erken rezervasyon ilk açıldığında aldığım oteller % 200 artmış 3 ayda..
uçak biletlerinide aynı anda almıştım onlarda % 100 artmış..
90 lar gibi uçağa binmek güneye tatil köyüne gitmek lüks olacak artık..
Bugün migrosa uğradım sosis almaya çocuklar tutturdu, pınar dana sosisin kilosu 200 lira. Hindi sosisini aldım 88'e geliyordu.
İçim elvermedi o kadar para veremedim sosise. Arada pek bir fark yok zaten tat olarak.
Salam sucuk vb de yine düzgün markalar kilosu 150-250.
Altılı algida magnum çubuklu dondurma 42.5 lira.
Ne olmuş böyle yahu?
Alamayanlara, alamayanların çocuklarına çok üzülüyorum.
Burayı okuyan maddi gücü zayıf olup et alamayanlar varsa (mevduat başlığında ne işleri olur bilmiyorum ama) çocuklarına yumurta yedirsinler, etin yerini tutabilecek en ucuz gıda o.
Ben yillar oldu tatil koyune gitmeyeli..
Zaten hoslasmam kalabaliktan, gurultu patirtidan, siradan ve uydurmasyon yemeklerden..
Bana herkes gidince, okullar acilinca, hava ilimanlasinca sade basit bir pansiyon veya apart yetiyor.
Bu bile bu sene gunluk 1000 TL olacak gibi.
Syg,
Tatil koyu yerine yurtdisina git.en azindan yeni bir yer gorursun.yeni yemekler yersin.
Ne kadar yakiyor Dudu polo.100 km de.uzun yol da ayri şehici ayri.benzin
https://www.dunya.com/ekonomi/tl-mev...-haberi-648326
Eyvah eyvah eyvah...
Syg,
Benzine gelen son zamla birlikte 1 Şubat 2021-9 Şubat 2022 arasında yapılan toplam fiyat artışı yüzde 111’i geçti. Aynı dönemde motorine yapılan zam oranı da yüzde 133’i aştı.
Mevduat faizine gelince zar zor %20. yazıklar olsun
Herkes elektrik ve akaryakit zammini baz aliyor urunlerine zam yaparken.
Kimse tuik ne demis takmiyor.
Palamutbuku'nde simit aldigim firina gelen elektrik faturasi 87.000 TL
Bu esnaf kaca maledip kaca satacak bu simiti?
Faiz neden enflasyon sonuctur.
Faiz dusunce enflasyon da duser.
Biraz daha sikin disinizi.
Yazin sahlanacagiz.
Para fiskiriyeaaah..
Syg,
Her kasabaya Meclis Lokantası kurulsun
Benzin korumalı Mevduat çıksın artık yeter !!!! :)
Bizden iş geçti yaşımız gereği ama çocuklara sosis,salam,pastırma tarzı ışıl işlem görmüş işlenmiş et ürünleri sigarayla aynı düzeyde birinci kategoride kanserojen bunu ben söylemiyorum dünya sağlık örgütü açıkladı.Çocukları durdurmak mümkün değil gerçi biz şöyle bir kural koyduk okul zamanlarında ayda bir kere evde hazırladığımız sandviçin içine üç dört dilim salam koyuyoruz yine 1-2 ay arayla evde sucuklu yumurta yapıyoruz.Miktarlarda önemli nadiren tüketilirse kişinin düzgün bi bağılıklık sistemi varsa temizlik yapılabiliyor.Çok sık tüketildiğinde her gün her hafta sonu vs özellikle büyüme gelişme çağında ki çocuklar için erken ergenlik,obezite olmak üzere her bakımdan çok zararlı.
Ergenlik demişken çoğumuz belki çocuklarda bağışıklık sistemini desteklemek hastalıklara karşı korumak için propolis kullanıyoruz ama çocuklarda erken kıllanma,göğüslerde büyüme ve erken ergenliği tetikliyor işte.
salam sucuk sosıs zaralıdır.cok arada sırada yemelı.
Ev fiyatları özellikle konumu iyi olan binalar yabancıların alım gücüne göre belirlenmeye başladı diğer hiç bir özelliği olmayan sıradan binalarda bu fiyatları kıstas alıp fiyat yükselttiler fiyatlar gerçekçi olmaktan çıktı ankara bahçelievler de giriş altı küçücük kot evlere 1000k üstü fiyat istiyorlar takip ediyorum satış yok
https://www.patronlardunyasi.com/hab...aahhudu/260629
Faiz indirimlerinden vazgeçilecek herhalde..
Dövizi nasıl sabit tutacaklar..
Haa yaz turizm falan eylül ekime kadar ok ..Döviz sabit kalabilir de..
ee sonra?
İst.bahcesehir 2019 ekimde 600 bine almadigim 2+1 daire bugun 3.200 bin
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tasarruf kedi gibidir, fazla sıkıştırmaya gelmez
Türk Lirası’nda duranlar aslında ne yapacağını pek bilemiyor. Bir yandan bankadan aldığı faize bakıyor, diğer yandan enflasyona; fena halde zararda olduğunu görüyor ama nereye gideceğine bir türlü karar veremiyor. Bir karara varabilenler bankadan uzaklaşıp başka araçlara yöneliyor. Bir kısmı altın alıyor, bir kısmı “Acaba döviz mi†diye düşünüyor, elinde yüklü miktarda parası olanlar ise gayrimenkulü tercih ediyor. Ama hala ne yapacağını bilemez şekilde TL’de duranlar hiç az değil.
TASARRUF SAHİBİ KÖŞEYE SIKIŞTI
Teşbihte hata olmazmış. Tasarruflar kedi gibidir, öyle köşeye fazla sıkıştırmaya gelmez. Kediyi sıkıştırırsanız, bir bakarsınız hiç ummadığınız bir anda müthiş bir çeviklikle saldırıvermiş, baskı altında tuttuğunuzu zannederken kendine bir yol bulmuş ve oraya yönelmiş, fırlamış gidiyor. Tasarruflar da bir süredir köşeye sıkıştırılmış kedi gibi. Şimdilik tutuyorsunuz tutmaya da bir süre sonra saldırı kaçınılmaz olacak. Su akacak, yolunu bulacak. Tasarruf sahibini hapsettiğiniz bent yıkılacak.
Dikkat edin yay fazla gerilmeye başladı.
Yayı ne kadar gererseniz ok o ölçüde ileri fırlar.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ta...-gelmez/648321
3milyona indirsin ilanı suyun içinde elini öptürene verir..
2015 de chucky burada yazarken 800K olan kozyatağundaki 2+1 daireler için bu para verilir mi diyoduk..
O daireler 2018 ve 2019 da 1 milyon civarı sabi kalırken şu an 4 - 4.5 Milyon bandındalar..
O zaman o parayı veriyor diye enayi gördüğümüz insanlar şu an para fışkırtıyorlar işte..
-34 reel faizler ve karşılıksız basılan kağıtlar, tüm enstrümanların dengesini bozdu.
Tutturan tutturana dönemi başladı.
Sadece ev, arabada değil, her şeyde.
1 TL'lik gofretler 3 TL, 5 TL oluyorsa, 1 milyonluk evler de 3 milyon da olur 5 milyon da.
Kim kime, ne kadar geçirebiliyorsa geçirecek dönemi.
10-15 milyon luk evde oturup üzerine borsada min 50 milyon civarı bir param olacak ve ben araba yı çalıştırıp çalıştırmayacağımı düşündüğümü belirtiyorsam..Elektriği kısıp kısmayacağımı falan..
Ya ölmüşüm
Yada süper kolpacıyım-troll üm demektir..:oleyo:
Şu topiği 10 senedir okurum-yazarım..
Yahu hiç mi değişmez bir insanın bakış açısı düşüncesi hayata bakışı..
10 senedir aynı sözler..
Bu evler o fiyatlara gitmez..
Şirketler batak..
Bankalar bitmiş..
İnsanlar faturalarını ödeyemiyor..
Bu sene Turizm sıfır çeker..
Bu kış çok zor geçecek..
Ekonomi bitik..
Herhalde mevduatçı adamın psikolojik yapısı ile alakalı..
Bankada tuttuğu paralar ile kendini güvende hissedip dışarıda bir türlü gelmek bilmeyen fırtına beklentisi..
Kendini güvene aldığını her türlü tehditten uzak olduğunu düşünüp hadi hadi diye fırtına beklemesi..
Gelen her rüzgarı kasırga sanması..
Merak etmeyin..
Ülke batmayacak..
O evler satılacak..
Kış geçecek..
Turizm de millet yine yüzde 100 200 zamlanan otellerde kalmak için birbirini boğazlayacak ..
