpg
Günaydın! :whistling:
4700 kırıldı 4600 değmesi yaptı,4700 üstü takip edilmeli,tersi olursa önce belirttiğim gibi iş çok zor,normal satışlara panik satışlar dahil olursa 4400 gündeme gelir,bekleyip görmek lazım,bu düşüşlerde yukarı potansiyeli olacaklar ufaktan toplanabilir bodoslama dalmıyacak şekilde...ytd.
İçişleri Bakanı Soylu: (Üç ülkenin konsolosluğunu kapatma kararı) 60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır- AA
Çoğu alınamayan,düşük almak istesen almak istediğin hisseler yerlerde sürünüyor:whistling:...pek pirim yapmamış petkim bile 15:notr:
Yapma be,adamlar ülkemizin içinde ne olup bittiğini senden iyi okuyor,ükenin içi it,kopuk,psikopat dolu,bırak faili belli olmayan cinayetleri,faili belli olanlar için işlem yapılmıyor,üstelik yargı mekanizmasını görüyor kollandıkları için,tehlikenin büyüğü tepedeki zat,gevrek,gevrek sırıtıyor muhalefete karşı,merala tehdit savrulduğunu,kılıçdaroğlunu hedef gösterildiğini,yapılan saldırılar hiç görülmüyor sanki,zaten sınırlar yol geçen hanı:he:
Haydi bakalım borsaya kote ettiğiniz senetlere el atsanıza,satmak güzeldi,sattığınız sermayeylen toplasanıza patron bozuntuları :seyt:
Zamanında çok eleştirdik uyardık endex tehlikeli noktada gerçek yabancı yok,borsa kara paracıların,mafyanın elinde diye,haydi bakalım ne mok yiyeceksiniz uyarımızı dikkate almıyanlar:rules:
günaydınlar
Tilkiler artık yuvaya döndü:wave:
Borsa 4600 sınırında,hadi bakalım SPK bir devre daha kestir,zaten sende borsaya güvenmiyordun %20 baremini %10 bıraktın epey zamandır,gemi batıyorrr,batan geminin malları bunlarrr,uzuncuları uzatıyorlarr alan yokmu,borsanın b'sini bilmeyenleri borsaya koşturursanın faizleri düşürüp olacağı budur,adam stop loss olayı nedir bilmiyor,ben uzuncuyum diyor,hısse çıkatken katlasın diye bekliyor,peşinden sert satış yediği zaman ben zaten uzuncuyum diyor,biz öylelerini çok gördük,darmadağın olmuş ailleler,intihar etmişleri,borsa 2010 sonrası 12 senedir kurtların,çakalların cirit attığı yer oldu,%50 portföyümü %25 yaptım:whistling:
Borsanın geçici destek noktası 4600 sınırı gibi,oradan destek bulmuş gibi hızlan 4700 üstüne attı,güvenilirmi,göreceğiz,oynak borsada hisse bazlı takip edilmeli vurkaç taktiği uygulanmalı...ytd.
Borsada sasa sağlam duruş sergiledi,oda galiba önceden sert düştüğü için:notr:
Petkimi sert düşüşte 1466'ya kadar düşürdüler biz 17 fiatı düşük derken:notr:,demekki sert düşen borsada hiçbirşeye güvenilmez göz altı,poip pazarı haricinde,çünkü onlar anlık değil belirli saatlik hareket ettikleri için...endex 4800 sınırınıda aştı,4700 üstünde kaldığı sürece sıkıntı yok,4800 üstünde kalırsa tehlike şimdilik geçti,oda şimdilik:plc:
KY korktu meydan çakallara kaldı,onlarda av bulmak için pusuda bekliyor,adamları korkutursan olacağı budur yiyin şimdi biribirinizi.
Enflasyon artışı normali 5 üstü gözüküyor,zat emir verir bunun yarısını gösterin diyebilir etliye sütlüye karıştığı için:whistling:
https://www.youtube.com/watch?v=eLgFI60IIDs
Seyretmek lazım
Böyle sert düşen havalarda vurkaç yapmak için hisse belirleyeceksin,mesela benimki petkimdi,14,75 al 15.50 sat,10 k lot ile iyi kar yazdı,sattığım yer ucuzmu,olabilir,kurda sormuşlar boynun neden kalın,ben işimi bilirim demiş:he:
Baktı yemedi,sen adamı davaların için kullan kısa zamanda daldan,dala atlat,en sonda anayasa mahkemesinin başına getirmeye çalış deneyim olmayan adamı,onuki elma,armut misali,bide çıkmışlar yabancılar ülkeye neden gelmiyor,konsoluslukları neden kapatıyor diye sitem et,zatın ne adam olduğunu bütün dünya gördü,varsın yalamalar dünya lideri başkanımız desin dışarısı bunu tınlamaz,tınlayan beyinsiz takımlarıdır menfaat doğrultusunda,mamaları kesildiği an onlar bile anında seni satar,buyursunlar seçimden sonra onların hallerini,zaten dava dilekçelerim hazırda bekliyor,bu ülke atalarımızdan dedelerimizden emanet,emanetede hıyanetlik olmaz,Türkün düşmanı çoktur dostuda yoktur,sadece dostu vatansverlerdir,zaten demeye gerek yok gençlik hitabesi herşeyi belirtiyor:rtfm: