İnşallah inşallah
Printable View
İnşallah inşallah
Hissede gözlemlediğim , genel endekste kamu hisselerine kamu şirketlerinden alim yapılıyor.
Tabi zayıf kaliyor bu alimlar, hatta destek attıkları noktaların bir kac kademe üzerinden satış yazılıyor.Endeksi tutma çabaları gibi geldi.
89 mıknatıs gibi çekiyor, altinda ve üstünde fazla marj yaptirmayip bu rakama dönüş yapıyorlar.
Kısmen primli olan garani aşağı çekerek diger hisselerde poz almak istiyor gibiler bunada kamu kurum alislari müsade etmiyor.
İsin kilit tarafı şu, 4.90 a satacak hisseyi bu satan lar nereden buluyor?
En ufak bir olumlu haberde birbirilerini ezecekler acik pozlari kapmak için emanet hisselerle tahtaları baskiliyorlar. Bu baskılama içinde garani kullaniyorlar çünkü garan hala primli.
Doğru hicbir sey eskisi gibi olmayacak ama zaten 0.19 pd/ dd hisse daha ne olabilir?
Kamu bankalarının bu krizde yükü ağır ama, ortam duzeldikten sonra müthiş müşteri portföyünü olacağını, ve kar patlaması yaşanacağını düşünüyorum.
Borsa risk yeridir, risk almadan kazanım olmuyor.
https://i.hizliresim.com/D0z5WK.png
müflis Yunan'a yakın iflasa ramak kalmış kepenk kapatmış gırtlağa kadar borçlu İtalya ,İspanya CDS dikkat çekerim
Demokrasi insan hakları beşiği avrupa nın saygıdeğer ülkesi Fransa ''geliştirilen aşıyı Afrika ülkelerinde test edelim ''
neresinden tutsan tel tel dökülüyor adaletinize ,demokrasinize s.k.
Guzel bir calisma olmus bahriyeli de... biz zaten tepelerdeydik, daha ne kadar yukari gitsin.
1 olan cok cabuk 5 olabilir, orda %400 artmis diye cikar, ama 300 olan zaten tepelerde, 400 oldugunda %33 artmis olur. Bu acidan da bakmak lazim.
Elindeki mali satip 4.50'den yerine koymayi planliyordur. Hep yapilan sey borsada, ozellikle kriz zamaninda. Daha once ornegini verdim baska hissede. Adam 20'den 300 bin lot satiyor, sonra 20 bin lot ile asagilara indirmeye calisiyor.
Bir de robotlar algolar gomlekciler kumarbazlar 3 kademeye donenler var. Onlar icin hisse fiyatinin 10 olmasi ile 5 olmasi arasinda fark yok. Ayni yuzdelere oynuyorlar her iki yerde de.
s a 666 ortak burdamısın
666 orda vurguladığım bizim cds değil yanlış yorumlamışsın ,gırtlağa kadar borç kepenk indirmiş birbirlerine yardım etmekten aciz AB nin seçkinlerinden İtalya ‘nın ha keza İspanya’nın bİtik Yunan dan daha mı kötü durumdayız ..elbette değil ..rakamları düzenleyen sisteme sitem var
Yatirimci sadece onu fiyatlamiyor bahriyeli. Ulkenin seffafligi, insan haklarina gosterdigi onem, milli para biriminin gucu, vs hepsi isin icinde.
Norvec varlik fonun mesela Ethics komitesi var fonun islem yapan bolumunden ayri. Koca listesi var onun fonun hangi sirketlerde islem yapamayacagini gosteren.
Avrupa bizden iyi durumda demiyoruz tabi ki. Ama yatirimci icin kurun zirt pirt devalue oldugu, butun dunya ile kanli bicakli yer yatirim ortami degil. CDS de fiyatliyor iste.
Bugün şirketi olan bir arkadaşımla daha görüştüm bin lira için daha düşük kiralı biryere geçmeyi planlıyor.
Yıla vurduğunuzda küçük esnaf için iyi para. bu yüzden kimle görüşsem daha fazla zarar oluşmadan veya kar ettikleri kısmı kaybetmeden aksiyon almak istiyor.
Sorun şu ki varoş kesimlerde, gelişmeye çalışan ana caddelerin dışındaki yerlerdeki dükkanlar kira,maaş, kamu hizmeti giderleri ödemeye devam etmek zorunda.
Sürdürülebilir bir ekonomi değil. Buradaki insanlar olaylara biraz yukarıdan bakıyor gibime geliyor.
Bu virüs nisan sonuna kadar devam ederse esnaflar ciddi sıkıntıya düşecekler.
Nisandan sonrasına haziran sonuna kadar uzarsa farklı ekonomik parametreler ile karşılayacağız.
Borsadan ciddi anlamda bu yıl sonuna kadar bir efor beklemek bana göre hata olur.
Bankalar açısından bu potansiyel zararı belki 2. çeyrekteki bilançolarda göremeyeceğiz ama 3. ve 4. çeyrekte dibine kadar hissedeceğimizi düşünüyorum.
thy peg tav türevlerinden bir şey beklemekte hata olur çünkü kimse haziranda tatile gelmez.
Yurt dışından döviz gelmezse dolardaki düşüşü de herkes unutabilir.
Zincir etkisi marketteki gördüğünüz bütün ürünlerin fiyatı artacaktır. Ham madde sıkıntısı dahada artacak.
Migros gibi hatta daha iyisi Sanal market market hisselerini almak borsada kazandıracaktır diyeceğim ama
n11 , sahibinden, hepsiburada borsaya kote değil ne yazık ki çünkü ekonomin dar ve sığ.
devlet kurumlarını yönetenlerde donanımlı değil bilim adamı değil geleceğin adamı hiç değil.
din ve siyasetten öte cahiller cahil.
Bana versinler ülkenin ekonomisini... yıl sonuna kadar doları 2 veya 3 liranın altına düşürürüm.
Bankaların karlılığını 1 yılda 5 kat arttırırım.
Gaza geldim doktor yok mu doktor.... :oleyo:
Petrol görüşmesi iptal edilmiş, rus ve sudiler oyun mu oynuyor belli değil, pazar gecesi petrol fiyatları açıldığında gerçeği görürüz.
Ançak Trump şuan canının derdinde, bizim damat gibi açıklamalar yapmaya başladı, nisan kötü , mayıs daha kötü olacak, haziran nisan ve mayısdan daha nasıl iyi olur uğraşıyoruz, abd için 10 hafta söyleniyor, yani 2,5 ay abd diken üstünde.
Borsalarda hacim yok, bunu görmemek mümkün değil, dünya abd ye ve oradaki gelişmeleri izleyecek.
Düne ait alınan kararlar bugün etkisini göstermiş, ciddi anlamda hareketsiz günler başladı, 15 günün ülkemizde işe yarayacağı kabul edilebilir.
Benim 100 mt kare 1 dükkanım var kiracı her ayın 1. 2 de mutlaka getirirdi kirayı. bu gün ben aradım. abi dedi 22 gündür dükkanı açmadım. işler çok kötü beni idare et. aybaşında 2 kirayı birden öderim bu ay içinde dükkanı mecbur acmak zorundayım. bende peki dedim bakalım nasıl olacak bekleyip görelim.. hatta kira artışı bile bu yıl yapmamıştım kiracıma.
sanırım bu coronoda tedricen yapılan uygulamalar işleri düzelteceği yerde tam tersine işin içinden çıkılamaz hale sokuyor.
en büyük hata burda.
en başta kılıç gibi keskin kurallar konulmadığı sürece ne yapsan boş.
https://www.resmin.net/images/2020/0...41944a7277.png
Dolarda günlükte uyumsuzluk göze çarpıyor önümüzdeki hafta 6.80 ler belirleyici olacak, geçerse hızlıca bir önceki zirveye 7.25 e gidebilir, 6.80 lerden satış gelirse yükselen kanalı kırmadığı sürece dolar tutulabilir.
Sayın mrsun, 6,713 az aşağı az yukarı çok kritik, dün orayı kırdı ama bu sayılmaz, biraz aşağı yukarı gidip gelecektir. 6,630-6,680 arasında çok hacimsiz 1-2 saat var, 6,630'a kadar çekilme pazartesi veya salı günü olabilir, bu olursa daha bir anlam kazanır. Yinede 6,713 altına gelmeden belki o kırdığı yere onaya gelir.
Bence 7 liradan alanda zarar etmeyecek. Alınıp satılması senet gibi değil, orta veya uzun vade öngörü isteyen bir birim. Bu acıdan hüküm vermek zor yada plan hazırlamak zor. Pazartesi günü tam gün 6,713 rakamını izleyeceğim. Bazı yerlerde 6,84 sınır bölgesi görülüyor.
Dolarda uyumsuzluğun bir şekilde istemli olduğunu düşünüyorum. 6,45-6,73 arasında çok kişi bu yüzden dışarıda kaldı. Kalmayada devam edecekler.
