Müdahale icin fişşek yoh.
Kuru sıkı var. O da fayda etmir.
Printable View
Avro ve Altın fiyatlarında oluşan durum sonucu bolluk olması gereken şeyin kıtlık olması çarsı pazarda enteresan bir şey
bu hammadde maliyetlerinin altindan nasil kalkacaklar acaba ? ufe yine ucusa gecer.
bu isin sonu yuksek kur ve daha yuksek faiz
bunlar bu kafa ile giderse %30 faiz uzak degil
Sabit kura mı geçti döviz hiç hareket yok 1 saat 15 dakikadır bende
ne demişti büyük ekonomistin damadı porf doç çokomelli bakan
at izi it izine karıştı ALLAH sonumuzu hayreylesin
yarın usd vadeli dönüş var. bir kısmını satıp alttan almaya oynasam mı.. ulen manyak mısın kaşınma.. dursun hepsi durduğuğu yerde.. bilemiyorum nalan konumundayım.
10.31 gece kapanışı olacak anlaşılan..
bünyamin verip yumoş alasım var bemimde
reis faiz konusunda ne kadar inatsa piyasada o kadar rest diyor
bakalım kazanan kim olcak gerci kaz*****n kim olacagı bellide
olan yine vatandaşa olacak
fıstıkcı sahap kendini yere atıp aman efendim bu seferlik pas gecelim diyecegi kesin
reis in tutumu önemli öte yandan piyasa 100 baz puanı fiyatlıyor olmasada çok büyük bir fark oluşmaz
direnen tüm merkez bankaları fed dahil bu enflasyonun gecici olmadıgını kabul etmek zorunda kalacaklar aralık ve ocak ayları daha net belirgin olacak
an itibarı ile..
usdtry 2021 en yüksek/en düşük= +%51
365 gün= +%35
bütün dünya faiz arttırmına gitmeye (gitmek zorunda) ya kalırken
bizim çatır çatır faiz düşürmemiz son derece degişik bir tez
bu tez de tıpkı faiz enflasyon sebebinin denkleminin mucudi buyuk ekonomist reis e ait
belki bütün dünya yanılıyor olabilir:oleyo:
Hıdır, budur.
Gibi, günlüğün altı data olmadığından indikatörlerden kopya çekerek, 4 ün iç sayımı flu, ama keskin 2 ile almaşık, momentum ilk sinyali çakar, rsi eskisinden kısa kalır, hedef belli...YTD
(p.s.: ED tarih oldu, 3 senaryo türedi, a. Expanding diagonal (meali dolar iyice zıbıtınca 180 derece geri dönüş kur politikasında), b. Son dip 4 yani impulse (meali devalüasyon=hedef belirsiz, bi yerlerden borç bulup sokacaklar), c. Son dip 4, yeni ED nin ilk dalgası ZZ bitince 5.1 olacak. (meali, pas geçecekler, sonra düşünce cesaret gelecek 100 daha indirecekler, zıbıtınca geri alacaklar, karışık yani))
https://i.hizliresim.com/4tzw4m6.png
dolardaki hareket sanki 200 baz puan tl mevduat faizi düşecekmiş gibi...
Sokak kürtajlarında dolar 10 gayme oldu denilince, benim dolarlan işim yok, dolarlan mı alışveriş yapıyoruz veya bana ne dolardan deyen bir sürü iki ayaklı bok fabrikası görüyorum, malûm bol tahıl bol dışkı demek.
Ulan buğdayından, fasulyene, mercimekten, nohutuna taaa... A.A. kadar dolarlan alıyorsun, embesil çocuğu.
birazda yaşananların türkçe mealini yazayım.
1. dolar gideceiği yere gitsin 11-12 liraya
2. üretim artsın
3.ihracat artsın
4.cari açık azalsın,fazla versin..
5.istihdam artsın
6.düşükfazile kredi pompalansın.
7.emekliye ve asgarati ücrete zam (asgari ücret 3800 tl gibi)
8.yuksek kur ile yabancı para ve sıcak para gelsin.
9.borsaya hucum sağlayalım
10. eyt vs iyileştirme ve kanal istanbul..
11.seçim yapalım oyları kapalım..
bunları ege cansen bile süylemez:))olablir mi? dedim olabilir:)) ama 11. madde istedikleri gibi yönde çıkmaz..
Bu arada Fenerbahçe son şampiyon olduğunda dolar 2,07 imiş.
bugün angutun biride bana denk geldi dolar 11 12 ye gidiyor dedim
adam bana kılıştaroglu büyük elçilere şikayet etmiş bizi diyor
sorma ALLAH cezasısını versin emmi ülkenin içine etti dedim
üstüne bide hayır duası aldım:oleyo:
hesaplaşmak yada helaleşmek nedir?herkes bir gün yaptığının yada yapmadığının bedelini adalet önünde verir..işte o zaman helaleşiriz...
ekonominin kitabını yazarım da..sn. winner hayattaysa ona yazdırmak isterdim...mesajımı okuyorsa;burdayım desin..
son bir not:bunu da mahfi hocaya ithaf ediyorum:)))drken seçim kararı alındığı andadövizden borsaya kaçın..
yer mi* yemez mi?bende merak ediyorum ama süründürmektense direk sonuca giderler..
bir de tsunami nedir?deprem olur, olur tusunami alar mı verilir..kendince güvenilir bir yere gecer izlersin..1.dalgayı seyreder oooo dersin..2. dalagyı seyreder selfi çekersin...3, dalga geldiğinde dalganın içinde kalırsın..4.dalganın içinde boğulanları gördüğünde kendince önlem almaya çalılşırsın ancak sadece seyredersin..