Arkadaşlar YKB'nda hesap açtım. Buradan PPF alan var mı? Fonu alınca ya da satınca bedeli hemen hesaba geçiyor mu? Yani memnun musunuz? Yıllık bakım ücreti ödüyor musunuz? Banka ile çalışanlar lütfen cevap.
Printable View
Arkadaşlar YKB'nda hesap açtım. Buradan PPF alan var mı? Fonu alınca ya da satınca bedeli hemen hesaba geçiyor mu? Yani memnun musunuz? Yıllık bakım ücreti ödüyor musunuz? Banka ile çalışanlar lütfen cevap.
Yapı Kredi'nin yaptığı açıklamada bu şekildeŞikayetvar sitesinde de bu konu hakkında bir hayli şikayet var. Kendi fonları hariç işlem yapıldığında mı alıyor bu ücreti acaba deneyimleyen var mı?Alıntı:
Yatırım Hesaplarından tahsil edilmekte olan "Yatırım Hesabı Bakım Ücreti", 01 Ocak 2025 itibarıyla 6 ayda bir 395 TL (yıllık 790 TL) olarak güncellenecektir. Yapı Kredi Yatırım hesap bakiyesi veya hesap hareketi sınırlı olan hesaplar için bu tutarda indirim yapma hakkı kurum inisiyatifindedir.
Teşekkürler. Bana şubeden verilen bilgi. Eğer fon alırsanız yıllık bakım ücreti alınmıyor. Ama hisse senedi alırsanız o zaman alınıyor dediler. İşi bilmeyen bir elemana denk geldim. Buradan yapalım dedim. yok mobil bankacılıktan yapacaksınız dedi. Müşteri hizmetlerini aradım. Şubeden yapabilirler diye cevap verdiler. İnternet bankacılığı üzerinden yapayım dedim. Devasa bir sözleşme örneği karşıma çıktı. Okumak mümkün değil. web sitelerinden indirdim. Ama sözleşmeler farklı. Sonuç vazgeçtim. Çünkü Lemon arkadaşın belirttiği gibi bana sunulan sözleşme analadığım kadarı ile hem fon hem de hisse alımı için de geçerli. Benden nasıl ücret kesintisi yapmayacak anlamadım. Açıkçası yardımcı olmadılar diyebilirim. Vazgeçtim. zaten hesabı sadece alış veriş harcamaları için açmıştım.
kıymetli arkadaşlar herkese mrb
şuan DL2 CFO AC4 gibi ppf fonlarındayım . getirileri şuan bildiğiniz gibi faizler düşünce gelirleri haliyle düşüyor. borçlanma araçları fonlarından almak istiyorum orta vadeli olan APT TI6 TBT gibi cazip görünen fonlar gözüme çarpıyor . sizlerinde görüşleri benim için çok önemli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
herkse sevgiler selamlar saygılar...
Arkadaslar Iscep ten 801-TI1-IS fonuna bakiyorum riski dusuk yillik getirisi %60 olmus
Benim merak ettigim bunun yillik ucreti varmi? (emekliyim maasim Isbankasindan aliyorum) Birde bu %60 net mi yani butun masraflar fon yonetim masrafi falan hepsi alindiktan sonra net getirimi?
Risk Seviyesi - 1 diyor sanirim en dusuk risk
bazi fonlar 6 diyor mesela ama getiri %70 (IHK-IS 835428 fonu mesela)
Bana %10 fazla kazanmak icin cok yuksek risk almak sacma geldi haksizmiyim?
ykb den hic memnun değilim.emekli maası aldığım için ordan da yatırım hesabım var.normal çalıstığım sirketten dolayıda maası işbnk tan alıyordum.orda da kk ve hesabım var.en yuksek getiri iş fonlarda oluyor.kk kapattım.ama bu yuzden vadesiz hesabım ve yatırım hesabım açık.sizde bnm gb yapın mennun kalmadığınıza elveda dersiniz....
TI1 sıradan bir para piyasası fonu.
Alırsanız getiriden sadece %10 stopaj kesilir. Diğer giderler düşülmüş hali o gördüğünüz getiriden.
Riski yok gibi birşey.
Ama artık o %59 getiriyi veremez, malum faizler düşüyor ve daha da düşecek.
IHK hisse fonu , her sene yüksek getiri sağlayabilir. Ayrıca stopaj kesintisi de yok.
Faizler düşerse TI1 getirisi azalacak, IHK'ninki de artacak yani gelecek yıl için aradaki fark %10'u çok çok aşabilir.
Kısaca biri elma öteki armut
Kıyas kabul etmez.
Teşekkür ederim üstadım.
Borsanın hacıyatmaz hisseleri,
GARAN, AKBNK, ISCTR, YKBNK, TUPRS, THYAO, SAHOL, KCHOL
Diğer hisseleri hep "per" olarak görüyorum.
Bu hisseler, Mayasız fermantasyona uğruyorlar.
Hatırlrsanız
2021 de 6,50 ye millet GARAN satıyordu.
3 yılda 132 TL oldu.
5,6 kat artmış.
