güle güle harca ahme helal olsun ben trumpın twitini hesaba katamadım
Printable View
ABD nin kaçınılmaz yenilgisi,
filmin sonuna geliyor,
dünyada ki egemen güç üreten ülkelerin olacak,
Çin dünya üretiminin %40 yakın kısmını gerçekleştiriyor.
incik boncuk değil
yüksek teknojili ürünlerde Avrupa nın %25 ihtiyacını karşılıyor.
Rusya ve Çin stratejik ortak
Şangay İşbirliği örgütü,
Briscs yanına t iliştirilmek isteniyor.
Yeni dünya düzeni şekillenmekte...
Abd tüketim ve sömürü ekonomisi
nereye kadar dayanabilecek
saldırganlığı bu yüzden.
Türkiyenin eksen değişimine gitme çalışması trompeti çıldırtıyor.
Doğu Akdeniz doğalgaz rezervini ve ortadoğu petrol ve gaz rezervi Amerika için yaşamsal önem taşımakta.
karşılıksız para basıp dünya ya yığan abd,
usd ile dünya ticaretini Bretton Woods antlaşması ile (1944) sağlamıştır.
bu antlaşmanın çöp olması için Brics+t ülkeleri dayanışma içersine girdi.
emperyalist sömürü düzeninin bu şekilde parçalanması yaşandığı durumda
dolar istediği kadar zıplasın
yakın bir tarihde doların tuvalet kağıdı olması kaçınılmaz
dağ taş karşılıksız usd ile dolu dünyada
PİYASA TEMELİ
ARZ=TALEP
Anlamadığım bu şirketler battı. Peki sahipleri yur dışına swit lediği dolarlar . Örneğin ülker, Doğuş gibi . Bunlar yüklü miktarlarda dövizi yurt dışına çıkarttı. Posa bankalara ordan merkeze ordanda halka kalmıyor mu. Durum kötü. Merkez çalışanları evdeki dövizleri sayıyorlarmış.
Osmangazi köprüsünden araç gidiş dönüşü 460 lira olmuş
şirketle yaptıkları anlaşma da çok dandik. bu parayı verip o köprüden kim geçer?
madem geçiş az olduğunda kalanını devlet tamamlayacak, anlaşmanın günlük gelir bazlı olması gerekirdi.
şöyle ki eğer şirketin günlük geliri x dolardan az ise devlet tamamlayacak, ama geçiş fiyatını da devlet belirleyecek. böylece sürümden kazanmak mümkün olacaktı...
ama ne yazık ki bu milyar dolarlık imzaları atanlar ne matematikten ne ekonomiden anlıyorlar. harcadıkları para da kendilerinin değil nasılsa...
YİD PROJELERİ 2018 YILI OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ
​ ARAÇ SINIFI ​​ ​ OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRET TARİFESİ (TL)​ 1 ​ 71.75 ​2 ​ 114.80 ​3 ​ 136.35 ​4 ​ 180.80 ​5 ​ 228.20 ​6 ​ 50.25
* Ücretlere KDV dahildir.
Kaynak: http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S...ecisUcret.aspx
Evet doğru. Görevini yapmayanlar ve görevini kötüye kullananan haramzadeler i yazmazsak neyi yazacağız. Bu krash i yaptıranlara hiç mi sözümüz olmayacak. Halkın göz göre fakirlesmesi . Türk lirası mevduatının %80 erimesi ne önlem almayan kişi lere hiç bir şey demeyecek mıyız. Bunları yapıp. Hem de gizli şekilde döviz biriktirip bu insanlara haram olsun. Yurt dışına bu ülkenin değerlerini ve dövizini kaçıranlara haram olsun. Bunlara zamanında göz yuman merkez bankasının ve diğer yetkililere haram olsun. Başka yapacağım maalesef yok.....
Önümüzdeki dönemde yaşayacağımız pahalılığı gördüğümüzde hem negatif reel faiz hemde üstüne kendi gerçek enflasyonumuzun bindiğini göreceğiz ve tl de kalarak paramızı nasıl pul olduğunu daha iyi anlayacağız gerçek enflasyona göre birikimini koruyan dolara yatırım yapan olmuştur
Evet döviz arttı mevcut duruma göre fakirleştik,
Şahsi düşüncem ,
bence de iyi oldu
aslında gerçek değerlerine döndü kurlar
daha da kurlar artacak kanaati de hala devam ediyor.
halkımızın lüks tüketim alışkanlığıda bir nebze değişir umarım.
lafım ultra zengine veya zengine değil,
lafım orta gelir ve düşük gelir sahibine,
ışıklarda arabalarda dilenen bir kadının elinde iphone 6s plus görmüşlüğüm var.
