Yıllardır boş beleş yazıyorsun birden 6 ay kayıp oluyorsun,sana bir Kadir inanır inandı oda hastanede.
Muhaliflerin kaybettikleri nokta ; yatırımlarını kendi beklentileri ve umdukları şekilde yapmalarıdır. Oysa ; iktidardakilerin kafa yapısını bilerek ( mücadele siyasidir, her zaman yapılır ama cebindekinden olmaya gerek yok ) hareket eden kazandı.
AKP nin bütün hüneri '' yok artık '' denilen zamanlarda bile sıcak para yaratmasıdır. Bu para kamu mallarını satarak, dışarıdan yüksek faizle borçlanarak , bazen siyasi tavizler vererek vb. yapıldı. Sonuçta halk üzümü yedi, bağını sormadı. Bağ bozumu başlayınca son üzümler de gitti.
Şu an dolar 32 TL
12 ay sonra yüzde 65 faize koysan 53 TL...
Dudu bilir.
TL devalüasyondan kaybedilen para eskiden olduğu gibi sadece TL faiz ile kazanılır.
Dolarda park etmek bu zararı karşılamaz. Artı zarar yaptırır.
Diğer taraftan hükümet geri adım attığı anda hiç acımam faiz kaybına bakmam anında dolara geçerim.
Dün TV'de reklamı vardı Hoşgeldiniz faizi %57 diye. Ama vade vs belirtmediler tabi
Akbank'ta da mobilden Akbanklı olanlara hoş geldin faizi %58 olmuş.
500.000 TL - 10.000.000 TL tutar aralığı ve 92-400 gün vade aralığındaki faiz oranımız %58,00,
10.000 TL - 500.000 TL tutar aralığı ve 92-400 gün vade aralığındaki faiz oranımız %57,00,
10.000 TL - 10.000.000 TL tutar aralığı ve 32-91 gün vade aralığındaki faiz oranımız %56,00.
32 lira tl nin devalüasyon yemiş hali mi oluyor
Oluyor
İş cepte fon kısmına gir
Alış de
En üstte fon kurucusu yazan yere tıkla
Hangi firmanın fonunu alacaksan onu seç
Bas parayı
Öğlen 13.30 a kadar alım satım talimatı verebilirsin.Talimat 15.30-16.00 arası sonuçlanır.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O geldimi ben dövizi satıyorum gittimi alıyorum sayesinde para kazandım yalan yok.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ppfler geriden geliyor çoğunda yüksek oranda t.repo var 1nisan da mevduatları yenilendi ama bana dusuk geliyor.
Doların değeri görecelidir.
Döviz satarak ve/veya yüksek faizle istediğin değer biçebilirsin.
Belki orta vadede gerçek değerine yakınsar.
Ancak, o tarihe kadar gereksiz yere servetin eriyebilir.
Şu dönem TL nin değerli kalmasına yönelik bir başlangıç.
Geçmişte neden dolar tutuyorduk?
Nedeni ekonomiden anlıyorum diyen cahillerin faiz silahını kullanmaması idi.
Bu durumda doların patlayacağı zaten belli idi...
Kapalıçarşı 32,3000 32,3500
Merkez Bankası 32,1302 32,1881
Aktif 31,47 32,65
Blommberg 32.05
İsteyene (bankalar dışında) her yerde maliyetsiz-makassız çok dolar var...
Wells Fargo: "Sıkı para politikalarının desteğiyle, USDTRY'nin zirvesini oluşturduğunu düşünüyoruz. Para biriminin kademeli olarak değer kazanmasını ve 2025 ortasına doğru kurun 30'un altına inmesini bekliyoruz."
İhracatci Zeki Müreni gorecek demek ki...
Wells fargo asgari ücret seneye ort. 1.000 dolar olacak diyor o zaman
kira vergisi konusunda vatandaşa SOPA göstern Londralı ÇEREZCİ bakana vatandaştan sert tepki
Gelir İdaresi Başkanlığımız, idari kayıtları (tapu, MERNİS vb.) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz.
2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz.
Adil rekabet ve mali disiplin için kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz.
https://twitter.com/memetsimsek/stat...86764538962137
250 milyar doları buldğu idda edilen vergi aflarından kaybedilen gelirler vatandaşın gırtlağına basılarak KARŞILANMAK mı istiyorlar...
ama bu daha başlangıç...
https://twitter.com/memetsimsek/stat...86764538962137
zaten vatandaştan toplanan vergiler kamuca yandaş candaşa adetapeşkeş çekiliyor...
az önce yolda gelirken gördüm 5-6 genç trafik polisi / mesleğe yeni atanmış olmaları gerek
trafiği adeta kesmişler PASO CEZA yani adı konulmamış VERGİ salıyorlardı...
toplanan YETMİYOR...
o kadar gereksiz masraf kapısı var ki...
Maliyede neden milyonu bulan personel çalışıyor ki ?
100.000 kişi ile işler yürütülemiyor mu ?
nasıl olsa enayiler var ...
itele vergiyi vatandaş ödesin...
birde sosyal medya akıl verenler var...
gönüllü maliye jurnalcisleri...
önce şu maliye ve hazine kadroları tasviye edilsin...
bir iddaya göre 250.000
madem
süper teknoloji ,yapay zeka imkanı var kullanılıyor..
o devasa kadrodan mesela
200.000 memur iş akdi sonalndırılsın , bize gibi gelsin sıradan vatandaş gibi ,asgari ücretli ,emekli gibi hayat gayelesiyle meşgul osun...
ohhh vergi sal keyfine bak...
Emeğe dayalı işyapanlar...
ucuz döviz kuru ile fabrikalarda/imalathanelerede/meyve bahçelerinde/tarlalarda ürettikleriyle ihracat ve turizim yapanlar o zaman işyerlerini kapatsınlar...
anahtarı o raporu yazan p... e versinller...
memur gibi her ay tıkır tıkır paralarının bankamatikten çeksinler...
bu ihracat işinde bir p...luk var...
bakalım kokusu ne zaman çıkacak ?
parayi bastiran analizi yazdirir
Benim yaptigim iste buydu ama ben currency degil energy markets taydim. O kadar yazip cizip grafiklerle susluyorduk bizi dinleyen yoktu mudurler yukaridan gelen emirle raporlara sunu sunu yaz sunu sil bunu karistirma grafigi ******et derlerdi. E boynumuz kildan ince tabi naapcan?
Faiz işi agbal.donemimde olsaydı ise yarardi , artık pek faydası olmayacak ,redikal.bir oran verilmediği taktirde , döviz artışı 3 ayda %9 , mal.hizmet artışı .
En az 2 katı, enflasyon un topuzu kaçtı bir veriye bağlı değil.artik
turizm için erken rezervasyonlar çok iyi diyorlar.. rekor bekliyorlarmış..
ruslar azalmış ama avrupa ve ortadoğu artmış..
ama ihracat için özellikle tekstil sıkıntılı diyorlar..
ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon Mart ayında aylık bazda yüzde 5,68 artarken yıllık enflasyon ise yüzde 124,63 olarak belirlendi.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
arkadaşlar aranızda mevduat yapan yok mu? hangi bankalar ne kadar paraya ne oran veriyor? yoksa herkes dolarda, altnda mı?
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...e=DonanimHaber Dün yazdım öylesine 29 a insin alacagım dedim gurbetci boss kardeşim üzülmesin diye mecbur alacagım az miktar ;)
Abim 500 gram altını için bugün ddkkm yaptı yüzde 40 faiz yüzde 1 prim akbank!