Trump butce yi veto edecekmis.S-400 meselesi birax daha ertelebndi demekytir.Rueters duymasin.
https://twitter.com/realDonaldTrump/...205550086?s=19
Printable View
Trump butce yi veto edecekmis.S-400 meselesi birax daha ertelebndi demekytir.Rueters duymasin.
https://twitter.com/realDonaldTrump/...205550086?s=19
Merhaba arkadaşlar, burada paylaşım çok iyi, bir sorum var ;
Piyasa veri alarmlarını( kendi kurduğumuz alarmlar) görebildiğiniz bir akıllı saat var mı?
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar eliot analizi ile biri arjantin pezosuna sayim yapabilir mi? Malum sürekli yükseliyor. 2003 de 1 dolar 3 pezo. Bugun 1 dolar 82.25 pezo . Bu pezo 2003 ten beri hala aynı dalgada mı? Bizim eliotcular dolar/tl de 2003 ten başlayan dalganın 8.50 ile son bulmus olabilecegini söylüyorlar. Kimiside son bir ataginin kaldigini soyluyor.Sonrasinda yıllarca sürecek düzeltme başlayacakmış veya baslamis minumum hedefi 5.70 miş.
abi orada bakanlar yanlış bakıyor.
bence olması gereken asgari ücret şuan arjantin de kaç pezoya denk geliyor.. yanlış hatırlamıyor isem yaklaşık 16.000 pezo idi. yani 200 dolar asgari ücret var..
bizde asgari ücret bu kur ile şuan yaklaşık 300 dolar..
bu açıdan bakmak daha sağlıklı.. tl ile pezo yu kıyaslarken. misal 6 sıfır atılmasa idi şuan 7.860.000 tl idi 1 dolar..
Olay ıste tam dediğin gibi üretmeye varıyor üretmez para basarsan 1 dolar 8 milyonda olabiliyor. Yanı bir şey üretmeden ülkedeki toplam üretimi artirmadan dövize olan ihtiyacını gidermeden nasıl olurda yıllarca sürecek düzeltme olabilir bir para biriminde. 2020 den 2021 e girerken bizim ülkemizde ne değişecek en iyi şartlarda virüsten dolayı kaybettiğimiz turizm geliri artar. Eliot bahsi geçince soruyum dedim.
Zaten savunma bütçesi 79 oyla kabul edilmemiş miydi
Arjantin pesosuna da pezo demek ne bileyim. Arjantinde asgari ücrete düştülerse dunyada hakkaten ekonomik kriz var desenize.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biden a bırakacak muhtemelen.......temsilciler meclisi tatile giriyormuş 18 inde....
Ali cinar twitter biseyler diyor. Şimdi ağa bilgimiz sıfır. Karanliktayiz. Çatsa var mı yok mu belli değil. Reuter ortaya bişey attı huzurumuz kaçtı ekrandayız hahahaha
usd/try elliot dalgalarını gösteren grafiği paylaşıyorum.
Ek 26481
Dün düşünürken bilgisayarda 1-0 yerine 0-1-2 olsa daha iyi mi olur diye düşündüm. Kapı açık ise 1 kapalı ise 0 şeklinde mantık zinciri bilgisayarların temeli gibi. Matrix'de de kapılara ve anahtarlara atıf vardı. Bir kararı alırken kabul, red ve çekinser seçenekleri 3 hal, kişi bilmediği konuda bir karara zorlanmamalı normalde. Borsada da short, long, flat 3 temel seçenek gibi.
O arada 10 luk düzenin aslında 9 luk olduğunu sonradan 10 luk olduğunu kafadan attım, tahminim doğru gibi. İnsanın 9 ayda dünyaya gelmesi ile ilgili olabilir. Internete göre Hindistan'da dokuzluk sistem varmış, Araplar sonradan sıfır ekledi demişler.
Burada da tüm sayı sistemleri var, listeye göre eski Mısır'da ilk 10 luk düzen başlamış.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_numeral_systems
Yasa zaten var
Var olan yasayı kısa sürede uygulaması için (bir aylık süre) bütçe yasasına madde eklediler
Yoksa caatsa yasası yürütlükte
Ruters haberi
Trump pompeonun önerilerini dikkate olarak yaptırımları imzaladı şeklinde idi
Yanı
Bütçe yasasını veto etmesi
Yaprırımları imzalamaz anlamına gelmiyor
Zaten Rutersin haberi imzaladı şeklinde idi
Şahsen "pompeonun önerileri doğrultusunda" cümlesi hoşuma gitmemiştir SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yılbaşında, halka açıklık oranı %5'ten düşük şirketler kottan çıkarılarak
Piyasa Öncesi Platformu na atılacak. Firmalar buna dair kararlarını KAP bildirimleriyle iletiyor.
Muhtemelen #BİST'ten çıkacak 4 meşhurun toplam (hayali) piyasa değeri = 402 milyar TL (piyasanın %24'ü)
https://twitter.com/e507/status/1338061066887106560
KENT Gıda,QNBF, KLNMA yarın taban mı???
[IMG]https://i.hizliresim.com/KTxiBw.png[/IMG]
Sabahları karanlık odanın bir mantığı var, devre kesicide de anlamlı, ancak akşam karanlık odasının piyasanın şeffaf adil ve herkesin gözü önünde işlemesi açısından sakıncalı görüyorum.
Son işlem fiyatından işlem yapmak isteyenler için devam etmesi ise sorun olmaz gibi.
kardeşim bi maç seyrettirmedin, illa açıklama istiyon : bu fatsa yaptırımları geçen senenin bütçesinde de varmış, o yüzden başkan seçebilirmiş 5 tane her an, bu veto bizim fatsaları bağlamıyor
zaten bu fatsa işi de, ab yaptırımları da cuma günü gerçekleşmiş gibi fiyatlandı piyasada, daha ney umuyosun ey şortör ??
KAP'da her şirketin vizyonu, misyonu, değerleri yazılması gerekir normalde. Kim neden var belli değil. Bir nevi şirket ahlakı ve ülküsü ortaya konur, hem de toplum için fırsat mı tehdit mi olduğu apaçık görülür. Şirket sözleşmesi şirket ortaklarına yönelik bir taahhüt ama tam yeterli değil gibi.
herifi, yarın bankalara bekliyoruz.olmadı CEM gelsin...
Dow'un palası çuvalı doldurduysa yılbaşına kanırtmadan bırakmaz.
Bakınız 2018 ve 2019 yılsonu finallerine...
2018 de son longcuyu(o ben oluyorum) gebertene kadar bastı.
2019da son shortcu(o da ben oluyorum) ağlatana kadar sürdü.
Kaldı ki Biden yemin edecek.
Daha kabine açıklamalarıyla 30000i destek yaptılar.
Politika-diplomasi-aşı-ekonomi açıklamalarıyla daha alınırı var.
Mega TOBO'nun sağ omzunu 31.200 üzerinde teşkil edecek. Ve oraya varmasına daha 2-3 ay var.
Arada silkeler mi? Hem de nasıl silkeler.
Asıl silkeleme sağ omuzdan sonra.
Ve hedef 37.500-38.000 süre bugünden itibaren 16 ay.
İyi olur. Bir de temmettü ödeme zorunluluğu getirseler harika olur....
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsaya kote bir şirket faaliyetlerine ara verecek. Aslında iflas etti de. Bu hisse Pts tavana gidebilir ne kadar mal satarsa kâr. Çok kişi çok ağlar. Aslında o tür hisselere kayyum aranmalı soyguna izin verilmemelidir.
Çoğu ülkenin prensibi vatandaş devlet içindir şeklinde.
Görüntüde
- Devlet vatandaş içindir
- Devlet toplum içindir
- Devlet millet içindir
- Devlet aile içindir (ABD'nin prensibi bu gibi)
- Devlet ümmet içindir
gibi kavramlar var
Devlet insan içindir prensibi aslında daha geçerli olmalı gibi.
TV'de haberlerde genç bir kadını maske takmadığı için aldılar götürdüler, çok direndi sinirlendi, her insana 7 yıldızlı otel müşterisi muamelesi yapmak asıl gaye olmalı. Turgut Özal Garson Devlet diyordu vefat etti.
Devlet insan içindir denirse okulda sadece insanın ihtiyacı bilgi ve eğitim verilir başta anne baba sevgisi.
Yıllardır
Bedelli / bedelsiz vermeyen
Yüksek bölünme potansiyelli şirketler;
Egeen
Logo
Kartonsan
Bfren
Konya
Doco
Keşke yazdığın gibi olsa))
31.200 "üstü" yazmamın sebebi, Dow palasının asıl hedefi-süresi bu rakam ve bu sağ omuzdan sonra (düzeltme)silkeleme rakam-süresiyle ortaya çıkacak.
Yılbaşından önce düzeltme beklemiyorum.
Ama eğer yılbaşı-yemin töreni ertesi %5-7 düzeltme gelirse, bunu senaryomdan sapma saymam.
Ama %10-12 gibi silkelerse ordan sürtünmesiz ralliye geçer 6 ay içinde 37.000-38.000. Sonrası feza...
çok doğru hocam..mutlaka devletin de öne çıkması gereken durumlar vardır ama insanı ilgilendiren olaylarda da insani değerler gözönüne alınmalı..hep söylerim, insana değer veren ülkelerde vatandaş da o kadar etrafına ve ülkesine değer verir..her konuda daha duyarlı olur..tabii bunlar da adaletle mümkün..
adaletin olmadığı yerde herkes kendi çıkarını düşünür ve balık baştan kokar derler..
mesela; 3- 5 milyon suriyeli yi alırken size bana sorulmadı, halbuki bu toplumsal bir haktır..
sen toplumun kültürünü yok saydın..
bu her alanda uzar gider hocam..sonuçda bulunduğumuz durum ortada..
ondan sonra vay efendim dolarizasyon neden çözülmüyor, vay efendim sen soğanı patatesi stoklarsan ben de ithal eder aç bırakırım seni vs..hepsinin altında insani değerler yatar..
abd, kendi çiftçisine diyorki; siz patatesi şekeri vs. dışarıya satın ve daha ucuz satın piyasayı kontrol edin, zararınız ne kadarsa devlet bunu karşılayacaktır, diyor..amaç ülkeye döviz çekmek vs.. bakın ne diyor..zararınızı devlet karşılar diyor..
biz ne yapıyoruz..sen patatesi stoklarsan ithal ederim, diyoruz..farkımız bu..
önce insan..önce insan..sonrada dolarizasyonu çözmek için 1.5 yılda merkezin kasasını boşaltırsın böyle..
bir ara doktorlar doğuya gitmiyor diye ithal doktor getirtmiştik..