Serefsizler benim almamımı beklediler. 239,5 dan aldım başladı düşmeye. Kek bekliyorlarmış demekki. Keklendik
Printable View
Serefsizler benim almamımı beklediler. 239,5 dan aldım başladı düşmeye. Kek bekliyorlarmış demekki. Keklendik
Ttrak ölüsü bile borsadaki şirketlerin %70 inden iyidir. Canlısını vardın siz hesap edin...
Yeri gelir iki sene bekletir ama yine ederine gelir... Hiç birşey olmazsa temettü verir...
Dua edin paranızı fonet vb. çöplere yatırmadınız..
Ytd.
Neyse kapanışa doğru utandırdı beni. Daha öncede bu kağıtta uzun kaldım. Güzel temettülerini aldım. Aslında benim kızgınlığım hisseye değil onunla kedi fare gibi oynayanaydı. Bayağıda iyi oynadı 244,60 ile 233,80 arası büyük marjla oynadı. AOF üstünde kapatmasıda olumlu tabiiki
Yerli traktör satışı yılsonu 26500 öngörülüyor. (Beklenti 26500-30000)
İhracatta satışlar üst banda doğru, rekor öngörülüyor.(Beklenti 16500-18500)
Yerli satışı azalırken ihracat satışı artıyor.
Yerliye satış daha karlı satışın azalması olumsuz.
İhracatta ise hem daha büyük ve pahalı traktör satılması hem de TL nin Euro karşısında değer kaybı (fabrikanın maliyeti TL satışı Euro) kar marjı artırması nedeniyle ciro ve karlarda bir düşüş beklenmiyor.
iş makinalarının cironun yüzde 17- 18 i civarı
https://www.youtube.com/watch?v=pZvBKdC1TRU
Kafasına vurdular kendine gelemedi. Aman çok gittin [emoji23]
COR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mayıs ayı satış rakamları:
yurt içi. : 2134 adet
yurt dışı : 1146 adet
toplam.satış: 3280 adet bereket versin.
ilk 5 ayda satılan 17843 adet traktörün yurtdışı ayağı 6724 adettir.
Merhaba ,
2021 5.ay iç piyasa satışı 2429 adet , 2022 5.ay iç piyasa satışı 2134 %12 düşüş gerçekleşmiş. 2021 5.ay dış piyasa satış 1159 adet , 2022 5.ay 1146 adet %1 düşüş gerçekleşmiş. Kümülatif tarafta ise iç piyasa 2021 5.ay 14700 adet , 2022 5.ay 11119 adet %24 düşüş gerçekleşmiş. Kümülatif 2021 5.ay dış piyasa 5950 adet , 2022 5.ay 6724 adet %13 dış piyasa satış adetimiz artmış , kalan aylarda dış piyasa satışları umarım artarak devam eder.
Geçen yıl toplamda 48 bin adet traktör satmıştı...
bu yıl ilk 5 ay 17843 adet satmış referans alırsak ortalama 3500 aylık satış demektir. 3500 X12 =42000 traktör eder... bu kriz yılında bunada şükür.
Çiftçilere verilen teşvikten sonra satışların bir tık daha artmasını bekliyorum. Seneyi 44-45 bin civarı kapatabiliriz. İhracatın payının da artması kuvvetle muhtemel. 2022 iyi bir bilanço ile kapanacaktır.
Ek 28694
Yatırımcı ilişkilerine sorduğum sorulara gelen cevaplar. Büyüme vizyonunun pek olmadığı yönünde bir izlenim edindim.
O yok bu yok :) ne var peki COR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tofaş tan atlayanlar geliyor sanki.
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkadaşlar, ttrak mayıs ayı üretimini açıkladımı
Tşk ederim, şansınız kazancınız bol olsun
TürkTraktör İhracatın Şampiyonları Ödülleri’nde makine ve aksamları sektöründe birinci oldu14/06/2022 14:24:14
Tarım mekanizasyonunun lideri ve Türkiye otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu TürkTraktör, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından verilen İhracatın Şampiyonları Ödülleri’nde Makine ve Aksamları Sektörü’nde birinci oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen TİM 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni 13 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
TürkTraktör, İhracatın Şampiyonları Ödülleri’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Makine ve Aksamları sektöründe birinciliği elde etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen törende TürkTraktör adına ödülü Satınalma Genel Müdür Yardımcısı Onur Vural aldı.
68 yıldır Türk çiftçisinin her ihtiyacında yanında olan, sektörünün lideri TürkTraktör, kuruluşundan bugüne tarım sektörüne yön veren yüzlerce yeniliği hayata geçirdi. Tarım mekanizasyonunda sektöründe öncü şirket, bu doğrultuda 1 milyonuncu traktörünü üreterek köklü tarihinde bir başarı eşiğini daha atladı. TürkTraktör, üretimde yakaladığı bu başarılı performansı ihracat alanında da sürdürerek 2021 yılını rekorlarla kapattı.
Tüm dünyada 130’un üzerinde ülkeye traktör ihracatı gerçekleştiren şirket, 2021 yılında 16 bin 176 ihracat adetiyle önceki yıllardan üstün bir performans gösterdi. İhracatının yüzde 80’ini Kuzey Amerika ve Avrupa pazarına gerçekleştiren TürkTraktör’ün en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında ise Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İtalya yer aldı. Şirketin halihazırda tüm dünyada ihracat yapmadığı sadece yedi ülke bulunuyor.
TürkTraktör’ün ihracat alanında gösterdiği bu önemli başarının ödüllendirilip, Makine ve Aksamları Sektörü’nde birinci olduğu İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, otomotiv, mobilya, madencilik, halı, tekstil, hizmet, mücevher gibi sektörlerde de birinci olan şirketler ödüllerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende Türkiye iş dünyasının önde gelen isimleri ile devlet kademesi bir araya geldi.
Net YPP (Hedge Dahil) 474.960.818 tl, döviz 14.5 tl den geldi 17.3 oldu...
223.2 ortalama ile bu hafta ilk kez UV'li temettü portföyüme ekledim. Bir miktar daha ekleyebilirim, takipteyim.
Ttrak 2022 Haziran ayı satış rakamlarını açıkladı.
2022..... Mayıs..Haziran
İç satış...:2.134.....2.129
Dış satış:1.146.....1.530
Üretim...:3.035.....4.014
Herkese iyi bayramlar dilerim. Ttrak ilk kar tahmini HSBC den geldi.2.Çeyrekte 502 milyon net kar bekliyor.
502 mil 2.çeyrek ilk çeyrek 470 mil. ilk yarı 1 milyar civarı kar bereket anlamına gelir , buda yaklaşık 20 hbk demektir. 20 hbk olan traktör 216 da kendi haline terk edilmiş, ayıptır vallahi, ödenmişi 53 mil
2022 2.Çeyrek için benim tahminin 507 milyon tl net kar.
Yıl sonu için şirketin paylaştığı beklentilere göre 2.25 milyar tl net karı beklentim var.
Başka öngörüsü olan var mıdır?
Yatırımcı ilişkileri Ahmet beye EURUSD parite düşüşünün etkisini sormuştum.
Merhabalar,
İhracat gelirlermizin Euro üzerindendir. Maliyetlerimizin de çok büyük bir kısmı euro veya euro ya bağlı olduğundan dolayı paritenin düşmesinin karlılığımımıza büyük bir etkisi olmayacaktır.
Kolay gelsin,
Türk Traktör için çeyreklik ve yıllık net kar tahminlerinizi bekleriz.[emoji116]
2022 2.Ç TAHMİNİ / 2022 TOPLAM TAHMİNİ (Net Kar)
(Milyar tl)
--------------------------------------------------------------------------------
TheTaurus 0,507 / 2,25
foton - / 2
-------------------------------------------------------------------------------
Ortalama 0,507 / 2,125
Ttrak 2.çeyrek finansal sonuçlarını 01 Ağustos Pazartesi günü açıklayacaktır
Ünlü Yatırım 2.çeyrek net kar beklentisi 480 milyon
Kendi adıma 507 milyon tl 2022 2.çeyrek net kar beklentimi koruyorum.