tutmayın garanı küheylan gibi başladı...
Printable View
tutmayın garanı küheylan gibi başladı...
bankaları sattım, fazla çılgın açtılar..
biraz aşağı süzülsünler bakalım,
tekrar alacaz illa ki
şimdi borsa rekor kırdı mı?
241.962 şimdilik yeni rekorumuz...dolar kısmını karıştırmayın o taraftan bakarsak hala yerin dibindeyiz...
https://i.hizliresim.com/czfqsgm.png
buda haftalık mavi çizgi üzerinde haftalık kapanışlarda yeni zirve.
tatar memed sana daha önce dedim seni TEKNİK le dövücem :rules::kahkah:
kolay gelsin herkese
Teknikçiler daha iyi bilir, bist100de önceki trend 1000 puan aldıktan sonra Aralık ayında son gün bir coşkuyla hatırlarsanız bitmişti, şu an o coşkuyu göremiyorum daha yolu var gibi.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://i.ibb.co/Kbt16TC/x30-usd0422.png
9-yıllık düşen kanalı yukarı zorluyor
hedefler çok yukarıda, en yakın hedef bile yüzde 40 potansiyel
telekom sektöründe bedava para vardı bugün ama görebilene...
Başkan önce TL olarak bir kirsin elbet ötekine de sıra gelir. TL kırmadan dolar bazlı nasıl kirsin?Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir türlü yükseliş beğendiremedik, millet neyin kafasında anamıyorum..Az mı geliyor yükseliş, kaldıraç kullanmayı mı bilmiyorsunuz..burası vob topiği değil mi?
Yükseliş öngörüyorsan, hatta hangi hisselerle olacağını tahmin edebiliyorsan, endeks long yap, hisse long yap daha fazla kazan.
Mesele yönü bilmektir...1,5 aydır %30 aşan bir endeks yükselişi var...hisse bazında endeks30 da %50 den fazla çıkan hisseler var...dümdüz, kabak gibi bir trend var...daha ne istiyorsunuz, ancak vır vır.
Burası tarikat olmuş. Borsa düşse o kadar rahatlayacak ki bazı kisiler fişekler atacaklar. Bari Mayıs i beklesinler az biraz sendeleyince rahatlarlar. Çıkacak diyenlere aforoz timleri hazir
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 dolardan aşağı vermem garanı...
Şimdi bu trend bir noktada sonlanacak...2500 civarları ideal dönüş noktası olabilir...belki buralardan döner, bilemem..sinyal gelince oradan da short yapılıp para kazanılabilir.
Yani bist gitmiyor, ya da enflasyon kadar gitmiyor diye ağlamanın bir anlamı yok...salt hisse taşıyanlar ağlasa, tamam diyeceğim..bu başlıktakilerin ağlaması bana tuhaf geliyor...%40 lık yükseliş, sonra %10 luk düşüş, sonra bir %20 daha yükseliş...trendler dalgasız, düzgün-sağlıklı olsun...hisseci bu işten %50 kazanmış olur....vadelideki adam kaldıraç miktarına göre %100-%200 kazanabilir...artık onun becerisine kalmış.
sorma yahu...sanki sadece short tan para kazanılıyor, longtan para kazanmak yasak...ama bir kaç kişi var işleri güçleri algı...art niyetli olduklarını düşünüyorum.
bir ara desperado haber ajansı vardı...boyuna felaket tellallığı yapıyordu...kabak gibi bir trend başladı o felaket tellallığı döneminde..şimdi de yok ortalıkta...belki de almıştır o da...görevini ifa etti gitti...düşüş başlayınca gelir belki.
bu başlıkta müthiş bir körlük var...iki yönlü düşünülebilmesi gerekirken böyle...hisseciler bile yükselişe bu kadar körü körüne bağlı değil...burada öyle bir short algısı var yani.
Mart ayı başından bu yana, dolar bazlı da baksak yurtdışı endeksler bazlı da baksak net yükseliş var. 137 cent'ten 164 cent'e gelmiş bir endeks var. Aşağıda gelişmekte olan ülkeler endeksine göre dolar bazlı XU100 grafiği. 2021 Mart'tan bu yana en iyi durumdayız.
https://www.tradingview.com/x/HgrFOHiA/
Bence bu bir çok net yerli yatırımcı rallisi. Enflasyon nedeniyle ne yapacağını şaşıran yerli yatırımcı hisselere sarılıyor. Yabancı satışlarını da karşılıyorlar. Bu saadet KKM patlayıncaya kadar devam eder. Bu arada yerli yatırımcının ana oyuncu olduğu bir borsada bir aylık yükselişi yarım seansta vermek ihtimali her zaman mevcut.
