bende beğenilerime ekledim
Printable View
Tttrak - 3.04.2018
https://i.hizliresim.com/D7gG9o.jpg
Fabrikada ise Toplu iş sözleşmeleri belli olmadı ,sıkıntı devam , Ohal'den dolayı sanırım , ee çalışan personel mutlu olmayınca ,,,, , satışıda çok büyük etkiliyor,,,, hele hele Pazarlama departmanı şirketin kalbi ,,,
dolayısıyla şirketin geleceği ve ipleri çalışanların elinde ...[/B] :ok:
[B]eleman mutlu olmayınca satış yaparmı tabiki yapmaz ,,, sallar ,,,
2018 Mart ayı: iç satışlar 3.395 adet + ihracat 1.110 adet = Toplam 4.505 adet Satış
2018 Mart ayı: üretim 4.653 adet
İlk üç ay üretim: 12.777 adet
İlk üç ay iç satışlar: 7.696
İlk üç ay ihracat: 2.828
İlk üç ay Toplam Satış: 10.524 adet
2017 Yılı İlk 3 Ay Toplam Satış: 11.498 adet
2016 Yılı İlk 3 Ay Toplam Satış: 12.477 adet
2015 Yılı İlk 3 Ay Toplam Satış: 11.442 adet
sıkıntı çok büyük. 5 yıldır elinde tutan kişi zararda gördüğüm kadarı ile.
%73 ü de yabancıda. hayret.
TTRAK'ın 2018 yılı ilk üç aylık üretim ve satış rakamlarına göre , 2018 yılı ilk çeyrek kârı belli şimdiden olumsuz , kârdan yaklaşık - 10 gerileme var , ayrıca 2254 adet Üretim fazlası Traktör var ,,
bi de bu fazlalığın üretim maliyeti kârı etkilerse tam zarar ...
Herkes nasibini yer...
Üç aylık bilanço da sadece iç ve dış satışların yanısıra biçerdöver satışı traktör ekipman satışı motor vs satışlar da bilançoyu etkileyeceğinden 2018 Yılı karı için eksi yüzde on tahmini yanlış olabilir çünkü biçerdöver gibi satışları bilmiyoruz ayrıca traktör fiyatları geçen yıldan daha pahalı değil mi traktör fiyatlarına gelen zam nedeni ile satışlardaki düşüklük telafi edilebilir hülasa 2018 Yılı karı bellide daha iyi gelebilir ayrıca şirketin karını esas etkileyebilecek bir konuda döviz kurları yani karlılık durumunu artı veya eksi yönde tahmin etmek için çok veriye ihtiyaç var