1.42 deyiz yine bakalım ne yapmaya çalışıyor oyuncu
Printable View
1.42 deyiz yine bakalım ne yapmaya çalışıyor oyuncu
BRMEN Konsolide 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 272145 Ana Ortaklık Payları: 271955
evet kaara geçmiş bakalım yarın ne olacak
hareket gelir inş :) 1.48 direnç geç artık
Şirketimizin 14.08.2017 itibariyle İlk Adım Grup ile yapılan anlaşma
çerçevesinde; Şirketimiz pazarlama satış organizasyonunda çalışan 21 personelimizin
iş akdine son verilecektir. Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumuna gerekli
bilgilendirme yapılmıştır. Bugün itibariyle personel sayımız 40 kişi olup
çıkışlar sonrası 19 kişiye düşecektir.
Bayramınız Kutlu Olsun.....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...242#post880242
Hisse yarışmamız bayramda da açık alalım haftalık tahminlerinizi
iyi bayramlar.
Defter değerinin altında işlem gören hisseler :
https://i.hizliresim.com/Pr8Oy8.pnghttps://i.hizliresim.com/ZEvOrg.png
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +128 olurken, ortalama tahmin +72 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 28 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +890 puan olurken, en düşük beklenti -680 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 9'u negatif, 19'u pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +128
Ortalama : +72
Maksimum : +890
Minimum : -680
Katılımcı: 28
2. Kurulun 08/09/2017 tarih ve 33/1122 sayılı Kararı:
Kurulumuzca yapılan incelemelerde II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği (Tebliğ)nin İdari sorumluluğu bulunan kişiler
ile ana ortak işlemlerinin açıklanması başlıklı 11 inci maddesi ve Sermaye yapısına ve yönetim kontrolüne ilişkin
değişiklikler başlıklı 12 nci maddesi kapsamında, sorumlular tarafından yapılması gereken açıklamaların zamanında ve eksiksiz
yapılması yatırımcıların zamanında ve doğru bilgilendirilerek sermaye piyasasının güvenilir ve etkin bir ortamda işleyişinin
sağlanması açısından önem arz etmektedir.
Bu kapsamda, hem yatırımcıların, ihraççıların ve ilgili tarafların zamanında, tam ve doğru bilgilendirilerek sermaye
piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin sağlanması gereğinin yerine getirilmesi hem
de sorumluların Tebliğe aykırı eylemleri nedeniyle 6362 sayılı SPK nun 103 üncü maddesi uyarınca müeyyideye maruz
kalabilecekleri dikkate alınarak, II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliğinin 11 inci ve 12 nci maddeleri kapsamında yapılacak
bildirimlerin zamanında ve eksiksiz olarak yapılması hususunda sorumlular tarafından gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi
gerekmektedir.
İlgililere önemle duyurulur.
http://www.spk.gov.tr/apps/haftalikb...l=2017&sayi=31
Bu ne demek.bu açıklamayı kim yapmış.
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://fs5.directupload.net/images/170913/h3wwb5qm.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +175 olurken, ortalama tahmin +154 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +320 puan olurken, en düşük beklenti -94 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 3'ü negatif, 26'sı pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +175
Ortalama : +154
Maksimum : +320
Minimum : -94
Katılımcı: 29
1,39-1,40 altı yok mu
pd/dd ve 30 gün ao kasıtlı olarak mı hazırlanıyor
acabaaa.
sonra da adına serbest piyasa deniyor.
zaten speğin görevli olduğu daha önce kanıtlanmıştı...
dürüstlük mü
göreceğiz...
ha ben yazdım uyanmasınlar diye fırsat bulursa kaçırır mı spek bilemem
yatırım tavsiyesi değildir
KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.
25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
"Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.
**ÖNEMLİ
Sa hacim varmı
Cuma günü stop olmak vardı ama maalesef olmadık.İnşallah en kısa zamanda toparlar.
Seans sonu son iki saat 30ar dakikalık periyot..
https://i.hizliresim.com/XEqdy3.png
Yapılan görüşmeler neticesinde;
1- Şirketimizin 50.000.000 TL (EllimilyonTürkLirası) olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, her biri 0,01 TL nominal değerde 1.643.722.200 (Birmilyaraltyüzkırküçmilyonyediyüzyirmiikibinikiy üz) adet paya bölünmüş 16.437.222 TL (OnaltımilyondörtyüzotuzyedibinikiyüzyirmiikiTürkL irası) olan çıkarılmış sermayesinin, 29.600.000 TL (YirmidokuzmilyonaltıyüzbinTürkLirası) (%180,08) artırılarak 46.037.222 TL'ye (KırkaltımilyonotuzyedibinikiyüzyirmiikiTürkLirası ) çıkarılmasına, çıkarılacak yeni payların, Şirket esas sözleşmesinin Sermaye başlıklı 6. maddesinin Yönetim Kurulumuza vermiş olduğu yetki çerçevesinde, ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak ve tamamı nakit (bedelli) olarak karşılanmak suretiyle halka arz edilmeksizin, Borsa İstanbul A.Ş. ("Borsa") Toptan Alış ve Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usul ve Esasları ("UUE") çerçevesinde oluşan baz fiyata uygulanacak marjlar dahilinde Yaşar KÜÇÜKÇALIK 'a tahsisli surette satılmasına, nominal değerin üzerinde oluşacak tüm fiyatlarda Yaşar Küçükçalık' ın alım hakkından feragat edebileceğinin kabul edilmesine,
2- Tahsisli satış yapılan Yaşar KÜÇÜKÇALIK' tan, tahsisli sermaye artırımı nedeni ile edindikleri payları, söz konusu paylar Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdinde hesaplarına geçtiği tarihten itibaren altı ay süreyle Borsa İstanbul A.Ş.' de dolaşımı artırıcı nitelikte satmayacaklarına dair taahhüt alınmasına, işbu sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek 0,01 TL nominal değerli toplamda 2.960.000.000 (İkimilyardokuzyüzaltmışmilyon) adet payların hamiline ve Borsada işlem gören nitelikte olmasına, İşbu karar kapsamında ihraç belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına,
3- Yaşar KÜÇÜKÇALIK tarafından satın alınmayan ve aynı gün başka bir nitelikli yatırımcı tarafından da satın alınarak bedeli ödenmeyen payların iptal edilmesine,
4- Tahsisli bedelli sermaye artırım süreci ve ihraç edilecek payların iş bu karar ve ilgili mevzuatta belirlenen esas ve sürelerde satılmasına aracılık etmesi hususunda aracı kurumlar ile görüşülerek sözleşme yapılmasına, işbu karar kapsamında her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetimin yetkilendirilmesine,
oy birliğiyle karar verilmiştir.
