https://twitter.com/medyaadami/statu...811324580?s=20
Rahmetli ama hala oscarlik eserleri var,acug gülün:he:
Printable View
https://twitter.com/medyaadami/statu...811324580?s=20
Rahmetli ama hala oscarlik eserleri var,acug gülün:he:
Ekonomist dergisinin bugünkü sayısında 10 Kurum’un önümüzdeki 2 aylık (Ekim ayının sonuna kadar) süreçte nasıl bir portföy dağılımı önerdiği paylaşılmış.
Önerilerde hisse oranı %40 üzerinde.
https://r.resimlink.com/XTa8md9k.png
Cem Uzan Ensonhaber'de: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı herkes desteklemeli
Ensonhaber canlı yayınına katılan iş insanı Cem Uzan, geride bıraktığımız seçim sürecini ve gündemi değerlendirdi. Uzan, "Milletin kararına saygı duyup herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeli" ifadelerini kullandı.
88 milyonluk ülke de 3,5 bşn ile anket yapıp seçim sonucunu tahmin ediyorlar.
60 kuruma göre yüksek bir rakam.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üç kamu olmaz.
3 kamudan biri benim için gösterge.
Yabancıya çalışan kurumlar da
Yerli ye çalışanda eşit olmalı
ne sen Leylasın ne de ben Mecnun
ne sen yorgun ne de ben yorgun
kederli bir akşam içmişiz, hepsi bu
hep sonradan gelir aklım başıma
hep sonradan
hep sonradan gelir aklıma
hep sonradan
ne sen bulutsun ne de ben yağmur
ne sen mağrur ne de ben mağrur
hüzünlü bir akşam susmuşuz
durgunuz hepsi bu
[IMG]https://i.hizliresim.com/b8uu0tz.jpg[/IMG]
Sınırımızda büyük tehlike! Türkiye'ye doğru ilerliyor: Çok sayıda ekip sınır hattına sevk edildi
ABD'de orta boy bankaların iflası tedirginliği sürüyor.......
Türkiyenin en büyük sorunu enflasyon değildir....peki ekonomi anlamında sorunu sizce nedir.....?
Remzi ÖZDEMİR yazdı......
Şirket patronu ile manipülatörler ortak mı?
Merhum borsa oyuncusu Mecnur Çolak, borsada hisseleri işlem gören bir tavuk firmasına gider ve patronla görüşür.
Patrona şirketinin 7 liradan işlem gören hisse senedi ile ilgilendiğini ve borsadan hisse alacağını söyler ve ekler:
-Ben senin şirketinin hissesini 15 lira yaparsam borsada satış yapar mısın?
Patron anında yanıtlar:
-Asla o fiyatlarda satış yapmam çünkü benim değerim bu değil!
Mecnur tekrar bir fiyat söyler:
-Peki 25 lira?
Patron yine itiraz eder:
-Benim tabela fiyatımı bile karşılamaz!
Yani marka değeri.
Mecnur patronu test etmeye devam eder:
-Peki 40 lira yaparsam?
Patron hiç düşünmeden sorunun yanıtını verir:
-Ceketimi alır anahtarı sana teslim ederim.
Yani tüm hisselerimi bu fiyata gelince satarım karışmam diyor.
Şimdi bakıyorsun borsaya, şirketin hisse senedi 3-4 ayda 20 liradan 500 liraya, hatta bazı şirketlerin hisseleri yüzde 3 bin yükselmiş ama ne şirket ne de patron bir lot hisse satmıyor.
Yine halka arzlarda bakıyorsun 10 liradan arz edilen senet, 100 liraya kısa sürede yükseliyor.
Madem bu hisse bu kadar değerliydi, patron hisselerini neden 100 liradan değil de 10 liradan halka arz etti?
Halka arzı yapan aracı kurum, patronu kandırıp düşük değerleme mi yaptı?
Patronun acaba o güzelim şirketinin yüzde 30’u çok ucuza mı gitti?
