Ek 27449
Bu kalın turuncu ve kalın yeşil bantları takip ediyorum.
Printable View
Ek 27449
Bu kalın turuncu ve kalın yeşil bantları takip ediyorum.
Ek 27450
Bu da IPEKE zaten KOZAA alırken yanına bir oranda da IPEKE almaya çalışıyorum her zaman.
orta vadeli yatirimlarimizin meyvelerini yakinda artik alacagimizi umuyorum.
temmuz cok iyi gecmeyebilir.
sonrasinda önümüz açık inşallah
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
tek açtı altında toplanması kaçınılmaz bence
kozaa 3.9 milyar tl öz kaynak + varlıklar Otel +Jet (kozal dan daha degerli bir şirket öz kaynak olarak )
kozal öz kaynak 4.5 milyar tl
olası birleşmede FK göre %40 ucuz kalmış olan kozaa bu fark lehimize birleşme oranı ile kapanabilir
A1 capital 8 haziranda son yarim saatte 16.80 den 16 ya kadar 2.5 milyon lotu 16.40 ortalama ile bosalttigindan beri tahtanın beli doğrulmuyor. Aniden hızlıca böyle bir alim lazim. Tepki vermekten bile aciz. Endeks yıkılırsa 1320 1330 kadar bunun dibini bulamayız.
TMSF deki hisseler KOZA-İpek Holding hisseleri, Yargılanan kişiler KOZA-İpek Holding sahipleri. Koza-İpek Holding, İPEKE deki %62 hisseye sahip. Dava süreci sonunda hazine lehine karar çıkarsa IPEKE nin %62 hissesi Varlık Fonuna geçer. Şu anda TMSF tasarrufunda.
Satışa konu olacak olan İPEKE nin %62 hissesi olacaktır. İPEKE nin kalan hisseleri halka açık. Koza Grubuna sahip olmak isteyenler İPEKE hisseleri üzerinden sahiplenmek zorunda. Kim olursa olsun.
TMSF Başkanı Gülal, şirketlerin sahip olduğu uçaklara ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "Uçakları satmakla alakalı bir irade ortaya koyduk, ilana çıktık. Erciyes Anadolu Holding'te 1, Koza'da da 1 uçağımız var.
Bir de Koza'nın ABD'de yapılan bir uçağı var. O da bize 2021 Haziran'da teslim edilecek. Akın İpek'in siparişini verdiği ve ciddi bir ödeme yaptığı bir uçak. İptal etseydik ödemenin yanması söz konusuydu. 'Paramız varken uçağı yaptıralım, bir şekilde değerlendiririz.' dedik. Bu uçağın bize maliyeti hemen hemen 46 milyon dolar olacak.
Gulfstream G500 model bir uçak. Devraldığımızda bu uçak için 7,5 milyon dolar ödeme yapılmıştı. 'Uçak yapıldıktan sonra satarız.' diye planlama yapmıştık." şeklinde konuşmasını tamamladı.
18.01.2021
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) ihale ile satışa çıkartdığı TC-VTN kuyruk tescilli Gulfstream G450 tipi uçağı HEAŞ satın aldı.
ATP Havacılık bünyesindeki uçak TMSF tarafından 12,6 milyon dolardan satışa çıkarılmıştı. İhale TMSF'nin İstanbul'daki İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığında 8 Ocak tarihinde yapılmıştı.
TC-VTN kuyruk tescilli Gulfstream 450 tipi özel jet Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) tarafından satın alındı.
Haziran 2021 de teslim edilecek uçak ile ilgili fazla detay yok sanırım. Eğer o da ATP ye ait ise KOZAA nın malı demektir ancak mevcut uçak satıldı, haberi de yukarıda.
IPEKE ve KOZAA hadi gidelim diyor, KOZAL ben çok ağırlaştım yerimden kalkamıyorum diyor. Onu da bi kaldırsalar ayağa...
Yabancı satışları bitti de iskontoyu mu kapatıyor?
Konak madeninde sondayı vurdukça maden mi fışkırıyor?
Yoksa sadece KOZAL'ın bilançosunu mu fiyatlıyor?