SPK bunu kabul edermi?Adam arsayı DOLAYLI YOLDAN ucuza kapatacak çağrı yapması lazım değilmi?
Sonuç;Saçma sapan açıklama.
YTD
Bu haber yarın hisseyi nasıl etkiler acaba? Yorumlayabilecek var mı?
Bu haber nedir inanın hiçbir şey anlamdım ben bedelli mi açıkladı bunlat
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haber olumlu mu olumsuz mu anlamadım ben
yanlış bilgi vermiş olmayım ama daha önceki deneyimlerime göre tahmin edeyim;
bugün dahil 10 iş günü a.o. hesap edilecek ve bunun artı eksi % 20 marj dahilinde bir fiyat belirlenecek.ancak sanırım aynı zamanda bu fiyat 1 tl nin ve 30 günlük ao nın altında olmamalı.
ayrıca bana göre yine emin olmamakla birlikte bu işlem önemli nitelikte bir işlem olabilir ve yine 30 günlük ao dan ayrılma hakkı doğabilir.
şirket daha önceki kap haberlerinde olduğu gibi bilerek veya bilmeyerek bu bilgileri maalesef taksit taksit paylaşacaktır.
yine tahmini olarak k.y.nın gazını almak adına fiyatın aşırı düşmesi pek olası gelmiyor.ancak çok aşırı bir fiyat artışı da tahsisli fiyatının çok ucuz olması anlamına gelebileceği için sıkıntı.
yalnız gelecek paranın yatırılacağı borç toplamı 29,6 milyon tl. arttırılacak sermaye de 29,6 milyon lot ama tl olarak yazılmış olması sanki tahsislinin 1 tl den yapılacağı izlenimini doğuruyor.ancak 10 günlük ao nın marjının altında kalacak olması bu ihtimali bana göre zorlaştırıyor.ayrıca amaç şirketinin borçlarının kapanması ve spk dan olur alımını garanti etmek adına fiyatın yüksek tutulması gerektiğini düşünüyorum.
tamamen tahminlerimdir doğrusunu açıklandıkça görücez...
bu şekildeki sığ ve kurumsallaşamamış şirket tahtalarında patron ne isterse o olur.
bu arada daha önce paylaşmıştım.tahtada bir güç ao layı belirlenen bir yerde tutmak için görevlendirilmiş diye.buna serbest piyasa deniliyor maalesef.ancak tahtayı izleyen biri bunu rahatlıkla görebilirdi.daha önce de bu tahtada bir amaçla bu yapılmıştı.spk nın bu tip işlemlerle ilgili esaslarını gözden geçirmesinde k.y.yı korumak adına büyük ihtiyaç vardır.mesela bu tip bir işlemin defter değeri altında yapılamaması ,işlem sonrası pd/dd oranının yükselmemesi vb.
yatırım tavsiyesi değildir
Yarın düşüş mü olur tecrübelerinize göre
Haber güzel tahsisli bedelli yapıyor patron elini cebine atıyor sermayeyi %180 arttırıyor 29 milyon hisseyi son 10 günlük fiyat üzerine + -%20 marjla satacak en kötü 1.10 dan alacak patron
Kasaya 33 35 milyon para girecek
SM-G850F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açıklamanızdan inanın bir şey anlamadım. Bu adam 1.10 satacaksa hissede düşüş olmaz mı
Şirket satacak patron alacak
Bu haberle düşüş olmaz rahat olun borcsuz bir şirket olacak bu olay bitince faiz yükünden kurtulacak şirket
https://i.hizliresim.com/1GGnY5.png
Küçükçalık'ların elinde takasta gözüken(şirketin %49,67 si) 8.165.000 hisse var + bedelli artışla 29.600.000 hisse alacaklar = toplamda 37.764.000 hisse olacak.
yeni oluşacak sermaye ise 46.037.222. tl olacak.
37.764.222/46.037.222 = %82 si şirketin Küçükçalık'ara geçecek(daha önceki oranı %49.67 idi)
Bu işlem gerçekleşirse arazininde %82 si 69.000 m2 nin 56.580 m2 si K.Çalık'ların olacak.(eski miktar 34.272 m2 idi)
Böylece nominal fiyattan(1 tl.) alırlarsa 29.600.000 tl ye 22.308 m2 arazi elde etmiş olacaklar.(rakamlarda küsüratlar yuvarlanmıştır)
29.600.000 tl ile kredi borcu kapanacak amma Arsa,Soley markası,Alacak,stok vs lerinde %82 sinin sahibi olacak.
SPK bunu yermi?zannetmiyorum..du bakalım ne olacak.?!!
YTD
1,62 devre kesici geldi
tavan kapatır bugün herhalde.