Herkes 325 dolar kırılır diye bekliyordu yabancı görünümlü bıyıklılar malı yerlinin kucağına birakiverdi. Borsanın değişmez kuralı
Printable View
Ben borsanın yabancı girişi için daha da ucuzlayacigini düşünüyorum. KKM çıkışında doların ve borsanın durumuna göre pozisyon almak düşüncesindeyim
SPK demiş ki bu serbest fonlarda çok olmaya başladı ya eleman istihdam edersiniz yada kısıtlamaya giderim demiş ama özel serbest fonlar kapsam dışı. Çok parası olana yine ayrıcalık tanınmış sen açtır fonunu denilmiş.
Alıntı:
(Ek bent: 12.10.2023 tarih ve 60/1316 sayılı Kurul Kararı ile) Bir portföy yönetim
şirketinin kurucusu olduğu serbest şemsiye fona bağlı olarak ihraç edilecek fonların (özel
fonlar hariç) sayısı, Kurulun VII-128.7 sayılı Sermaye Piyasasına Faaliyette Bulunanlar
İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’in 6. maddesinin üçüncü
fıkrası hükmü kapsamında istihdam edilen portföy yöneticisi yardımcısı ve portföy
yöneticisi sayısının toplamının üç katını aşamaz. Şu kadar ki, her bir portföy yöneticisine
bağlı en fazla üç adet portföy yöneticisi yardımcısı bu hesaplamaya dahil edilebilir. Bu
düzenleme 12.10.2023 tarihinde yürürlüğe girer ve bu tarihten sonra Kurula yapılan serbest
fon katılma payı ihraç başvurularında dikkate alınır. Portföy yönetim şirketleri tarafından
bu düzenlemeye en geç 31.03.2024 tarihine kadar uyum sağlanması zorunludur.
Makul gerekçelerin varlığı ve konuya ilişkin talebin tevsik edici bilgi ve belgelerle birlikte
Kurulumuza iletilmesi halinde, aynı tür şemsiye fona bağlı olarak ikiden fazla fonun katılma
paylarının ihracına izin verilmesi hususu başvuru bazında Kurul tarafından değerlendirilir.
hocam hayatta tartışmaya açık şeyler var tamamen kapalı şeyler var. ben sana parmağımla siyahı gösterirsem ve sen yok o beyaz dersen ben başka nasıl tepki verebilirim: ) bir kişi için konuşmuyorum o günlerde bu forumda belki 10 kişi çıktı borsaya kısa vadede büyük düşüş yok artık diyen, görülmüş birşeymi bistte? şimdi ben burdan bi -10 daha yapıp ayı piyasasına da girebiliriz diyorum, bir ihtimaldir diyorum, ama sen öyle birşey imkansız dersen ve olursa ben sana ne söyleyeyim? yerimde olsan sen ne tepki verirdin?
6000 olunca bu kez de kaçın herkes batacak diyen bir kalabalık çıkarsa sana yemin ediyorum forumu tamamen bırakıcam. böyle bir ortamda işim yok demektir.
Eurobond-altın fonu ve likit fondayım,likit fonu nakit olarak kullanıyorum,diğer 2 fonuda gelecek için kullanıyorum,şu sıralar bu fonlar iyi getiri sağladı,en fazlada altın fonu %20 yaptı bu çok iyi,zaten eksideyken dibine kadar topladım,yani ons 1825 iken,şu sıralar israil gerginliği yüzünden 2000'e yaklaşıldı onsta,bunlara girmemin sebebi döviz altın alım,satım arası makasın yüksek olması,normalde borsacıyım 30 yıldır,orada vurkaç yapıyorum devamlı,son zamanlarda halka arzlara başladım takılmaya,herkese bol kazanç.
Özellikle hisse ve değişken yatırım fonu aldığım zaman (25 yıl borsa tecrübesinden sonra yatırım fonu alımına yöneldim. 2020 den beri de devam ediyor). Bir gözüm de daima bist endeks kapanışlarında olur. Çünkü bu fonlar biste göbekten bağlıdır. Bist düştü mü kaçış yok. Fonlar da düşer. Ekim ayının başlarında bist 8500 civarlarında zorlanmaya başlayınca tüm hisse fonlarında pozisyon azaltmaya ve likit fonlara geçmeye başladım. Ve hala bu durumda bekliyorum. Ortam belirsiz. 7500 seviyeleri çok önemli. yukarı hareket olursa özellikle 7700 7800 seviyelerinin geçilmesi bana göre önemli. Ki yükseliş olursa çok hızlı değilde yavaş yavaş temkinli olacabileceğini düşünüyorum. Zayıf bir ihtimal olsa da olabilirliği var. Aşağı yönde ise maalesef endeksin ciddi destek diyebileceğimiz bir noktası yok. Ancak teknik olarak ilk 7400 - 7000 civarları söylenebilir. Belirsiz ortamda temkinli olmak her zaman iyidir. Uçan kaçan bir şey yok. Borsada dolaysıyla fonlarda fırsatlar bitmez.
