Yazdım yatırımcı ilişkilerine. Alacağım cevabı (tabi cevap verirlerse) sizlerle paylaşacağım.
Printable View
16 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan şu haberi, sasa'da hissesi olan herkesin okumasında fayda var...
https://m.patronlardunyasi.com/haber...SA-icin/281926
Bu haberde sayın Erdemoğlu'nun bizzat sözleri çok çarpıcı...
Söylediği bazı sözleri haberden alıntı yaptım, bunların altını çizmek lazım...
Şöyle diyor :
"Sasa bir petrokimya şirketi"
"Şu anda Sasa"nın 1.4 milyon tonu bulan nitelikli polimer, polyester üretimi var. 2024 sonunda 2.1 milyon tona çıkacak"
"Zaman zaman hisse fiyatını desteklemek için alımlarımız gündeme gelir. Bu hisse alımlarımızdan yönetim kurulumuzdaki kardeşlerimin bile haberi olmaz"
"PTA tesisleri için Kreditörlerle 650 milyon dolar üzerinden el sıkışmıştık. Ancak, bütçemiz 1.2 milyar dolara yükseldi. JP Morgan"la yeniden görüştük. Tereddütsüz krediyi artırma konusunda yeşil ışık yaktılar. Üstelik ek teminat da istemediler.
"Yakında Sasa, bölgenin en büyük tesisi haline gelecek. Sözünü ettiğim bölge Avrupa'dan Kuzey Afrika'ya, Batı Asya ve Ortadoğu'yu kapsıyor. Yani, İspanya'dan Hindistan'a kadar uzanıyor"
Bu sözler çok iddialı ve net sözler...
Kap da ne demek istemiş arkadaşlar acıklarsanız bilgileniriz
ahhaaahshasha twitterıa yazmışlar :oleyo:
veysel
@hakan78e
·
3d
Erdemoğlu osursa; bunu hisse için iyiye yorumlayan kesim var. 8 aydır yürümeyen hisse için bu osurma; tekrar zirveyi göreceğimizin habercisi emmooğlu cecece #sasa
Bana göre Sasa'da dikkat çeken bir şey var, eskiler bilir tabiki bunu...
1 Ocak 2023-31 Mart 2023 dönemi SASA satış gelirlerinin yaklaşık % 78'i Dolar,
% 21'i Euro ve % 1' ise TL satışlardan oluşmuş...
Kurlardaki oynaklık şirketi neredeyse hiç etkilemiyor diyebiliriz...
Tabiki yatırımlar hariç, yatırımlarda maliyetin yükseldiğini zaten
kendileri söylüyor...
KAP: SASA [ ] SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1181208
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...89c1562ecc59f1
--cirodaki düşüş, geçen yılki ayni döneme göre dolar bazında %50....
--kısa vadeli borcu, dönen varlıklarının 2.1 katı...
gerisine bakmaya gerek yok...
Çöküş için hazır mıyız dostlar:)
merhaba
bu anlattıkların bir an için doğru kabul edilse bile, sanki bu anlattığın hususu yalnızca SASA da olduğunu mu düşünüyorsun? son iki üç yıldır yeni halka arzların yapısına şirketlerin fiyatlamasına adamların yaptıklarına bir baksan olayı daha net görürsün bence.
benim SASA hissem yok. şirketin kötü şirket olduğunu da düşünmüyorum.
yatırımları olan büyüyen bir şirket. önden fiyatlaması olan ve yaklaşık 6 aydır da pek hareket etmeyen bir şirket.
fiyat pahalı mı pahalı
buradan alınır mı? onu yatırımcısı bilir.
uzun vadeli düşünen aylık biriktirme derdinde olanlar için bir fırsat da doğabilir.
kısa da herkesi de dökebilir.
55 lere doğru bir dönem inebilir de. borsa bu. iner de çıkar da.
öyle gözüküyor ki bir iki çeyrek sallanabilir ama bu onun kötü olduğunu göstermez.
brisa da gördük bunu. örnekleri çok hatta. bakalım 6 ay sonra nereye gelir?
2024 de cirosuna net artışları olacak yatırımları vardı. onlar gelsin fiyat da çok ucuzlarsa almayı düşünebilirim. YTD.
hemen değil tabi bi altı ay sonra bakmak lazım. ne olur ne biter. benim görüşlerim bunlar. tşk.
Kumar faiz ve dolardan uzak kalıp borsaya yatırım yapan tüm yatırımcıları, Sasa patronu gibi adamlardan Allah korusun.
Bu kadar kötü bir bilanço ilk kez görüyorum sasa'da... :(
Sasa yatırımcıları bu yazıyı dikkate almalı. Twitter de yazmışlar.
#SASA'da yaklaşık 7 mil. TL'lik vergi teşvik geliri yazılmasa; toplamda 7.7 mil. TL'lik bir zarar söz konusu.