O satılmaz dediğiniz evler satılacak..
Borsadaki şirketler görmediğiniz ciro ve kar rakamlarına çıkacaklar..
Bankalar batmayacak..
Ev ve araba satışları yeni rekorlar kıracak..
Ama bundan 3 sene sonra ..
o eve 10 milyon veren enayi çıkmaz 3 sene önce 3 milyon idi lafını YİNE okuyacaz..
1-2 de sağlam trol var..veriyor ara gazını..çekilip kıs kıs gülüyor sonra yazılanlara..
Tartış dur..elektrik için modem mi kapatalım..arabayı 1-2 hırlatma dışında hiç mi kullanmasak falan..:oleyo:
Her şey güzel, süper, uçuyoruz:-)
Yahu bu durumda hazine bakanı neden Londra da yatırımcı arayışında hemde yurtiçindeki yabancı satıp kaçmaya can atarken.
Kapımızda direk olmuş, sıraya geçmiş bekleyen yatırımcıların olması gerekmez mi herşey iyi ise...
Emlakçı ve müteahhitler, bakış açıları hep aynı hiç değişmedi:-)
2008-2009-2010 yılları forumda aynı tartışmaları bende hatırlıyorum.250-300 bin tl olan sıfır daireler için o kadar para gayrimenkule verilir mi? Kirada otururum daha iyi diyen arkadaşlar vardı.İstanbul özelinde aynı evler şuan (çok lüks olanlarını saymıyorum bile) 1,5-2 milyon civarında.Yine aynı evlerin kirası 5000-6000 bin tl den aşağı değildir sanırım.
Kim ne derse desin özellikle İstanbul,Ankara,İzmir gibi büyükşehirlerde insanın başını sokacağı kendisine ait bir evi mutlaka olmalı.10 yıl önce en lüksü 1 milyon olan dairelere vayy be bu kadar para verilir mi diyorduk.Şimdi 4-5 milyondan bahsediyoruz.Belki 10 yıl sonra 8-10 milyon olacak bilemeyiz.
Afedersiniz popomuzu 10 tl'den sildiğimiz 32'li tuvalet kağıdının en ucuzu gelmiş 100 liraya.
8-9 katına çıkmayan ne kaldı ki ev fiyatları aynı kalacak.
Alım gücümüz düştü hem de müthiş bir hızla.Aynı daireler yabancılar için çerezlik şuan.
enflasyon azdı.
ev fiyatları tavan.
alışveriş bıçak gibi kesilir.
ev fiyatları inmez.
satıcı bekler.
alıcı ise fiyatlara alışmaya çalışır.
o yüksek rakamları bulmak için diğer vatandaşları enflasyon kılıfı altında kazıklamaya başlar.
bir süre geçer;
alıcı yüksek fiyata alışır,
satıcı çok az bir rakam ikram eder.
alışveriş başlar.
saadet zinciri böyle devam eder.
en çok mağdur olan ücretli kesim ise kedinin ciğere baktığı gibi seyreder bu oyunu.
15 yıl önce 2 asgari ücret kirası olan muhitimizin kira ortalaması,
şimdi ise7k ile 9k arası olmuş.
değişen hiç bir şey yok.
kiralama maliyeti 15 yıl önce ile aynı.
İstanbul Halk Ekmek 11 şubattan itibaren 1.25 den 2.50 oluyormuş
Sefalet endeksi 6 yılda 2,5 katına çıktı ve AKP'nin iktidara geldiği kriz dönemi seviyelerini aşarak %47'ye yükseldi
Artışın ana nedeni enflasyon
"Türkiye’nin büyüme stratejisi, istihdam dostu olmayan, yeterince istihdam yaratmayan bir yapıya sahip"
https://t.co/MZZmenC80O https://t.co/mQvIHV8ECc
Asansör düşerken ne kadar zıplarsan zıpla sonuç değişmez.
Bugün ülkede yaşayan bir çok insan ne olduda swap konusu yaşandı. Neden rezervler eridi onu bile hatırlamıyor. Bizim yıllarca başkasının tasarrufları ile refah içinde yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor.
Bu nedenle ev fiyatları uzunca bir süredir ederinin üstünde eninde sonunda normalleşecek.
Ev temel bir ihtiyaçtır. Bu nedenle oturulacak evin alınmasını doğru buluyorum. Mutlu olunacak yerin fiyatına değil finansmanına odaklanılmalı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi