Tek tuş 6.75 ten 6.71 e indi.Bu saatte birde.
Printable View
Tek tuş 6.75 ten 6.71 e indi.Bu saatte birde.
Piknik tüpü geride kaldı yaw...
Topiğe piknik tüpü koymayın.
Patlar matlar mazallah. :oleyo:
Tamam da aga, pazar yapmaya zor para bulan insanlar var bu ülkede, 150 liraya maske alamaz . Bunu duyan fırsatçılar artık 150 liraya da vermez.
Reis'ime bu fikri veren arkadaş hiç Sivas 'tan öteye gitti mi acaba ?
Erzurum 'da , Urfa 'da , Bingöl 'de ve daha bir çok şehirde o adam o maskeyi alamaz , onu markete almayacak görevlinin de bir yerini keser .
Çok kavga çıkar çook..
15 dk dır ilginç işler oluyor dolarda.Resmen baskılamaya çalışıyor birileri.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün bankalara gönderdiği talimatla, Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası'nda geleneksel yöntemle gerçekleştirilen swap ihalelerinin limitini yüzde 20'den yüzde 30'a çıkardı
Ek 24627
Dolardaki son hareketler
20 yaşın altına yasak gelmesi iyi olmuş. Ortada gezip duruyorlardı.
Bunlar da polisi arayıp sigara istemezler umarım.
- Komserim 1 vinstın layt getirir misin ?
Bu soruyu sorup interneti kapatıp televizyonu açmıştım. Habertürk de bir prof.dr tam da bu konuyu anlatıyordu.
Maske olarak atkı, eşarp vb bezden şeyleri de kullanabilirmişiz ama eve gidince hemen en az 60 derecede deterjanla yıkanmalıymış.
Doktorların kullandığı ffp3 maskeler bile 1 günlük kullanılıp atılıyormuş( ben onları daha uzun süreli zannediyordum). Eczanelerde yok bunlar ama internette halen var görünüyor, sipariş edilirse gelirmi bilemem tabi...
Traş işini nasıl halledeceuk?
Tokayla mı?
Pandemiyle mücadele kurallarını kendi aklımıza göre yapmaya çalıştık olmadı.O kurallar yüzlerce yılda onlarca salgın sonucunda oluştu,kimseyi sallamaz,sonunda uygulamak zorunda kalırsın,yoksa salgınla başedemezsin .Neyse geç te olsa iki kere iki dört etmeye başladı bizde de.
Ben bizim soytarı proflara kızıyorum.Kardeşim senin görevin doğruları söylemek,ülkemizin koşulları şöyle ondan biz kuralları esnettik falan ,o senin işin değil o hükümetin işi.Sen çıkacaksın tvye karantina şart,maske şart diyeceksin,herkes maske almaya çalışırsa ne olur maske nasıl temin edilir falan onlar senin işin değil,karantina şart diyeceksin ekonomik kısmını hükümet ve biz düşünürüz katlanırız,yoksa sonunda nasılsa doğrular yapılmak zorunda kalınır ama bu arada çok canlar yanar.Dememişlerse iktidar sorumlu değil,denmiş ve yapılmamışsa iktidar sorumlu.Ateş kara gibi bizim dediğimiz her şey iktidar tarafından yapıldı dersen demek ki umreye milleti şubatta gönderme hatasını sen yaptın iktidarı uyarmadın umrecilerin ve onların hasta ettiği insanların sorumluluğu sende.Maske konusunda demek ki iktidarı yanılttın salgını önlemede etkili olmasına rağmen milleti kaç haftadır maskesiz dolandırdın.
Gerçi bizim bilim kurulundan serhat hoca hastalanmış.Ekşi sözlükte o hastalandığı için bugünkü kurul toplantısı video konferansla yapılacak diye yazmış biri.Benim de aklım almıyordu bu hocalar maskesiz bir masa etrafında nasıl toplanıyorlar falan anlıyamıyordum.Çünkü fotolarda baya yan yana oturuyorlardı en ortada sağlık bakanı falan vardı.Yahu bunlar nasıl hocalar dediklerini kendileri yapmıyorlar diyordum maalesef serhat hoca yakalanmış,diğerleri de aslında karantina altına alınmalı tıbben.Ama hepsi salgınla mücadelede en önemli yerlerdeki insanlar nasıl olacak o iş o da ayrı konu.
Mücadele etmeyeceğiz. Ediyormuş gibi yapacağız. Çünkü bazı ülkeler de öyle yapıyor.
Mücadele eden Güney Kore ve Çin'dir bana göre.
Açın araştırın Çin olayın ciddiyetini anladığında Hubei eyaletinde ne tedbirler almış.
Eğer çin virüsün vahametini iki hafta daha erken anlayabilse bu gün 20 bin vaka 500 ölümle bile kapatabilirmiş durumu.
Tedbir almak Çin'inki gibi, mücadele etmek ise Güney Kore'ninki gibi olur.
https://twitter.com/idrissaberkane/s...541049345?s=21
Uzakdoğu ve Diğerleri Farkı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Müsteşar lojmanı beğenmeyince! Beştepe’de ev kiraladı içine 223 bin TL harcadı
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...mpression=true
Yıkanıp tekrar kullanılan modelleri var ayrıca ffp3 türü maskeler dışarıda kullanımdan ziyade,sağlık personelinin buğulanma yapmadan gözlük altında kullanması amaçlı,basit maskeler dışarıda daha faydalı olur,önemli olan,mümkün olduğunca mesafe koyup,ev dışındaki işimizi acilen bitirip eve dönmek.. not:uzman tavsiyesi değil,internette topladığım bilgilerdir.
Mesela Çin ne yapmış'a bir örnek.
Cep telefonları için bir uygulama yapılıvermiş hemen. Maske ihtiyacı olanlar bu uygulama üzerinden 10 günde bir maske ihtiyacını devletin yetkili kurumuna bildiriyor. Yetkili kurum kısa sürede geri dönüş yaparak bir QR code ile birlikte o kişiye bir adres (en yakın lokasyondaki) gönderiyor ve bu QR kodu ile gidip maskelerinizi alıyorsunuz ve 1 yuan ödüyorsunuz. Sanırım her 10 gün için 5 maske veriyormuş.
Daha neler var neler var.