ürettiğinin kat be kat fazlasını tüketen bir halkız.
aşağılık duygusundan kurtulamayan bir toplumuz.
dizilerden filmlerden görüp her şeyi isteyen sonunu düşünmediğimiz sürece
bu tür krizlerin yaşanması kaçınılmaz.
Ama bir diğer gözden kaçınılmaması gereken durum,
Türkiye batamayacak kadar büyük bir ülke.
Tahvildeki artış mevduat oranlarına yansır mı acaba?
Mevduatta %30 _ 40 lı faizleri haftata görür müyüz
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Yarın dönüşüm var doların tırmanışını gördüğümde elimdeki kısa vadeyle 4.74 den ve 5.24 den dolar aldım 12k kar ettim ama yarın 197k tl mevduatım var bu seviyelerden almak mantıklı mı yoksa? yoksa altın mı?
Kafam karıştı dolar 7,38 stop diyende var 10 tl diyende ama kesin kararım parayı tlde tutmayacağım uzun vadeciyim hangi yatırım aracı olursa olsun en az 1 yıl elimde tutmayı düşünüyorum sizin fikriniz nedir?
Birde şu var dolarda makasın en az olduğu banka hangisi ziraat vakıfta 27 kuruş oynuyor ideal midir?
bu söylediklerinizi ancak doğru zamanda doğru pozisyon alan sizin gibi dostlar rahatça söyleyebilir benim dediğim bu kur şoku ile zorunlu gıda ürünlerininde artık lüks haline gelmesinin kaçınılmaz olacağıdır ayfonu geçtim ben kaşar peynirinin geleceği seviyeyi şu an kestiremiyorum
TR de faizler %50 kadar çıkacak görüşüne sahibim,
enflasyon o sıralarda %40 ve üstü olacaktır.
yüksek kurun enflasyona geçişgenlik zamanını düşünürsek
yıl sonu bu değerler görülebilir
yukarıdaki bu rakamlar tepe noktalar olma ihtimali yüksek olasılık olarak değerlendiriyorum.
Çok doğru çok haktan çoook demokrasiden yanasınız
Bu iktidar, halkın yarısını yok sayıyor, okullarının kapısını kapatıyor, kamunun sahibi olanları kamusal alana sokmuyor ,tesettürlü(başörtülü) anneyi askerdeki oğlunun yanına görüşmeye sokmuyor, anadilini konuşmayı yasaklıyor ,milete amirlik yapıp tepeden bakıyor, kamudan hizmet alırken vatandaş esas duruşta değil kamu hizmetini verenler, kamudan hizmeti alanlara hizmet ediyor zulum diz boyu, demokrasi yerle yekzan olmuş
Adliye adli tatile girmiş eşkiyanın baskısıyla mahkemeye çıkarmadan papazı serbest bırakalım, enis berberoğlunu, demirtaşı , demokraimize tecavüz eden bilimum fetöcüleri ve pkk lıları serbest bırakalım o zaman ülkeye adalette gelmiş olacak demokraside gidin işinize
Hadi saldırın ben trolüm troll
Ekonomi yönetiminin ne kadar becerikli olduğunu
dövizi nerede sabitleyip duvara çakmak için faiz artışlarının zamanlamasını en uygun zamanda yaptıkların da ölçeçeğiz.
forumdaşlardan bir bilgiye ihtiyacım var,
bankadan tüketici kredisi en son hangi oranlara geldi,
bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Murat sagman cuma günü küresel piayasalarda bu kur bizi daha rekabetçi hale getirdi bu sebeple olumlu dedi 😂
Çarşamba günü ziraata sormuştum 1.63 dedi mt
şu an aylık tüketici kredisi %2.5 civarında
yıllık hesaba vurursanız maliyetiniz %40 üzerinde
enflasyon 40 da tavan yapsa bile banka şu an ki kredi oranında bile zarar yazmıyor...
oohhh ne iyi 19 dan al,
40 üzerine sat...
sayın rxpu tl mevduatlara birşey olmayacak, banka batmayacak göreceksiniz.. tedirgin olabilirsiniz fakat buna izin vermeyecekler , dolar da yanılmadım, bunda da yanılacağımı düşünmüyorum.
kurumsallar zaten olayı biliyorlar, bireyseller (yani vatandaş) için mutlaka döviz mevduat talebi halinde çözüm bulurlar merak etmeyin.
Bende öyle umuyorum ama doların bir günde %15 yükseldiği bir ülkede bir yıllık %18 faizle para tutmaları zor olacak. Faiz mutlaka artmalı. Bu hafta sonu bankaların reisi ikna etmesi gerekiyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.