Global iklim değişikliği ile Türkiye yarı tropikal bir ülke olacak...
Kar falan kalmaz yakında...
Masrafa gerek yok bunca borç dert içinde...
Printable View
Global iklim değişikliği ile Türkiye yarı tropikal bir ülke olacak...
Kar falan kalmaz yakında...
Masrafa gerek yok bunca borç dert içinde...
Genel yoksulluk ve hatta yokluk çekilebilir bir konudur...
Ama biri yer biri bakar olmuyor.
Biz Darüşşafakada okurken bize her sene verilen dahili giysiler belirli bir zaman sonra eskir delinir yırtılırdı.
Bizim okul terzisi o delikleri elektrikli dikiş makinasında güzelce yamardı.
İstanbul gibi bir şehirde, okulda biz öğrenciler dizi, kıçı yamalı pantolonları giymekten gocunmazdık.
Çünkü herkes eşitti...
Bora beyin yazdıklarını görmeden aynı şeyleri yazmışım.
Aklın yolu bir.
Durum herkesin malumu zaten.
İnsan kendini doğadan soyutluyor,hayvanlardan farklıyız diyoruz ama öyle değil.Doğada zayıf olan yem oluyor ,birilerine besin oluyor ,sistem öyle yürüyor.İnsanoğlunun kurduğu tüm düzenlerde de aslında bunun izleri var.İyi eğitim alan ,imkanları belli yerlere gelmesine uygun olanlar,aileden zengin olanlar,veya ortalamanın üstünde zeka ve kabiliyete sahip olup bulunduğu sınıfın imkanlarını zorlayabilenler yaşama imkanı bulurken,bence şansızlar elimine oluyor.Elimine olmak sadece yok olmak değil tabi,çağının sağladığı ortalama yaşam imkanlarına sahip olmadan temel ihtiyaçlarını karşılayarak yaşamak da bence bir nevi elimine olmak.Yani gezmesi,seyahati,sağlıklı beslenmesi,kültürel gelişimi olmayan bir insan mısırdaki piramitlerde çalışan köleler gibi sabah 8 de kalk ,metrobusle işe git,akşama kadar asgari ücrete çalış ve bu döngünün sonunda sadece yeme içme barınma ısınma problemlerini anca hallet,bu da bir nevi yaşamdan eliminasyon ,insanca yaşama bu olmamalı.Şimdi geldiğimiz buhran safhasında ise artık insanlar kabullenilmiş köleliğe rağmen bu ihtiyaçlarını bile karşılıyamıyor.Olacak olanın sinyalini ise gavurlar çektikleri joker filminin sonunda göstermişler zaten,o sahnelerin yaşanması yakındır.Zaten sarı yelekliler falan fransada uzun süredir provalar yapılıyor.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...ak-480x270.jpg
Gelsinler yahu 800 bin kişinin lafımı olur, daha olmadı Eminanim ensardandir, sarayın kapılarını ardına kadar açar.
Kendini yakarak vefat eden vatandaşımız Hatalıydı, Hatayda 440 bin dene muhacirimiz varmış, ensar olmak bunu gerektirir.
2019'da doğalgaz ithalatı yüzde 10.6 azaldı ancak Enerji IQ'nun hesaplamasına göre Rusya'ya taahhüt ettiğimiz asgari alım garanti miktarının 8,5 milyar metreküp altında kaldığımız için BOTAŞ ve özel sektör için toplamda yaklaşık 2.6 milyar dolarlık fatura çıktı. Bu rakamın 2 milyar dolarının özel sektöre ait olduğu hesaplanırken, konunun Moskova ile Ankara arasında pazarlık konularından biri olduğu öğrenildi. Normalde faturalar şubatta kesilip yollanıyor ancak bu yılki rakam çok yüksek olduğu için sorunun nasıl çözüleceği şu an belirsiz.
bunu daha önce bir kac kez ifade etmistim. sn. Yasar'da cok guzel ozetlemis durumu.
herkes dth'lari konusuyor ama bu kisi ve/veya kurumlara bankalarca satilan dolarlarin bir karsiligi var mi diye kimse sormuyor ?
Alanlar acaba gercekten dolar mi aliyor !? yoksa hersey aslinda kagit ustunde mi donuyor !
eger iş karışırsa çözüm zaten belli [emoji846]
Geldiğimiz nokta...
https://scontent.fbtz1-5.fna.fbcdn.n...fc&oe=5EC77D6F
Kilis'te olduğu gibi , 3 vakte kadar Türkiye 'deki Suriyelilerin sayısı diğer tüm ırkları geçebilir.
Askeri anlamda Suriye 'nin diş geçirebileceği bir duruma düşersek bu gelen Suriyeliler Esat' ın çok işine yarar. O gün görürüz muhacirlerin ensara ne yapacağını.
Muhacirlerimizi merak buyurmayin, 2 gün evvela Eskişehirde epey lüks sayılabilecek restauranttaydim, Suriyeli 3 aile ve enikleri geldiler, şişesi 20 kaattan bira cekip yemeklerini yediler, keyifleri eyi yani.
Yalnız bizim ensarın çoğunluğu, orada değil yemek yemek, ancak tarragımı yer.
Bizim soğancılara ihracat izne bağlanarak satışlarını engellediler. İhracat kapandı fiyatlar dip yaptı üstüne aşağıdaki haber de geçen ithal soğan geldi.
https://www.gumruktv.com.tr/ukrayna-...ermeye-basladi
Siz dolarcılar şanslısınız yani.
https://www.mynet.com/turk-silahli-k...i-110106459928
Bende dolara girerim arkadaş kimse engel olmasın.
İstanbul'da da karga olaylarının arttığına dair duyumlar var. Etrafta karga varken banknotlara dikkat edelim.
Bu cihatci şeriatçı serefsuzleri hatay'da ilk yerleştirmeye basladiklarinda, 2012 13 falan, köyleri gezip yer beğenirlermiş. Yöre halkı genelde rahatsız, suriye politikasını onaylamayan kesimlerden oluşur. Gelenlere ne demişlerse artık, bunları atarsınız burdan yerlerine yerleşirsiniz gibi bir şeyler..
Hollanda, casus drone'ları avlayan şahin eğitiyor,
biz de banknotları avlayan karga yetiştiriyoruz.
Kimse demesin avrupanın gerisindeyiz diye.
Dünya zaten birilerinin elinden paralarını kapan karga düzeni..sadece hayvanlar yapınca şaşırıyoruz...Beylik de insana özgü bir seviye kabul ettiğimizden hayvanlarin safligina yakıştıramıyoruz.
Panige gerek yok
https://www.linkpicture.com/q/Screen...5135_Brave.jpg
Körü körüne boş muhalefet olmaz, benim kullandigim navigasyon programlarında hem paralı yol olmasın seçeneği var, hem de o seçeneği kullanmasam dahi paralı geçiş varsa uyarıyor.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...0148_Brave.jpg
Otel odalarında, eski basketciylen cekilen videodaki Gamze, dedirtecek zorlan.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...650_Chrome.jpg
Turistik belgeli yerlere çocuklar girebilir, orası 4 yıldızlı bir otelin restoranıydı, zaten yazımın konusuda, Suriyelilerin rahatlarının yerinde olmasıydı.
Dün baskent dogalgazdan gelip kartlı dogalgaz sayacımızı okumuslar 64 krş
Borc cıkarmıslar okuma tarihi dün yani cumartesı ödeme tarihide aynı gün
Yazmıslar.. Vallahi bunlarla şeytan bile başedemez..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın gündemine sözde 'Yüzyılın Planı' adıyla giren ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden plan, bölgede barış ve huzuru tehdit eden bir hayalden başka bir şey değildir. Bu hayalin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz. Filistin topraklarını ilhak anlamına gelen, Filistin'i tümüyle yok eden ve Kudüs'ü tamamen gasp eden bu planı tanımıyoruz" dedi.
İsraile tepki olarak filistinli kardeşlerimizi de yakında komple ülkemize alırsak şaşırmayın.
Biz adama böyle ders veririz işte. O vakitten sonra israil düşünsün.
Piyasaya etkisi ne olur tahmin edilebilir az çok ama akp nin Suriye de conilerle anlaşması an meselesi. Bu durumda FED senaryosu - güvercin versiyon - ve Trump başkanlığını da cebe koyarsak baharda not yükseltmeleri gelecektir diye beklentideyim. Ortalık güllük gülistanlık olacak akp her zaman dört ayak üstüne düştü bu ekonomi konusunda bu sefer ballı badem olacak.
Tek yapmaları gereken turizmden sıcak para girişi başlayana kadar elllerine yüzlerine bulaştırmayıp idare etmek.
Yabancı EM uzmanı yazarlar - tetikçiler, bunlar da bir çeşit uluslararası ekonominin bloomberg gülleri - Türkiyenin krizden çıktığını yazmaya başladılar bile son 1 aydır.
Bloomberg in yerli güllerini de ekleyin bu listeye, dışarıdan gelen fısıltılar ilk bunların kulaklarına üfleniyor.
Yalnız turizmciler Thomas Cook battıktan sonra ne gibi aksiyonlar aldılar onu bilmiyorum, tur operatörlerini takip eden arkadaşlar varsa bizi bilgilendirsinler merak ettim. Gerçi bizim güney pazarı komple rus köylüsüne emanet ama İngiliz ve İskandinav operatörün cirosu da yüksektir her zaman. Önemli yani.
surilerin de zengini fakiri yobazı laik olanı var, ben bunda sorun görmüyorum. Böyle bir durumda o restorana girmekten vazgeçerdim başka mekana giderim olur biter. Bazı restoranlarda cafelerde ısrarla evcil hayvan vb alıyor masalar etraf bunlarla dolu. Onlara da girmiyorum, alışverişi kesiyorum. Bu kadar basit.