Elbette hiçbir şirket 100 liradan talep gelecek olan şirketinin hisse senedini 10 liradan halka arz etmez.
O halde bu işte bir şey yok mu?
Basit bir kalem şirketinin piyasa değeri kısa sürede 17 milyar dolara yükseliyor. Yine bin kişinin çalıştığı şirketin piyasa değeri, içerisinde Akbank, Aksigorta ve daha onlarca altın gibi değerli şirketi bünyesinde tutan Sabancı Holding’i geçiyor.
Yoksa bu patronlar hisseye anormal prim yaptıran manipülatörlerle mi ortak iş yapıyor.
Bunu şeytanın avukatı olarak soruyorum.
Çünkü 10 liradan şirketinin yüzde 30’unu satan bir patron, 2 ayda 200 lira olan hissesinde neden satış yapmıyor.
Normal şartlarda o piyasa değeri ile 4 yeni aynı şirketten kurabilir.
Bunu devlet ve kurumları sorgulamıyor, en azından yatırımcının elindeki üç kuruşunu bu ahlaksız çarka kaptırmaması için bu soruya yanıt aranması lazım.
Herkes halka arzları eleştirmeye başlamış bu aralar. Özellikle son 1 haftadır onlarca farklı hesapta gördüm bunu.
Söylenenlerin çoğu haklı.
10 tavandan aşağısı yok bu aralar. Oldukça irrasyonel bir durum. Coin piyasasına döndü iş. Eder etmez, bişi demiyorum.
Halka arzlarin en büyük etkisi yatırımcı sayısında ve parasal büyüklüğünde artışa yol açması. Sanırım borsa yönetiminin hoşuna giden şey de bu. Halka arzlarda 1000 lirasını 3000 yapan adam bu sefer 100.000 ile milyonla geliyor. Meşhur bir video vardı, adamın biri dükkandan 10 lira içeri atıyor, ona 20 lira geri atıyorlar. Sonra 20 atıyor içeri, 40 lira olarak geri atıyorlar. Bunu gören adam içeri donuna kadar atıyor nasılsa daha fazlasını geri atacaklar diye ve sonunda donsuz kalıyor :)) olay buna dönecek yakında. Önemli olan şey patlamanın ne zaman gerçekleşeceği?
Gözünü karartan adam bir çok halka arzda tavan bozunca all-in yapmış olsa kısa sürede sermayesini katlamış oluyor bu aralar. Su akarken testiyi doldurup testiyi kırmadan eve götürenlere diyecek söz yok ama çok kişi testisini kıracak.
ilerde kurbanda danaya girer gibi 7 kişi birleşip 1 lot talep ederse şaşırma :he:
mesela eybebeke 3 milyon en az katılan olmuştur :he:
en az :oleyo:
88 milyon nüfüs için daha çok yol var.
İleriki günlerde kura ile halka arz olunur.
Şanslı kişiler haklarını bile devreder..
Halkımız beleş işleri sever.
Credit Suisse in araştırmasına göre;
❗️Türkiye’de nüfusun en zengin % 1’inin toplam servetten aldığı pay % 39,5
Bu oran, nüfusun yüzde 90’lık kesimi için sadece % 30,2
Başka bir deyişle ülkenin % 1 lik kısmı, %90 lık kısımdan çok daha zengin
❗️Nüfusun en zengin % 5’lik kesimi toplam servetten % 59,2 pay alırken, nüfusun % 95’lik kesiminin aldığı pay sadece % 40,8
Başka bir deyişle ülkenin %5 lik kısmı, %95 lik kısmından çok daha zengin
❗️Nüfusun EN YOKSUL % 30’luk kesiminin servetten aldığı pay ise EKSİDE
Yani yetişkin nüfusun % 30’unun servetini topladığınızda ORTADA KOCAMAN BİR BORÇ VAR
❗️Son bir not; 100 bin dolar üstü yani yaklaşık 2.7 Milyon TL den fazla serveti olan kişi sayısı SADECE 1 milyon 256 bin KİŞİ
Ülkedeki servetin tamamına yakınının az bir kesimde toplanması
❗️Adaletsiz gelir dağılımının
❗️Son yıllarda uygulanan para politikalarının zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıp aradaki uçurumun giderek arttığını
❗️Bu durumunda ülkenin ekonomik gücünün sınırlı bir kesimde yoğunlaştığını gösteriyor
Böyle bir istatistik varken kısa bir süre önüme düşen bir twitte bu gelir adaletsizliği karşısında
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi: 2 milyar 174 milyon TL.
➖Ankara Başkent Millet Bahçesi: 398.5 milyon TL.
➖İzmir Bergama Millet Bahçesi: 233 milyon 166 bin TL.
➖Trabzon Uzungöl Millet Bahçesi: 213 milyon 944 bin TL.
➖Uşak Millet Bahçesi: 212 milyon 361 bin TL
➖Ağrı Murat Nehri millet bahçesi: 205 milyon TL.
➖Karabük Millet Bahçesi: 194 milyon TL.
Tansel Çiftçi Yorum sizin….
Halkımız çil çil altın saklar.
Genelde ticaret kafalıdır.
Mala mülke yatırır.
Banka da tutmaz.
İmamını ve parasını saklar.
on sene kadar evvel bi rapor okumuştum- halkın tasarruf eğilimlerine dair..
cevap verenlerin üçte biri tasarruflarını fiziki altın olarak tuttuklarını, banka mevduat hesabı olanlar ise yüzde20 gibi hatırlıyorum.. yani fiziki altın tutanlar mevduat sahibi olanlardan fazla
credit suisse kepenk indireli bi yıl oldu galiba, nasıl hala rapor hazırlıyor anlamadım, ubs deseler anlıcam.. bunların servetten anladığı halka açık hisse senetleri ve nakit varlıklar, erdemoğlu mesela son 3 senede 5-6 milyar dolar servet yarattı.. ama gayrimenkul yok, fiziki altın yok, oysa yüzde 90 dedikleri bunlara yatırıyor varsa bi tasarrufu.. bu tür raporlar çöp
Ünlü benden 50 lotluk arz parası çekti..
E-bebek için..
Ne kadar verececek göreceğiz..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sınıra çok yakın bi kasaba var, sofulu, tahliye ettirmişler, yangın girip şehri süpürüp geçecek, direkt bizim toprakalra sıçrayacak, ilk iki gün lüleburgaz çorlu tehdit altında çok sanayi var oralarda, bu hızla üç günde istanbula ulaşır, istinye yanarsa borsa falan kalmaz, ben biraz short açmayı planlıyorum.. yangın hedge
Geçen gün tetamat gıda ya baktım. Hisse forumunu da okudum. Hisse hep sermaye azaltmış. En son sermayesinin 4 katı zararı var. Hisse kuru gıda alıp satan bir yer. Hissenin fiyatı 1500 den fazla. 0,25 kuruş etmez şuan ki zararına göre. Hissenin çoğunluğunu yabancı yatırımcı almış hisseyi alanlar uçacaz kaçacaz kafasında. Beş sene seçim yok muhtemelen beş sene bu kafayla borsa gidecek kimse hesap sormadigi sürece
5 sene boyunca akp yi rte yi iktidardan indirebilecek güç yokken. Ekonomi yönetiminin en azından birikimi olanları altın ve döviz den uzak tutma çabası olacakken ve bunların sadece borsada dikkati çekmeyecek parasal genişlemesi varken ne borsa da büyük oktanli düşüş olur ne düzeltme olur. Bence seçime 2-3 sene kalıncaya kadar devam eder. Sonrası eğer iktidar elde değişecek hesap sorulacaksa bu ihtimal varsa o zaman satış olur.
Kkm yi halletsinler yeşil soğan sıçradı mi %50 daha o bahaneyle gider endekis
iyi pazarlar, endeksler yeni zirveler yapmaya devam ediyor. şahsen ben trenden indim. bir süre beklemeyi tercih etmek durumundayım.
DALGA CEPHESİ :minor derecede düşük peryotlu takip ettiğim olası dalga error verdi. bu durumda en olası alternatif sayıma geçmek yerine bir süre bekleyip major ust dercede etiketleride gözden geçirmenin doğru olacağını düşünüyorum. ytd
kısa vade : N/A belirsiz
orta vade : kısa vadeye bağlı belirsizlik riski içeren bullish
uzun vade : bullish ytd
SİSTEM CEPHESİ : bendeki trendsel sistemlerin tamamı pozitif kapattı .. . ytd..
GLOBAL : bence sp500 endeksi pozitifliğini sürdürüyor . rekor seviyelere az kaldı. bu yıl new high beklentim devam ytd.
benim için yaklaşık 6 ay.dır satmak kolay tutmak zor idi . kısmet bu kadarmış hayırlısı (memnunum) .. overalldan bir miktar sistem dışına çıkaracağım.. kalan kısımda becerebilirsem konforlu pozisyon açabilmek için beklemeyi tercih edeceğim.. tradelik kısa vadeli hisse bazlı işlemeler yapabilirim bakalım kısmet... ytd
SEL DAYU... sayadursun (kapalı borsayı ben sayamam, açılacak... barı görecem öyle.. olmayan barı saymayı bilmem ben )
ben gidiyorum... şans dileyin
https://www.turkuindir.gen.tr/umit-t...kem-indir.html
son ses dinleyin
KKM de ısrar sürerse bir geçe ansızın paralara el koyarlar....TL ye çevirir dövize yasak koyarlar....Şuan gördüğüm inatlaşma var KKmye para yatıranlar arasında ....tehlikeyi görenler vadeyi uzatmadı....KKM sayesinde devlet resmen soyuldu.....Tansu ÇİLLER zamanı gib....geçen okudum bu kkm nin dünya da benzeri yokmuş....mesika ve arjantin de yapıldığı söyleniyor.....ama buna benzer değilmiş.....çifte kavrulmuş fıstık gibi vurgunlar yapıldı....
Kontrol Altına Alınamıyor! Alevler Sınırın Dibine Kadar Geldi!
https://www.youtube.com/watch?v=EzHm...el=HaberGlobal
Suriye'deki çatışmalar Rakka ve Haseke'ye yayıldı!
tohatlı kaç şortun var? ayafısfıs gibi gendini deli gibi bi şey yaptın.
Son 2 yılda halka arz edilen, speklerin cirit attığı hisseleri bist100 den çıkarınca endeks kaç oluyor merak ettim. Kenardan izleyenler o endeks değerini görse sudan ucuz deyip dalarlar borsaya. Algı böyle bir şey işte.
tokatşı bitaz geç okumuşun ne okuduysan, memleket iki yıldır kkm diye yıkılıyor sen daha yeni farkına varmışın
kkm ilk çıktığı zaman, malum tayfa kesinkes karşı çıkmıştı -sakın kkm para yatırmayın, şöyle böyle.. devlet kkm giriş olsun diye türlü teşvik vermek zorunda kalmıştı.. herkes hatırlar
aynı malum tayfa şimdi yatırımcıya kkmden çıkmasın diye akıl veriyor, niye çıkasın ki, ballı börek diyorlar.. sakın girmeyin diye yırtındıkları kkme girip para kazananların kazandığı paranın devlete maliyeti olduğu- halkın parası, vergi verenin parası falan diye dile dolaıp ucuz ajitasyon peşine düştüler.. en son ege cansen kkmnin devlet hazinesine bi maliyeti olmadığına dair bi yazı yazınca yaygara arş-ı alaya ulaştı, çok eğlenceli bi tayfa bizim malum tayfa.. o ana kadar tayfa tarafından bi idol muamelesi görmekte olan ege cansen hoca bu yazı yüzünden 50 sene evvelde kalmış hiç bi şeyden anlamayan bunak bi ihtiyar statüsüne indiriliverdi bir gün içinde