aynen katılıyorum ,bazen takaslar yükselişle alakasız olabiliyor.
Printable View
Maşallah [emoji171]..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle bir günde Maşallahı var. Yapışsa da rahatlasak
Anladığım, kademelerde mal yığılı değil, satan kişi yüklü satarsa 20 kademe de altta olsa yerine koyabilirse helal olsun.. süpürdü bitirdi sanki.. gerçekten çok iştahlı..
Wouuuwww cevaba bak... Bir çok onay bekliyoruz ....
"
TRB şirketi ile ilgili onay süreçlerinin tamamlanması ve bu sürecin duyurulması, elektrik araç üretiminde yer almanın ilk ayağını oluşturması nedeniyle bizim için önemli konumdadır. Bu projenin finansal etkisi, konsolide finansal karlılığımızın oldukça düşük bir rakamını oluşturması nedeniyle KAP’ta açıklanmamaktadır. Kordsa olarak birçok otomotiv üreticisi ya da diğer sektörlerden kompozit üreticilerinin projelerinin onay süreçlerinde yer almaktadır ve projelerin finansal büyüklüğü, konsolide rakamlarımızın önemli bir kısmına geldiğinde bu konunun KAP üzerinden açıklaması yapılacaktır. Bunun haricinde sektörlere ya da ürünlere ilişkin haberlerimizi basin bültenleri aracılığıyla yatırımcılarımızla paylaşmaya devam edeceğiz."
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay vay vay [emoji457] bunlar çerez derRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler sertol hc paylaşım için..
Rica ederim.... Elektrikli araç işine girdik ucundan da olsa şimdi dünya ev sektörü şirket fiyat çarpanlarına bakarsak uçmuşlar.
Biz işler almaya devam edelim de gerisi nasip.. Hayalim abd de tesla ile anlaşma yapmaları inşallah o da olur...
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize
KAP Haberi yeni yükseliş trendimiz hayırlı olsun. Endeks müsade etseydi daha güzel olacaktı herhalde ama sorun değil pazartesi devam ederiz.
Kompozitler: Kanımca (İşin uzmanıyım dersem bu eşşeklik olur) 1900'lerdeki plastik gibi...
Uçaktan, dalgıç paletine, tekneden, motorsiklet parçasına heryerde kullanılır haale geldi..ve gelecek..
Biz ne satıyoruz Prepreg...
Sanırım burada önemli olan, tedarik edenin ne yaptığı değil hangi ürünümüze ne kadar ihtiyaç duyduğu..
(Kendi bünyemizde Parça üretimi olasılığını dışarıda tutarsak)
Tekne işi diyelim..
İlgili firma bize; "başlanan 3 yat projesinin çeşitli aşamalarında kullanılmak üzere" yıllık X miktar prepreg siparişi verdi..
Drone pervanesi diyelim:
İlgili firma bize; "her ay üretilecek 100 000 drone için aynı prepreg ürünümüzden her ay 2 X miktarda prepreg sipariş tedarik anlaşması yaptı..
Hangisine sevinmeliyiz...?
Bence sevinmemiz gereken; dünyada kompozitin şimdinin plastik cirosuna yakın bir talep üretebilme potansiyeli ..
O halde;
Kanımca sevinmemiz gerekecek olan şey ise; bu talep potansiyelinin realize olduğu ve ihtiyacın en yüksek noktaya çıktığı dönemde KORDSA'nın doğru yerde doğru kapasitelerle, ve önemli patentlerle pozisyon almış olduğunu görmek olsa gerek..:)
Elon musk a tweet attım spacex ve tesla için kompozit malzemenin kralı bizde, abd de fabrikalardan alabilirsiniz diye..
Belli mi olur adam signal yazıyor alakasız bir hisse isim benzerliğinden %70 yükseliyor [emoji2960][emoji2960][emoji2960] şaka değil gerçekten yazdım zaten 5 ay önce de yazmıştım en büyük hayalim kords nın tesla ile işbirliği..
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize beklentilerimize...
Helal Sn Sertol, pasif yatırımcılıktan aktif yatırımcılığa geçmişsiniz belli mi olur belki bir anda Elon da neden olmasın der :)
Yarın da 20 lerin üstüne atıp kalırsa çok iyi olacak
Ben ileride boyle isbirlikleri bekliyorum acikcasi.Belki 5 sene sonra.
O gunlere kadar biriktirme taraftariyim.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kordsa Global’in <KORDS TI, araştırma kapsamında değil> üst yönetimi ile bir telekonferans gerçekleştirdik. Üst yönetimin ağırlık verdiği konular: 1) 2020’de karşılaşılan zorluklar ve daha uzun vadeli etkileri; 2) 4Ç20’den başlayarak 2021 için öngörülen olası toparlanma; 3) 2021’de Net İşletme Sermayesi ve Net Borç/FAVÖK’ü oranlarını azaltma olanağı; 4) Uluslararası piyasalarda, daha temkinli olmakla birlikte süregelen, potansiyel yatırım arayışları. Önemli noktalar aşağıda özetlenmiştir:
Zorlu bir 9A20’nin ardından, ana iş kolu lastik kord bezi (2019 satışlarının %82’si) toparlanma yolunda: 1Ç20’de Çin TCF arzındaki ani kesintinin ardından talebin alternatif kanallara yönelmesiyle birlikte, Kuzey ve Güney Amerika’nın yanı sıra Asya Pasifik’teki varlığı ile Kordsa, yeni sipariş talepleriyle karşı karşıya kaldı. Ancak, gerek Çin’in hızla toparlanması, gerekse 2Ç20’den itibaren Covid-19’un önemli pazarlara hızla yayılması ile birlikte, Kordsa satışlarının ağırlıklı kısmını sağladığı otomotiv ve lastik sektörlerinde bir trend değişimi ile karşı karşıya kalırken, kompozit işinde de dalgalanmalar yaşadı. Lastik sektörüne yuvarlanma direncini azaltan, dayanıklılığı ve verimliliği arttıran güçlendirme malzemeleri sağlayan, Kordsa’nın satışlarının yaklaşık %82’sini oluşturan TCF & Polyester İplik iş kolu, toplam otomobil lastik adedinin üçte biri kadarının, uçak lastiklerinin ise ağırlıklı kısmının malzeme talebini karşılıyor. Küresel otomotiv pazarında 2019 yılında gözlemlenen hafif yavaşlama, pandeminin etkisiyle sert bir daralmaya dönüşürken, bireysel ulaşım talebindeki artış, yedek lastik ve OEM kanalları (Tablo 1 & 2) yoluyla, küresel lastik talebi üzerindeki etkiyi hafifletti. Lastik talebindeki toparlanmanın, 4Ç finansallarında daha bariz olacağını tahmin ediyoruz (9A20’de %16’lık daralmanın ardından beklenen %13’lük daralma). İş koşullarındaki, 3Ç’nin ikinci yarısından itibaren göze çarpan göreceli toparlanma, 9A20 finansallarına kısmen yansıdı (FAVÖK marjı: %12; 5Y ort. %15; 2021t %14). 2021 FAVÖK marjı, yüksek marjlı kompozit iş kolunun toparlanma trendine bağlı olarak, tarihsel ortalamasına ulaşabilir. Gecikmeli yeni sipariş akışı, güçlü 4Ç20 ve 1Ç21 sonuçlarına işaret etmekle birlikte, havacılık sektöründeki uzun süreli yavaşlama, uzun vadede büyüme potansiyelini sınırlamaktadır.