Roller coaster da KY bırakmadılar in çık milletin başı döndü galiba :)
Hisse 200 günlük HO yu yukarı kırdı.
Hisse düşen piyasada 200 günlüğü kırmış, yüzde 3 yukarıda ve sadece 5 kişi izliyor yeterince bezmiş herkes sanırım. 15.00 üzerinde tutunursa güzel bir trende oturabilir. YTD
burda sert hareketleri eylul ayinda bekliyorum.
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
konak projesini cok konustuk daha once.
ayrica otelin degeri uzerine epey kafa patlattik.
ama burada fiyatlanmayan sadece konak projesi degil, bazi belli basli baska durumlarda var.
bu sebeple bazi konularin olgunlasmasi gerekiyor gibi. ben uzun suredir pozisyon tasiyorum hatiri sayilir miktarda. ama sartlarin olgunlasmasi agustos gibi olur, eylulde de hareket olur.
tabi tamamen sahsi tahminlerim bunlar, kimseyi etkilemesin"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Konak projesi için ben şirkete de yazmıştım, artık faaliyet raporunda yer vermeye başladılar. 2015 yılında Konaklı maden sahasında bulunan 2.94 milyon ton altın ve 1.65 milyon ton bakır rezervinden bahsediliyor. Konaklı projesi tam bir bomba her an patlayabilir. Gübre nin rezervi 3,5 milyon ons, Kozaa nın rezervi 2.95 milyon ons. Bu hikaye bakalım nasıl sonlanacak?
Söğüt sahasının kaybedildiği gibi kaybedilmez umarım. Teck in de (Kanadalı maden şirketi) yüzde 40 payı var projede, onlardan da bir ses çıkmıyor.
Otelin bilançodaki değeri ile gerçek değeri arasında da ciddi bir fark var. KOZAA nın hisse değerlemesi değişebilir. YTD.
09.01.2012 15:59:10
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Şirketimiz ile Teck Resources Limited'in iştiraki olan Teck Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Teck) arasında Giresun'da yer alan Konaklı Projesi'nin geliştirilmesi amacıyla bir ortaklar sözleşmesi imzalanmıştır.
Anılan sözleşme çerçevesinde Konaklı Projesi'nin geliştirilmesi amacıyla Koza Grubu'nun %60, Teck'in ise %40 oranında iştiraki ile Konaklı Metal Madencilik A.Ş. kurulmuştur.
Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'nin Konaklı Bakır Projesi'ne ilişkin hakları Şirketimize devredilmiştir. Ayrıca 50.000 TL sermayeli Konaklı Metal Madencilik A.Ş. paylarının 29.500 TL nominal değerli kısmı da Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'den Şirketimize devredilmiştir. Bu devir karşılığında, Konaklı Projesinde üretime geçilmesi durumunda cirodan Şirketimize düşen payın %4'ü oranında Koza Altın İşletmeleri'ne gelir payı verilecektir.
Şirketimiz Konaklı Projesi'nin işletmecisi olacaktır.
Koza Metal sitesinden alıntıdır:
The project is executed by our affiliate Konakli Metal Mining A.S.of which we hold 72.4% of the shares, A ****t Venture Agreement was signed by our Company and Teck Mining Industry and Trade A.S.(Teck), an affilate of Teck Resources. Konakli Metal Mining A.S. was formed with 60 % participation of Koza and 40% of Teck. Our Company will be the operator of the Konak Project as per contractual agreement.
Bu ifadeden benim anladığım KOZAA Konaklı Metal Mining in yüzde 72.4 üne sahip, Koza Metal Mining de ise yüzde 60 KOZA nın ve yüzde 40 TECH in payı var. Evet gerçekten bir karışıklık var. KOZAA hem Konaklı Metal Mining in yüzde 72.4 üne sahip olacak hem de TECH ile aralarında yüzde 60 a 40 ortaklık olacak! İlk ifade ile ikinci ifade arasında çelişki var. Şimdi benim de kafam karıştı.
Bu durumda Konaklı Metal Mining şirketi yüzde 60 Koza yüzde 40 Tech ortaklığında kuruldu ancak şu anda KOZA MADENCİLİK şirketi hisselerin yüzde 72.4 payına sahip yorumu yapılabilir. Yani mevcut ortaklıkta yüzde 72.4 KOZAA nın yüzde 27.6 TECH in payı var demektir. Konuya bu açıdan bakınca Cinali ve Life ın ifadeleri doğru oluyor. Klasik KOZA grubunun çarpık yüzdesel ortaklık işleri... çık çıkabilirsen işin içinden...
KOZAA, IPEKE, KOZAL maden sahasının ruhsat ortağı. Çok değerli bir maden. KOZAL' a Konaklı projesinden verilecek cirodan %4 payın da %45 i ATP inşaat vasıtası ile gene KOZAA'ya geri dönecek. Cirodan pay olduğu için oldukça önemli bir meblağ olacaktır. Kozal'a verilecek cirodan pay nedeni ile TECH şirketinin hisse oranı gerçekte daha da düşük.
Geçmişte rezerv tespiti yapılmış. Yıl başında üretmin başlaması bekleniyor. Bu tür maden sahalarının üretime geçme süresinin en az 2 yıl olduğu farz edilirse oldukça yol alınmış durumda.
KONAK projesi başta KOZAA olmak üzere İPEKE yi de ilgilendiriyor. IPEKE, %52.25 KOZAA nın sahibi, Konak İşletmesini doğrudan ortağı değil ama ruhsat ortağı.
Bu arada ABD de yapımı süren peşinatı yanmasın diye şiparişi iptal edilmeyen uçak vardı. Bu uçağı satacaklar. Yeni olduğu için çok para ediyor. Haber varmı acaba.? 2021 haziranda (Bu ay) teslim alınacaktı.
-Şirketimize düşen payın %4'ü oranında Koza Altın İşletmeleri'ne gelir payı verilecektir.-
Yani KOZAA ya düşen paydan yüzde 4 verilecek toplam cirodan değil, bu nedenle TECH in payı etkilenmez. Toplam cironum yüzde 72.4 ü KOZAA nın payı, çıkacak rakamın yüzde 4 ü KOZAL a gidecek, bu oranın yüzde 45 i ATP aracılığıyla geri gelecek. Al gülüm ver gülüm... :)
Tmsf bence Otel ve jet satarak şirket gerçek degerine getirmesi
KONAK %72.4 üne KOZAAnın işletmesine sahip olduğu büyük bir proje, KOZAA nın KONAK dışında dört yerde daha maden sahası var. bunlar ne alemde. Kar getiriyormu.? Tarım ve hayvan yetiştiren Ali Baba Çiftlikleri var bunlar ne alemde bilen varmıdır.? Kurban bayramında koç satışı olacakmı,? :)) Otel nerede para kazanıyormu.? Havayolu şirketi ne alemde. uçakların bir tanesini sattılar gerisi ne oldu. ?
2021/3 Aylık bilanço KOZAL dan yansıyan konsinye kardan oluşuyor. Demekki yukarıdaki şirketler ortalamada başa baş çalışıyor. Bir zarar görünmüyor. 2022 ile beraber faaliyete geçecek olan KONAK katkısı büyük olacaktır. KONAK ta Bakırdan çok Altın üretilecek, kapasitenin Ağrı Mollakara dan da fazla olduğu anlaşılıyor. İleride KOZAL, Mollakaranın da devreye girmesi ile kara ciddi yansıma olacaktır. Beklentiler peşin satın alınır diyorum. Çeşitli etkenleri de hesaba katarsak bu fiyatlarda kalmayacaktır.
bakırın ederi altından fazla. bu açıklamadaki cut-off tenörü maliyeti karşılayan tenör.