Eskiden karma fon alırdım. Biraz ondan biraz bundan. Sonra bunu iki gruba düşürdüm. %10 - 20 arası değişken %80 90 arası ise hisse fon. Herkese bol kazançlar YTD.
Benim de son durum bu şekilde %10 ppf, %10 rık, %10 rpd, %34 hisse, %18 hsyf, %18 döviz, hisselerde %15 zarar var, hisse fonlarda şimdilik zarar yok, fakat bist düşmeye devam ederse ne yaparım onu düşünüyorum, düşüşlerde hem hisselere hem fonlara ekleme yapmak zor oluyor nakit iyice azaldı, geçen hafta değişkenleri bozdurup durdum.
Altın ve gümüş çıkmıyor diye kıymetli madenler fonunu bozdurup zirveden birkaç hisse aldım ertesi gün israile saldırı oldu, herkes gibi ben de bu kadar düşüş beklemiyordum düşüşlerde erken alımlar yaptım, hem şansızlık hem amatörlük ettim. Bu çatışmalarda durum nereye gider belirsiz, düştükçe alım yapmak iyi mi kötü mü kestiremiyoruz artık.
bence de bu dönem rık tek mantıklı kapı gibi. hatta ful rık yapılabilir. cumhur ittifakı baya acımasız konuşuyor bu lügat doları zıplatır. baskılamaları da mümkün olmaz. 24 saat süre tanıyoruz tarzı konuşmalar devam ederse usd yolculuk 50 liraya. bunda da en karlı çıkan rık olur tabiki. altın diğer alternatif ama çok yükseldi, israil kara harekatından vazgeçtik derse oy oy oy..-10 taban kuralı da yokki meretin fazla düşmeden fonu bozdurma fırsatı versin: )
helal. işte araştırarak istatistik bakarak yatırım yapan insan! altını olan da varsa kara harekatının başladığı gün büyük olasılık bu işin zirvesi olacak o gün vereceksin satışı, sonraki günler kar satışı başlar zaten. sonra tekrar 1700 usd bekleyeceksin. geçenki düşüşte 1700 görseydi ben de alacaktım nakdim hazırdı. kısmet.
TAB gıdanın halka arzına 5.185.061 kişi katılmış.
Rekor kırılmış.
Yanlış yaptım hem eldeki kâr eden fonları sattım hem de en tepeden hisse ve fon alımları yaptım, alımları da bol keseden yaptım, pazartesi zararda olmayan hsyf lerden birer miktar satayım bari hem elde nakit olsun hem de riski azaltayım, bist'in
bir bahane ile düşeceği belliydi ama bu kadarını hiç tahmin edemedim, en fazla 8 bin seviyesine iner diyordum.
Hareket sayısını azaltmak lazım. Hatta sadece malının üzerinde boş boş beklemek lazım.
Borsa İstanbul her iki yılda bir ortalama %20-25 arası düzeltme yapar. Eğer yine böyle bir düşüş olacaksa 6421-6849 arası güzel bir alım yeri olur. Endeks buraya kadar düşerse de büyük hisseler ortalama %40-50 arası düşer. Benim kişisel planım bu şekilde bu seviyelerden alanların çok iyi kazanacağını düşünüyorum.
Bu saaten sonra hisse işi ancak günlük trade edebilenjn işine yarar, al yat işi bitmiştir ,bunun içinde ekran başında olmak lazım ,bu da sıkıntı yaratıyor ,hayattan kopuyorsun , bence ucuz kalan tek ens.doviz ,yada en azından bu seviye altına gelmez , bir vadede artmayabilir ama.uzun vadede enflasyon kadar getiriyi saglar
Ek 29847
Gerçekten öyle mi acaba?
https://invst.ly/11ubgn
Muhterem altına bulaşma demek yani nasıl bir tavsiyedir anlamak mümkün değil. Bak oraya GRAM altının haftalık grafiğini bıraktım. Anliyorsan bir bak istersen MACD ve STOCH RSI ne anlatıyor.
Valla ciddi kuruluşlar ne kullanır ne kullanmaz beni ilgilendirmez. Bakınız seçimden sonra MACD kestikten sonra fiyat nereye gitmiş. Ben piyasada 100 tl. bozdurma neden farkı vereyim uzun vadeli alıyorum ihtiyacım olduğu kadar bozuyorum fiyat farkı da ödemiyorum.
Dostum ben pandemiden bu yana TTA takılıyorum çok da güzel kazançlar elde ettim. Kendime göre çok güzel kazançlar elde ettim. Doğrudur kıymetli madenler olarak tanımlanıyor içinde farklı şeyler de olabilir. Altının gramı yıla 1090 tl.den başlamış benim verdiğim grafikte 1780 olmuş.%63 artmış. GTA %61 TTA %64 getirmiş.
Sen muhtemelen kuyumcusun kardeşim tabii altın fonu işine gelmez!!!!!!!!!!
Altın fonları içnde GGK olumlu yönde ayrışıyor.
Muhtemelen içinde hisse bulundurduğu için.
Bir de altın fonları içindeki kira sertifikaları da altına dayalı kira sertifikası, altın bazlı sertifikalar.