Oldum olası sevemedim barçayı
Printable View
Oldum olası sevemedim barçayı
Adı sanı duyulmamış bir parti protesto başlatmış deniyor İstanbul ' da . Yakınlarınıza engel olun.
economistin yeni sayısında, erdogan seems to win back the city by hook or by crook, diye yazmış
güzel tespit...!!
dünyanın en ücra köşelerinde bile tek adam ve diktatörlükler sona erdirilirken bu yol yol degil
bundan 6 ay önce ülke için kaos senaryoları anlatanlara hadi ordan sacma derken
bugünki gelinen noktaya bakınca acabamı demekten kendimi alamıyorum
tunus mısır libya suriye ırak daki süreçler sebep ve sonuçlar incelenmeli
bunun farkına varan gül davutoglu bile
demokrasi diye seslerini çıkarıyorsa demekki durum ciddi
Bu forumun uyelerinin cogunun sahip olduklari umit ve yasadiklari heyecan karsisinda onlari gipta ediyorum. Allahtan butun temennim bu umit ve beklentilerinizin dogru cikmasidir.
Ben daha gercekci ve dogru bir bakis acisina sahip olabilmek icin elimden geldigi olcude tarafsiz bakmaya calisiyorum.
Ne yazikki Turkiye su anda Venezuela'ya benzer kaotik bir siyasi surecten gectigini dusunuyorum....
Erdogan=Madurro
Imamoglu=Guaido
Buyuk ulkeler tarafindan her zaman uzerine sayisiz projeler hayata gecirilen 3.dunya ulkeleriden biri oldugumuzu unutmayalim....
Sadece Sonn 20 yilda dis kaynakli yasadigimiz projelerden bir kaci..
28 Subat bir proje idi.
2001 ekonomik kriz bir proje idi.
Aponun Turkiyeye teslim edilmesi bir proje idi.
Hatta RTE nin cezaevine gonderilmesi bile bir kurgu isi idi. Bu olaylarin yarattigi siyasi sonuclarin ne oldugunu hepiniz bilirsiniz zaten....
Erdogan bir proje urunuydu. Ama Tutmadi
Kilicdaroglu bir proje urunuydu. Oda Tutmadi.
Simdi Imamoglu projesi devrede.... Bu proje icinde ne gerekiyorsa yapilacaktir. Tutar yada tutmaz zamanla gorecegiz.
Rahmetli Mahir Kaymak'n bir sozu vardi... En buyuk ajan, ajan oldugunu bilmiyendir diyordu....
Dolar 6.17 TR sabah 4 itibari ile
sabah bankalar açılınca gene yukarı 4, 5, kuruş zıplar. herhafta 10 kuruş yükseliyordu. artık olur 15-20 kuruş...
Hem altın ons, hem dolar artiyor ilginç
- Petrol fiyatları
- Gevşeme eğilimli para politikası
- Azalan MB rezervleri
- Seçim iptali & politik belirsizlik
- Bu ayki yılın en yüksek dış borç ödemesi
- S-400
Bugün kendimle bir kez daha gurur duydum
Neden mi?
Bu başlığın müdavimleri bilir..
Turizm sezonun da gıda fiyatlarının artacağını,en azından düşmeyeceğini iddaa etmiştim..
Bunu da gelmesi beklenen 50 milyon turistin tüketmesine bağlamıştım...
Evetttttt bugün Ege Cansen ;"Turiste mal veya hizmet satan esnaf, turistin satın alma gücüne göre fiyata TL cinsinden zam yapar. Bu zam, turiste vız gelir tırıs gider. Çünkü elindeki dövizin TL karşılığı yüksektir ve yükselmeye devam etmektedir. Bu yüzden turistin bol olduğu yörelerden başlamak üzere ülkenin hemen her yerinde tüketim mal ve hizmetlerinin fiyatları artmaya başlamıştır. Turistler geldikçe daha da artacaktır." yazmış..
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...eltir-4677729/
GERÇEKDEN KENDİMLE GURUR DUYDUM
Şu anki mutluluğumun tarifi mümkün değil...
saygılar/başarılar
İktisatçı ve/veya ekonomist arkadaşlar;" Ne var ki bunda bu çok bilinen bir gerçekdir "diyebilirler ama olsun...
İktisat ve/veya ekonomi okumadan bu gerçeğin farkına varmış olabilmem de benim açımdan gurur duyulması gereken bir şeydir...
saygılar/başarılar
Şimdi biraz da siyaset...
Abdullah Gül bu tweetinde bence:"367 kararın da biz de sizin bugün hissetiklerinizi hissetmiştik.YSK kararı ile Recep Tayyip Erdoğan 367 kararının intikamını aldı sizden" diyor...
En azından ben böyle yorumladım/anladım...
https://resmim.net/f/FiBdp2.png
Gül/Davutoglu takımı Akapenin eski ortağı Fetö'nün adamlarıdır yani ABD ajanlarıdır. Açılım yıllarında Türkiye'de Suriye'de Irak'da işlenen suçların baş sorumluları arasındadırlar.. Şimdi "Demokrasi" demeleri yalnızca şeytanlıktır tescilli suçlarını affettirmez..
Yağmaladığı petrol ülkelerinde diktatörlük değil özgürlük gören ABD, FETÖyü de böyle görmüş!
ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonunun 2019 yılı raporunda FETÖcüler için şöyle denmiş:
"Dini baskıya uğrayan Sünni Müslümanlar"
Ek 22399
Doğru olabilir mi?
2 gündür 1,5 milyar dolar satmış kamu bankaları doları frenlemek için...
Sat sat bu gidişle seçime kadar sıfırlarlar rezervleri
saygılar/başarılar
ereglini temettü günü o yüzden borsayı tek başına 1.500 puan kadar aşağı çekebilri bu yanılmayın neden çok düştü diye
4+1 grubunda yer alan Almanya, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya
Büyükelçileri Dışişleri’ne çağırıldı ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin mektubu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi tarafından onlara teslim edildi.
Parstoday'in haberine göre, Mektupta İran milli güvenlik yüksek konseyinin İran İslam Cumhuriyeti’nin Bercam nükleer anlaşması çerçevesinde bazı yükümlülüklerini yerine getirmeyi durdurma kararı söz konusu ülkelerin liderlerine bildirildi.
Bundan başka bu sabah Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de
Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini’ye bir mektup gönderdi ve onu İran İslam Cumhuriyeti’nin kararının detayları hakkında bilgilendirdi.
Degişken geometri... algılarla böyle yön verilir... sizin oluşum proje olmak cıkmış, öyle mi ?
batıdan muslüman demokratlar diye övgüler aldıgınızda, bunlardan hiç bahsediyor muydunuz ? işinize geliyordu tabi..DEMOKRASİ AMAC DEGİL ARACTIR, kimin söylemi ?
Tarafsızlıkmış.. akp'li değillim ama ..
"Erdoğan kandırıldı" dediğin günden sonra artık "Allah bir" desen inandırıcı olmaz.
"Akp önceden projeydi ama artık değil"
"Şimdi rakipleri proje" gibi mesajlar vermeye çalışan klasik akpli tarzı seziyorum.
Tarikat şeyhlerinin hitabet tarzına benziyor tarzın.
9 tane doğru lafın arasına 1 tane maksatlı mesaj eklerler. İnsanlar da "bu adamın her lafı doğru" diye düşünerek 10'una birden inanır.
RTE gerçekten bir projeydi, daha "hiçbir" şey değilken ABD'ye gidip icazet aldı, sonrasında malum projenin "eşbaşkanı" oldu, ama "tutmadı" lafınıza kargalar bile güler, adam 20 yıldır ülkeyi yönetiyor, ve artık kendini tek adamlaştırmış durumda. Yani sırf şu üç beş cümlenizdeki çelişkileri bir araya toplayınca bile gerçek niyetiniz açık şekilde ortaya çıkıyor.
Her ortaya çıkan umudu törpülemeye çalışmak da nedir ve kime hizmet eder: "Muharrem şöyleydi, İmamoğlu böyle" vs. çıkışlarının amacı sadece ve sadece mevcut yönetimi alternatifsizleştirme çabasıdır ve onlara hizmet eder. Bilinçli yada bilinçsiz yapmaya çalıştığınız bu bana göre.
Bana bilinçli olduğunuzu düşündürense direkt konuya "umuttan" dem vurarak girmeniz. Ben bu başlıktaki mesajlara baktığımda insanların git gide bu ülkeden ve geleceğinden umudu kestiklerini görüyorum aksine. Ama konu siyasetse, evet şu berbat siyaset ortamında umut ışığı olmuştur bu insanlar, ve siyaset çıtasını yükseltmeye adaydırlar, geçmişleri de sizin biat ettiğiniz insanlardan çok daha temizdir, emin olabilirsiniz.
14,30 da draghi reis sahneye çıkıyor.
2 haftadır fed ve trump tarafından manipüle edilen eurusd yi bakalım nereye düşürecek.
Usd/try 6,1647 +0,0146 +0,24%
gau/try 254,962 +0,846 +0,33%
usd/zar 14,4010 -0,0214 -0,15%
eur/try 6,9068 +0,0248 +0,36%
eur/usd 1,1201 +0,0011 +0,10%
gbp/try 8,0417 +0,0011 +0,01%
gbp/usd 1,3078 +0,0004 +0,03%
usd/jpy 110,16 -0,08 -0,08%
Ben alıntılamayayım artık kendini bir şey sanacak keskin zekalı ibiş.
Varsa öyle bir proje "dediğin gibi" gayet güzel tutmuş he, 15+ sene iktidar kalacak sonra proje tutmamış. Dibi tutmaya başlamış ki kokular gelmeye başlamış artık, ortam belli..
Yazında da bunu zaten tane tane malum kişiye anlatır gibi anlatmışsın.
Bir tarafı karalarken diğer tarafı akla..
Bu ülkede ve genelde islam dünyasında emperyalistlerin en önemli projesi aklı kullanmayı red eden yobazlardır,bazen açıkdan bazende el altından emperyalistler hep bu yobazları kullanır,destekler...bunların hakimiyeti kocaman bir coğrafyayı modern dünyadan asırlarca geride bırakıp,sefalet,cehalet ve ahlaksızlık bataklığında çürütür.milyonlarca insan orta çağ avrupası misali cennet havucu ile uyutularak ruhban sınıfının demagogları dünya üzerinde cenneti yaşamakdadırlar dolayısı ile ibişlerin ona buna proje demeden önce azıcık aklını kullanmaları çok önemlidir..
Farz edelim ki hepsi proje.
Dincisi, Atatürkçüsü, hepsi proje diyelim.
Artık dinci projeden sıkılmış olamaz mıyız?
Atatürke hakaretler edilip bizim damarımıza basılırken, din ile kandırılanlar 18 yıldır gayet mutluydu.
Artık ben de Atatürkle kandırılıp mutlu olmak istiyor olamaz mıyım?
Proje olsun veya olmasın, artık benim değerlerimi el üstünde tutan bir siyasetçi istiyor olamaz mıyım?
Küçük temel babasına sormuş
-Baba ha benum dedem laz miydu?
-Laz idu
-Onun babasi da laz miydu?
-Dabi laz idu uşağum.
-Onun babasi?
-Hepisu laz idu. Yedi cöbek laz idu.
Temelin gözleri ağlamaklı olmuş.
-Ama ben yine de artuk kahvaltida hamsi yemek istemiyrum.
YSK hakimlerinin aldığı karar tarihe geçecek aptallıkta bir karardır. Acaba bu kararın çelişkilerini neden görmediler diye düşünüyorum.
Yıllardır çoktan seçmeli sınav sistemiyle yetişen öğrencilerin muhakeme gücüne sahip olamayacağını savundum durdum.
YSK daki hakimlerin en gencinin 55 yaşında olduğunu görünce dedim ki bunlar zamanında eğitim sistemi bu kadar teste dayalı değildi. O zaman sebep bu olamaz.
Din ve ahlak dersleri o zamanda vardı. hatta bir çok çocuk yazın camilerde Kuran öğrenirdi. O zaman sebep bu olamaz.
Anne babalar komşunun eriğini izinsiz yemenin bile haram olduğunu söylerlerdi. bu da olamaz.
Aslında sorunu eğitimde aramamak gerekiyor. Sorun insanın yoksulluğunda. Bu hakimlerin büyüdüğü zamanlar yoksulluk vardı. Herkes yoksulluktan kurtulabilmek için makam, ün, para peşine düştü, hepimiz düştük. Bu hakimler elde ettikleri kazanımları korumak ve devam ettirmek için bu kararın çelişkilerini görmemezlikten geldiler. Yani eksik olan zeka, eğitim falan değil, eksik olan yoksulluğumuz.
o üyelerden ikisi khk ile atılanlar oy kullanamaz diye oy verdiler başka birşey tartışmaya gerek var mı o ikisinin hukukçu olup olmadığı bile tartışılmadı. hukukta yeri olmayan kararlarını yazdırdılar tutanağa