Deycekki seçmen
Ya adam ayakta duramıyo yaaa
Printable View
Deycekki seçmen
Ya adam ayakta duramıyo yaaa
Ve oy unu rakibe atıcak
eğer yakın vadede "dostum trump" hakkın rahmetine kavuşursa,
bu durum a.k. partisindeki dağılma sürecini hızlandırır mı sence moruk ağbey ?
yapıyom yapıyom.. her gün 5 vakit empati yapıyom ben.. :dvr::dvr:
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...kanlar-671.jpg
Partiye bağlı elit sınıfın adını ise kendisi de bir zamanlar bu sınıfın bir üyesiyken Almanya ya iltica eden
Sovyet diplomat Mikhail Voslensky 1970 de aynı adı taşıyan kitabı
Nomenklatura: Sovyet Yönetici Sınıfı.
(Değiştirelim,bize uyarlayalım..Bakalım nasıl olacak?!)
.....Nomenklatura derken kastedilen Politbüro ya da Ankara daki parti yöneticileri değildi.
Onların da içinde olduğu bürokrasiden, orduya, medyadan, iş ve sanat dünyasına, oradan imam,müezzin ve ilahiyatçılara kadar uzanan ülke nüfusunun yüzde 3ne yani Türkiye nüfusuna göre 2,5 milyon insana tekabül bir elit yöneticikitleydi.
Bunlar elitliklerini zenginliklerinden, soyluluklarından değil, Adalet ve Kalkınma partisine sadakatten alıyorlardı.
Buraya da parti yöneticileri tarafından bu sadakatleri nedeniyle seçilmişlerdi.
Bu sadakati gösterdikçe de ülkenin imkanlarından, zenginliklerinden yararlanıyor, imtiyazlı bir hayat sürüyorlar,
nomenklatura içinde yer almaya devam ediyorlardı.
Böylece sadakatleri topluma, ülkeye hatta İSLAMİ değerlere değil,
partiye, onun yöneticilerine sadakate dönüşmüştü.
Sadece de onlara karşı kendilerini sorumlu hissediyor ve sadece onlara hesap veriyorlardı.
Kapalı devre bir sadakat üzerine kurulu bu elit kitle, halkla devlet arasındaki uçurumu büyütmüş,
kendi iç ahlakını oluşturmuş,(rüşvet,adam kayırma) sistemin içeriden çürümesine neden olmuştu.....................
TR'de açıklanmakta zorlanan her şeyin kalıbı..
hem politikaya merakım yok diyon
hem de politik konuşmaya devam ediyon.. :) )))
benim eleştirilerimin mevcut "siyasi iktidara" odaklandığını nereden çıkardın ?
benim eleştirim tamamen "insanlıkla" ilgili..
bunun din, kitap, siyaset üçgeni ile alakası yok..
bana sorarsan bunlar insan sıfatında dolaşan (yaratan beni affetsin) fakat insanlıkla alakası olmayan mahlukatlar.
eleştirim tamamen insanlık adına .. insan olmak ayrı bişi, partinin borazancısı olmak ayrı bişi.. :) )))
Size katılmıyorum.
Bürokrasi partileri kullanır.
Partilerin görevi halkı ikna etmektir ve yönetilmelerini kolaylaştırmaktır.
Bugün iktidarda olan "X" partisi gitse onun devlete aldığı kişi gelirini, yeşil pasaportunu vs kaybetmez, tam aksine özgürleşir. Artık kendini bürokrasiye sokan kişilere minneti kalmamış olur.
Bugün 200 bin makam arabası varsa bunun 1000 tanesi siyasetçi tarafından kullanılır. (Siyasetçilere bayıldığımdan demiyorum bunu)
Girişimci kesim ise en mağdurudur. Parasını , beynini , emeğini ortaya koyar. 150 tane ülkeye ihracat yapsa da yeşil pasaportu yoktur mesela. Yaptığı bir hata her şeyini kaybetmesine yol açar.
Şimdi dow çok düşecekse
Ne olabilir gelecek bir kaç haftada.?
puahaha, ilahi moruk ağbey.. Allah ta seni güldürsün..
reza zarrab pezevengini TRT kanalına çıkartıp,
arkasına Türk bayrağını da dekor olarak koyaraktan
bu acem uşağını
Türk Halkına
"milli kahraman" diye yutturmaya çalıştıklarında da
aynı sorgulamayı yaptın mı ? :) )))
yahu bu ******** TV kanalında kimin adına konuşuyor diye sorguladın mı ?
bunu buraya hangi güç çıkarttı diye düşündün mü ? :) )))
a.k. partisi görsel medya ve yayın kuruluşlarını ele geçirerek, kendi siyasi görüşlerini Halk'a empoze ederek "doğru yol" gibi gösterdi ve maalesef bunu başardı. üzülerek söylüyorum bunu başardı.
"a.k. partisi biterse Türkiye biter" imajını oturttu.
bütün muhalif sesler gayrı milli düşman,
a.k. partisinin tv önündeki borazancıları ise "yerli ve milli vatansever " ilan edildi.