Selamlarımla
Mesela T+1 alışlı, yani bugün talimat verince yarın ve yarının fiyatıyla alınacak bir fon aldığımızda, banka veya kurum bu 1 gün için otomatik nemalandırma yapıyor mu ve ne üzerinden?
arkadaşlar herkese iyi yıllar... 2025 için fırtasını bulduğum anda BİST'teki spot hisselerimin tamamını satıp şöyle bir fon portföyü oluşturmak istiyorum... fikir, öneri, eleştirelere açığım...
TMG, AFT, AFA (yabancı)
OJT (teknoloji fon sepeti)
TTA, TCA (altın)
BIO, IIH, IHK, MAC, IML (yerli hisse)
ZJI, ZJB (serbest)
IPB, HIZ, ZDZ (değişken)
eşit oranlımı fonlarınızın dagılımı ?
EK OLARAK :Mevsimi gelmiş şu fonlardan en az birini en azından 6 ay bulundurmak uygun geliyor bana.
[YOT]-[TBT]-[DBB]-[AK2]-[GUV]-[TZT]-[HST]-[OBI ]-[GTF]-[FIT]-[RBF]-[APT]
Bunlardan
[YOT]-[TBT]-[DBB] bu 3 ü portföyüme aldım
Bunlardan YOT Canli içinde %4 civarında hisse mevcut
zeytinci ve regal, katkılarınız için teşekkürler... (zeytinci'ye yanıt: "serbest, yerli hisse, yabancı hisse, altın, fon sepeti, değişken" şeklinde çeşitlendirdiğimi sanıyorum. çok da fazla dağılmak istemedim. o kadar çok fon ve alternatif var ki... insanın başı dönüyor.)... (Regal'e yanıt: borçlanma araçları fonlarının getirileri yıllardır diğerlerinin gerisinde kalıyor ve onlara hiç bulaşmak istemiyorum. elbette bundan sonra ne olur bilinmez ama borçlanma araçları ve para piyasası fonlarına bir türlü ısınamadım. herkese bol kazançlı bir yıl olsun...
AYLIK bazda kontrol ettigimizde 39 ppf icinde en iyi getiren 16ci ppf olmus sizinki
dilerseniz cok daha iyi olan liste basindaki fonlari da kendi bankaniz uzerinden alabilirsiniz
yillik olarak baktigimizda ise sizinki ucuncu goruyor ama burada bir yildan az donemde sisteme girenler cikmaz o yuzden daha yakin donem bakin ve iyi fonlari secin
Asagida getiri ve risk ile ilgili yazmissiniz ama oyle degil olay
aylik bazda 15-25 getiri de yakalayabilirsiniz yani mevduat karsiligi 140-150 lere ulasabilirsiniz
Daha ek bilgi gerekirse yazabilirsiniz
Bu dzm de bi haltlar dönüyor iki haftadır. Ne zaman çok yüksek getiri olsa ertesi gün o yüksek getirinin tamamını geri alıyor.Aynı olay 4-5 keredir oldu. Ya hesaplama hatası ayağı yapıyorlar ya yüksek miktarda alım yapan olduğunda yüksek fiyattan kilitliyorlar ya da yüksek miktarda satan olduğunda düşük fiyattan kazık atıyorlar. Tamamen cds vb ne baglanamayacak bir olay dönüyor bana göre. Dün de öğleden sonra sabahki fiyat değişti ve yüksek getiri sağladı . Bugün dünkü getirinin tamamını geri aldı görünüyor. Burnuma pis kokular geliyor , alternatifleri değerlendirmeyi düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değil kesinlikle. Sadece getirisizlik üzerine bir döngü, arada bir tekrarlanan yüksek kâr-zarar günleri devamlı hâl almaya başladı .Bu hareket son iki haftadır belli bir rakama ulaşırken günlük yüksek kâr ve ertesi gün yüksek zarar olarak tekrarlanıp fiyat nötrleşmesiyle devam ediyor. Portfoyumun kar zarar ekran görüntülerini günlük aldıgım için özellikle dikkatimi çekti.Dediğim gibi dün de öğleden sonra fiyatı tekrar değistirerek fiyatı çok yükseltip , bu sabah da çok düşürerek aynı hareketi yaptılar
Dzm nin bugünkü hareketiyle son 1aylik dolar bazlı getirisi sadece%0,22 ye dönüstu . Bu da eurobond benzeri risk içermeyen risksiz fonları das ın %0,27 olan getirisinin de altı. Koca fonu yeyip bitirdiler
Maacit bey kardeşim selamlar
Fon stopaj değişikliği ile ilgili tarihleri tam olarak yazabilir mi birisi. 0 stopaj, %5 , %10 diye değiştiği tarihleri .Ajandama aldiğim notta biraz saçmalik olmuş. Google'da hak getire ...
1 kasım ve sonrası alınan ppflerde stopaj %10ise bir karışıklık yokmuş. 30 nisana kadarkiler %0, 1mayıs-30ekim arası %7.5 ve kasım itibariyle %10 değil mi ?
Pfflerdeki devlet tahvil alma zorunluluğu %kac ve ne zaman başlıyor