5 kuruş temettü vermese daha iyiymiş Biz geçen seneye yakın beklerken yanından bile geçmemiş . Neyse ucuzlarsa yavaş yavaş ekleriz . Hedefimizi gerçekleştiririz .
Selamlar
Printable View
%100 de bedelsiz verdi
• Kar dağıtımının 7.245.000 TL tutarındaki kısmının nakit olarak, 144.900.000 TL tutarındaki kısmının ise sermayeye eklenmek suretiyle bedelsiz pay verilmesi şeklinde gerçekleştirilmesine,
Diye bir yazı var .Burdaki rakam Algyo nun srrmayesi ile aynı acaba 1 e 1 bedelsiz mi var
Yatırım tavsiyesi değildir
Pay şeklinde kaleminde de ödenecek demiş.
Bedelsiz de net.
Ben 5 krş ve bedelsizide beklemiyordum.
Bedelsiz olumlu oldu.
Temettü hiç beklemedim bu sene kürdanlık vermiş oda iyi.
Yarım türizim şirketi olmamız bence önemli orada da agresif işler yapılmalıydı Alarko tarım daki gibi.
YTD
Hayırlı olsun.
Şİrketimiz gyo ancak taktir edersiniz ki pratikte bir turizm şirketine evrilme aşamasında. Bunu yaparken oldukça ketum davranıyor olması, yatırımcısı açısından en olumsuz tarafı benim gördüğüm. Bilgilendirme yok, gelişmeleri takip etmekte zorlanıyoruz. Biraz hareketlenmeli, inşaat süreci ve aşamaları, görüşmeler, gelişmeler hakkında daha sağlıklı bilgi akışı sağlanmalı. Yatırımların artarak süreceğini düşündüğüm için bu seneki temettü düşük kaldı kanısındayım. Bakalım.
Yatırımcı ilişkilerine gereken eleştiri mailini attım. Adam olsunlar. Alark ve alcar nere bu eşek nere. Koca holding bile bundan çok gitti. Olacak iş değil.
Bedelsiz ve temettü beklentisini,
Maldivlerler beklentisini,
Değerleme beklentisini
sırayla elimize verdiler.
Bir gün gelir birileri de onların eline verir.
Temettü vermesede alacağım malın onlarca katını aldım. Hesap günü gelecek bir gün. Son veren iyi verir.
arkadaşlar bu Maldiv oteli GYO tarafına mı dahil olacak
Holding üzerine alınacaksa ne önemi var , holding ölçeğinde çok küçük bir yatırım olur etkisi olmaz
ALGYO üzerinden olması gerekir madem oteller zinciri olacak ?
Dk. 20.00 den itibaren
https://www.youtube.com/watch?v=skg6...4%B1mFinansman
bizzat yatırımcı ilişkilerinden özgür bey de aracı kurum analistine verdiği mülakatta yıl sonu değerlemeleri ile şirketin iskontolu hale geleceğini söyledi ve bir nevi yatırımcıyı teşvik etti. Hala iskontolu yatırım fonları hatırı sayılı derecede hisse aldılar hala iskontolu...iskontosu forever....
İstediğin yerini salla, bu fiyata anca elindeki maldan olursun.
Bakin arkadaslar bir arkadaşınız bir dostunuz olarak söylüyorum. Lütfen kulak verin. Borsa oyun yeri degildir. Yatırım yeridir. Onun icin lütfen butun servetinizi buraya yatırmayın. Ve ihtiyaciniz olmayan para ile yatırım yapin. Ben borsaya 33 yılımı verdim. Bir dost bir büyük olarak uyarıyorum. Bir çok arkadas 3 günde yada 3 ayda kazanmak istiyor. Olmaz arkadaslar olmaz. Sen kazanacaksında TRİLYON BAĞLAYAN ADAM’MI KAYBEDECEK.Burası kolay para kazanma yeri degil. Bunu aklınızdan çıkartın. Yıllarım geçti. Şimdiki aklım ve bilgim olsaydı ne yapardım biliyormusunuz. İhtiyacim olmayan küçük küçük paralar ile kaliteli ve cok pirim yapmamış sirketlere yatırım yapardım. Gidin kaliteli ve cok primlenmemis sirketlere ufak ufak alarak yatırım yapın. Bende şimdi bu şekilde yapıyorum. Tabi bütün hisselerde kazanmak mümkün olmuyor. O zaman ne yapacaksınız sepet yapacaksınız. Kaliteli ve gelecegi olan sektör hisselerine yatırım yapacaksınız.Sepetinizde hisseler olsun ve diger TL veya dolar altın gibi enstrümanlarda olsun. Kısacası büyük baronların yaptığı gibi her zaman satacak kadar malınız alacak kadarda paranız bulunsun. Bazı forumlarda bazen yazarım burda da bazen yazarım Benim bir sözüm var bu sözüm kulaginiza küpe olsun. "Birçok insan korkuda değerine, coşkuda ederine bakmaz" ya alır,yada satar. Sizlere demem o ki neyi ne kadardan aldığınıza dikkat edin. Ucuz olanı alın pahalı olanı satın. Hatırlayın Pandemi başladığında THY 12 TL diye hatırlıyorum ve ucuz oldugunu bircok insan biliyordu ama almaya cesaret edemedi. Yine iyi hatırlıyorum Türkiye nin en büyük bankalarından garanti bankası 8 TL'den 6.5 TL'ye düştü bedavanın bedavası idi kaç kişi aldı ve bekledi. Şimdi ne oldu THY 300 TL GARANTİ 85 TL Onun için yatırım yaptığım hisselerde paramın tamamı ile ettigim karı hisse olarak bırakır ana paramı cekerim ve gider faiz içermeyen enstrümanlarda NAKİT TL-ALTINDA TUTARIM. Borsa düşüş trendine girdiğinde elimde olmayan ve değerinin altına düşen kaliteli gelecek vadeden hisseleri alır beklerim bu döngüyü yıllardır bu şekilde sürdürüyorum. Bilen icin borsa DARPHANEDİR. Aç gözlü olmayın ve hırs yapmayın emin olun kazanırsınız.Okuyun araştırın öğrenin analiz yapın. Başkasından dinleyerek yatırım yapmayın. Bundan yıllar önce borsada belli başlı 3-5 cakal vardı . Şimdi binlerce çakal var. Emeğinize paranıza acımazlar. Birde şunu söylemek isterimki hangi hisseyi ucuzda alsanız aklınızda olan değere ne sürede ulaşacağını hiç bir zaman bilemeyiz.Onu patron, ve kaptan bilir,bizler sadece yolcuyuz.
maldivden ses soluk yok mu
düşük temettü yeni satın alımların habercisi olabilir mi ? şirketle son zamanlarda yazışan var mı arkadaşlar
Hillside'da gün içi harcama sisteminde değişiklilk olmuş.
Birçok şey artık ücretli imiş.
En son aldığım cevaplar. "15 Nisan haftası Genel Kurul daveti ve temettü politikası açıklanması planlanmaktadır.
Kira gelirleri olarak Fethiye Hillside dışında enflasyon oranında artmaktadır. Hillside ise sabit kira+ değişken kira şeklinde devam edecektir. Yeni yapılan otelde de en az Fetjiye Hillside kadar olacaktır.
Büyükçekmece ile ilgili farklı projelerimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde bunları daha somut olarak paylaşıyor olacağız.
Bütün varlıklarımız tekrar gözden geçirilmektedir."
Hiçbir zaman yatırımcı haber bekliyor diye haber göndermezler, kendi menfaatlerinin maksimize edildiği noktada haber gelir. Bu nokta artık yatırımcının bittiği nokta olur. En son kınama maili attım şirkete.
Takas tarafında tahtayı baskılamak adına bankof tarafında işlem yapan bıyıklılar, aldıklarını hızlıca kustular. Satan sattı. Hevesi olan gelsin diyorlar. Sektöre göre durumu daha pozitifken, sektöre göre negatif hareket ederek baskı altına alındığını belli ediyor.
Aynı ekip döndü tekrar alıyor. Sana verecek mal yok. Çoğunluğun mali çakılı anca boştakine paran yeter.
Konut proje yapmazsın kira toplarsın otel full gelecek otel ile şirket içinde turizm gyo derdin ne aşağılık ahlaksızlar paramızı hiç üç senedir
Aklımdaki 2 soru.
Geri alınmış paylar hala eksi bilançosunda.
Birde ortak teşebbüs veya işletmeler kalemi ekside buda Moskova daki alış veriş merkezi olmalı.
Cevabı olanlar yazarmı bunları niye güncellememiştir.YTD.
Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 2023 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı 14.05.2024 tarihinde, saat 15.00'te, şirket merkez adresi olan Muallim Naci Cad. No.69 Ortaköy/İstanbul adresinde, T.C. İstanbul Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 10.05.2024 tarih ve 96680232 sayılı yazılarıyla görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi SEDA ÇAYCI AKKALE'nin gözetiminde yapılmıştır.
Toplantıya ait çağrı kanun ve esas sözleşmede öngörüldüğü gibi gündemi de ihtiva edecek şekilde, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 19.04.2024 tarih ve 11066 sayılı nüshasında ve şirket merkezinin bulunduğu yerde münteşir Yenigün gazetesinin 19.04.2024 tarih 14238 sayılı nüshasında, Şirketin internet sitesi, Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'nin Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde (e-GKS) ilan edilmek suretiyle süresi içinde yapılmıştır.
Hazır bulunanlar listesinin tetkikinde, şirket paylarının 144.900.000,-TL toplam itibari değerinin; toplam itibari değeri 74.978.953,42 TL olan 7.497.895.342 payın temsilen, toplam itibari değeri 1.808.038,69 TL olan 180.803.869 payın asaleten olmak üzere toplantıda temsil edildiği ve böylece gerek kanun ve gerekse esas sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine toplantı Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET AHKEMOĞLU tarafından, Yönetim Kurulu Üyeleri HARUN HANNE MORENO, BEDRİYE BANU KÖKER ile NESLİHAN TONBUL ve Denetçi Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'yi temsilen MERVE MORAY'ın toplantıda hazır bulunduğu belirtilerek fiziki ve elektronik ortamda aynı anda açılarak gündemin görüşülmesine geçilmiştir.
1. Saygı duruşunda bulunuldu.
2. Toplantı Başkanlığına MEHMET AHKEMOĞLU'nun seçilmesine oybirliği ile karar verildi. Toplantı Başkanı; Oy Toplama Memurluğu'na ZÜMRÜT DİLEK ELMAS'ı, Tutanak Yazmanlığı'na SERHAN BEKİR BEK'i ve Elektronik Genel Kurul Sistemini kullanmak üzere sertifika sahibi olan Şirket çalışanı FATMA ACAR'ı görevlendirmiştir.
Tevdi eden temsilcilerinin 747.355,-TL itibari değerli payları temsil ettikleri toplantı başkanı tarafından Genel Kurul'a açıklanmıştır.
Gündem maddeleri Genel Kurul'a okunmuş ve gündem maddelerinin sırasının değiştirilmesi ile ilgili bir öneri olmadığı için gündem maddelerinin görüşülmesine ilan edildiği sırada devam edilmiştir.
3. Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesine oybirliğiyle karar verildi.
4. HAMİ ÖZÇELİK ÇATALOĞLU'nun vefatı üzerine boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca seçilmiş bulunan NESLİHAN TONBUL'un asaletinin tasdiki oybirliğiyle kabul edildi.
5. Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu, Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, Denetçi Raporu ise Denetçi Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'yi temsilen MERVE MORAY tarafından okundu, Bağımsız Denetleme Kuruluşu raporunun da okunmasından sonra müzakereye açıldı. Fiziki ortamda hissedarlarımızdan Kamer Külek, söz alarak; Attaş Alarko'nun Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü işletmesinden brüt ne kadar kar ettiğini, Attaş Alarko ile kira düzenlemesi yapılıp yapılmayacağını, Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü işletmesinden ne kadar kira beklentisi olduğunu sordu. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Harun Hanne Moreno, kiralama hususunda bilgi verdi, faaliyet raporunda detayları açıklandığı üzere kira gelirinin Attaş Alarko'dan tahsil edildiğini, Bodrum'daki işletmede de Fethiye'deki proje ile benzer değerlendirme ve çalışmaların yapılabileceği hususunda bilgi verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ahkemoğlu, 2023 yılı için yapılan değerlemelerine göre kira gelirinin rayiçlerin altında olmadığını açıkladı.
Fiziki ortamda hissedarlarımızdan Necmi Artar, söz alarak kira getirisinin düşük olduğunu belirtti.
6. 2023 yılı Finansal Durum Tablosu ve Kapsamlı Gelir Tablosu okundu. Müzakereye açıldı. Söz alan olmadı. Yapılan oylama sonucunda 2023 yılı Finansal Durum Tablosu ve Kapsamlı Gelir Tablosu oybirliği ile kabul ve tasdik edildi. Fiziki ortamda hissedarlarımızdan Kamer Külek, peşin ödenmiş giderlere ilişkin olarak ayrılan avans karşılığının neden yüksek olduğunu ve neleri kapsadığını, 2024 yılında bu tutarın hangi seviyede olmasının öngörüldüğünü sordu. Hissedarın soruları üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ahkemoğlu, verilen avansların Bodrum yatırımı ile ilgili olduğu hususunda bilgi verdi. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Harun Hanne Moreno, yapılacak harcamaların yaklaşık %10-15'i arasında bir avans verilebileceğini söyledi.
7. 2023 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu üyeleri, yapılan oylama sonucunda hissedarların oybirliğiyle ayrı ayrı ibra edildiler. Yönetim Kurulu üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar.
8. 2023 yılında çeşitli dernek ve vakıflara yapılmış olan bağışların tutarının 2.616.661,-TL olduğu Yönetim Kurulu tarafından açıklandı.
Toplantı Başkanı gündemin bu maddesinin bilgi amaçlı olduğunu ve oylanmayacağını bildirdi.
9. 2024 yılında yapılacak bağışların sınırı konusu müzakereye açıldı. Söz alan olmadı. Verilen yazılı önerge doğrultusunda, 10.000.000,-TL olmasına 747.355,-TL red oyuna karşılık 76.039.637,112 TL kabul oyu ile oyçokluğu ile karar verildi.
10. Şirketimizin 3. kişiler lehine vermiş olduğu teminat, rehin, ipotek ve kefaletler hakkında Yönetim Kurulu tarafından bilgi verildi. Toplantı Başkanı gündemin bu maddesinin bilgi amaçlı olduğunu ve oylanmayacağını bildirdi.
