Originally Posted by
kardamadam06
Yatırımcı ilişkilerine yatırımların son durumu hakkında yazdığım maile yatırmcı ilişkilerinden bugün (09.08.20223 tarihinde) gelen cevap aşağıdaki gibidir.
Sayın Yatırımcımız,
Devam eden yatırımlarımızın tahmini devreye alınma tarihleri KAP’ta ve internet sitemizde yayımlanan faaliyet raporlarında “Yatırımlar” bölümünde duyurulmaktadır.
En son yayımlanan 2023 yılı 6 aylık faaliyet raporunda da belirtildiği üzere, hali hazırda inşaatı devam eden PTA Üretim Tesisi yatırımının 2023 yılı 4.çeyrekte, Elyaf ve Cips Üretim Tesisi yatırımlarının ise 2024 yılı 3.çeyrekte devreye alınması beklenmektedir.
Yumurtalık projesi ile ilgili özel mülkiyetteki arazilerin satın alınması ve yasal izin süreçleri ile sözleşme hazırlık işlemleri gibi diğer çalışmalar yoğun şekilde devam etmektedir. Projenin ilk fazı kapsamında, 1.000.000 ton/yıl kapasiteli Propilen (PDH tesisi) Üretim Tesisi kurulması için Honeywell UOP ile Şirketimiz arasında lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmaları imzalanmış olup 18 Ocak 2023 tarihinde kamuya duyurulmuştur. Benzer şekilde projeye ilişkin önemli gelişmeler KAP üzerinden duyurulmaya devam edecektir.
Saygılarımızla,
SASA Yatırımcı İlişkileri Birimi