Havacılık kompozitlerinde (2019 satışlarının %15’i) sönük talep toparlanması: Kordsa kompozit sektöründeki büyüme hedeflerini, 2018-2019 yılları zarfında toplam 277 milyon USD karşılığı gerçekleştirdiği, stratejisi ile uyumlu, ABD-merkezli şirket alımlarıyla destekledi: “Fabric Development Inc.â€, “Textile Productions Inc.â€, “Advanced Honeycomb Technologiesâ€, “Axiom Materialsâ€. Söz konusu yatırımlar, özellikle hafif malzemelere yönelimin etkili olduğu, havacılık sektörünün yüksek büyüme arz eden trendleriyle desteklenirken, Kordsa’nın yıllık satışlarının yaklaşık 150 milyon USD tutarlı kısmını oluşturan kompozitler, 2019 satışlarının %15’ine karşılık geldi. Öte yandan, 2020 yılında yeni uçak siparişlerinde önemli kesintilere gidilmesi ile birlikte, havacılık sektörünün Covid-19 öncesi seviyesine geri dönmesi beklentileri 2025 yılına doğru ertelendi. Kordsa’nın sektöre olan yoğun bağımlılığını (%60-65) hafifleten bir unsur ise, şirketin kompozit malzeme alanında tek tedarikçi olduğu “Boeing 787 Dreamliner†kontratı. 2021 yılında uçak satışlarında bir sıçrama yaşansa dahi, geriye kalan uçak stokları eritilinceye kadar kompozit üretiminin zayıf bir seyir izlemesini, Dreamliner kontratının satışların ağırlıklı kısmını oluşturmasını bekliyoruz.
2021’de bir miktar borç azaltma potansiyeli: Borç azaltma ve verimlilik kazanımlarını, 2021 yılının öne çıkan temaları olarak görüyoruz. Arz kesintileri, son-12-ay Net İşletme Sermayesi/Satışlar oranını 3Ç20 itibarıyla %40’ın üzerine çıkardı. Normalleşme etkilerinin, tedarik zinciri optimizasyonu ile birlikte, söz konusu oranı geçmiş seviyelerinin altına indirmesini, ayrıca FAVÖK marjının %14’ün üzerine çıkmasını bekliyoruz. Elde edilecek fonlarla birlikte, Şirket Net Borç/FAVÖK oranının, 1Y21 sonunda 3,5x seviyesine ulaşmasını, 2021’i ise 3x seviyesinin üzerinde kapatmasını bekliyoruz (son iki çeyrekte düşük FAVÖK üretimi nedeniyle 5,3x seviyesinden). İnşaat güçlendirme işi gelecek vadetmekle birlikte, hâlihazırda toplam satışların yalnızca yaklaşık %1’ini oluşturan, daha küçük çaplı bir iş kolu konumunda.
Şirket satın alımlarında fırsatçı yaklaşım: Gerek kompozit pazar dinamiklerinin cazip fırsatlar sunmaması, gerekse Kordsa’nın mali koşullarının yeni borç alımını desteklememesi nedeniyle, Kordsa’nın şirket satın alımları bir süre ivme kaybedebilir. Öte yandan, yönetim, cazip hedeflerin karşılarına çıkması halinde, farklı finansman planlarıyla olası fırsatları değerlendirebileceklerini belirtti.
Değerleme: Kordsa hissesi hâlihazırda konsensüs 2021T 14x F/K (5Y ort. 10x) ve 5x FD/FAVÖK (5Y ort. 7x) üzerinden işlem görüyor. Benzerlerinin ortalama 2021T 15x F/K ve 8x FD/FAVÖK üzerinden işlem gördüğünü göz önüne alarak, Kordsa hissesi hafif iskontolu.
Hangi firma bu acaba Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler üstadım... unlu ye yakıştıramadım acaba 10 ken 6 ayda %100 potansiyel ile iskontolu demiş mi ki şimdi favök ayağı yapıyor favök için Buffet aptallıktır diyor yani dünyanın en başarılı ve zengin yatırımcısı..
