https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...61d81692c67ba9
Printable View
*şeker yatırım, coca cola içecek için 42,50 tl hedef fiyat ile 'al' önerisini sürdürdü
Coca-Cola İçecek A.Ş
Kapanış (TL) : 35.1 - Hedef Fiyat (TL) : 41.5 - Piyasa Deg.(TL) : 8928 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 4.5 ^
CCOLA TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 18.25 Analist: mkucukmeral@isyatirim.com.tr
CCI 4Ç17 Finansal Sonuçları
Güçlü operasyonel sonuçlar: CCI 4Ç17’de 149mn TL net zarar açıkladı. Bizim 170mn TL ve piyasanın 166mn TL olan zarar beklentisinden daha iyi gerçekleşti. Net karın beklentimizden iyi gelmesi operasyonel sonuçların beklentimiz aşmasından kaynaklandı. Şirket’İn gelirleri yıllık bazda %21 artış göstererek 1.66milyar TL’ye yükselirken piyasa beklentisinden hafif yüksek gerçekleşti (İş Yatırım: 1.66milyar TL, piyasa:1.58milyar TL). Geli büyümesi hem Türkiye operasyonlarındaki %11.7 büyüme ve uluslararası operayonların kur etkisinden kaynaklandı. Kur etkisi arındırılmış gelir büyümesi hacim artışı, fiyat artışları ve değişen satış kompozisyonu sayesinde %9.8 gerçekleşti. Şirket’in FAVÖK’ü yıllık bazda %119 artış göstererek 165mn TL’ye yükseldi. Piyasa beklentisinin %42 üzerinde gerçekleşti (İş Yatırım: 130mn TL, piyasa: 116mn TL)
2018 öngörüleri: Şirket 2018 yılı öngörülerini açıkladı. Konsolide bazda %4-6 hacim büyümesi, FX etkisinden arındırılmış %10-12 gelir büyümesi ve hafif FAVÖK marj iyileşmesi bekliyor. Öngörüler kabaca bizim tahminlerimize paralel açıklandı.
Temettü: Yönetim kurulu 25 Mayıs tarihinde 200mn TL temettü ödeme (0.787TL/hisse) teklifini Genel Kurul’un onayına sunacak. Temettü verimi %2.24’e denk geliyor.
Güçlü operasyonel sonuçlar nedeni ile finanslların hisseyi olumlu etkilemsini bekliyoruz.
*bnp paribas, coca-cola içecek için hedef fiyatını 43,00 tl'den 45,00 tl'ye yükseltti, tavsiyesini 'al' olarak korudu
Bugun hedef 36.5
SM-N7500Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah bereket versin, bol kazanclar herkese
doktor nerdesin 37.20 gördük.y.t.d.
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=DWRChttp://imageturko.com/?di=6M6V
Vaziyet nedir sayin abiler? Tamam mı devam mi?
ccola 25000 27000 olursa alırım dedım pışman ettı gelmedı bı de ustelık 36000 37000 gıttıı ama ben yıne de beklıycem gelırse alırım gelmezse yapcak bısey yok ama en onemlısı benım gorusum 60000 zırvesını yanı dolar bazda 30 dolar 4 tl desek 120 000 bunu 3 sene ıcınde gorur gıbıme gelıyo sabır taşı olamk gerekıyo gıbıme gelıyo cıkar ken bıeysel yatırımcı kacıruyo fırsatları onun alın ben yemem cocugum yesın dıye dusunuyorsanız guzel hısse gıbı me gelıyo yıne kımseyı yanıltmım herkes kendınce sorumludur araştırın olcun bıçın kararınızı verın
Artık 5 yılın acısını çıkarır diye düşünüyorum ...gerisi hikaye...
Tabi burası borsa, ne olacağını bilemeyiz...
Yalnız 5 yıllık duraklama ve geriye dönme süreci ; yerini açıklana finansal verilerle ve projeksiyonla artık ileri gitme, yatırımcısına kazandırma dönemine birakmıştır diye düşünüyorum ...
Tabi burası borsa , ne olacağını bilemeyiz...
Bugün iyi direndik!!!
Yarın yukarı atarız inşallah ...
*tacirler yatırım, coca cola içecek hedef fiyatını 46,00 tl'den 45,00 tl'ye indirdi, tavsiye 'al'
38.2'deki direnci kıramıyor görünüyor...yorum var mı dostlar?
Moddys ccolanın kredi notunu düşürmüş , bunun bize yansıması nasıl olur? Ustalardan yorum rica etsek
Hiç yorum yapan yokmu?? Pasta paylaşabilecek varmı son 10 dakikada yaklaşık 250 bin lot satış olmuş???
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
Ben bu kağıdı niye aldım ki???
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
CCOLA Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -63244000 Ana Ortaklık Payları: -45991000
Zarar mı etmişiz?
Buranın yazarı çizeri yok mu? Patronla ikimiz varız galiba.
Saha, Coca-Cola İçecek için Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,45 olarak teyit etti
Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.,
Coca-Cola İçecek A.Ş. için Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,45
olarak teyit etti.
Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu lisansı ile kurumsal yönetim
derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi
Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin 03.07.2017
tarihinde 9,45 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,45 olarak
teyit etti.
SAHA bu derecelendirme çalışmasında Sermaye Piyasası Kurulu'nun
(SPK) Ocak 2014 tarihinde yayınladığı "Kurumsal Yönetim İlkeleri"ni
baz alan halka kapalı şirketler metodolojisini kullanmıştır.
Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin kurumsal yönetim ilkelerine verdiği
önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki isteklilik
ve bu doğrultuda gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar göz önüne alınarak,
şirketin kurumsal yönetim derecelendirme notu aşağıdaki şekilde teyit
edilmiştir:
ANA BAŞLIK NOTLARI
Pay Sahipleri 88,36
Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık 98,55
Menfaat Sahipleri 99,48
Yönetim Kurulu 93,92
Toplam 94,52
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(02/07/2018 - 11:44:18)
Yani ne anlıyoruz bu bilgiden ccola artık düşmeyecek mi
Artık adi olmayacak mı
Artık 3.sınıf hisseler gibi hareket etmeyecek mi
Artık yatırımcısını üzmeyecek mi
Artık yatırım hissesi mi olacak
Artık artık artık
Ne yani ne olacak bu adi hisseden
Ziraat yatırım 6 aylık bilançoda 458milyon kur zararı bekliyor
Ne yani yıllardır hissesine sahip çıkmayan ccola yönetimi hissesine sahip mi çıkacak
Geri alım mı açıklayacak
Teknik olarak 33,32 düşerse önce 29 sonra 21 lira olmasını mı engelleyecek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şu düşüşlerde anladım ki aslında belkide geleceği olan en iyi yatırımo yapılabilecek projeksiyonlu yurtdışı ayağı olan para basan bir şirketse şimdiyi değil geleceği düşünerekten ccola diyorum.
Küresel piyasalarda Tuğberk çitilci derecelendirme kuruluşlarının ülke notunu düşürdüğü için bankaların bu nottan daha yüksek olamayacağını bu nedenle Türk bankacılık kredi notunu aşağı çektiğini bunun normal olduğunu coca cola nın ise istisna olduğunu durumunun farklı olduğunu söyledi. Tetikte bekleyen uyanık yatırımcı pazartesi atlar bence. % 6 lık bir açılış sürpriz olmaz.hisse zaten ölmüş. Gömmeyi unutmuşlar hiç değilse bir tören yakışır ne dersiniz.
Açmadı yüzde 6. 32 lira üstüne çıkmadıkça önce 27 sonra 21 lira hedef. Şirket kurumsal ama hşsse 3.sınuf hisselerden beter durumda.
Hiçbşr zaman yatırım hissesi olmadı olamaz.
Yönetim asla hisseye sahşp çıkmıyor
Alırı döviz borcu var. Tüm kar uçuyor ziraat yatırım 6 aylık bilançoda 458 milyon kur farkı zararı bekliyor.
Bir yabancı satıyor biri alıyor
Uzun zamandır 30,40 aralığı geziyordu
Şimdi altkanal yoluna yakın. 21,30 arası. Tabi endeks düşünce
38 kırılıp üzerşnde aylık kapanış olmalı. Yoksa.y.t.d
sabah seansında...
devasa döviz açığı rakamlarına rağmen..30.lu fiyatlardan hisseye giriş yaptık..
bir fırsat gördük ama..
hala taze para sokamıyoruz..
ancak kağıt değişimleriyle ufak trade.ler peşindeyiz..
bekleyelim bakalım..
Cola 32 desteğini kırınca 29.12 test etti. Normalde 5,60 dolar destek idi. 27 civarı
Bist 88 bin de durunca cola şimdilik düşmedi
Gün içi 30.90 görmüş
32 üstüne çıkmadan kısada
38 üstüne çıkmadan orta vade bir cacık olmaz.
Biste 1000 puan satış gelse 30 altına gelmez mi. Y. T. D.
Cola 32 desteğini kırınca 29.12 test etti. Normalde 5,60 dolar destek idi. 27 civarı
Bist 88 bin de durunca cola şimdilik düşmedi
Gün içi 30.90 görmüş
32 üstüne çıkmadan kısada
38 üstüne çıkmadan orta vade bir cacık olmaz.
Biste 1000 puan satış gelse 30 altına gelmez mi. Y. T. D.
Bistte tepki bitti. 8 bin puan. Cola yüzde yükselmezken şimdi en önde düşğyor. 27,28 desteği. Kırılınca 21 lira. Y. T. D.