utanmasa eksi ile başlayacak.. Endeks çok iyi .. siyaset jeopolitik riskler pozitif..bakalım Oyak efendi dakka bir gol bir..acelen ne??
Printable View
utanmasa eksi ile başlayacak.. Endeks çok iyi .. siyaset jeopolitik riskler pozitif..bakalım Oyak efendi dakka bir gol bir..acelen ne??
tavana ne oldu
Piyasa dememekki gazla gitmiyor finansal okur yazarlık var herkesde
Kuşlu sitede herkes tavan naraları atıyordu hepsi feykmiş demek
Organize işler hep her daim
1 dk.da devre kesti, yanlış hisseye mi bakıyorum diye kendimden şüphe ettim.
nerde çokluk orda ..... ne olacaktıki yeterince primli idi borsa düşerken düşmemişti birde öyle bakmalı beklenti gerçekleşti süpriz olmadı..
Geçmiş olsun..satanlar satsın..keneler bitler iyice ayıklansın ki..hisse rahatlasın 3 gündür.. bilanço takıntısı olanlar feryat figan salya sümük aglıyorlardı ..bence iyi oldu..önümüzde ki maçlara bakalım..
Yazarken 2. kez devre kesmişiz maalesef
Küfür edeceğim ama edebim müsade etmiyor
Sinir uçları ile oynuyorlar...
Arenanın her zaman ki dümenleri arakadaşlar iki üç güne toparlar rahat olun sakallı bile malda su akar yolunu bulur.
Muhtemelen oyaktaki eleman malini bosatmak istiyor, tahtaci da basti asagi... Oradaki bir milyon malin karsilanmasi lazim, bakalim ne kadar istekli malini satmaya.
Şimdi arene her çeyrek 100 bin kar yazza yılda 400 bin kar olur. Adamlar payneti yatmış 5 yıllık karı cebe koymuş bunun nesi kötü. Kaldiki benim şahsi fikrim tabim maliyeninde de işine gelmiyor borsa yatırımcı vadeliye koysa atıyorum 10 milyon bir yılda 5 milyon birleşik faizle yapar 6 milyon diyelim devlet zaten yüzde 15 stopaj bir milyon tahsil ediyor borsada kazançtan ne alıyor 0
Birde benim dikkatimi çeken tüm hisseler için geçerli bir tespit var. Patronlar bist ti resmen para kazanmak için kullanıyor şirket karından ziyade borsada daha fazla para kazanma hırsı ön planda olmuş. İyi kap at mal çak, kötü bilanço ile mal topla finalde şirketten kazandığı karın üç beş katını bist ten topla. Sen niye hisse aldın ozaman diyorsunuz, doğal olarak walla bende bilmiyorum niye halen bu hissedeyim
,
Resmen gondiklediler bizi...
60 tan fazla bilonço gördü bu gözler rahat olun arkadaşlar bu hisse Gi-de-cek alın demiyorum ama zararına da malınızı kaptırmayın bu çakallara
sürekli sipşaklanan küçük yatırımcı...
https://www.youtube.com/watch?v=OnYv84bqj34
Nisan ay sonu fiyatına geldik,bu kadar tantana bunun içinmi.
Adamın birisi yatsı namazını kılıp, evine gelmiş ve yatmış. O mışıl mışıl uyuyadursun, bir hırsız pencerenin birinden evin içine dalmış. Sessizce evi dolaşıp, yükte hafif pahada ağır ne varsa yükleyip götürmüş.
Adamcağız sabahleyin hanımının feryadıyla yatağından fırlamış. Bakmış ki olan olmuş, ağlaşan hanımına teselli vermiş, onu sakinleştirmiş. Sonra da doğruca kasaba kadısının yolunu tutmuş. Karşısına geçip kadıya olanları bir bir anlatmış, hırsızı şikâyet etmiş.
Kadı mağdur adamı dinlemiş; şöyle bir düşünmüş, uğraşmak lâzım Başlamış sormaya:
Niye kilidini sağlam vurmadın; niye uyanık olmadın; malına niye sahip çıkmadın; hırsızlık diye bir şey var bilmez misin?..
Zavallı adam büsbütün şaşırmış. Hatta bu gidişle suçlu bulunacağım galiba.. diye korkmaya bile başlamış. Kadı ise hâlâ soruyormuş: Yatmadan önce kapıyı, pencereyi kontrol ettin mi?..
Adamcağız böyle suçlayıcı sorular gelmeye devam edince artık dayanamamış:
İyi ama kadı efendi, demiş, hırsızın hiç mi suçu yok?
Hırsız yakalanmış mı bilinmez ama tembel kadı ile bu adamın hikâyesi dilden dile anlatılmış. Öyle ki, gerçek suçlu göz ardı edilip masum olanın kusurlu çıkarılmaya çalışıldığı durumlarda, hemen bu öykü hatırlanıp, hırsızın hiç mi suçu yok?..deyimi söylenir olmuş.
Bu deyim, asıl kabahatli olan dururken, suçsuz olanın kusurlu çıkarılmaya çalışılması anlamında kullanılır.
Omardan alınan 16 mly lotu ky aldıda ky mi satıyor şimdi,yorumsuz...
1,34 PD/DD , 2,29 F/K oranına sahip bir kağıtta beklenti bitti demek ne kadar mantıklı bilemedim.
Hoş bu borsada mantık var mı o da ayrı dava.
Üstelik F/K oranı bundan sonra her çeyrek daha aşağı gelecek bu fiyatlarla. Hatta %100 prim de yapsa F/K'nın geleceği maksimum değer 4-5 civarı önümüzdeki 1 yıl. Ve bu hisse hala satılıyor.
Vardır bir hikmeti bunun da.