referandum kenarda dursun. zaten yalnıs bilmiyorsam mayıs 10 3 aylık bilançonun son açıklanma tarihi
Printable View
referandum kenarda dursun. zaten yalnıs bilmiyorsam mayıs 10 3 aylık bilançonun son açıklanma tarihi
4 yıl önce özkaynaklar 267 buyıl 397 milyon.. Ve her yıl artan kar rakamı.. 2020 de bu hızla gidersek 650 milyona ulaşıyoruz takribi.. Dd 6 yı geçmiş olacak fk mız bolu ile aynı dd oranı da aynı olursa 12 tl.. Buçim senaryosu..
Bolu dan eksiğimiz ne.. karlılık daha düşük bizim bizim 106 esas faaliyet karımız onların net karı bu ama 150 milyon daha az satışla ama onlar daha kırılgan bizim mali yapımız daha kuvvetli 42 milyon faaliyet dışı gelir amaçlı yatırımmız var 72 milyon nakit tl var...
Öyle bir kıyaslama boş vakit değerlendirme
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki 2020 fiyatlaması o günden ne kadar önce olur yada olur mu.... siyasi konuşmuyorum evet çıkarsa piyasa onlara fırsat verip buyrun şimdi görelim alın fırsat diyecektir.. para morali sever.. es kaza gündem soğur büyüme rakamı bir daha iyi gelirse ki bu kadar teşviğe
bir iki çeyrek iyi gelecektir o rüzgarı kaçırmayıp 1 yıl civarında güzel satış fırsatı verir bu iyimser tablo tabii artık 8 mi 10 mu Allah nasip ederse inşallah satarız
arkadaşlar ne 8 i ne 10 u??
bunun bir afyondan bir aslandan bir konyadan ne eksik yanları var onu tartışalım hep beraber
Ben bolu ile kıyaslama yaptım diğerlerini de yaparız
Sn sertol,
Sanırım burada bu hızla giderse derken bu sene olacak olan fabrika cirosunu 3 kat arttıracak yatırımın faaliyete geçmesi konusunu unuttunuz 2020 de 12 çok kötümser bir beklenti bence. Bu sene bile ondan fazla olur.
Tarmanın dolar bazlı maliyetine bir bakın. Ondan kar etmesi lazım bir de senelerce uğraştı, bi 2 kat yapması lazım en az, e hal böyle olunca. Gerçek değer ciddi uçuk rakamlar çıkıyor.
Size katılacağım nokta, baskı tam saha press böyle devam ederse, bitik ölü rakam 12 seneye kalmadan olur. Çünkü ced geliyor.
Ced sonrası iyileşme, ekonomide düzelme, inşaatlarda hızlanma, fabrika yatırımın karşılığının alınması liman alınması onun kar getirisi vs bu rakamlarda kalamaz gibi geliyor. Yanı istese de olmaz.
Ama her ne olursa olsun tarman ne isterse yapıyor, imkansızı yıllarca başarmış, bunu da başarırsa 2-3 sene elinde baskıda tutmayı, Fransızlara fena Çakar :) beni de arada yutar.:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hey maşaallah.. 8-10 zikredilmeye başlamış gene... hayırdır inşaallah. hisse 5,60 olamıyor bazı arkadaşlar 8-10 diyor..
Konyadan iyi karlılığı.. Borç yapısı benzer ama ben en çok bolu korelasyonunu tuttum.. Gerçekçi olmak gerekirse bir yıl içinde 10 hedefi bence çok rasyonel..
Eyvallah üstadım ben satışı baz alıyorum üretim fazlalığı ne kadar satışa yansır bu ayrı araştırma konusu hep alttan vurmak istedim ona rağmen tepki geldi şu an ki fiyat bizi kandırmasın rakamlar gerçektir 2 ayda 100 de 100 yaşadım bezgin bir hissede daha yeni..
Şu anı hatta aylar yılları 3 günde unutturur herkes bilir bunu
Allah'ın izniyle biz bunu bu sene göreceğiz diye düşünüyorum. 2+2 =4 yapsaydı bu hissede kimse kalmazdı zaten. Ama bu reel değerlere yaklaşmasını bekliyoruz en azından.
İyi diyelim iyi olsun:)
Herkese bol kazançlar.
Patronların matematiği elbet benden iyidir ama rakamları kimse inkar edemez mızrak çuvala sığmadığında Tarman ailesi önüne geçmez su yolunu hisse fiyatını bulur
Tarman ailesi de keyifle kahvesini içecek hissesi yükselirken.
Sn yucin hedef fiyat kaç
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle bilinçli bir hisse ve şirket yönetimi ki, toplantıya gidenlerin dedikleri gelecek ile alakalı hiçbir bilgi yada detay verilmemiş, hep Fas'a fiso. Seneler önce ortada bişey yokken değerimiz 1 milyar diyenlerden ses Yok. Uyuyor dev uyandırmayın, yöneticiler Fransız. Biri daha gidip yerine Fransız gelmiş haberimiz Yok.biraz daha toplayıp satış ile voleyi vurmak amaç.
Zamanında orhan Gencebay vs bu hisseye zıplatmak için girdiğinde anasından emdiği süt burnundan geldi, tarman çok kuvvetli ve ne isterse oluyor yapabiliyor kendi çiftliği.
Sizi kastetmiyorum bende yemlenen tavuk:)
Ama büyük lokma bekliyorum.
Kısmet bakalım
aynen öyle tarman bey,le özel iki kişi görüştü bunların elindede yüklü miktarda cemtaş var ..*
toplantı çay kahve muhabetti herhangi bir açıklama yok..
herşey 16 nisandan sonra farnsızlarda büyük bir ihtimal ile ÇED raporunu bekliyorlar ,,bence tüm görüşmeler kapı arkasında yapıldı açıklanacak zamana oynuyorlar ve hissenin üzerindeki baskıda ondan..bekleyen derviş muradına ermiş,,yada bekleye bekleye mefta olmuş eeeeee nede olsa tarmada bizden aşşagı degil...:kmk:
arkadaşlar bir konya bir afyon buralara ne kadar zamanda geldi acaba, eski üstadlar bilgilerini aktarırsa bizlerinde ne kadar bekleyeceğini az çok kestirebiliriz kanaatine varmış bulunmaktayım
Yucin hocam benim bucim ile çok farklı beklentilerim var.Bu fiyatları beklediğimi yazmıştım aşağı yukarı geldi ama aklımdan geçen düşünce farklı.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ilk çeyrekte havalarında serin gitmesi inşaatçılar için cok sevimli olmaz ordan bir satış dususu beklenebilir. ama cemtas daki ayak oyunların kağıdın bilançosunu dengeleyecektir. nasılmı? cemtas 12 kapanış fiyatı 2400 civarlarında ilk çeyrek kapanış fiyatı 2800 gibi yani cok cok kabaca %10 ordan iştirak değerlemesi yazar bucim ve satışlardaki dususu bilançoda dengeler diye düşünüyorum. bunun dışında ilk çeyreklerden öyle aman aman bir sey beklemek hata olur Kİi zaten fiyatlamayıda o yönde yapıyor. saygılarımla
bir 10 yılda bizi süründürmese bari :)
utanmasa bugün bile eksi kapayacak böyle rezillik var mı ya
eNDEKSİN EN SALAK KAĞITLARINDAN BİRİ ÇIKTI
http://www.tradingview.com/x/pmPRsE22
İyi beslenmek lazım.Spor yapmak,temiz havada yaşamak,strese girmemek ve temizlik uzun ve sağlıklı yaşamın önemli olumlu unsurlarıdır.Sigara ve alkolden uzak durmak gerekir uzun yaşamak için.Doğal beslenme de çok önemli.
Peki neden mi söylüyorum bunları?
BUCİM yatırımcısının en çok ihtiyacı olan uzun ömür de ondan.Allah tüm BUCİM yatırımcılarına sağlıklı uzun ömürler versin.
Bugün dayanamadım ısc den çıktığım yarısı ile daldim. Dolar bazında %50 ucuz geldi. Diver yarisi ilede btcim aldim. Insallah Ugur getiririm
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hoşgeldin :)
uğur getirme konusunda hem fikiriz :p inşallah diyelim :)
kağıt o kadar sıkıştıki ne yapacak bu hafta bakalım
Teknik olarak çok güzel bi noktada. Kısa sürede yukarı hareket yapacak diye tahmin ediyorum :ok:
YTD
Şüphesiz herkes biliyor ama sadece hatırlatmak açısından yazıyorum;
1)Ekonomi ve siyasetin karmaşık olduğu böyle günlerde sanayi senetleri beklemededir.
2)Küçük yatırımcının neredeyse hiç seviyesine indiği ve olan ky'lerin de zaten malda olmasından dolayı hisseyi yöneten şeytan birkaç bin lot kaybetse de hisseyi bir süre güdük bırakır.
3)Geçen yıl hissenin 4 TL altında olduğunu düşünürsek şu an gerçekte çok ucuz olmasına rağmen geçen yıl ki çok çok ucuz fiyatına rağmen epeyice pirimli.
4)Artan enflasyon ve riskler sebebiyle son günlerde bankalar mevduat faizlerini yine arttırdı.Bu gelişme sanayi hisseleri için olumsuzdur.
5)BUCİM'in temettü verimi çok az.Buradaki beklenti BUCİM'de özellikle Cemtaş'tan dolayı olabilecek olumlu gelişmeler ön planda olmalı.Yoksa yalnızca çimento fabrikası olarak ve varlık hesabı yaparak senedi değerlendirmek doğru olmayabilir.
Bende bu kasıntıyı şuna bağlıyorum; Bucim başlığı müdavimleri iyi bilir burası kalabalık olduğunda kamyon çekmez.. son 1 aydır malum çok çok yeni ortaklar aramızda.. mesaj alındı sanırım..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar
Referandum öncesi ve referandumu sonrası hareketler hakkında bir yorum yapabilecek arkadaş varmıdır?
Çünki elimde bulunan kağıt miktarından daha fazla miktarda bir alış yapacağım
Bunu yaparken ortalamamı olabildiğince düşürmek için düşükten almak istiyorum
Önümüzde bir referandum olmasa çoktan almıştım ama o hareketleri kestiremiyorum şuan
Biliyorum ki daha sonrasında ced raporu çıkacak ve İstenilen rakamlara yaklaşacağız Ama kısa vadede karar veremedim
Öncesi ve sonrası nın önemi yok. Her türlü ucuz. Paran ve vaktin varsa arkana yaslan derim
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
borsa sabır işidir
[emoji106][emoji108][emoji106][emoji108] atlar sonra bir akilli kelam duydum. Ağzına sağlık kardeş. Yeni nesil hep yatır batır derdinde [emoji3]
Borsa elbet sabır işidir.Ama acaba yalnızca aldığın senedin çıkmasını sabırla beklemek mi?
Yoksa senet düştü mü ucuz diye atlamadan sabırla bekleyip nereden alacağını iyice hesap etmek mi?
Borsada 3-5 yıl senet alıp satan kardeşim çoğu kez borsayı kavradığını zannedebilir.Şahsen 25 yıldır borsada her dakika olan ve iktisatçı olan şahsım hala dünyanın hatasını yapabiliyorum.Bazen tam anlamıyla "sazan" olabiliyorum.
Bizim gibi küçük yatırımcılar aslında her an senette olmamalı.Bizler şayet para kazanacaksak borsa geberdiği zaman geleceğiz.Şöyle ayağımızla geberip gebermediğine emin olmak için dürteceğiz.Emin olduktan sonra senedi iyice inceleyerek alacağız.
Aksi halde dikkat edin her senet alışımızda senet mutlaka geri gidiyor.Ve bizler her zaman sitemle speke küfrediyoruz.İşte bunu kırmanın yolu alırken sabırlı olmaktır.
Evet geçen gün alırken epey sabırlı davranmışım 2014 ten bu yana beklemişim hatta sopa ile dürttüm. Öldüğünü anladım şimdi tam sırası kanımca