Seni tanıyorsam bugün LONG yada poz olmadan seyirci kaldın.....
Printable View
Sabah nakit başlamıştım. Tekfen işlemleri yapıyorum son günlerde. Dün piyasa çok düştü bazi tahtalar taban kapadı ama hepsi bir çok kez taban bozdu ve tekrar taban oldu yani dünkü kapanış fiyatları civarı iyi alıcı geliyordu. Ttkom katanlikta taban bozuomustu. Sabah vadeli endex %1 üstüne pirimde yapmıştı nerdeyse tüm hisse vadelileri primliydi spot açılana kadar. Dikkatimi çeken şey Tekfen vadelisi spot acilmada artidan bir anda %7 eksiye geldi o anda spot rslesmesine baktığımda eşleşme negatif değildi ama vadeli ne hikmesse aşağı düşüyordu. Birbirini tetikleyen zincirleme stop emirleri diye düşünüp %3,5 eksi iken fırsat diye düşünüp sağlam long oldum. Spot açıldığı gibi malum sonuç. Sağlam zarar yazmistim. Hele açılışta ttkom tcell %2-3 artıda bekledi spota kadar dün akşamki toplantıya guvenerek long olanlar için 10 daikada batış. Şimdi hesaba baktım sadece gerçekleşen emirlerim duruyor ama zarar ve pozisyonlar silinmiş :) similasyon gibi bişi oldu. Yaygara büyük olunca mecbur bu alınmış. Benim işime yaradı gibi şuan ama iyi bir karar değil. Sermaye pisakarinin dengesi, güvenilirliği ve itibari zedelendi. Bundan sonra ileride olacak her olay sonrası sert düşüşlerde hep aynı yaygara koparilacak. Hata üstüne hata yapıldı. Işlem iptali yeni bir fiyasko.
bugünkü işlemlerim iptal...ama bende de bugünkü uzlaşmadan hesapta eksi gözüküyor...ama mantık olarak işlemler iptal ise, uzlaşma da önceki güne göre iptal olmalı..kurum yat fin...şmdi tekrar güncelleyince zararı da silmişler zaten.
bugün biraz long işlemim vardı..haftaya piyasa açılınca belki kar, belki zarar edecekti....yani şu an tercih hakkım olsa farketmez derdim..haftaya çarşambaya kadar çok şey olabilir.
hissemde var portföyde..onlar da düşmüş hali ile gözüküyor...ama düzeltirler...takılmamak lazım..her şey dünkü kapanışa döner...gerekirse haftaya çarşamba taban açarız yine:)
ilk kez yazayım nasılaa böyle bir aptallık bir daha olmaz.
long poz : 1.160 short poz 1170
iptal edilen bugünün karı 84 bin.
şimdi direkt dip açarsa elde var sıfır ama malda ters kalan herkesin zararı sabit. bakalım yangın üfleyerek sönüyor mu???? lafla enkazı kaldıramadı kar gördük hepimiz...
bu dört iş gününde bu piyasayı bu hale getiren hem kurum yöneticisi hem de spekülatör hepsinin kellesi alınmalı. yoksa herşey boşuna...
Ne deşiğecek şimdi
15 şubat ta taban olunca çok mu iyi olacak?