Vizyon yok ev lerden bahsetmiyor kompozit demiş geçmiş kasıtlı bile yapılmış olabilir.. İşine gelmeyince tukaka yapmıyorum 6 ay önce elektrikli araç sektörüne gireceğiz yazan biri olarak 2 laf edebilme hakkımı kullanıyorum nacizane Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yıllık %35 büyüme ile bir tablo hazırladım paylaşmıyorum yanlış anlaşılır göreceğiz
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize
Bu forumdaydi sanki bir arkadaş kords pandemide hiç etkilenmedi demişti diye hatırlıyorum. Açıkçası özellikle havacılık sektöründeki yavaşlama etkilemiş. Son çeyrek ile 2020 güzel bir kapanış yapar.
Herşeye rağmen hafifnisontolu değerlendirmesi güzelmiş KV için bilemem ama Orta ve uzun vade için hissede hala fırsat görünüyor.
IN2010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
50 saatlikler üstünde konsolide oluyor .macd referans seviye altına inmediği sürece yukarı yönde atak yapmak isteyecektir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...fae4179561.png
Kordsa Elektrik araç ile ilgili Haber Linkleri;
https://www.haberturk.com/kordsa-dan...938085-ekonomi
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...den_ID1467303/
https://www.dunya.com/haberler/kordsa
19 üstündeki kapanışlar iç rahatlığı veriyor.. istediği kadar dursun, kabulüm[emoji1250][emoji172]
Flama çalışması mı yapıyor acaba..
Aynen ,flama direnci 20 tl bugün için.formasyon hedefi ise kısa-ortaa vadede 25 tl...
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...fc5c3dbdd4.png
https://youtu.be/nSNMcotrXAY
Burayada yapistirayim bir 45 lik sevenlere gelsin.. işte bu bizim hikayemiz... Sevgilerle.... 😇
Benim bu şirketteki durumumu bir tek poem ve sevgili human anlar, onların hatırına bu şarkıyı atfediyorum.. saygılar buradan her ikisine de...
Plak üzerinde yazıyor diye dedim, bugün dinlediğim bir şarkı olması sebebiyle, aman ha yatırım tavsiyesi olmasın. Yıl 2017 ağustosu ve iki yılım o tarihlerde dolmaya başlamış. Grafikten de anlaşılacağı üzere neler çekilmiş öyle böyle değil.
Ama işte o çekilen sıkıntılarin mutluluğunu paylaşmak istedim o kadar.. saygılar sayfa da paylaşım yapan ve emeği geçen herkese tekrardan..
Ben 20 25 bilmem bazı hisselerim var satmaya kıyamadım ve sadece aldığım. Rakamlar beni ilgilendirmiyor bile.. yatırım tavsiyesi değildir..
25'ten satarım demiyorum ben de .25 olursa sizin hatırınıza 25 defa dinlerim diyorum.
mahçup etmez diye bekliyorum ,satıp ne alacağız ki bu şişkin piyasada? :)
Enigma hc satıp ne alacağızi hiç düşünmemek adına 5-6 çeşit portföy yapılması daha iyi daha eski hissem soda ne onda ne de bunda 1 lot satmadım. Bundan sonra birkaç tane daha ilave ettim, fiyat durumlarına göre düzenli ilaveler yaptım hep üzerine, bu pandemide bulunmaz fırsatlar sundu hepsinde.. ytd.
Yeri geliyor 3 u çıkarken 2 su dusuyor ya da sadece 2 si portföyü sırtlıyor o yıl içinde! Yani fiyat bu yüzden önemli olmayabiliyor eğer birikim yapiyorsaniz! Hatta hisse fiyatı dusdugunde herkes üzülürken ne yalan soyliyim çok kez sevindiğimi bile söyleyebilirim... Elektrikli araç suanki hikaye değil, ya da uçaklar, ya da yatlar, ya da buzdolaplarinin kompozite dönüşümü, sayfaları geçmişten ileri okursanız elektrikli araçların ivmelenme yılı öncesini bile paylasmisim ki o ivmelenmeye başlayacak tarihte bile değiliz henüz sadece yakınız... Benim icin en güzeli bunu öncesinde ongorebilmek oldu. Yatırım tavsiyesi değildir..