3 aydır evi satmaya uğraşıyoruz müşteri bile gelmiyor satsaydık hepsi doalrdaydı yazık oldu paralarımıza:)
bu arada dolara fena veriyorlar:whistling:
merkezin adamlarımı
https://i.resimyukle.xyz/9L50BV.jpg
Printable View
3 aydır evi satmaya uğraşıyoruz müşteri bile gelmiyor satsaydık hepsi doalrdaydı yazık oldu paralarımıza:)
bu arada dolara fena veriyorlar:whistling:
merkezin adamlarımı
https://i.resimyukle.xyz/9L50BV.jpg
10 yıl yatay bandda baskılanarak ayrı düşen iki sevgili olan DolarTRY sonunda birbirlerine kavuşmuşlar .......Bu dönemde değişik hareketlerin denenmesi normal dir.....
Ekonomik olarak bööyük abiler mevcut şartlara göre kendilerini çoktan ayarladıklarından altta kalanın canı çıksına gidiyor bu iş...........
Benim orta vade beklentim çift hanedir......... Oraya kadar sabrederim............
crash cezalı değilmiş boşuna hergün nik alıp banlanıyormuş:kahkah::kahkah:
YARINDA SAZAN CRASH NİKİYLE GEL:ss::ss:
Dolar sert dustu yazilari, ne zaman baslayacak, yandas hela kagitlarinda?:he:
asıl sübliminal mesaj rabia (4) değil, dünya (5)ten büyüktür idi...
Dolara çok kötü veriyorlar.
aslında rakam büyüdükçe psikolojik faktörler de devreye giriyor, 1 lirayken 1.02 olup %2 artan dolar ile 4.20 iken 4.29a gidip %2 artan dolar bir filançoya getirdiği yük aynı şey kabaca. olumlamak açısından değil, psikoli etkisi anlamında yazıyorum.
zamanında yanlış işler yaparsan hurmalar böyle tırmalar işte. hurma bile ithal ya neyse..
Tahvil faizlerine ve "DXY" bakarım...
Acelem yoksa sindire sindire gitmesinde bir sakınca yok...
Benim de hedeflerime yaklışıyor...(gerçekleşince paylaşacağım)
saygılar/başarılar
Baktım döviz burosunda alan var satan yok demek ku rabiacılar satmıyor onlarda dünya 5 den büyükcü olmuş
doların her geri gelişi alım fırsatı ne zaman merkez şok faiz artırır o zaman geri gelir yoksa seçime kadar 5 olması hiçte uzak degil ama haziran başı faiz şok derecede artar
Şok faiz artımı sistemi kitler yanlıştır.Doların artması daha mantıklıü, bence doların artması ülke gerçeklerine uygun.Baksanıza hala telefon ithal ediyoruz lüks araba ithal ediyoruz ,edemememiz lazım.Millet alamamalı.Ucuz araba, ucuz telefon ,kullanmak normalleşmeli.Lüks evlerde oturmamalıyız falan.Bu ne ya doğal kaynağımız yok ,üretimimiz yok ,çalıştığımız da yok varsa yoksa bir imar rantından ,emlak vurgunundan zengin olma olayı.Bir memlekette 375 bin müteahitmi olur ya.Bakın emlakçıları şu yu buyu eklemedim.Dümdük irili ufaklı patron müteahit sayısı bu.
msci tr 2002den sonraki en düşük seviyesinde....
Benim kanım Dövizin bu şekil artması faizin artmasından daha fazla sistemi kilitler . Faiz artarsa belki BETON belasından kurtulur üretim ekonomisine döneriz aksi taktirde bu BETONCU soygunundan ülke daha fazla zarar görecek. Bu arada faizin artması Dolar tutan ben gibilerin işine gelmez lakin bu artış devam ederse ortada Dolarlarımızı yiyecek bir mecra kalmayacak.
döviz artınca en büyük gider kalemin olan enerjiyi ne yapacaksın??? bu telefonlar havuzlu sitelerlüks arabalar görgüsüzlükten oluyor. bak brad pitte adam toyotaya biniyor, doların yükselmesi çözüm değil. rusya brezilya böyle kesti doların önünü. dolar artınca varlıklarını yabancıya bedavaya kaptırırsın.
rusya gibi dolarla gaz petrol satan adam neden doların değerini düşürmek için faizle doların kafasına vurdu?? tamamen yanlış düşünce.
Seçimlerde 2. tura Meral Akşener ve Muharrem İnce kalırmış...
:bravo:
Cari açık sıfırlanana kadar dolar artmalı.Az tüketelim.Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım.Düşük dolarla elin parası ile yeterince gerdeğe girdik yeter.En uygun dolar kuru cari açığın sıfırlandığı hatta artıya geçtiğimiz kur.Ucuz kur olunca üretim manasız oluyor.Her şeyi ithal etmek daha rantabl oluyor.Ya bir memlekette köpek maması,gübre ,et akla ne gelirse her şey ithal olur mu.Yüksek kur oldu mu ithalat yerine üretmek mantıklı olur.Bu arada batan da batsın kardeşim.O kadar dolar borcu yaparken aklın nerdeydi.
Faizle doların kafasını vurarak rusya doları düşürdü yani iyi yaptı.Peki amerika neden kurunun düşük olmasından rahatsız olmuyor.
Kimse reza davasından gelecek kararın etkilerini yazmamış. Geçen not indiriminde iran reza s400 sayılmış da sayılmış. 47 milyar dolar yazmışlar ceza için. Oha dedim ama ne gelir ne gider. Halkbank topiğinde vardı dün gece.
Arjantin pesosuna göz atın 5 sene içinde ne kadar deger kaybetmiş, bizim liranin daha gidecek yolu var.. bu arada Arjantin faizleri 33,25'den 40% cıkardı
Müthişsin...:)
Demek her 2 yılda birer taneden 2,5 tane stokladın...Buzdolabından, çamaşır makinesinden, bulaşık makinesinden, TV den, cep telefonundan, elektrikli süpürgeden...,
Beyaz eşya satıcı dükkanına dönmüştür evin...
Böyle tedbirli akıllı, ileriyi gören arkadaşlarımız olması ne güzel...
Kutlarım seni.
demir113...
Bir büyük dipfriz al...
Eti, balığı, yağı, stokla...
Mercimek, un, şeker, çay konserve, tuz vs de stokla...
Derdin kalmaz valla...
Şaka bir yana da...
Biri bana yazsın.. Özelden de olabilir.
5 sene için gereken beyaz eşya, elektronik ve telefon stoklamak nasıl oluyor?
Kafam almadı.
Enerji kalemi deyince aklıma geldi 5 cent yerine 12 cente, adamın topraklarında üretilen yerine kendi topraklarında üretilen, karşılığında turizm gelirin varken şimdi olmayan enerji gideri değil mi...
Brad Pitt o arabayı reklam amaçlı biniyor :)
Rusyada bir şey yetişmiyor adamın her aldığı dolarla...
Fiyatlar artmadan yenilemiş olabilir mi ?
benim bildiğim ve özellikle 1-2 yıl içinde evlenecek yada yurt dışına 3-4 yıllığına gidip döneceklerin uyguladığı yöntem var özellikle yeni çıkmış modellerde daha kullanışlı bir yöntem siz siparişlerinizi veriyorsunuz taksitle yada peşin alıyorsunuz sizin adınıza firma saklıyor zamanı geldiğinde talep ediyorsunuz getirip eve teslim ediyorlar eşya değiştirmek isteyenlerinde kullanabilecekleri bir yöntem tek risk firmanın batması arkadaşalrın başına gelmişti ama ilginçtir adamalrın kayseridede bayileri varmış oradan ankaraya yolladılar
Bugün öğle yayınında Bloomberg TV'de turizmciler konuştu...
İspanya gibi bir dünya turizm devinin tüm İspanya'da 400 küsur 5 yıldızlı oteli varken, bizim sadece Antalya'da 580 adet 5 yıldızlı otel varmış...:)
Turist başı harcama toplamı 580 dolar...
Turizm tesislerindeki yıpranmayı bilen biri olarak bizim göstermelik ithalatı dayalı ihracatımızdan daha vahim bir gelir gider tablosu.
Turizmin enflasyona etkisini tartışmak da gerekir...
Bu kadar turisti "her şey dahil" gibi garip ötesi anti ekonomik bir sistemle yedir içir doyur, pakla, boşalt ve de arkasından su dökerek yolcu et...,
Akla ziyan.
30 DK 'Lıkları düzeltmek yeter sana.Günlüğü filan düzeltmeye gerek yok.. :oleyo:
https://i.resimyukle.xyz/LfBx3x.png
Bu gece 4.30 gösterirler mi acaba !!!!!!!!!!!!!
rusyanın dünyada en stratejik tarım ürünü olan buğdayda dünyada kaçıncı olduğuna bir bak istersen. uzun yıllar rusyada yaşadım. bizim insanımız sağı solu küçümsemeyi pek sever.
rusya için o iklime rağmen tarımda birşeyler yapmak hiç sorun değil, teknolijisi ve üretme kapasitesi çok yüksek.. rusyayla dalga geçmeye çalışacaksanız ladaya değil sukhoiye, uzay istasyonuna bakacaksınız. kolhoz geleneği vardır onlarda, yani endüstriyel tarım.