Değişmeyen tek şey değişim :)
Printable View
Yine işlem 150milyar üstü [emoji3478]
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...7sDWYD_2g&s=19
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ISMEN'in girişim sermayesi fonunda hangi yatırımlar var nasıl öğrenebiliriz?
Aşağıdaki linkten mevcut yatırımlardan öğrenebilirsiniz.
https://www.isgirisim.com.tr/yatirimlarimiz/
Secime7/8 ay kala siyasiler ortamın bozulmasını istemezler.ve bu süreçte 2 bilanço dönemi geçecek normal şartlarda dolu dolu işlem hacimleri ile.yani üstüne üstüne gelecek gelirler.Profosyonel kadrosu ile bu dönemi iyi değerlendirirler de Orta ölçekli bankalardan fazla kar yazabilirler.Su aralar bilanço dönemi bitti sayılır ve 10/15 gün aşağı yukarı bazense sert hareketler olabilir.Bir avantajda yılbaşına kadar iş günü tatili yok gibi.Buda cironun maksimum olmasını sağlayacak.oncelikle 40 in üstüne atarsa 50 hedeflenecek.Kismetse iyi şeyler olacak gibi.Ama bunlar hep düşünce .Gercekler borsada...
İsmenin tarihsel en fazla fk sı 9.54 olmuş. Bence bunu kıracaz. Artık borsada ucuz hisse bulmakta zorlaşıyor
Yıl sonu minumum 12 milyar tl net kar bekliyorum..Burada tek canımı sıkan Osmanlı menkul alış tarafı boş iken bir anda 20-30 bin lot vererek tahtaya devre kestirmesi..Son haftada 2 kez devre kestik.. normak yükselen seansta haftada 2 kez devre kesersek hisseyi brüt takasa alırlar 1 ay boyunca tahtada kuş uçmaz.. GLMD e brüt takas geldi..bu yüzden.. Malı kaptıranlar maalesef 20-30 bin lotla fazla alıcı olamdığı bir anda 10-15 kademe mal vererek devre kestiriyor..
Son bölünme sonrası tahta fazla ısınmıştı bu dinlenme iyi geldi..Bu ahafta 40 üzerine rahat geçeriz diye düşünüyorum..
Mali kaptıran devrede kestirir brüt takasada sokar.%10/15asagidan almak için.Ancak hergecen gün kağıdın lehine işliyor.3.donemin bile yarısı bitti.Yonetimsel bir hata olmazsa sağlam adımlarla hedefe gidiyor.Hedefmi? Ben diyeyim 50/60 siz deyin 80/90..keşke siyasilerin dediği gibi uyuyun 6 ay sonra uyanın[emoji3]iyi haftasonlari
Yıllık kar üzerinden hisse fiyatı belirliyorsak 4. çeyrek bilançosu için 2 ay süre gerek. Ben de sizin kar tahmine göre yıl sonu 50, martta 70 bekliyorum
Şubat 15 de biter bu iş..yani 15 Ağustos/15 Şubat 6 ay lik bir süreç.Simdi bir soru mevduata 6 ayda %100 net faiz verecek deseler ne kur korumalı kalır ne döviz..Ama kesin olmamakla beraber burda böyle bir ışık var...Zaman tunelinin sonunda.girmelimi girmemeli mi?
bölünmeden önce 43,50 kafamıza çakan yapıkredi...bir lot verip baktım sensin o malları buraya kadar senin için taşıyıp devretim..hayrını gör..
ISMEN bu çarpanlarla son yıllarda fiyatlanmıyor belki ama BIST100'de benzer durum 2010 -2014 lerde BIST 14 FK lerde fiyalanırken son yıllarda 6/7 FK larva fiyatlandırma oldu. Bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Hem BIST için Hem de IsMEN özelinde yeniden ýuksek Fk lar dönemi başlarsa tekrar 9/10 fk lar ile işlem yapacaktır hatta üstünde işlem yapması bile mümkün olabilir. BIST bu ilgi varken kısa vadede ciddi düşüşler beklemiyor diğer yandan aracı kurumların da trendine devam etmesini bekliyorum
Borsa yükseldikçe birileri dilinin ucuyla “borsa kumardır” diyor. İyi ya kumarda devamlı kazanan kasadır, yani İsmen’dir. Eee, o halde!
Bu hafta 40 lı rakamlar sürpriz olmaz.. Abuk subuk hisselere 50-60 fk ödeyen yatırımcılar var.. İsmen Türkiye nin GOLDMA SACHS ıdır....
Zira seçimlere kadar borsa Alternatifsiz( hükümet politikaları gereği.Faiz ve döviz yukselmezse seçime daha güçlü girerler) Ama gerek 1/2 günlük gerek seans içi sert realizasyonlar olacaktır ve olmalıdır.Bu durumda bile işlem hacmi artacak kazanan kasa olacaktır.Soru su .girmelimi artırmalı.Ekonomi gazetesinde önerilen kağıtlarda ismeni göremedim.Gidalar,havayolları,enerjiler.İsmeni kendilerine mi sakladılar acaba?CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta ya bakin alislar duserse..orta boy filler vermeye baslar..buraya tasiyan vatandas. 2 gunde abbas kacti..sonuctabirileri aldi..kaat ucuz mu evet..ama bunlarin huyu pis..dikkatli olun
Bu ara birçok kağıt için geçerli bi tez.Ancak sert düşüşü bekleyende bir gurup var..Örn.butcemin bir kısmını günlük nakitte tutuyorum.firsat alımı için.Herkese bol şans.Ben ne krizler gördüm.94/2001 .önemli olan toplumun bütünlüğü.İscinin emeklinin de unutulmaması.Sosyal refah huzur yabancı girişinide arttırır dovizide faizide düşürür.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saygıdeğer abim dediklerin hep çıktı ama grafikte yükseliş bayağı bir dikleşti, ciddi bir düzeltme olabilir gibi ya da seans içi duzeltmelerle de gidebilir sanki bekleyip gorucez,, ben şahsen uzuncuyum, bakalım..
Saygılar... Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz temkinli olmakta fayda var.. Bankof son 3 günde 3.5 milyon lot mal sattı.. Onun sağı solu belli olmaz dönüp alırsa burası yine şenlenir. Sert düzeltmeler zaten seans içinde geliyor..Cuma günü 32.8 --35.6 arası gidip geldik aslında büyük marjlar..Almak isteyenler aşağılarda bekleyebilir..
4 üye... kimse yok yine... 1 aydır çok daha yakından takip ediyorum, bir ara tamamen (olmaz ya) ISMEN'e mi geçmeliyi sorguluyordum, o günden bügüne bile %100 maşallah!
Fedoramca gel boyu geçmiyor :) Şaka bir yana sizleri ereğli forumlarından biliyorum. Ereğli bugün de biraz hareketli ama trendi kaçıracak bu gidişle. Ereğlinin yatırımcısının gönlünü alması için 3 e katlaması gerekiyor. Bende de var hala tutyoruz biz de inatlaştık orada bakalım nere gidecek o kağıt.
Yarısını verip 0 maliyetle devam. Kısa sürede muhteşem performans gösterdi. Kârı kitleyip o tarafta uzun vade düşünce ile ilerleyeceğim geçmişten farklı olarak. Bir süre de bunu deneyelim.
Yatırımcı ilişkilerinden Ozan Bey ile görüştüm.
Kendisine sorduğumun üzerine değerli yanıtları şu şekilde.
1)Girişim sermayesi fonu nedir, yapılan yatırımların fonlaması İş Yatırımın kendi özkanağıyla mıdır?
1.C) Girişim sermayesi fonu Maxis Investments iştiraki tarafından yapılan yatırımlardır. Dünya ve Türkiye'deki makro-mikro durumlara göre TEDBİRLİ olarak yapılan yatırımlardı. Fonun kurucusu değildir sadece fona yatırım yapmaktadır.
Ek bilgi:Geçen sene buradan yapılan yatırımlar ile birazı (1 milyar TL) fondan satış yapılarak nakit kazanç elde edilmiştir.
2)Bu girişim sermayesi fonu karı 3. çeyrek te gelecek mi?
2.C) Bu kar TEK SEFERLİK KAR DEĞİLDİR. Finansal raporlarda SADECE Fon değerlemesi yapılınca görebilirsiniz. Şuanki kurala göre yılda en az 1 kere bu değerleme yapılıyor.
Kısaca ileriki çeyreklerde görüp görmemek belli değil ama bu fonlara yatırım yapılmadı anlamına gelmez.
Ek bilgi: Yapılan yatırımlar zarar da ettirebilir. O zaman o kazançlar negatif olup var olan karı da düşürebilir.
3.)Bu girişim sermayesi fonundaki bilgilere erişebiliyor muyuz?
3.C) Kendisi sadece bilançoda olan karın büyük oranı temiz enerji tarafından geldiğini söyledi.
Polat enerji yatirimindan bahsediyor (yuzde 50 si ismenin)
Benchmark acisindan
Gwind
Kurulu güc 240 mw
6 aylik kar 457 milyon tl
Pd 12.49 milyar tl
Polat enerji
Kurulu güc 700 mw
Kar bilinmiyor
Pd bilinmiyor
Bilinmeyenleri tahmin etmek yatirimciya kaliyor
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İştirak karlılığı her geçen gün artacak gibi görünüyor. Bilançolarda hep bir sürpriz beklemek farz oldu :)
2021 de fon geliri 78 milyon ken 2022 de 2.43 milyara çıkmış. Artış gerçekten bu fon geliri çok çok önemli bir hale gelmeye başladı.
Yarın bir bakarsınız polat enerji de halka arz edilir :)
https://youtu.be/foHyrmepUe8
Bunu zaman zaman sisecam da paylaşırdı sn spenc ismen e yakışır parası yimediğimiz kaldı mı?
:) işin püf noktası şu galiba sırası gelen gidiyor bu sebeple kipraşmadan beklemek lazım netice bu aracı kurumların ağa babası ismen , demir&çelikçilerin ise eregldir okkadar.
:)
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşmen zaten hep ucuz fiyatlanıyordu. Enerjilerle onu kıyaslamam. Ama enerji şirketine ortak olması elbette mühim ve onun da fiyata etkisinin olduğu bence aşikar. Bu etki devam edecektir.
Enerjileri de 2 yıl önce söylemiştim hatırlarsan. Ben nedense hep söylemiştim demek zorunda kalıyorum, bir tuhaflık var bende sanırım :)