11. Şirket Esas Sözleşmesinin (6) ncı maddesinin tadiline ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'nun 19.01.2024 tarih, E-12233903-340.08-48339 sayılı izin yazısı ve T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün 05.02.2024 tarih, E-50035491-431.02-00093642608 sayılı izin yazıları ve izin yazıları eki esas sözleşme tadil metninde yer alan maddenin eski ve yeni şekilleri verilen önerge doğrultusunda 747.355,-TL red oyuna karşılık 76.039.637,112 TL kabul oyu ile oyçokluğu ile okundu sayılarak,
Yapılan müzakere ve oylama sonucunda şirket esas sözleşmesinin (6) ncı maddesinin aynen Sermaye Piyasası Kurulu'nun ve T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün yukarıda belirtilen izin yazıları eki olan ve işbu toplantı tutanağına ekli tadil metninde yazılı olduğu şekilde tadiline ve bu kapsamda yeni şeklinin kabulüne 747.355,-TL red oyuna karşılık 76.039.637,112 TL kabul oyu ile oyçokluğu ile karar verildi. (Ek-1)
12. Kâr dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulunun teklifi okundu. Yönetim Kurulu faaliyet raporunda önerildiği üzere ve verilen önerge doğrultusunda;
• Şirketimizin 2023 yılına ait finansal tablolarında yer alan dönem karı 1.289.382.689 TL olup Sermaye Piyasası Mevzuatı, Şirket Esas Sözleşmesi ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca 16.100.000 TL birinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmasına,
• Yıl içinde yapılan 2.616.661 TL tutarındaki bağışlar eklenmiş 1.275.899.350 TL net dağıtılabilir dönem kârının, 152.145.000 TL tutarındaki kısmının ortaklara kar payı olarak dağıtılmasına,
• Kar dağıtımının 7.245.000 TL tutarındaki kısmının nakit olarak, 144.900.000 TL tutarındaki kısmının ise sermayeye eklenmek suretiyle bedelsiz pay verilmesi şeklinde gerçekleştirilmesine,
• Kalan tutarın olağanüstü yedek akçelere eklenmesine,
• Nakit kâr payı dağıtımına 03 Haziran 2024 tarihinde başlanmasına,
oybirliğiyle karar verildi.
Teşekkürler eliot.
Günaydın arkadaşlar 2024 3 aylık 132.525.475 tl gelmiş geçen yıl ilk 3 ay yanılmıyorsam 48 milyondu
Hayırlı olsun güzel şeylerin başlangıcı olur umarım
Şirket hisseyi baltalamak için elinden geleni yaptı. GYO sektörü açısından negatif rüzgâr da arkaya alındı. Rüzgar dönmeden rahat vermeyecekler.
3 aylık takas
Ek 30199
Fiyat yerinde saydırarak bu kadar mal nasıl toplanıyor, bu fonlar kime ait bilmek lazım. Yatırım beklentisi hiçbir şekilde fiyatlamadı. Bir şeylerin hazırlığı yapılıyor, bu zaten belli oluyor. Asıl sıkıntı tek bir otel fiyatında işlem görüyor olması.
Değerli üstadım Ferden
Genel Kurul toplantısına E-GK uygulamasıyla katıldım. Bodrum otelinin de tamamlandığında yüksek ihtimalle Attaş Alarko' ya kiralanacağı ve en az Fethiye Hillside kadar yani minumum 9 milyon dolar kadar bir kira beklediklerini ancak Bodrum'un daha prestijli olabileceğinden bahsettiler. Bu durumda Bodrum yatırım bittiğinde net 20 milyon dolar sadece otellerden gelir elde edeceği gibi bir varsayıma ulaşıyoruz. Perfom Portfoy adına katılan ve değerlendirme yapıp soru yönelten bir uzman da işlem değerinin bu kadar aşağıda işlem görmesine şaşırdıklarını ve de hiçbir aracı kurumun rapor yayınlamamasına anlam veremedeğini açıkça beyan etti.
Bu gelişmeler karşısında iskontolu işlem görmesi gerçekten çok çok ilginç
selamlarımla
Sayın MOOMSHADOW, değerlendirme konusunda SPK'ya Büyükçekmece özelinde başvuruda bulundum. Değerleme şirketi metodolojiden uzak m2 değeri takdir eder olmuş. Eskiden emlakçılara telefon edip yazıyorlardı, artık bu bile zor gelir olmuş adamlara, bu nedenle kafadan yazıyorlar. Ne diyelim hak yok hukuk yok.
Türkiye'nin İsrail'e ticari yaptırım kararından sonra hisse kızağa aldılar. Ondan önce hareketlenme emareleri mevcuttu. Bu noktayı unutmuşum, aklıma yeni geldi.
Sayın Ferden
Genel Kurulda Büyükçekmece arsası ile ilgili su havzasında olduğu için imardan pek umutlarının olmadığını beyan ettiler.Sanırım değerlemede de bu sebeple çok düşük gösteriliyor.Tabii ki gerekçe olamaz o ayrı konu...bilgi verdiğiniz ve girişimde bulunduğunuz için teşekkürler