"yersen"... :) ))))
eğer birileri
eleştiri yaparken kullandığım görsellerden rahatsızlık duyuyorsa
hedefi vurmuşum demektir.. :he::he:
"kendi fikirlerini yaz" diyosun ya bana,
:dvr::dvr::dvr:
eğer "yazsam"
beni yakalayıp mikerler... :) )))
Aman abi Allah korusun
Conversation
Coronavirus Report Red circle
@KoronaReport
Trump'ın danışmanı: Başkan halsiz ve nefes almakta biraz zorlanıyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
56 yaşındaki Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson hastalığı çok zor atlatmış bir süre de yoğun bakımda kalmıştı.Donald Trump 74 yaşında ve muhtemelen yaşı ile bağlantılı yüksek tansiyon ve benzeri çeşitli sağlık sorunları da vardır. Üstelik daha önce ABD medyasında çıkan haberlerde fast food abur cubur yemeyi sevdiği, kötü beslendiği ,sağlığına dikkat etmediği yazmıştı.Bu nedenle Trump muhtemelen çok zor bir süreçten geçecek. Şansı ise ,ABD Başkanı olması nedeniyle ,dünyanın en iyi hastanelerinde ve en iyi doktorları tarafından tedavi alma şansına sahip olması.
https://www.businessinsider.com/trum...e-news-2017-12
https://www.cnn.com/2017/12/11/healt...cts/index.html
Amerikan hastaneleri ve doktorlari en iyi ise neden coronavirus hasta listesinin en üzerinde amerika var ?
Çok yaygın biçimde genetiği değiştirilmiş ve hormonlu ürünlerle beslenme,yaygın olarak fast food tarzı hazır ve işlenmiş gıda tüketimi,hareketsizlik ve sonucunda çok yüksek oranda obezite ve bununla bağlantılı hiper tansiyon, diyabet, kanser vakalarının çok yüksek olması. Ve son olarak da bu tür beslenme bağışıklık sistemini çok zayiflattığından ve corona virüs ile birlikte aynı anda diyabet ,kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi hastalıklar olduğu için ölüm oranı ve hastaneye yatma oranı da yüksek.
Dünyanın en iyi 7 hastanesi:
1.Mayo Clinic, Rochester, MN.
2. Cleveland Clinic, Ohio.
3. Johns Hopkins Hastanesi, Baltimore.
4. Massachusetts Genel Hastanesi, Boston.
5. Michigan Üniversitesi Hastaneleri-Michigan Medicine, Ann Arbor.
6. UCSF Tıp Merkezi, San Francisco.
7. UCLA Tıp Merkezi, Los Angeles.
Bu hastanelere ,ozellikle ilk 3 tanesine ,dünyanın her tarafindan yoğun miktarda hasta gider.Özal da ameliyat icin Mayo klinik ' e gitmişti.
Dünyanın en kötü beslenme ve gıda sistemine sahip ülkesi diyebilir miyiz ?
@kemalozturk2020
Gizli Servis efsanesi de çöktü. #Trump virüsten korunamadı ve covit oldu. Onlarca Beyaz Saray çalışanına da bulaştı.
Trump’ın yeniden başkan seçilmesini istiyorum. ABD’nin cilalı, sahte tüm makyajını kazıyıp gerçeği görmemizi sağlıyor.
ABD de vakaların çok olmasının bir nedeni de teste kolay ulasilmasi ve vaka sayılarının şeffaf biçimde açıklanması olsa gerek.
Merhaba fakirler,
Hala ihaleden 3 ay önce bir şirket kurup, ihaleyi alıp 30 milyon doları cebe indiremediniz mi?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c7d3599031.jpg
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu doğruysa demek virüs akciğere indi.
akcigerde ace2 reseptore tutunup hucreye giriyor ve hucrenin icinde ureyerek en son hicreyi patlatiyor bildigim kadariyla.
ace2 reseptoru genetik sans olsa da genelde yas ilerledikce artiyor.
baskanin yas da 74mus .
tabi dünyanın en iyi doktorlari basinda fink atiyordur orasi ayri.
baskan bu isi atlatirsa artik ben titiz ve kaliteli bir tedaviyle bu isin çözülebildigine inanirim.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Rabbim bu yatırımları inşa etmeyi de bize nasip etti. Sizler gibi değerli hocalarımızın böyle mükemmel hastanelerde hizmet vermesi... Benim insanım buradan Cleveland'a niye gitsin, işte Cleveland burada, şimdi onlar buraya gelsin." diye konuştu.
Konya şehir hastahanesi
https://www.google.com.tr/amp/s/www....642307-haberi/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
doktorunun açıklaması vardı.trump yüksek risk grubunda çünkü hem kalp problemleri var, hem yüksek tansiyonu var hem de obezitesi var diye...hem de yaşlı...yani bence sıkıntılı bir durum...öyle elini kolunu sallaya sallaya hastaneye gitti diye düşünmemek lazım...eşimin bir tanıdığı gencecik yaşta 3 günde gitti...he şey 3 günde olup bitti...acaip bir hastalık...özellikle altta yatan başka rahatsızlıklarınız varsa çok tehlikeli bir hastalık...
Melani bekar kalacak desenize