Şerefsizlik diz boyu 3 günde 1.20 TL düştü
Printable View
Şerefsizlik diz boyu 3 günde 1.20 TL düştü
:))))))))))))))) bist işte ne diyeceksin.Değerlemelere bakıyorsun ,aldığımız mala bakıyorsun,kasadaki paraya ,dövizine ,kkm sine bakıyorsun bir de fiyata bakıyorsun.Diyecek bir şey yok.
PD/DD F/K düz hesap 1 yapacaklar ki kimsenin kafası karışmasın:))))))))))
Kiler holding bu arada yüzde 2 yukarda kapamış.Doğru ya kiler holding koçların malı bizle alakası yok sadece isim benzerliği.
Hiç tarzım değil ama o.ç kısmına tamamen katılıyorum sn sta.Bu benim forumda yazdığım ilk küfür oldu.:))))))) Bunu da başardılar ya ne diyeyim.
Borsamızda toplar her zaman patronun elindedir, çok fazla varsayımda bulunmamak kayıpların büyümesine engel olabilir!
beylikdüzü 2,5 milyar
küçükçekmece arsa 0.557 milyar
eyüpsultan arsa 1.353
dolayoba 1.597
beşiktaş 1.747
marmaris 0.124
kartal loca 1.014
8.942 toplamı esenyurt lojistik ve saphir açıklanmıştı 2 milyarda ordan 11 milyar güncel değer,kasadaki döviz kkm hisse fon falan hesapta yok
Şimdi bilançodan anlıyan bir arkadaş yorumlayabilir mi bunlar kar mı olacak.Hangi kalemler kar hangi kalemler değil,misal arsa değerlemelrindeki artışlar kemiksiz karmıdır.
Sn tahminci bu arada sizin karar doğruymuş tebrik ederim.Şimdi sorumuza dönersek fikriniz nedir.
Biz biliyorsunuz çok aşağılardan beri burdayız,o yüzden konuya teorik açıdan yaklaşabilecek soğukkanlılığa da maliyete de sahibiz,o nedenle sizin bilanço konusundaki tarafsız öngörünüzü cidden çok merak ediyorum.
Şimdi dikkatimi çekti kütahyadaki avm daha gelmemiş.
Bugünkü 3 değerini baz alsak,gerçi yarın 2.5 yapar ya neyse 3 diyelim 4.5 milyar piyasa değeri,defter değeri 14 15 milyar olacak gibi.0.3 PD/DD nasıl ama :)))))))) Kar da 4 falan gelirse o da F/k yı 1 falan yapar.Tam bu adamlara yakışır rasyolar
Neyse artık olan oldu.Fazla bilgi kirliliği yapmıyayım.Bilançoya kadar bekleyeceğim.Artık çok da yazacak bir şey yok.Olay rasyonaliteden koptu.
https://www.ekonomim.com/sirketler/n...-haberi-679355
Ahlak sorunsalı 😂
Şimdi bilançodan anlıyan bir arkadaş yorumlayabilir mi bunlar kar mı olacak.Hangi kalemler kar hangi kalemler değil,misal arsa değerlemelrindeki artışlar kemiksiz karmıdır.
Syn hkm. Bildigim kadariyla Yeniden degerlemeler kar olarak gozukmez. Ancak bilancoda Varliklar kaleminin altinda donen varliklar kaleminde gozukur.
Donen ve duran varliklarin toplamindan kisa ve uzun vade borclari dusunce özsermayesi cikar sirketin.
Bunlari zaten biliyorsunuzdur ama belki bilmeyen arkadaslara faydasi olur diye yazdim.
Varlik kalemlerinin degeri ne kadar artarsa o kadar piyasa defter degeri dusuk cikar.
Sn garip yolcu genel olarak yazdıklarınızı biliyorum da değerleme farklarının kar olarak gözüküp gözükmediğinden emin değilim.TRGYO nun geçen yıl ki bilançosunda kar kalemi yeniden değerlemeden geldiği için önemli değil diye tartışmışlardı.Daha evvel gyo almadığımdan gyo larda bu konuyu bilmiyorum.Sanırım siz eminsiniz değer artışı kar olarak değerlendirilmiyor.
Eğer kar olarak değerlendirilseydi inanılmaz bir kar gelirdi.Ama sanırım değerlendirilmiyor,zaten mantıken de değerlendirilmesi yanlış bir şey olurdu
Ortak hatırlarmısın bilmem,ayni şeyleri 20 lerde iken Algyo içinde söylüyorlardı,,yok değerleme karı'ydı,yok faaliyet karı yoktu,bilmem ne.Ne oldu sonunda,kağıt 20 lerden 45 lere kadar çıktı,,ben 40 larda iken çıkmıştım.
