TAVAN ne derse desin tabanda karşılığı olmazsa o iş olmaz bence..
Printable View
Sadece elindeki tahtaya göre bakarsan trade edemezsin ,
teknik,temel,global, bakarsan trade edersin.
piyasa 2 günde neden %3 yaptı kahbenin evladının konuşması olacak diye.
global nasıl bozuk ,
teknik olarak göstergeler öyle niye bekledin teraziye eşit şartları koyarak bakarsan zaten ne taraf bakacağı görürsün.
sattın yürüdümü bir haberle yukardan gir sıkıntı değil geçen sana bu yüzden yazdım bım ve thy pıst 100 %20 sinden fazla ağırlığa sahip buda badem sporun önem verdiğini gösterir.Ha orta vade aldım dersen ona diyecek birşeyim yok
millet para fonlarına yannadı endekis beklenen momentumu bir türlü yapmıyor.
Ömer Çelik şu an canlı yayında konuşuyor.
Bizim silah bırakma koşulumuz Suriyedeki örgütü de kapsıyor, YPG vs de buna dahil dedi..
Süreç karışık olacak...
haftalık mum kapatacak .. rengi değişirse görüntü daha iyi olabilir .. dalga cepheside bullish yönlü devam ..
gündem maalesef can sıkıcı ..tadım yok .... herkese bol şans. kazanç ..
https://i.hizliresim.com/7t38t68.png
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Tufan Cömert
@tufancomert
Bundan bir süre önce, geçen sene ortası gibi sanırım, Londra’da bir hedge fon yöneticisi ile konuşuyoruz. Konu enflasyon ve TCMB politikaları. Beklentilerimizi, fiyatlamaları anlatırken bir anda durdu “söylediklerin mantıklı, ama sana bir şey diyeyim: Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırıyorâ€.
Ben “hayır olsun, ne ayar gelecek gene†diye gerilirken davam etti: “Enflasyonu gerçekten düşürmek istiyorsa Türkiye, hazır Erdoğan da izin vermişken, TCMB daha agresif olmalı, ekonomiyi daha uzun süreli ve daha derin bir resesyona sokmalıydı. Böylece enflasyonu gerçekten tek haneli yerlere düşürebilirdiâ€
“Yok†dedim, “o işler öyle olmaz, hangi ülkede halk bunu kabullenir, hangi siyasetçi buna tamam der? Kaldı ki Türkiye’de enflasyon talepten çok arz sorunları kaynaklı. Yapısal sorunlar çözülmedikçe para politikasının en önemli etkisi fon akışlarını kontrol etmek oluyor. Hal böyleyken niçin ekonomiyi durgunluğa soksunlar?â€
Tartışma bir süre daha devam etti, fakat bu fon fırsatları görüp, dönüp Türkiye’den TL cinsi tahvil de aldı nihayetinde.
Bugünkü büyüme verisine bakarken bu konuşmaları hatırladım. Tamam hala arz tarafına yönelik elle tutulur bir şey yok, ama sıkı para politikası iç talebi de pek kısamamış. Sanırım bu esnada en önemli başarımız TL’yi bayağı bir değerli kılmak oldu.
Bundan sonrasında da yolumuz hemen hemen belli gibi: TCMB enflasyon çok sevimsiz ve kalıcı sıçramalar yapmadığı sürece önce yüksek, sonra daha düşük adımlarla faizi indirecek. Bu esnada büyüme de hızlanacak. Büyümenin yaratacağı talep ve fiyat baskısını önlemek için de makroihtiyati tedbirler (aylık kredi artış hızı gibi) muhtemelen artarak sürecek. Doğal olarak TL’de ayarsız bir değer kaybına izin verilmesi de pek mümkün değil.
Sonuçta bu strateji ile bu yıl için %30’un altının zor, önümüzdeki yıllarda tek haneli enflasyonun ise bayağı bir zor olması gerekir. Ben profesyonel yaşamımda tek haneli enflasyonu tekrar görmeyi beklemiyorum diyeyim hatta da tam olsun.
TL kısmı için ufak bir not ile bitireyim. Bundan uzunca bir süre önce bu TL politikasından çıkış için bir stratejimiz olması gerektiğini, bunun tartışılması gerektiğini yazmıştım. Reel kurun geldiği (ve gittiği) yere bakarsak burada oyun planının hazır olması gerek artık diye düşünüyorum.
Gerçi bu da dönüp tekrar enflasyon yaratacak, gene faiz tartışacağız, of off. Neyse günümüzü kurtaralım her zaman olduğu gibi, gelecekte ne yapacağımıza da günü geldiğinde bakarız ��
ÖS 2:51 · 28 Şub 2025
·
3.803
Görüntüleme
Tufan bey anlatmış olanları kendimizi kandırmayalım .
her kandığımız zaman dilimi ülkeye dönüşü daha sert oluyor.
TÜRKİYE BORSACILAR DERNEĞİ
@trborsacilar
·
3d
#THYAO - 12 yıl aradan SONRA Kar Payı Ödemesi
Şirket 2 taksit halinde olmak üzere(16 Haziran ve 2 Eylül) hisse başına toplam net 5,85 TL #temettü ödeme kararı aldı.
Şirketin brüt temettü verimi %2,18 oldu.
Bilanço değerlendirmesi birazdan..
bozkurt bundan dolayı tepki çevirip duruyorlar haberleri:)
Bir iki sene önce, Süleyman soylunun terörü bitirdik.!!!!
300-500 kişi kaldı, hepsinin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz.!!!
Sözlerini çılgınca alkışlayan kitle.!!!!
Bugün terörü bitirmek için apo denen kanlı katille barış söylemlerini alkışlıyor..!!!!
Toplum her geçen gün dahada ahlaksızlaşıyor.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!