Senet piyasasında düşen bıcağı tutma, 200 ema altında senet alma, şurayı kırarsa ucuz, bu çizginin altında pahalı çümleleri sıkca duyulur. Aynı şey dolar içinde, düşen bir ürün değil, yol almış, yükselen bir ürünler karşı karşıyayız. Yükselişin dinlenerek, soğutmalara önem vererek, gecelerin kapalı swap hatlarından uzak, sadece iç taleple devam edeceğini düşünüyorum.
Halkbank için 4,93 pahalı, 5,20 ucuz ise, dolar için 6,712 pahalı, 6,75 üstü bana ucuz geliyor.
https://www.resmin.net/images/2020/04/04/002.png
Sn Kızıldağ
Ben uzun vadeli dolar grafiğini bu şekilde yorumluyorum, dairenin içerisinde bir yerde çıkışın artık son bulacağını ve 4-5 yıllık yatay hafif aşağı bir seyrin başlayacağını tahmin ediyorum...
Rsi daki o yatay desteğin de bir sonraki geri dönüşte kırılacağını zannediyorum. Tahmini bir zaman vermek zor ama ya 2020 sonu veya 2021 ilk çeyreği gibi...
5 etiketi hedef rakam İçin kötü değil, 7,2 görmesinden sonra 5,3 lere kadar geriledi. Satış İçin 5 etiketi gayet uygun. Ülkemiz özelinde düşünmeyelim. Tüm yatırımcılar İçin realist düşünelim, realitede ne var, her gün derinleşen bir salgın var ve sayı 1 milyonu aştı, 4-10 hafta düzelme için verilen süreler var, ülkelerde sessizlik ve sakinlik var, salgının ekonomiye zarar vermemesi için öncesinde alınan tedbirler var ve en önemlisi kriz başlamadan önce hızlı bir qe yani parasal genişleme var. Bizim üstatlarda ise muazzam bir ego var, bugün birini okudum, adam 123 bin endeks rakamına eşit düzeydeymiş. Bu 123 bin seviyesinde olan ve diğerleri para arzının doları baskılayacağını iddia ediyor, dünya geneli de muhtemel bu görüşte. Ülkeler arası duran ticaret kimi nasıl etkileyecek, ne kadar etkileyecek. Abd 2 trilyon doları kime fayda sağlayacak. Bu yüzden varlık fonu senet alımları da çok yanlış görüyorum. Kaynak yanlış yere kullanılıyor , o kadar hacim net alıcı var senet aynı rakamda. 2 veya benzer trilyon dolar İtalya yada bize fayda sağlamayacak. Dünya genelinde dolar talebi artacak. Önce altın satılacak Buda çözüm olmayacak. Önümüzdeki 60-90 gün çok daha değişik bir atmosfer olacağı kesin.
Belki de bu devlet kurumlarındaki geri alım oyunu varlık fonunun alacağı -aldığı kredi için verdiği teminat miktarını riske attığı içindir.
yoksa bu parasızlıkta bana da mantıklı gelmiyor.
Benim de aklima o geldi sahna.
Sn mr sun.. 4 okadar basit olmamalı bence. Yanı gerçekten 4 gibi afili ve şaşa lı durmalı.
Dolar ne zaman hareketlendi, gün ve gün izleyin, sadece bizde değil dışarıyı daha çok izleyin ve özellikle dxy yani dolar endeksini izleyin. Yarin kraliçe konuşacak , benim bir gözüm orada. Kraliçe ölmeden tacı devir edebilir, charls ilk iş borisi gönderir. Bunlar büyük evrimler. Soru karıştı, ha buldum dolar ne zaman hareketlendi, İBAN verildiğinde hareketlendi.
benim bildiğim ölmeden tacı devreden rahmetli Sultan 2.Murat vardı.sonrada zorla geri aldırdılar
başka tarihte görmedim.
ben sadece okur yazarım çokta okumadım
Fors majör pandemik ile devreye girdi. Kraliçe gider giderde etkileri ne olur. Yıllarca prim ödediğiniz sigorta poliçeleri size covit için fors majör açıklaması ile yardım etmiyor. Özel sağlık çöküşü kendisi istedi. Yine ne varsa devlette var. Kraliçe devir derse olayın ciddiyeti bir tık artacaktır.
Aman Sn Secbul deme öyle...