Şimdide 0.39 pddd olan Trgyo dayım.,,,,pddd 0.70-80 olana kadar da satmayı düşünmüyorum
Tartışma buydu sn garip yolcu.TRGYO topiğinde geçen martda bu konuyu tartışmışlar.Ben gyo larla ilgilenmediğimden konuya uzaktım.Ta ki buna bulaşana kadar:)))))))))))
Sn. Hkm, bilanço yeniden değerleme oranlarından dolayı iyi gelecek. Kar görünecek ancak fiktif kar olduğundan karlılık ile ilgili bir fikir vermeyecek ancak PD/DD daha aşağılara inecek. Bana sorarsanız ben bilançodan ziyade bu hissede teknik analize bakarım çünkü sahiplerine hiç inancım yok. Temel analiz bazlı bakacak olsaydım bilançoyu kesinlikle beklerdim. YTD
Sağolun sn tahminci.Zaten bu ara bu ortamda çıkış pek de mümkün değil.Bu kadar iyi haber varken çıkmam kendimi inkar olur.Bekleyeceğiz artık şubat sonunu.
Arkadaslar endeksin boyle yangindan mal kacirirlar gibi dusmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz.
Benim aklımda tek fikir var.İmamoğluna yasak veya istanbula kayyum gibi bir plan var.Bunu duyan iyi saatte olsunlar önceden pozisyon aldılar.Umarım hükümet böyle bir saçmalık yapmaz.Yoksa dünyada bir şey yok,yakında bilanço dönemi var,enflasyon nedeniyle çok iyi karlar gelecek.Rasyonel bir neden bence yok,siyasi işler var gibime geliyor.Son değerlemeler ve safirin alınmasından sonra bizim şirketin fiyatlaması inanılmaz bir seviyeye geldi.15 milyar piyasa değeri üç dört milyar arası bir kar bekliyorum,sermaye 1.4 milyar borsanın şirkete biçtiği değer 4 milyar.Neyse şubat sonunda bakarız duruma
Bazı söylentiler secimden once icin yurt disi kaynakli borsada aciga satislarla çökerterek hukumeti zor durumda birakmak oldugu konusuluyor. Gerçi her soylentiye inanmamak gerekir, ancak bu sekilde deli gibi satislarin nedenini de bilmek istiyor insanlar. Benim gorusum uzun suredir ralli yapan borsada kar satislari olarak dusunuyorum. Ytd.
Yazacak söylenecek çok söz var amma, ağzımızdan çıkacak hiç bir kötü söz bunların yaptıkları şeytanlıklarını anlatmaya yetmez. O yüzden bunlara bir tükürükle cevap veriyorum. Tükürün bu hayasız insan görünümlü şeytanların yüzlerine.
Değerli kardeşim.Yapacak bir şey yok.Değerlemeler,rasyolar şu bu temel analize inanan insanlar olarak bunu satmamız kendimizi inkar olurdu.Şubat sonuna kadar beklemedeyiz.Yeni rasyolarla o uçuk karla gene bir hareket olur.O zaman duruma bakarız.Yoksa olay belli hemen hemen tüm lotlar adamların elinde,ondan istediği an aşağı yukarı yapabiliyorlar.Bu hem iyi hem kötü.
Ben seçime kadar hükümetin borsada büyük bir çöküşe izin vermeyeceğine inanıyorum.Aslında baskılanan dolar normal yerine gelse bu dolar bazında gene bedava durumda.Şu anda 0.13 dolardan işlem görüyoruz.Tarihi dibi borcu harcı varken 0.8 dolardı ,doların da enflasyonu var ama işte durum gene de bu:)))))))))))))
Dogru soyluyorsunuz syn hk. Amma 1- 2 ay once bir ara hepsini satıp aselsana gecmeyi dusundum. Arkadaslar aselsan 18 TL den beri geliyor her an asagi yapabilir diye soyleyenleri dinledik, vazgectik. Eger dusundugumu yapsaymisim simdi yaklasik 280 bin lira artida olacaktim. Her gecen gun bekledigimize pisman ediyor bu seytanlar.
yahu tamamda düşte mantıklı düş korkarım bilancoya kadar yine nomınal değere indirirmeleri bunlardan herşey beklenir.
4-5 gunde %40 düşüş nedir yaw Allahtan korkmaz pez .enkler.
Valla artık hesabı kitabı bıraktım.Şirketin değeri 14 milyar civarına çıkacak,nominale düşse borsada 1.4 milyardan işlem görecek PD/DD 0.1 olacak olmaz der misin deseniz emin olamam :)))))))))))) 2 olsa o rasyo 0.2 3 olsa 0.3 olacak,bedavanın bedavası olur mu.Olmaz olmamalı ama bist burası harikalar diyarı her şey mümkün:)))))))))
İşin bir de F/k kısmı var ki evlere şenlik.Fiktif miktif çoğu yeniden değerlemeden gelse de üç dört milyar kar gelecek.misal nominalden hesaplasak 1.4 milyarlık şirket 4 milyar kar açıklasa f/K kaç olur orda benim matematik kapasitem bitiyor.Hesabı iyi olan biri o f/k yı yazarsa sevinirim.