Kısaca şayet teşvik geliri (fiktif gelir) olmasa, Özkaynak yani firma defter değeri 7.7 milyar TL erimiş olacaktı.
UFRS çeçrevesinde vergi teşvik geliri, gelecekte elde edileceği varsayılan kardan teşvik kapsamında ödenmeyecek vergi kısmını içeriyor. Yaklaşık 7 milyar TL yazılan bu geleceğe yönelik varsayımda dahi yaklaşık 700 milyon TL zarar söz konusu.
O halde kritik soru şu: #SASA tüm vergi teşvik gelirini 6 aylık finansallarda yazarak zararı az göstermek uğruna kullandı mı? Yani geriye ne kaldı?
Ayrıca, %20 kurumlar vergisi oranı varsayımı ile yazılan 7 milyar TL vergi teşvikinin gerçekleşmesi için ilerleyen dönemlerde şirketin bunun en az beş katı net kar elde etmesi gerektiğini unutmayalım!
Olacağı buydu.. Neredeyse 6 aydır sadece hisse ihraç ederek dükkanı çeviriyor çok saygı değer Erdemoğlu. Para lazım olunca da fiyatı yükseltip küçük yatırımcıdan para tırtıklıyor sürekli.
Bu arada yatırımcı ilişkilerine yatırımların son durumu hakkında yazdığım 04.08.2023 tarihli maile; okundu bilgisi geldi ama cevap halen verilmedi.
Bilgilerinize..
63,40tan sattıklarımı yerine koydum, mis oldu. Gerisi düzelir, fazla takılmayın.
2022 Ekim Kasım sayında yazdıklarımız gerçekleşiyor, hocalar şimdi yazmaya başladı. Aşağıdaki yazı twitlerden alıntı.
#sasa
Zarar eden şirketi zaten direk eliyoruz o işin ayrı kısmı ama. Yine de bir değerleme yapalım.
1- Takas: Olumsuz ,mal dağıtılıyor.
2-Teknik Olumlu idi olumsuza döndü.
3-HBK istikrar vardı son 5 sende oda son dönme tırtladı ve terse döndü.
4-Değerleme hem 6 değerleme sistemi hem Buffet tarzı değerleme ye göre pahalı.
5-Modelleme sisteminin 7 sinin 6 sından sınıfta kalmış.
6-Finansa oranlar tatmin edici seviyede değil.
Yatırım yapılabilmesi için gerekli olan hiç bir kriterden geçemedi.
Otur : 0 🔴
Şahsi gürüşüm şu, 2022 de 190 lirada tavan olduğu gün yazdım, bu şirkette bir dümen var diye. Normalde bu tarz işletmeler kar da eder zarar da eder, dünyanın sonu değil. Ama uzun zamandır yatırımcısı olanlar için yeniden araştırmaları ve okumaları gereken bir dönemdeyiz, özellikle tarafsız olanları okuyun.
Muhtemelen diğer iki çeyreğinde zarar gelmesini sağlayacak. Bu sayade dağıttığı senetleri toplar. Sasaya gönül verenler 2 sene daha bir performans beklemesin.
[IMG]https://i.hizliresim.com/7bmzdrq.png[/IMG]
Artık buraya bir süre yazmama kararı aldım. SASA da, Erdemoğlu da kurumsal geçinen ama aslında kafa yormaya değmeyecek kadar basit tüccar zihniyetliler.
Al sat la önüne geleni söğüşleyeceksin bu kağıtta. Tek öğrendiğim budur.
Herkese bol şans.
Hisse başı 10 lira ödesinler, 12,8 milyar tl gelir demektir. Hisse başı 10 lira çok değil bu şirketten çok para kazandılar, hatta bir ara emmioğlu resim artıyordu her hafta 5 milyon kazanıyordu. Bence bedelli yaparsa emmioğlu senet başı 20 lira versin.
cesur CAKIR hoş geldin
svg
Haklı olduğunu birkezdaha ispat ettin bizim patron lukonko çıktı
yapacak birşey yok
svg
Bazı şirketler sadece paranızı çalar, bazıları hem para hem zamanınızı çalar. Bu son bilançoyu iyi okuyun, artık ortada objektif rakamlar var. Ona göre karar verir. Senelerce beklemeye değer mi değmez mi.
Bugün kalbim sıkışıyor, şöyleee sırtımdan koluma vuran bir ağrı... offfff offfff....
Pta oyuna girmedikçe bilançolar bu kıvamda gider gelir. O da nasıl oyuna girecek acaba... Şak diye açılıp, ŞAK diye tam kapasite üretime başlarsa mutlu oluruz. Başka türlü patates.
öz kaynak kârlılığı düşüyor dikkat ediniz
svg