Özel Durum Açıklaması (Genel) A+ A-
konakl? 2015.pdf
Özel Durum Açıklaması (Düzeltme)
1 OKAN BAYRAK Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş. 09.02.2016 14:14:28
Ortaklığın Adresi : NECATİBEY CAD.NO:56/B DEMİRTEPE/ANKARA
Telefon ve Faks Numarası : 0 312 587 10 00 FAX:0 312 587 11 00
E-posta adresi : mali@koza.com.tr
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks Numarası : 0 312 587 10 00 FAKS: 0 312 587 11 00
Orjinal Açıklamanın KAP'ta Yayın Tarihi ve Saati : 09.02.2016 14:01:08
Yanlış Açıklanan Bilginin İçeriği : Tablo eklendi
Özet Bilgi : KONAKLI PROJESİNE İLİŞKİN KAYNAK TAHMİNİ ÇALIŞMALARI
AÇIKLAMA:
Şirketimizin Konak Projesine ilişkin kaynak tahmini çalışmaları güncellenmiştir.
Projede sondaj çalışmalarına Mayıs 2011 tarihinde başlanmış olup 50 adet sondaj (toplamda 39,664 m) tamamlanmıştır. Sondaj derinliği 398 m den 1,403 m ye kadar olup ortalama derinlikleri 793 m'dir. Sondaj örnekleri Haziran 2013 tarihine kadar ALS Chemex (Vancouver Canada) tarafından analiz edilmiştir. Bu tarihten itibaren örnekler analiz için ALS Chemex İzmir'e gönderilmiştir.
Mineralizasyon altın içeriği bakımından Bakır-Altın üst zonu ve Bakır alt zonu olarak iki bölgeden oluşmaktadır. Projede mevcut potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla yoğun bir sondaj programı hazırlanmıştır. Konak Projesi, Konak Anadolu Metal'in geliştirmiş olduğu projelerden en ileri aşamada olan projesidir ve mineralizasyon heryönde geliştirmeye açıktır.
Şirketimizce yürütülen çalışmalarda 782.24 milyon ton (mümkün/inferred) kaynak belirlenmiştir (cutoff tenörü %0.1 bakır). Cutoff tenörünün hesaplanmasında kullanılan Bakır fiyatı 3 USD/lb, Altın ise 1,300 USD/ons'dur. 2015 yılı içerisinde yapılan sondajlar ile mineralizasyonun bakır ve altın içeriğinde artış sağlanmış, bakır içeriği 1.65 milyon ton dan 1.71 milyon tona, altın içeriği ise 2.94 milyon ons'dan 3.11 milyon ons'a çıkmıştır. Ayrıntılar ekte yeralan tabloda verilmektedir.
Metalurjik testlerin ilk aşaması SGS Kanada Labaratuvarın da 2013 yılı içerisinde tamamlanmıştır. Yapılan testler sonucunda Konak cevherinin geri kazanımının mümkün olduğu belirlenmiştir. Proje ilerlemesine paralel olarak ayrıntılı testlere gelecek yıllarda devam edilecektir.
JORC standardlarına göre yapılan kaynak tespit çalışmaları SRK Consulting (U.S.) Inc. Denver tarafından denetlenmiştir.
Elde edilen sonuçlar projenin yüksek potansiyeli olduğu konusunda ümit vericidir. Sözkonusu potansiyelin ortaya çıkarılabilmesi için maden arama çalışmalarına 2016 yılında yoğun bir şekilde devam edilecektir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
KONAKLI daki rezerv 3,11 Milyon Ons Altın 3,110,000 ons x 0,02835 = 88.168, kg yani 88 TON altın eder, doğru mu hesapladım acaba.? Ağrı Mollakarada 30 Ton altın rezervi var, bunun da %45 ni ilave edersek. 88+13,5 = 101,6 TON eder. (Cu)Bakırları hesap bile etmedik. KOZAL ın elinde bile çıkartılacak bu kadar rezerv varmı acaba. ? Olsa da %45 i KOZAA nın.
ABOOO................
Sadece bir hesaptır. Doğrumu.? ona bile inanamadım. Yatırım tavsiyesi değildir.
Altın değil uranyum çıkarsa bile çakarlar. 13 15 bandı hayırlı olsun.
1 Ons = 28,35 gr biliyorum ama sizin hesap daha hoşuma gitti. Fazlanın zararı yok. Belki ruhsatlara biraz da uranyum raslar ne dersiniz. ? :))
13,15 e düşsede altınları kaptırmaya niyetim. yok. :))