Aynen katılıyorum.:ok:
Printable View
Önal Hürol yorumlamasa daha eleştirel bakacağım bir yorum ancak objektifliğini bildiğim bir forum katılımcısı...
Ancak satışın gündeme gelip gelmeyeceği ya da ne kadarlık süre içinde gündeme geleceği göz önünde bulundurulmalı...
Ayrıca tahtaları operasyon çocuklarının yönettiği de...
Ayrıca bu durumun oluşması için satışın İpeke üzerinden gerçekleştirilmesi gerekmekte...
Şu an için bana göre esas olan ise bu operasyon çocuklarının her türlü pisliğine rağmen karar davasının tarihine kadarki yaklaşık 70 günlük süreçte bu operasyon çocuklarına fırsat vermemek...
Yatırım tavsiyesi değildir...
3 aylığa göre Ana Ortaklığa ait Özkaynaklarımız 989 milyon tl
Bu %400 bedelsiz potansiyel,yada
Hİsse başına yaklaşık 4 tl temettü verebilme gücüdür.
Onun haricinde konsolideden gelen ve kontrol gücümüz olmayan 3 milyar 115 milyon nakitimiz var.Bu nakit üstündeki tasarrufa ipeke kendi başına karar veremiyor.Holding yönt.kurulu na tabii
Aynı zamanda geçmiş yıl karlarımız 632 milyon iken ,49 milyonda yedek akçemiz var.
Üstelik bütün bunlara karşılık BİST de gelecek dönem bilançoları en yüksek gelecek adaylar sıralamasında kozal,kozaa ve ipek geliyor.Çünkü daha önce çalan hırsızların elinde olan şirket,Devlete geçtikten sonra %400 lere varan kar artışları yaşadı.Dhada artacağını TMSF Başkanı geçenlerde söyledi.
Borsada bütün bunlara sahip olup, fiyatı 5 lira olan başka bir şirket yok.
Tek sıkıntı kozal ve kozaa da yabancı tahtaya hakim
İpek de bu hakimiyet henüz sağlanamamış.Mal dağınık
19 ağustos 6 aylık bilançosunu açıklama sının son günü,özellikle bilanço öncesi ve şirketin mahkeme süreci sonucu satışı beklentisi hisseyi çok kısa sürede çift rakamlı seviyeyi görüp rahatçada geçmesini beklemekteyim.
Ekim ayına ertelenen mahkemeye kadar çift rakamları görmemiz ,görmememizden çok daha yüksektir.
Tahmindir.
Bugünkü hareket de gösteriyor ki, Kozaa'nın öncülüğü İpeke üzerinden bir satış söz konusu olmadığı sürece devam edecek...
Bu tür bir satış için ise daha bir seneye yakın bir süre olabilir...
O yüzden şimdilik İpek konusunda daha önce de olduğu gibi Kozaa'daki hareketin hedefe ulaşıp durulmasını beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor...
Bilanço bekliyor.
Tahminim 1.5 milyar ciro
1.1 milyar dönem karı
250 milyon üstü ana ortaklık karı
Tahmindir.
1.120 milyar ciro
754 milyon dönem karı
171 milyon ana ortaklık karı
Çok güzel hatta mükemmel rakamlar
Artık 10 üstü ekim ayına kadar kaçınılmaz
Tahmin tabiki
Yarın yukarı sert açılış bekliyorum.
Oldu ya bilanço beklentisi bitti algısı gösterip ekşi başlarsa sakin inanmayın.
Hissenin önü çok açıldı.
15_20 gün sonra 9 aylıklar konuşulacak.
Buda bizi mahkeme sonucu ile ilgili beklentimizle ekim sonuna kadar güzel rakamlara götürecektir.
Kabaca bir tahmin yapmak gerekirse 10 üzeri 12 _15 civarı f/k açısından kabul edilebilir rakamlardır.
Tahmindir.
IPEKE Konsolide 2019/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 754142000 Yıllık Değ%:70 Ana Ortaklık Payları: 171572000 Yıllık Değ%:93
https://i.hizliresim.com/AO1EoB.jpg
https://i.hizliresim.com/4paDd7.jpg
https://i.hizliresim.com/00E8PY.jpg
YENİ BİLANÇOLAR VE YENİ FİYAT OLUŞUMLARI HAYIRLI OLSUN HİSSELERİ TAŞIYANLARA.....
Bu verilerle, bu finansallarla, ustelikte altındaki 1500 dolarlık fiyatla bu kağıdı bu fiyatta tutanlar tam bir operasyon çocuğu... Her yol mubah diyen fetöcü anlayışın artıkları...
Yirmiüç'ün dediği gibi bu adiler yarin bu finansallara rağmen açılışta eksi açarak fake denemesine girisebilirler...
Aynen öyle olacak
Yolumuz açık. Bilanço gayet güzel arkadaşlar. Hayırlı olsun. Olumlu haberler arka arkaya geliyor. Mahkemeye kadar tarihi zirve geçilecektir ve çok daha üstüne çıkacaktır diye düşünüyorum. YTD.
Yarın için 5,75 üzeri kapanış olumlu havanın teyidi olur. YTD.
Finansallardaki bunca iyileşmeye ve davanın sonucu yaklaşmasına rağmen bu kağıdı 2017'den bu yana 4.00 - 6.00 bandında tutmak tam bir operasyon çocukluğu ve tahminimce tahtaya hala hakim olan fetöcü artıkların işi...
Tahta yapıcı 6 tl keyfini bugün yaşamak isteyecektir.
Tahmindir
İpek de sağda solda teknikçiler direnç veriyor.
İnanmayalım lütfen
Son gelen bilançoyla teknik şimdilik çöp
Hisse beklenti ile gidecek,gidiyor.
Kapalıda ky satarken bilin bakalım kim alıyordu :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...07a4cc8a24.jpg
SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gelen bilançolar vs. Kağıtların geleceği iyi bundan şüphem yok ama ipeke ile koza, kozal arasındaki makası bu kadr açılmasına anlam veremiyorum. Kağıdı inanılmaz baskı altında. Yabancı yeterince ilgiyi göstermiyor bence. Sebep ne derseniz inanın bilmiyorum. Arkadasınızın biri güzel demiş. Koza 10 zorlarken ipeke sanırım 6.50 bandını zor görecek. Aradaki 50 kuruş - 1 tl lik masal 3-4 TL ye kadar çıkacak. Ama tabi şunu da unutmamak gerekir. Yine böyle makasın açıldığı bir zamanlar ipeke in bir atakla kozagı geçtiği günleri de unutmamak laızm.
Bilançodan sonra temel olarak kozaa'dan daha ucuz kaldığını düşündüğüm için dün ipek kızımıza geçtim. Üç şirket de aynı olduğu için piyasa bugün birini yarın diğerini ön plana çıkarabilir ama gidecekleri yer belli. Piyasa 3-4 sene öncesine kadar yönetimdeki temsil avantajı nedeniyle KRDMA ve KRDMB'yi KRDMD'den %20 daha iyi yerlerde fiyatlıyordu. Sonra büyük emtia rallisinde hacimli olduğu ve fonlar rahat girip çıkabildiği için KRDMD'yi %30 daha iyi fiyatladı. Şimdi dönüp dolaşıp aynı yere geldiler çünkü aynı şirket. Koza grubunda da olacak olan bu bence, farklı f/k, pd/dd'de fiyatlanmalarının pek bir anlamı yok.. Herkese iyi bayramlar, bol kazançlar dilerim.
Mevcut beklenti ve finansallarla kağıdı bu seviyelerde tutmak sadece bazılarına ucuzdan ve bekleme zahmetine katlanmadan mal alma fırsatı sunacaktır...
Operasyon çocukları bakalım operasyonlarina devam edecekler mi...
Onlar yine operasyonluklarını yapacaklardır hiç kuşkun olmasın 😁
Elbette 3 ve 6 aylığa göre kozaa ipek ten çok daha iyi
Ancak kozaa dükkanında mal bittikçe,yan dükkan yağması kaçınılmaz olacaktır.
Tahmin tabiki
ipeke nin piyasa değeri rasyolara göre ve gelecek rasyolara göre 10 milyar tl olabilir.
Ne zaman şirket fetö den çıkıp satılırsa ,büyük ihtimalle tpao ilk müşteri olacaktır.
o zaman 10 milyar piyasa değerini görebiliriz.
o da yaklaşık 40 tl ye tekamül eder.
Zor değil,yeterki rakamlar aynı hızda artsın.
Artacağını kat be kat artacağını tmsf bşk.geçenlerde söylemişti.
İpeke de inanılmaz bir baskı var... Daha ne kadar sürdüreblieceksin OÇ? Zamanın daraldı, bu kadar zaman bekledik burdan sana ekmek yok!
İpekte resmen baskı var öyle böyle dğeil. Ya çok mal kaptırdılar dışarı ya da zamanı değil diyorlar. Sanki koza ve kozal kar ediyor da ipeke zarar ediyor. İlginç. Abi kardeş +2 ile işlem görüyor bu -1 ile
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...10cc11bc7b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cadee26717.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İpeke TPAO nun umrunda bile olmaz...
Petrol Fetöcü zihniyetin piyasayı dolandırmak icin yazdigi, çizdiği ve oynadığı aldatmaca bir hikaye idi...
İpeke nin değeri Kozaa da olduğu gibi %99 altin isinden gelmektedir, petrolle ilgisi falan yoktur... O yüzden fazla ucmayalim...
Ayrıca daha hayli vakti olan satış hikayesi İpeke uzerinden gerceklesmedigi surece İpeke Kozaa nin oldukça gerisinden gelen gölgesi olarak devam edecektir bugün de görüldüğü gibi...
Üstüne kagittaki operasyon çocuğu haricinde bir ton çapulcu, günlükçü var....
O yuzden fazla gaza gelmeden sessiz sessiz iki ay sonraki dava sürecini beklemekte yarar var... Yoksa sonuç bugün de olduğu gibi ciddi parasal kayiplar ve hayal kırıklıkları ile neticelenme potansiyeline sahip...
Açtığı kuyulardan sumu çıkıyor
theosos kısmen doğru söylüyor.2019/6 ayda yaptığı üretim sadece 4904 varil
Devede kulak yani
Şu anda TPAO ile ortak kuyularda üretim yapıyorlar.
Kuyu açma işlemleri devam ediyor.
Kuyular ve üretim artıkça esas faliyet karıda artacaktır.
Konsolideden gelen 754 milyon net karın sadece 171 milyonu ipeke nin ana ortaklık karıdır.
Ancak yarın öbürgün 558 milyon konsolideden gelen kozal ın satışı söz konusu olduğunda satılan rakamın %45 i ipeke nin kasasına girecektir.
Kozaa'dan %11 daha ucuz kaldı diye satıp buraya geldim farkı %4 daha açarak %15 yaptı. Neyse ben alışkınım bu tür arbitraj oluşumlarına. Zamanla farkı kapatır üstüne de eskiden olduğu gibi fark açar belki. O zaman da kozaa'ya geçerim.. :oleyo: Herkese bol kazançlar.. :drunk: