Nisan ayında gelir haber. Genel kurul teklifi filan. Dağıtım Mayısta olur.
Geçen sene Temmuza kadar sarkmıştı pandemi nedeniyle.
Printable View
Töa alımlarını yapan var mı benim gibi? Töa nedir derseniz, açılımı temettü öncesi alım. 42 tl den yapmıştım Teö alımını. Temettü den gelen parayı zaten hisse alımında kullancagım için, elimdeki nakitle ve temettü tarihinde daha yüksek olacagını düşündüğüm için alımı erken yapmısım. Temettü den gelen parayı da kullandıgım naktin yerine koymayı düşünüyorum.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün nde endeksten negatif devam :( 4. Gün oluyo. Hadi be vesbeeee we love you
38 den girdiğimde ucuz diyordum,şimdi hisse başı kârı 7 liraya dayanmış bilançoya göre 53 lira daha da ucuz görünüyor
yatırım ile birlikte tabi ki sermaye arttırım ihtimali oluşur. birikmiş ihtiyatları ve yeniden değerleme fonu yüksek. ancak vestelden
biliyoruz ki sermaye arttırımı uzun süre gerçekleşmiyor.. sermaye arrtırımı piyasa tarafından hissedilseydi bekleyiş devam ettiği sürece
hisse piyasada yüksek fiyatlardan alınır satılırdı.. bence piyasada böyle bir beklenti yok..
takas dökümlerine ise şöyle bir göz gezdiriririm o kadar. asıl konsantrasyon alanım hisse senedinin işlem miktarları( en çok izlediğim veridir) çıkış ve iniş trendidir.. kısaca borsadaki performansı..
tabi ki her zaman temel ve finansal analiz verilerin ışığı altında grafiklerin yorumlanması( finansal açıdan (bilanço diyelim) geleceği
parlak olmayan hissede alım yapmam)
ancak piyasaya yapılan hisse satışlarından sonra deniz yatırımın bu hisselerin bir kısmını tekrar topladığı bilinen bir gerçek..
Endeksten 5.gun üst üste negatif ayrıştık. Vestel bilançosu iyi gelse de ciksak
maviyi yapıyor yani 21e kırmızıya en az bır kez daha değecek
syf 637
buradan kalkacak bir haber daha gelecek yada başka bişi bu kadar hazırlık boşa degildir
her ne kadar alçalan takoz iştah kabartsa da önünde ufak bir engel var,biraz da ondan nazlanıyor...o da üzerine atamadığı trend tepesi...şu anda 54.10 civarı tepe...
https://i.hizliresim.com/nDkZbT.png
eğer üzerine atarsa yeni kanaldan devam edecektir,ardından turuncu trent tepesi olan yaklaşık 57 tlyi de aşarsa hedef 64-65 tl civarıdır zamansallığı hesap edersek..
Alt banta da üst banta da vurmuş çekmiş bugün :)
https://i.hizliresim.com/sd20E7.png
alçalan takoz " hissenin uzun trendin de " (ölçüm amaçlı)
https://hizliresim.com/YYs42G
7.gun oldu hadi vesbecim
borsanın geneli için..
borsanın her gün yükseldiği dönem bitti.( borsada böyle dönemler kısa sürer. aylar süren durgunluk dönemi de gelebilir. bilmiyoruz..) amerikada faizlerin yükselmesi büyüyü bozdu. düşüş trendi başlamasa da bir miktar
para borsadan çıkıp faize gitmeğe başladı. alımlar satışlara oranla daha zayıf kaldığı için yükselişler trendin devam etmesine yetmiyor.
bazı hisse senetleri yükselirken bazı hisse senetlerinde satışlar görülüyor. piyasa dengelenmeye başladı. artık alım eğiliminde olanların sayısı fazla değil. vestel beyaz eşyada genel eğilimden etkileniyor. bundan sonrası yatırım işi, sabır işi..
"Vestel Beyaz Eşya, iş hacminde beklenen büyümeyi karşılamak için 3 yıllık yeni bir yatırım programı başlatılmasına karar verdi
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
31.12.2020 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Vestel Beyaz Eşya Yönetim Kurulu, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda önümüzdeki dönemde iş hacminde beklenen büyümeyi karşılamak için 3 yıllık yeni bir yatırım programı başlatılmasına karar vermiştir. Vestel Beyaz Eşya'nın üretim tesislerinin bulunduğu Manisa'daki Vestel City'de gerçekleştirilecek, ana ürün gruplarını kapsayacak ve üç yıl içinde kademeli olarak devreye alınacak yatırımlarla Şirketin üretim kapasitesinin 2023 yılı sonuna kadar %52 oranında artırılması planlanmaktadır. Yatırım programının toplam tutarı 160 milyon Avro olup, özkaynak ve orta/uzun vadeli proje finansmanı kredileri ile finanse edilecektir. İlgili yatırım için vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası gibi yatırım teşviklerinden yararlanacaktır."
Buna göre şirketin temettüyü nakit dağıtması mantıksız olur,,yatırım yapılacaksa,temettüyü pay şeklinde vermesi gerekir.
Genel kurul gündem maddeleri yakında belli olur.
Yani şirketin 1/10.000'ine sahip olan kişi verilecek bedelsiz hisselerle 1/10.000 'ine sahip olur...:oleyo:
Doğru anlamışım değil mi?
Vestelin, vesbeden gelecek olan temettüye ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir.
2020 total
Overall, tüm sene
Bilançolara göre
Kendimin belirlediği 15 kriterlere göre
Hbk büyüme, özsermaye karlılığı
Cari oran, borç, Fd, Favok, Nakit
Esas faliyet kar ı vs vs..
Puantaja göre
Excel listemde çıkan en güçlü bilanço
Bana göre En sağlam, en iyi bilançolu ilk 6 şirket..sizleri bilemem )))
Ford Otosan
Deva İlaç
Ege Seramik
Vestel Beyaz eşya
Otokar
Türk Traktör
Oyak Çimento ilk bilanço olduğu için değerlendirme dışı lakin,
Oyak çimentonun bilançosu da çok güçlü..
Fiyatlanmıştır, fiyatlanmamıştır
Ucuzdur, pahalıdır , Orasını bilemem..
2020 bütün Bilançoya göre, büyüme ve kar lılık analizidir
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.
İsmen bilancosuda mükemmel ama grafik pahali
Vestel nefis bilanço. 58 olsun satıp vestele gecicem şahsen. Umarım gorururz endeks de iyi yarin
Ocak ayında belirtmişiz, değerlendiren olmustur umarım. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vestel bilanço haberini kullandilar sabah, ikisi için de gayet güzel beklentiler mevcut, vesbe bilançosu açıklanıp 60 lira sınırına götüren hevesten geri kalan bir şey de yok 3-3,5 lira da temettü beklentimle Mayıs ayında daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum
Kesmeyecek misin ? :whistling::)
https://i.hizliresim.com/zSXggS.png
Düz mantık düşünelim.
Vesbe nin vestel den 500 mn alacagı var. Vestel geçen sene bu kadar kar üretmesine karşılık yine de 15 milyon vesbe hissesi ve arsa satışı yaptı. Nakit ihtiyacı var gibi. Bu bilgiler ışığında düz mantık düşündüğümde 5 tl altında olmamalı temettü.
Tabi diğer taraftan da sn. Tokkan vestel in bilanco su cok iyi geldiği için temettü verme ihtimali olabilir demiş, tabi verirse garip olur vesbe den alıyorsun cunku.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
garip olmaz . neden?
isdemir-ereğli örneği var.
isdemir ortaklık unvanı
halka açıklık 5.13
ereğli demir ve çelik 94.87
isdemir net 1.088 nakit kar payı açıkladı. kar payının yüzde 94.87 i ereğli demir çeliğe aktarılacak. kar payı ödeme tarihi
24,mart,2021
ereğli demir çelik de net 1.576 kar payı açıkladı . ödeme tarihi 24.mart. 20121 ereğli demir çelik isdemirden aldığı paraya ilave yaparak ödeme yapıyor.
not: temettü oranı yüksek. çünkü ödenen paralar çok büyük rakkamlar..
isdemirin 2.900.000.000 ödenmiş sermayesi var. bu paradan daha büyük parayı ereğli demir çeliğe aktarıyor..