4 için daha da geriye gelip örnek 5tl li rakamlara sonra 5 için yukarı giderse 10lu rakamları görürüz. O zaman hem usd bazlı hem de altın bazlı bist endeksi bir daha her halde biz hayatta iken 5usd gibi yerlere çıkması imkansız olur. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.Mrsun Sn.Secbul;
Gönderdiğiniz emek verdiğiniz grafikler ve bilgiler için teşekkürler. Yalnız bu grafik ve teknik bilgiler bankanın malum dava süreç ve sonucundan bağımsız değil mi;yani oradan gelecek olumlu-olumsuz bilgiler denklemi değiştirir sanıyorum.
Ama oradaki süreç uzarsa da genel bir iyilesmede yukarı gideceğini tahmin ediyorum.Sonuçta 4,90 lardan 7,40 lara giderken de aynı belirsiz süreç vardı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.resmin.net/images/2020/0...1a224e6a49.png
Tabiki genel bir dolar değerlendirmesi bu...
Yoksa bizim senetle şu an için direkt ilgisi yok bizim için öncelik dava sonucu, bir önü açılsın hele ondan sonra Halk grafiğini boğa olarak güncelleriz şimdi şu dolar boğası ne zaman ölür onu bulmaya çalışıyoruz.
Sn yıldıztozu yıllarca bunun cevabını aradım ve artık suna inanıyorumki eğer hulk için ew yi doğru yaptı isem isterse dünya batsın bozulmayacaktır. Zaten bu yüzden para yatırdım. Bana şarlatan gözü ile de bakabilirsiniz. Hattâ bilim ve akıl her zaman doğru budur demez. Kısaca sorunuzun cevabı şu isterse dünyanın en ağır cezasını versinler sonuç bence değişmeyecek maliyetim mükemmel olarak duracak. Bence kısmında yanılıyor isem çok kötü.... [emoji24]
Genel olarak aylık kapanislari 5₺ altından yapmak istemiyor senet. TL olarak yatay bir banda girdiğini söyleyebiliriz, tabiki döviz yukarı gittiği için döviz bazında ucuzluyor görünüyor.
Sn Secbul un maliyet yeri gerçekten çok iyi tebrik ediyorum.
Bir gün hayatta kalırsak satış yerinde de yardımcı olacağını umuyorum. Sağlıcakla kalın.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknık analizimi gördünüz. Bir de üstüne spekülasyon yapayimmi.. Hoşunuza gidermi... Biraz istek gelir ise güzel bir tane sallayabilirim. [emoji173]
Böyle bir şey bu krizde zor, en kötüsü olsa olsa 68 bin olur. Bu rakamı bir kaç kez yazdım, dolar rakamı dolar grafiğini belirleyeceği için kurun ne olacağını kestirmek zor. 34 yada 45 olmadan önce 100 bine yakın yerler ile dağıtım devam etmeli. Etiketlemeyi çok iyi bilmiyorum hatta hiç anlamam ama bir numaranın çok zaman yanlış yere konulduğunu yaşadık ve gördük. Sadece bir şeyin cevabını bulamadım. 1,5-2 sene dur, covit19 gelmeden 2-3 ay önce başla küçük büyük ne kadar varsa hızla 3-4 kara çıkar, endeksi 124 bine getir, sonrada covit19 gelsin. Büyük tesadüf.
Yok, 0.5 usd tabiki usd 10₺ falan olur o zaman 50bin ler gibi. Korkunç.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesaduf degil. Borsa dolar bazli 2008 krizi seviyesine inmisti zaten 2018'de. Bizim borsamiz ucuz. Ha hep de ucuz kalabilir, bu belli degil. Ama ben 10 katlik bir artis bekliyorum seyden sonraki 30 senede. %5'imi alir cikarim.
GWP son 20 senede 3 kat artti GWP dunyadaki butun ulkelerin GDP'sinin toplami. 2008'den beri 1.5 kat artti. Tabi ki bu kadar basit degil ama, bizim de GDP'miz 20 sene oncesinin 3 kati.
Gerçekten öyle oldu.Özellikle küçük -orta ölçekli senetler de 4-5 ayda 2 - 3 kat yükseldiler aceleleri varmış gibi.Virüs e yetişmeye calistiriyorlarmis zirvelerini.
Son mohikan diye birisi de elliot a göre minimum 72000 tahmin etmiş yeni,bunun altına inerse 1000-2000 puan inebilir o da ayı tuzağı olur diye tahmin etmiş.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm dünya borsa endekslerini üst banda kadar al, özellikle gelişmiş ülke endekslerini sonra virüsü çıkar.
Gerçi bizim endeks üst banda gidemedi 130 lar da idi üst bant geri çekilip oraya gitmesini bekliyordum ama virüs önce davrandı.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.