işfin banko hisseydi bana göre
:drunk:
Ben hala orada takılı kaldım yav kardeşim 12 saniye ne ki başlama çizgisinden bitiş çizgisine varmak o kadar. Ayhan başkan da kendi rekorunu geliştirmeye çalışıyor gibi sanki
bende onu anlamıyorum. biri gelir viop yapmayın batarsınız der. diğeri gelir şort yazar çizer sürekli. borsalar yukarı gitmek için istekliler, tabi sert satış geldiği dönemde olacaktır. ama şort dönemleri sert ve kısa oluyor yıllardır. iyi teminat yönetimi ile bu da yönetilebilir diye düşünüyorum. şort diye diye ralliyi kaçırmışlardır çoğu şortcu.
yarın ve sonrasina yüzde beş on arası bir kar realizasyonuna yonelebilir borsamiz ama ana yön yukarı görüyorum mesela.. atıyorum bakalım ne olacak?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
desperado sattı savdı güzelim hisselerini en düşük fiyatlardan, sonra 200-günlük ortalamaya geri döner bu" diye bi kurgu yaptı kendi kendine, sonrasında algıda körlük yaşadı- sadece negatif haberleri görür duyar oldu.. öyledir bu işler.. netice itibariyle, kurguyu tutturamadı, yoksa bilinçli algı yapacak yeteneğe sahip değil..
gundi iyi gidiyordu, ama ne yapsa ne etse üstüne gittiler, o da savaş haberi patladığında satmadım tuttum, 20 gün evvel göreceli iyi fiyatları görünce -şimdi sattım dedi.. o günden beri endesk yüzde 15 daha koydu
akçay güzel algı yapıyo ama, başarılı yani
Başkara kardeş burada mı
Hay ağzınıza sağlık, hiç demiyorlar da short dedim her türlü algıyı yaptım ama heba ettim mis gibi trendi.
Sabah da nükleer işlerine girenler vardı.
Despearado ve Akcay battık şöyle kötü borsa dolar karşısında rezil seviyedeyiz diye yazıyorsa alım zamanlarındayız demektir.
Siz yoksa hâlâ şort tuşunu sökmediniz mi,herif her fırsatta fışkırttırıyor.
Yılbaşına 3bin yetişir mi diye iddialar başlamış
Bu ISGYO tahtacısını tebrik etmek lazım... 3 ten 4.50 lere gelince tren kaçtı diye topigine yazmıştım. Adam öyle götürdü ki kağıdı tamam bugün son daha gitmez dedirte dedirte 16 ya getirdi kağıdı.
LONG trentlerinin en sinir olduğum yönü: TEKNİK-ANALİZ-OYUN TEORİSİ VS. bilmeyen kesim hisse alır doğal alarak kazanır.Bu sefer öyle güven oluşur ki sağa sola laf sokar. ANTİLOP-ASLAN OLAYI.:)
Sonra gümmmmm diye ayı piyasası başlayınca tüm güven -psikoloji yerle bir olur.
Umarım kış mevsimi bir an önce gelir .
100 KERE DEMİŞİMDİR.BORSALAR fıtraten longtur.BÜYÜME-ENFLASYON,DEVLETLERİN SHORTU ENGELLEYEN KARARLARI VS...
ama elbette shorttanda aniden ,hızlı para kazanılır...
Taşınan Açıklar genelde azalmış, THYAO ve KRDMD taşınmaya devam etmiş,
https://i.hizliresim.com/md56o37.PNG
Arkadaşın dediği 200 olayı bir gerçektir. ve güvenli alım yeridir.Tamam şimdi değmedi ama 1760 olan bu ortalama her ay 60-80 yükselir.mesela yazın sonunda değerse orası kuv. alım olur.
Borsada yılda 2 ye yakın trent olur..hepsini değerlendirmek zorunda değiliz..yeri gelince TOK ALICI OLARAK kenarda aylarca beklemek lazım.
benim için zaten yılın 2. yarısındaki trent asıldır ve ortalama %80 i 5-6 ayda verir..bu trentde de hissem vardı ama %100 poz. almadım.
4-5 sonraki trentte işlemsiz %100 poz. alırım..(koşullar oluşursa ki %90 oluşur)
21 eylül 2021 de buraya yazdığım gibi (hala mesaj orada)
Nisan vade pastaEk 28476