hiç ölmiyecek gibi yasayanlar, hemen ölcekmiş gibi yasayanlar
Printable View
hiç ölmiyecek gibi yasayanlar, hemen ölcekmiş gibi yasayanlar
güncelleme :
bu yurtdışı borsalarının 2024'te yaptığı harekette ekstrem bir değişiklik olmaması halindeki düşüncemdir.
ammaaaa
ammaaa
amma
dayuda grafik bitmez :drunk:
https://i.hizliresim.com/4fwyrnc.jpg
bu grafiği çözemiyorum hala... aklımda birşeyler var :oleyo: ama... bir türlü olmayoru
buradan bir ışık görürüsem... sonrasına o zaman bakarız
Viop için uğramıştım burasıda diğerleri gibi,ulen bu ülkenin düzelmesi için 50 sene uğraştım,idam olmıyayım diye 80 öncesi yurt dışına kaçtım,daha doğrusu kaçırttılar,yurt dışında 2 sene ekonomi okuduktan sonra yurda döndüm bıraktığım yerden devam edeyim dedim tam şapa oturdum,evren,özal,çiller derken şimdi onları tam aratır bir zatın kucağına düştük,esasında onlar başlattı şimdiki düzenin temellerini,ama baktılar düzendeki halk isyanda korku başladı şimdi onlarda,ama ceza yediğim halde yine yılmıyorum yaş 70 cıvarında ve çepniyim,çepnilerin kurtuluş savaşında ne yapmış okuyun,her koyun kendi bacağından asılır,edende ettiğinden bulur mutlaka cezalanır,cezayı biz kesmeyiz sistemi kuranlar keser,kimsede sistemi kuranları bilemez,biz neyizki kuantuma göre atomun parçacıkları,ama öz enerjidir birleşme yeridir :wave:
Ahlaki bozulma, toplumsal çürüme
Kurumlara güvenin giderek azalması
İktidar ve muhalefetin sorunları çözeceğine olan inancın tükenmesi
Adalete inancın bitmesi
Dünyada enflasyonun en yüksek olduğu 6. ülke (TÜİK'e göre)
Sanayi üretiminde çöküş
Milyonlarca eğitimsiz göçmen
Çoban lazım diyen eğitimsiz göçmen sorunununda çözümsüzlüğü savunan anlayış
Beyin göçü
Beyin göçüne karşı giden gitsin anlayışı
Eğitim kalitesinde tükeniş
Dünyada zombi şirketlerin oransal olarak yüksek olduğu ülke
Kartellerin dışarıdan gelecek rekabeti engelleyip fahiş fiyatları kullanıcıya dikte etmesi
Halkı fakirleştiren ekonomi politikalarında inat
Kamuda israfta sonuna kadar inat
Bağış yoluyla vergi vermeyen şirketlerin sebep olduğu vergi geliri açığını ücretliden keserek kapatmayı hedefleyen ekonomi yönetimi
Enflasyonun düşmesini istemeyen çıkar çevreleri
Emekliyi yük olarak gören ve fakirleşmesini isteyen kötü niyetli anlayış
Yasakçı zihniyet
Bilinçli yanlış tercihleri için sorumluluk almak ve düzeltmek yerine başkalarını suçlama anlayışı.
Yani:
Çöküş Yüzyılı...
https://x.com/tuncsatiroglu/status/1...090215231?s=12
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Hadi yine iyisiniz reis anlaşmış... Çeşit az görünüyor diye Lübnan dan üç beş vatandas daha geliyor. Mozaik derinleşiyor diyeceğim de içinde türk kalacak mı onu bilemedim.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi